لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ فروردین ۱۴۰۲ تهران ۰۴:۲۹

خبرهای کوتاه

دولت چین پخش زنده مراسم اُسکار را «ممنوع کرد»

اعتراضات مردمی در هنگ‌کنگ

دولت چین به دلیل نامزد شدن مستندی با موضوع اعتراضات هنگ‌کنگ از سوی آکادمی اسکار از رسانه‌های داخلی خود خواسته است مراسم امسال جایزه اسکار را با محدودیت‌های ویژه‌ پوشش دهند.

به گزارش خبرگزاری بلومبرگ در روز چهارشنبه، ۲۷ اسفندماه، دایره تبلیغات حزب کمونیست چین در ابلاغیه‌ای که اخیرا صادر کرده به همه رسانه‌های این کشور دستور داده که از پخش مراسم اسكار که ماه آینده برگزار می‌شود در زمان برپایی آن خودداری کنند و بخش اهدای جوایز را به صورت محدود پوشش دهند.

گفته می‌شود که این تصمیم پس از معرفی مستندی به نام «متفرق نشوید» به عنوان نامزد بهترین فیلم مستند کوتاه در اسکار ۲۰۲۱ گرفته شده است.

در این مستند، آندرس همر، روزنامه‌نگار نروژی اعتراضات هنگ‌کنگ را در اواسط سال ۲۰۱۹ علیه سیاست‌های پکن در این منطقه نمایش می‌دهد.

فیلم «دیار خانه‌به‌دوش‌ها» ساخته «کلوئی ژائو» کارگردان چینی، آمریکایی هم که در شش بخش از جوایز اسکار نامزد کسب جایزه شده و پیشتر جایزه گلدن گلوب بهترین فیلم و کارگردانی را نیز کسب کرده به دلیل بازنشر یک مصاحبه قدیمی از کارگردان آن مورد حمله مقامات چینی قرار گرفته است.

خانم ژائو در گفت‌وگویی که از او در سال ۲۰۱۳ منتشر شده بود، چین را کشوری این‌چنین معرفی کرده بود: «جایی که در همه جا دروغ هست».

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

پیروزی سپاهان و پرسپولیس با گل‌های جنجالی

رامین رضاییان، زننده تک گل بازی سپاهان اصفهان و صنعت نفت آبادان

هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال ایران با پیروزی سه تیم صدرنشین سپاهان، استقلال و پرسپولیس پایان یافت.

در فاصله شش هفته تا پایان رقابت‌ها سپاهان ۵۲ امتیازی شد. استقلال امتیاز ۴۹ امتیاز دارد. پرسپولیس با ۴۸ امتیاز سوم است. گل گهر و تراکتور در رده‌های بعدی قرار دارند. در جدول گلزنان هم محمد عباس‌زاده (تراکتور) با ۱۰ گل صدرنشین است.

سپاهان اصفهان در روزی که حملات فراوانی را روی دروازه صنعت نفت آبادان تدارک دید، با یک گل جنجالی به برتری رسید.

در چهلمین دقیقه ضربه سر رامین رضاییان پس از برخورد به زمین، به سمت دروازه رفت. تشخیص کمک داور این بود که توپ از خط دروازه گذشته.

بازی برای لحظاتی متوقف شد. چند بازیکن به هم پرخاش کردند. در نهایت اعتراض آبادانی‌ها به نتیجه نرسید و حاصل گفت‌وگوی بیسیمی داور با کمکش، پذیرش گل بود.

اغلب کارشناسان داوری در گفتگو با خبرگزاری‌ها، از تایید صحت گل خودداری کرده‌ و می‌گویند در نهایت باید به تشخیص کمک داور احترام گذاشت.

ابراهیم میرزابیگی می‌گوید نمی‌توانیم اظهارنظر قطعی داشته باشیم. تورج حق‌وردی گفته تصاویر تلویزیونی واضح نیست.

حیدر سلیمانی هم تاکید کرده از طریق تصاویر فریز شده نمی‌توان نظر قطعی داد؛ مگر آنکه تصاویر این صحنه از زوایای جدیدی منتشر شود. غلامرضا جباری هم گفته اظهار نظر قطعی از این زاویه بسیار دشوار است.

ژوزه مورایس سرمربی پرتغالی سپاهان پس از پیروزی سخت در برابر تیم انتهای جدولی، درباره احتمال قهرمانی طلایی پوشان گفت: «شش بازی دیگر داریم که هر کدام یک فینال است. اگر ۱۸ امتیاز جمع کنیم آن وقت کار را تمام شده بدانید. اما فکر نمی‌کنم بازی‌های آسانی در پیش داشته باشیم.»

در آخرین بازی هفته، پرسپولیس در رفسنجان با یک گل جنجالی بر مس غلبه کرد.
عبدی در بیست و پنجمین دقیقه پشت محوطه جریمه و در موقعیت تک به تک توسط رامتین سلیمان‌زاده سرنگون شد. تشخیص داور خطای پشت محوطه بود اما در پی مشورت با کمکش نقطه پنالتی را نشان داد.

برای لحظاتی، تنش بر بازی حکمفرما شد. پس از اعلام پنالتی و اخراج سلیمان‌زاده، حامد لک، میلاد سرلک و مهرداد رضایی نیز با کارت زرد جریمه شدند.

گولسیانی مدافع گرجستانی پشت ضربه ایستاد و توپ را برخلاف جهت شیرجه حامد لک، به تور رساند.

کارشناسان داوری در مصاحبه با خبرگزاری‌ها، کارت قرمز را تایید کرده‌اند اما به اتفاق بر این باورند که خطا بیرون از محوطه رخ داده و اعلام پنالتی توسط امیر عرب براقی اشتباه بوده.

علیرضا بیرانوند، گئورگی گولسیانی، علی نعمتی، دانیال اسماعیلی‌فر، وحید امیری، میلاد سرلک، سروش رفیعی، سعید صادقی، مهدی ترابی، محمد عمری و مهدی عبدی بازیکنان آغازگر پرسپولیس در این مسابقه بودند.

استقلال هم که ساعاتی پر از دلهره را در خصوص ماندن یا حذف شدن از لیگ قهرمانان آسیا پشت سر می‌گذارد، دو بر صفر بر ذوب آهن غلبه کرد.

در نوزدهمین دقیقه محبی همشهری خود قایدی را صاحب موقعیت کرد تا حاصل همکاری و هماهنگی بوشهری‌ها، ثبت گل اول بازی باشد.

در دقیقه ۶۲ استقلال صاحب ضربه پنالتی شد. کوین یامگا وینگر فرانسوی آبی پوشان پشت توپ ایستاد و حبیب فرعباسی را مغلوب کرد. یامگا و قایدی به اتفاق با ۷ گل زده در رتبه پنجم مشترک جدول گلزنان قرار دارند.

هواداران استقلال در اعتراض به حواشی پرونده استراماچونی و احتمال حذف مجدد از لیگ قهرمانان آسیا، شعارهای تندی علیه وزیر ورزش و علی فتح‌الله‌زاده مدیر عامل این باشگاه سر دادند. بازیکنان استقلال نیز در همراهی با اعتراض هواداران‌، هنگام مراسم معارفه با دست‌شان نشان تجاری حامی مالی باشگاه‌ را پوشاندند.

حسین حسینی، روزبه چشمی (محمدحسین زواری) عارف غلامی، رافائل سیلوا، مهدی مهدی‌پور (زبیر نیک‌نفس) کوین یامگا، جعفر سلمانی (ابوالفضل جلالی) مهدی قایدی، محمد محبی (پیمان بابایی) آرش رضاوند و ارسلان مطهری (سجاد شهباززاده) بازیکنان استقلال در این مسابقه بودند.

در دیگر بازی برگزار شده، گل گهر سیرجان در نخستین بازی بدون امیر قلعه‌نویی، ۲-۱ از سد نساجی مازندران گذشت.

سعید الهویی در پاسخ به این سوال که آیا قلعه‌نویی به او مشاوره می‌دهد گفت در حال حاضر قلعه‌نویی سرمربی تیم ملی است و من هم تا پایان فصل سرمربی گل‌گهر هستم.

دستیار قلعه‌نویی در تیم ملی درباره اعتراض شدید سرمربی نساجی به داور و کمیته داوران در خصوص نگرفتن پنالتی برای این تیم گفت: «اگر با یک اشتباه تیم من یا هر تیم دیگری بخواهد ببازد، باید رویکردهایمان را تغییر دهیم. امیدوارم VAR بیاید و مشکلات حل شود.»

ائتلاف پنج حزب و سازمان جمهوری‌‌خواه ایرانی مبانی خود را منتشر کرد

پنج حزب و سازمان جمهوری خواه ایرانی که از ماه گذشته ائتلافی تحت عنوان «همگامی برای جمهوری سکولار دموکرات در ايران» تشکیل داده‌اند، مبانی خود را در ۱۰ اصل منتشر کردند.

این ائتلاف روز جمعه ۱۱ فروردین با انتشار بیانیه‌ای با اشاره به وضعیت بد اقتصادی ایران و خواست مردم برای «تغییر رژیم» و شکاف‌های موجود، بر لزوم گذا»ر «خشونت‌پرهیز از جمهوری اسلامی تأکید کرد.

در این بیانیه آمده که طی یک و نیم قرن گذشته، نظام سلطنت و ولايت فقيه مانع استقرار نظام سياسی مبتنی‌ بر جمهور مردم و سازوکارهای بازدارنده در برابر بازسازی استبداد و اقتدارگرائی شده است.

«اتحاد جمهوری خواهان ایران»، «جبهه ملی ايران ـ اروپا»، «حزب چپ ایران (فدائیان خلق)»، «سازمان های جبهه ملی ايران در خارج از کشور» و «همبستگی جمهوری خواهان ایران» این پنج حزب و سازمان جمهوری‌خواه را تشکیل می‌دهند.

این احزاب در ادامه بیانیه خود، بر «تقویت گفتمان جمهوری خواهی در عرصه‌ عمومی ایران و تبيين تفاوت‌ها با حکومت دینی در هر شکلی و زيان های بازسازی نهاد سلطنت» تأکید کرده و نوشته‌اند: «ما از نظام حکم‌رانی جمهوری‌ِ دموکراتیک دفاع می‌کنیم، مخالف حکومت فردی، موروثی، دینی و ایدئولوژیک هستیم.»

این ائتلاف اضافه کرده که «به تفکیک قوای قانون‌‌گذاری،‌ قضائی، اجرایی و استقلال قوه‌ قضائیه، قضات، و دستگاه های ارتباط جمعی، اصل تناوب قدرت، انتخابی‌ بودن مجلس و رئیس‌جمهور، حفظ یکپارچگی سرزمینی، تمرکززدایی و تأمین حق دمکراتیکِ برابریِ حقوق اتنیکی، جدائی دین و دولت، تکثرباوری، تنوع‌پذیری فرهنگی و اتنیکی و استقرار دولت مدرن، سکولار، دموکرات، قانون‌مدار و کارآمد» باور دارد.

بیانیه آنها در شرایطی صادر شده که پیشتر برخی چهره‌های شاخص مخالف جمهوری اسلامی شامل حامد اسماعیلیون، نازنین بنیادی، رضا پهلوی، مسیح علی‌نژاد و عبدالله مهتدی به همراه شیرین عبادی منشوری را با عنوان «همبستگی و سازماندهی برای آزادی ایران» و با نام اختصاری «مهسا» امضا و منتشر کرده‌‌اند.

چند استاد دانشگاه هنر تهران به دلیل حمایت از اعتراضات اخراج شدند

اعتراضات دانشجویان در ایران

اطلاعات رسیده به رادیو فردا حاکی است که چند استاد دانشگاه هنر تهران به دلیل حمایت از اعتراضات سراسری علیه جمهوری اسلامی از دانشگاه اخراج شدند.

بر اساس این اطلاعات، نام این استادان محمدحسین عماد، حمید شانس، ایمان افسریان، پویا آریان‌پور، بیژن غنچه‌پور و رسول اکبرلو است که در رشته مجسمه‌سازی در این دانشگاه به تدریس می‌پرداختند.

در جریان اعتراضات سراسری ایران، دانشگاه‌های کشور یکی از کانون‌های اصلی اعتراضات بود و بسیاری از دانشجویان بازداشت شدند یا محدودیت‌هایی برای تحصیل آنان به وجود آمد.

دانشجویان مجسمه‌سازی دانشگاه هنر در یک اقدام گروهی اعلام کردند که تا زمانی که دانشجویان بازداشت و یا ممنوع‌الورود هستند، به سر کلاس نخواهند رفت.

تعدادی از استادان مجسمه‌سازی هم با انتشار بیانیه‌ای از این اقدام دانشجویان حمایت و از حضور در کلاس‌ها خودداری کردند.

در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از اخراج یا تعلیق استادان دانشگاه به دلیل همراهی با دانشجویان معترض منتشر شده است، امری که برخی فعالان دانشجویی از آن به عنوان «پاکسازی دانشگاه‌ها» نام برده‌اند.

به عنوان نمونه، در بهمن‌ماه سال گذشته، ۱۲۰ تن از دانشجویان و دانش‌آموختگان دانشگاه هنر تهران با انتشار نامه‌ای سرگشاده به احکام تعلیق اساتید این دانشگاه اعتراض کردند.

این نامه که خطاب به ریاست دانشگاه هنر نوشته شد از امیر مازیار و کوروش گلناری، اعضای هیئت علمی این دانشگاه، نام برد که در روزهای قبل از آن تعلیق شده بودند.

همچنین شورای صنفی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری ششم بهمن سال گذشته، در نامه‌ای خطاب به رئیس این دانشگاه، حکم تعلیق حسن باقری‌نیا را «ناعادلانه» عنوان کرد.

همزمان، شورای صنفی دانشگاه‌های کشور نیز از اخراج امیر نیک‌پی، استاد جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی دانشگاه بهشتی، خبر داد.

دولت ایتالیا «چت جی‌پی‌تی» را به دلیل نقض مقررات حریم خصوصی ممنوع کرد

ايتاليا اولين کشور غربی است که فعاليت «چت جی‌پی‌تی» را ممنوع می‌کند

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا روز جمعه ۱۱ فروردین اعلام کرد به‌دلیل نگرانی درباره نقض حریم خصوصی کاربران، تحقیقات در مورد شیوه کار «چت جی‌پی‌تی» را آغاز کرده و تا روشن شدن نتایج تحقیقات، فعالیت این پلتفرم پیام‌رسانی در ایتالیا ممنوع خواهد رود.

این پلتفرم پیام‌رسانی که محصول استارت آپ «اوپن ای‌آی» است و با حمایت مالی شرکت مایکروسافت در ماه نوامبر به بازار عرضه شد، به سرعت میلیون‌ها کاربر را به خود جذب کرده، ولی در عین حال به دلیل استفاده از فناوری‌های پیشرفته هوش مصنوعی، بحث برانگیز شده است.

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا «چت جی‌پی‌تی» را متهم کرد که شیوه جمع آوری داده‌های عمومی توسط فناوری هوشمند این پلتفرم، مقررات ناظر بر حفاظت از حریم خصوصی و حقوق معنوی تولیدکنندگان محتوا را نقض کرده است.

این نهاد اعلام کرد که تا روشن شدن نتیجه تحقیقات، جمع‌آوری داده‌های کاربران و شهروندان ایتالیايی توسط این پلتفرم مسدود خواهد شد. یکی دیگر از نکاتی که این اداره به آن اشاره کرد، بی‌توجهی و یا ناتوانی این پلتفرم در کنترل سن کاربران است.

«چت جی‌پی‌تی» مدعی است که این ابزار پیام‌رسانی برای افراد بالای سن ۱۳ سال طراحی و تولید شده است.

استارت آپ «اوپن ای‌آی»، سازنده و مایکروسافت حامی مالی این محصول تاکنون به تصمیم دولت ایتالیا واکنش نشان نداده‌اند.

«چت جی‌پی‌تی» در ماه ژانویه و به فاصله دو ماه از راه‌اندازی، بیش از ۱۰۰ میلیون مشترک را به خود جلب کرد که به گفته کارشناسان، سریع‌ترین ضریب رشد کاربران رسانه‌های دیجیتال در تاریخ است.

یوروپل، نهاد انتظامی اتحادیه اروپا نیز چند روز پیش در مورد ظرفیت‌های بالقوه «چت جی‌پی‌تی» برای کلاهبرداری، انتشار اطلاعات غلط و گمراه کننده و جرایم سایبری هشدار داد و گسترش استفاده از این ابزار پیام‌رسانی را یک معضل حقوقی، انتظامی و اخلاقی توصیف کرد.

اداره حفاظت از اطلاعات ایتالیا افزود که شرکت مالک «چت جی‌پی‌تی»، ۲۰ روز فرصت دارد تا به تمامی سئوالات و نگرانی‌های این نهاد پاسخ دهد و در غیر این صورت ۲۰ میلیون یورو و یا تا ۴ درصد از سود سالانه شرکت جریمه خواهد شد.

این اداره روز اول فروردین در اولین هشدار خود در مورد شیوه کار «چت جی‌پی‌تی» گفته بود که الگوریتم‌های این پلتفرم با زیرپا گذاشتن مقررات مربوط به حفاظت از حریم خصوصی، اطلاعات گسترده‌ای را جمع‌آوری می‌کنند و مضامینی را در اختیار کاربران نوجوان قرار می‌دهند که طبق قانون برای آنها نامناسب و یا زیانبار است.

ايتاليا اولين کشور غربی است که فعاليت «چت جی‌پی‌تی» را ممنوع می کند.

روز چهارشنبه نهم فروردين نيز تعدای از نوآوران و دانشمندان عرصه کامپيوتر، از جمله ايلان ماسک و استيو وزنياک، از بنيانگذاران شرکت اپل، در فراخوان مشترکی ضمن هشدار در مورد «خطرهای بالقوه پروژه‌های پيشرفته هوش مصنوعی برای بشريت»، خواستار توقف اين پروژه‌ها، دست‌کم به مدت شش ماه شدند تا نظارت لازم بر نحوه تاثيرگذاری آنها بر جامعه مشخص شود.

جمهوری آذربایجان، اتهام ترور نماینده مجلس این کشور را متوجه ایران دانست

سخنگوی وزارت خارجه آذربایجان می‌گوید تحقیقات و نتایج اولیه بازجویی‌ها حاکی از «دست‌داشتن» جمهوری اسلامی در ترور اخیر نماینده مجلس آذربایجان است.

آیخان حاجی‌زاده، روز جمعه ۱۱ فروردین، بدون اشاره به جزئیات تحقیقات درباره ترور فاضل مصطفی، نماینده منتقد جمهوری اسلامی در پارلمان این کشور، در ادامه گفت اخیرا تهدیدهای جمهوری اسلامی علیه آذربایجان «افزایش» یافته است.

به گفته او، انجام رزمایش‌های نظامی ایران در مرزهای با آذربایجان، پرواز اخیر یک جنگنده ایرانی در نقطه صفر مرزی، تهدیدات لفظی مقامات ارشد ایران و سپاه پاسداران علیه آذربایجان، حمله تروریستی اخیر به سفارت باکو در تهران و نهایتا ترور یک نماینده مجلس آذربایجان نشان می‌دهد که ایران، «تهدیدات» علیه همسایه شمالی خود را افزایش داده است.

روز گذشته نیز وزارت دفاع جمهوری آذربایجان بیانیه تندی علیه ادعاهای یک مقام ارشد نظامی ایران درباره «حضور اسرائیل و داعش» در خاک این کشور صادر کرد.

در واکنش به این بیانیه، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، اظهارات اخیر وزیر خارجه اسرائیل مبنی بر توافق این کشور با جمهوری آذربایجان در مورد «تشکیل یک جبهه متحد علیه ایران» را «سند دیگری از نیات شوم رژیم صهیونیستی جهت تبدیل خاک جمهوری آذربایجان به عرصه تهدید علیه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران دانست و آن را قویا محکوم کرد».

اشاره او به اظهارات اخیر الی کوهن، وزیر خارجه اسرائیل، در دیدار با جیحون بایراموف همتای آذربایجانی او است که گفته بود دو کشور با «تهدیدهای یک‌سان روبرو هستند» و «درک دو کشور از تهدیدات ایران نیز مشترک است».

اما وزیر خارجه آذربایجان در سخنان خود، بدون هیچ اشاره‌ای به ایران، از برخوردار شدن کشورش از توانمندی‌های اسرائیل در عرصه‌هایی مانند فناوری پیشرفته، هوش مصنوعی، کشاورزی مدرنیزه و فناوری‌های زمینه آب، سخن گفت.

آقای کنعانی اظهارات آقای کوهن را «تأیید ضمنی جهت‌گیری ضدایرانی همکاری‌های اسرائیل و آذربایجان خواند و خواستار توضیح مقامات دولت باکو در این رابطه شد».

جمهوری آذربایجان برای سه دهه به خاطر ملاحظات سیاسی ایران، از گشایش سفارت در اسرائیل اجتناب کرده بود، اما نهایتا روز چهارشنبه هفته جاری در پی افزایش تنش‌ها با جمهوری اسلامی، خصوصا پس از جنگ قره‌باغ در پاییز ۱۳۹۹، تصمیم خود را برای گشایش سفارت در تل‌آویو، از طریق مصوبه سال گذشته در مجلس باکو، عملی کرد.

در این میان، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز گذشته ادعای اخیر کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران درباره حضور «اسرائیل و نیروهای داعش» در خاک جمهوری آذربایجان را «افترا و مضحک» خواند.

او گفته بود «مایه ریشخند است، مقام نظامی ارشد کشوری که خود حامی تروریسم است و نامش در کشورهای مختلف با ترور گره خورده، چنین اتهاماتی علیه جمهوری آذربایجان مطرح می‌کند.»

روابط ایران و جمهوری آذربایجان طی ماه‌های گذشته، بویژه پس از حمله مسلحانه به سفارت این کشور در تهران، به شدت متشنج شده است.

شبکه شش‌رنگ: جمهوری اسلامی به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در بسیج قوای انقلابی پی برده است

شبکه «شش‌رنگ»، شبکه‌ای از لزبین‌ها و ترنسجندرهای ایرانی، با اشاره به سوابق جمهوری اسلامی در همجنسگراستیزی، اعلام کرد: «تنها در جریان اعتراضات اخیر بود که دولتمردان ایران به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در بسیج قوای انقلابی پی بردند.»

شش‌رنگ با انتشار گزارشی با عنوان «هراس‌افکنی از اقلیت‌های جنسی؛ سیاست خاموش‌سازی اعتراضات ضد حکومت» درباره استفاده جمهوری اسلامی از همجنسگراستیزی برای خاموش کردن اعتراضات سراسری ایران هشدار داد.

این شبکه نوشت که اقلیت‌های جنسی در بسیاری موارد، در خط مقدم اعتراضات قرار داشته‌اند و مقام‌های جمهوری اسلامی پس از پی بردن به نقش جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ در تاثیرگذاری بر مردم، «تلاش کردند سریعاً با انتساب آنان به یک دولت خارجی آنها را بی‌اعتبار سازند.»

اقلیت‌های جنسی در ایران با تبعیض‌های گسترده‌ و خطر اعدام روبه‌رو هستند و مقامات جمهوری اسلامی با القاب نفرت‌انگیزی آن‌ها را مورد خطاب داده و «غیرانسان یا بیمار» می‌خوانند.

شبکه شش‌رنگ به عنوان نمونه، به آتش زدن پرچم رنگین‌کمانی در آبان ۴۱۰۱ مقابل سفارت بریتانیا در تهران از سوی بسیجیان اشاره کرده که در جریان آن، بسیجیان مدعی شدند دولت‌های غربی محرک خیزش انقلابی مردم و در پی ترویج همجنسگرایی هستند.

این شبکه همچنین با اشاره به اظهارات مقام‌های حکومتی از تریبون‌های رسمی، هشدار داده که نتایج تحقیقاتش در این گزارش نشان می‌دهد که در جریان این اعتراضات، میزان نفرت‌پراکنی علیه جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌+ از سوی مقامات رسمی جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

شبکه شش‌رنگ نوشت که مقامات جمهوری اسلامی «با تکیه بر همجنسگراستیزی نهادینه شده در جامعه ایران، تلاش داشته‌اند به مردم القا کنند در صورت ادامه اعتراضات و سرنگونی جمهوری اسلامی، انحرافات اخلاقی رواج می‌یابد».

شادی امین مدیر شش‌رنگ گفت: «همه کسانی که با بنیان‌های این نظام مخالفند، امروز وظیفه مقابله با همجنسگراستیزی را بر عهده دارند.»

او افزود: «دموکراسی در ایران بدون احقاق حقوق همه به حاشیه رانده‌شدگان و محذوفین این سال‌ها ممکن نیست.»

پیشتر سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده که قوانین جمهوری اسلامی، ارتکاب جنایت علیه همجنس‌گرایان را «مجاز» کرده و «حملات خشونت آمیز و مرگبار علیه این افراد را به دلیل گرایش جنسی واقعی یا هویت جنسیتی آنها قانونی می‌داند.»

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه ملل متحد در امور وضعیت حقوق بشر در ایران هم در یک گزارش خود به مسئله «شکنجه‌درمانی» اقلیت‌های جنسی در ایران اشاره کرد و از «شوک الکتریکی» و «تزریق اجباری هورمون یا تجویز داروهای قوی» به کودکان همجنسگرا، دوجنسگرا و تراجنسی در ایران ابراز نگرانی کرد.

در حالی که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی احکام اعدام را برای همجنسگرایان صادر می‌کند، شبکه شش‌رنگ نوشت: «مهم‌ترین توصیه شبکه شش‌رنگ لغو اعدام و مجازات‌های ظالمانه و غیرانسانی برای اعمال همجنسگرایانه است.»

پارلمان ترکیه عضويت فنلاند در ناتو را تصویب کرد، سوئد بايد منتظر بماند

تنها کشورهای عضو ناتو که عضویت فنلاند در این پیمان را تصویب نکرده بودند، مجارستان و ترکیه بودند

پارلمان ترکیه روز پنجشنبه، دهم فروردین، پیوستن فنلاند به ناتو را تصویب کرد و به این ترتیب پس از طی مراحل اداری و تشریفاتی، فنلاند رسما به عضویت ناتو درمی‌آید.

تنها کشورهای عضو ناتو که در چند ماه اخیر عضویت فنلاند در این پیمان را تصویب نکرده بودند، مجارستان و ترکیه بودند. پارلمان مجارستان نیز چند روز پیش این تصمیم را تأیید کرد.

رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه اوایل ماه مارس گفت با اقداماتی که دولت فنلاند انجام داده، از جمله مقابله با گروه‌هایی که آنکارا آنها را تروریست می‌داند و لغو تحریم تسلیحاتی علیه ترکیه، راه برای تأیید عضویت فنلاند در ناتو از سوی این کشور هموار شده است.

دولت فنلاند در پی رای مثبت پارلمان‌های مجارستان و ترکیه، در بیانیه‌ای گفت:«عضویت در ناتو امنیت فنلاند را تقویت می‌کند و ثبات و امنیت در منطقه بالتیک و شمال اروپا را بهبود خواهد داد.»

سانا مارین، نخست وزیر فنلاند نيز گفت: «فنلاند در حال حاضر و در آینده در کنار سوئد خواهد بود و از درخواست عضویت آن کشور در ناتو حمایت می‌کند.»

دولت ترکیه هنوز با عضویت سوئد در ناتو موافقت نکرده و موافقت خود را به اقدامات قاطع‌تر دولت سوئد علیه حامیان گروه‌های پیکارجوی کُرد و حامیان فتح‌الله گولن مشروط کرده که از نظر آنکارا «طراح و مجری» کودتای نافرجام تابستان ۲۰۱۶ شناخته می‌شود.

وزارت خارجه آمریکا ضمن استقبال از تصمیم پارلمان ترکیه، از آن کشور خواست هر چه سریع‌تر با عضویت سوئد در ناتو نیز موافقت کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «سوئد و فنلاند دو کشور نیرومند و متحدان توانایی هستند و عضویت آنها در ناتو علاوه بر تقویت این پیمان، به بهبود امنیت اروپا کمک خواهد کرد.»

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز گفت از دولت های ترکیه و مجارستان خواسته هر چه سریع‌تر عضویت سوئد را نیز تأیید کنند. اما هیچ‌یک از پارلمان‌های دو کشور برای بررسی درخواست عضویت سوئد هنوز تاریخ مشخصی را اعلام نکرده‌اند.

طبق اساسنامه ناتو، دولت‌های ترکیه و مجارستان باید در اسناد رسمی موافقت خود با عضویت فنلاند را برای دولت آمریکا بفرستند که بر اساس مقررات درونی ناتو، امانت‌دار اين پيمان است.

از سوی ديگر، دولت فنلاند نيز بايد در يک سند رسمی با امضای وزير خارجه اين کشور، تعهد خود را به منشور و اساسانامه ناتو برای دولت آمريکا ارسال کند.

در پایان این روند اداری و تشریفاتی فنلاند رسما به عضویت ناتو درمی‌آید.

مدیرعامل فولاد خوزستان: روس‌ها بازارهای‌ ما را به هم زد‌ه‌اند

مدیرعامل فولاد خوزستان اعلام کرده که روس‌ها با عرضه کالا به زیر قیمت، سوار بازار شده‌اند

مدیرعامل فولاد خوزستان می‌گوید روس‌ها با عرضه فولاد به زیر قیمت‌های جهانی، بازارهایی را که ایران طی چهار دهه تحریم برای خود ایجاد کرده بود، به هم زدند.

امین ابراهیمی روز پنج‌شنبه، ۱۰ فروردین در گفت‌و‌گو با «اکو ایران» گفت روس‌ها در بازارهای تحریمی که نزدیک چهار دهه شرکت‌های فولادی ایران محصولات خود را می‌فروختند، دامپینگ (عرضه کالا به زیر قیمت) انجام داده و «سوار بازار» شدند و صادرات محصولات فولادی ایران افت کرد.

او در ادامه گفت که نقطه تعطیلی کارخانجات فولاد ایران، قیمت ۳۵۰ تا ۳۷۰ دلار برای هر تن فولاد است، اما روس‌ها حتی فولاد خود را زیر این قیمت به بازارها روانه کرده و باعث کاهش صادرات فولاد ایران شدند.

پیش از این اردیبهشت‌ماه پارسال روزنامه شرق گزارش داد که تخفیف‌های چشمگیر روسیه به مشتریان فولاد، بازارهای صادرات فولاد ایران را مختل کرده است.

رضا شهرستانی، عضو هیات‌مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد، به «شرق» گفته بود که روسیه تخفیف‌های ۱۵ تا ۲۰ درصدی برای فولاد خود در نظر گرفته و به‌ همین‌ دلیل چین، افغانستان، تایلند و کره جنوبی که مشتریان بزرگ فولاد ایران بودند، این بار فولاد مورد نیاز خود را به روسیه سفارش داده‌اند.

آمارهای انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نشان می‌دهد که صادرات فولاد کشور در ۱۰ ماه ابتدایی سال جاری افت چشمگیری داشته است.

بر اساس آخرین گزارش ماهانه این انجمن که در سایت آن منتشر شده، صادرات انواع ورقه‌ها و اسلب فولادی کشور افتی ۲۷ درصدی نسبت به ۱۰ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۰ داشته و این افت برای آهن اسفنجی ۲۴ درصد بوده است.

افت صادرات این محصولات در حالی است که میزان تولید آنها در سال گذشته رشد داشته و آقای ابراهیمی نیز با اشاره به این موضوع گفته است با توجه به عدم کشش بازارهای داخلی و خارجی، مازاد فولادی که در دست شرکت‌ها مانده، انبار شده است.

آمارهای انجمن جهانی فولاد نیز نشان می‌دهد در سال ۲۰۲۲ تولید فولاد ایران با رشدی ۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۱ به ۳۰.۶ میلیون تن رسیده، در حالی که تولید فولاد روسیه افتی ۷ درصدی داشته است.

به رغم افت ۷ درصدی، روسیه در سال گذشته ۷۱.۵ میلیون تن تولید فولاد داشته است که تقریبا ۲.۵ برابر ایران است.

بر اساس آمارهای رسمی، روسیه در سال ۲۰۲۱ و قبل از تهاجم به اوکراین، حدود ۲۹ میلیون تن صادرات فولاد و آهن داشت که معادل بیش از دو برابر صادرات فولاد و محصولات آهنی ایران بود.

اما گمرک روسیه به همراه وزارت صنعت این کشور انتشار آمارهای صادرات محصولات فولادی را از زمان تهاجم کرملین به اوکراین متوقف کرده‌اند.

با این حال، با توجه به اعمال ممنوعیت ژاپن، کانادا و برخی از کشورهای غربی برای واردات فولاد روسیه، انتظار می‌رود فولاد صادراتی این کشور، به بازارهای سنتی ایران، خصوصا چین سرازیر شده باشد.

بزرگ‌ترین نمایشگاه صنعت بازی‌های رایانه‌ای برگزار نمی‌شود

ای‌‌تری ۲۰۱۸

بزرگ‌ترین نمایشگاه صنعت بازی‌های رایانه‌ای و ویدئویی سال به نام ای‌تری که قرار بود در ماه ژوئن امسال در لس‌آنجلس برگزار شود لغو شد.

ای‌تری چند سال بود که به دلیل کرونا برگزار نمی‌شد.

حال انجمن نرم‌افزار سرگرمی ایالات متحده (ESA) و شرکت برگزارکننده نمایشگاه با عنوان ریدپاپ در بیانیه‌ای مشترک اعلام کرده‌اند که ای‌تری دیگر برگزار نخواهد شد.

این نمایشگاه از سال ۱۹۹۵ یکی از موارد ثابت در تقویم صنعت بازی‌های رایانه‌ای بود و به طور سنتی جایی بود که ناشران بازی و سازندگان کنسول‌ها محصولات جدید را معرفی می‌کردند.

ایکس باکس ۳۶۰ و پلی استیشن از جمله کنسول‌هایی هستند که در همین رویداد معرفی شده‌اند.

از زمان شروع بحران کرونا، گرایش به سمت نمایش‌های پخش زنده برای معرفی محصولات جدید رفته است و ناشران، بازی‌های جدید را به‌صورت مجازی نمایش می‌دهند.

این عامل سبب کاهش هزینه برای شرکت‌های تولیدکننده شده است.

در گذشته، ای‌تری برای متخصصان صنعت بازی‌سازی و عموم مردم علاقه‌مند به بازی جایی برای تبادل اطلاعات بود.

این نمایشگاه در آخرین سال برگزاری خود ۶۶ هزار بازدیدکننده داشت.

یکی از علت‌های عدم برگزاری این نمایشگاه کناره‌گیری شرکت‌های بزرگ سازنده بازی‌ مانند یوبیسافت و سگا برای شرکت در این رویداد است.

وعده دولت رئیسی برای واردات بیش از ۲۰۰ هزار خودرو در سال جدید

در حالی که برنامه دولت ایران در سال ۱۴۰۱ برای واردات صد هزار خودرو هنوز عملی نشده، حالا واردات ۲۰۰ هزار خودرو برای سال ۱۴۰۲ هدف‌گذاری شده است.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی روز جمعه، ۱۱ فروردین، گفت: «بر اساس برنامه دولت و آن چه که در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دیده شده است هدف‌گذاری برای واردات خودرو در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲۰۰ هزار دستگاه است.»

او ادامه داد که این رقم جدید «علاوه بر مازاد صد هزار خودرویی [است] که بنا بود در سال ۱۴۰۱ وارد شود و هنوز مراحل آن در حال انجام است.»

مصطفی طاهری توضیح داد: «اگر شرایط اقتصادی کشور شرایط باثباتی باشد با توجه به تحولات بازار خودرو از لحاظ تیراژ و واردات خودرو حتما شرایط خوبی در این بازار رقم خواهد خورد. مولفه‌هایی که سالیان قبل نداشتیم اکنون در بازار خودرو مهیا شده است. به عنوان مثال واردات خودرو ممنوع بود اما امسال واردات خودرو داریم. تیراژ خودرو حدود ۷۰۰ الی ۸۰۰ هزار دستگاه بود و اکنون به حدود یک میلیون و ۲۰۰ الی۳۰۰ رسیده است.»

وعده واردات این تعداد خودرو در سال جدید در حالی مطرح می‌شود که برنامه دولت ایران در سال گذشته برای واردات صد هزار خودرو موفق نبود و تاکنون خودرو وارداتی وارد بازار ایران نشده است.

برخی نمایندگان مجلس به دنبال طرحی بودند تا برای کنترل بازار خودرو، واردات خودروهای دست دوم به ایران

امکان‌پذیر شود، اما روز هفتم فروردین امسال مشخص شد که واردات «خودروهای سواری کارکرده» که پارسال در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود، به‌طور غیرمنتظره‌ای از قانون بودجه حذف شده است.

در سال گذشته بنا به اعلام وزارت صنعت و معدن حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو تولید شد که حدود ۲۰۰ هزار دستگاه کمتر از تقاضای بازار بوده‌ است.

دولت ایران قصد دارد کمبود عرضه خودرو در بازار را با واردات خودرو جبران کند، اما قیمت بالای خودروهای وارداتی برای مصرف‌کننده ایرانی، یکی از مشکلات عرضه ۲۰۰ هزار خودرو وارداتی در ایران است.

در صورت واردات خودروی دست دوم به دلیل قیمت پایین، امکان عرضه چند صد هزار خودرو وارداتی در بازار ایران وجود دارد.

برخی تحلیلگران اقتصادی گفته بودند واردات این خودروها می‌تواند به تنظیم بازار خودرو در ایران و کاسته شدن از دامنه نفوذ مافیای خودرو کمک کند.

عکس سال ۱۴۰۱ توسط گروهی از عکاسان برجسته خارج از ایران انتخاب شد

امجد امینی (راست) و مادربزرگ مهسا در بیمارستان کسرای تهران، شهریور ۱۴۰۱

گروهی از عکاسان خبری ایران مقیم خارج از کشور عکسی از خانواده مهسا امینی در بیمارستان را به عنوان عکس سال ۱۴۰۱ انتخاب کردند.

عکس برگزیده این عکاسان که روز جمعه، ۱۱ فروردین، در بیانیه‌ای معرفی شد «تصویر مستند»ی است که نیلوفر حامدی، خبرنگار، در بیمارستان از دو عضو خانواده مهسا امینی گرفت، دختر ۲۲ ساله‌ای که در پی بازداشت توسط گشت ارشاد جان خود را از دست داد.

عکس لحظه‌ای را نشان می‌دهد که پدر مهسا امینی و مادربزرگ او پس از اطلاع از مرگ او یکدیگر را در آغوش کشیده‌اند.

نیلوفر حامدی بلافاصله پس از انتشار این عکس و پوشش خبر مرگ مهسا امینی بازداشت شد و بیش از شش ماه است که در زندان به سر می‌برد.

مهسا امینی هم روز ۲۶ شهریورماه در زادگاهش،‌ شهر سقز، به خاک سپرده شد، اما خاک‌سپاری او نقطه آغاز بزرگ‌ترین و گسترده‌ترین اعتراض مردم ایران در داخل و خارج از کشور شد، اعتراضاتی که پس از نزدیک به هفت ماه هم‌چنان ادامه دارد.

رضا دقتی، منوچهر دقتی، آلفرد یعقوب‌زاده، نفیسه مطلق، حسن سربخشیان، جواد منتظری و حسین فاطمی در کنار عده‌ای دیگر از عکاسان درباره عکس خانم حامدی در بیانیه خود نوشته‌اند: «عکس قدرتمند او توجه‌ها را به ظلم و ستم زنان در ایران در ۴۴ سال گذشته جلب کرد و چراغی انداخت به رنج آنها که در ورای مرزهای ایران بازتاب بسیار داشت.»

آنها در ادامه این بیانیه می‌گویند: «ما در دوران کاری خود در ایران سانسور، آزار و اذیت مقامات ایرانی را از نزدیک تجربه کرده‌ایم. امروز روزنامه‌نگاران ایرانی نمی‌توانند آزادانه از زندگی و مبارزات روزمره خود عکس و گزارش دهند. ما امیدواریم توجه لازم را به دستگیری نیلوفر حامدی و تأثیر بلندمدتی که کار او به وجود آورده است، جلب کنیم.»

رامین طلایی، جواد پارسا، علی خلیق، مریم اشرافی، مهگامه پروانه، مسعود حسینی، علی اوغازیان، علی رفیعی، بابک بردبار، اردوان روزبه، ابوالفضل سلمانزاده، ساسان فارسانی، و آرش راد دیگر عکاسان امضاکننده این بیانیه‌اند.

اعتراضاتی که با مرگ و خاک‌سپاری مهسا امینی آغاز شد و اکنون با شعار اصلی آن یعنی «زن، زندگی، آزادی» شناخته می‌شود روز چهارشنبه هفته جاری هم در بخش جوایز ورلد پرس فوتو مورد توجه قرار گرفته بود.

گزارش‌ها از عزل احتمالی وزیر آموزش و پرورش درپی ناتوانی دولت در پرداخت حقوق اسفند معلمان

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش

برخی نمایندگان مجلس و خبرگزاری‌های حکومتی از احتمال عزل یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش گزارش دادند. در این گزارش‌ها «عدم پرداخت حقوق و معوقات معلمان در اسفند ماه» دلیل این برکناری احتمالی ذکر شده با این حال یک نماینده مجلس فاش کرد که وزیر آموزش و پرورش در اسفند ماه همزمان با بحران عدم پرداخت حقوق‌ها و در اوج حملات به مدارس دختران، مدتی «برای سفر زیارتی کربلا» در عراق حضور داشته است.

محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، با بیان اینکه طبق صحبت‌های انجام شده با معاونان وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه، تاخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان پیش‌بینی می‌شد، افزود که مسئولان هم در جریان آن قرار داشتند، اما «عدم درک درست وزیر آموزش و پرورش و تیم مالی و عدم همکاری درست سازمان برنامه و بودجه» باعث پرداخت نشدن حقوق معلمان در اسفند ماه شد.

این نماینده مجلس همچنین اعلام کرد که یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش در اسفند ماه و در «شرایط حساسی» که فرهنگیان با ان مواجه بودند، «چند روزی در سفر زیارتی کربلا بود و در کشور حضور نداشت».

وحیدی افزود که بعد از تعطیلات سال نوی مجلس «فرآیند استیضاح وزیر آموزش و پرورش» کلید می‌خورد و آینده این وزارت از سوی مجلس تعیین تکلیف خواهد شد.

همزمان خبرگزاری مهر نوشت: «در پی ناهماهنگی و تاخیر در پرداخت حقوق اسفند ماه فرهنگیان قرار است تغییراتی در سطوح عالی مسئولان وزارت آموزش و پرورش» انجام شود.

اخبار مرتبط با احتمال برکناری یوسف نوری از سمت وزارت آموزش و پرورش به ویژه پس از آن قوت گرفت که محمد مخبر روز ۹ فروردین ماه در نامه‌ای به ابراهیم رئیسی «کوتاهی و نحوه اقدام وزارت‌ آموزش و پرورش را دلیل اصلی مشکلات عدم پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان» اعلام کرد.

معاون اول ابراهیم رئیسی در این نامه که متن آن در خبرگزاری‌های حکومتی منتشر شد، عنوان کرد که «پس از برگزاری جلسات متعدد با دستگاه‌های اجرایی و نظارتی و بررسی اسناد و مدارک و توضیحات دست‌اندرکاران مشخص شد کوتاهی و نحوه اقدام وزارت‌ آموزش و پرورش علت اصلی بروز مشکل عدم پرداخت حقوق اسفند ماه معلمان» بوده است.

معاون اول رئیسی افزود که برای «حل مشکل اجرای رتبه‌بندی معلمان» نیز «تخصیص صد درصدی اعتبارات مصوب شامل ۳۸ هزار میلیارد تومان» لازم است و «دولت باید از اختیارات خود برای افزایش رقم مصوب استفاده کرده و مطالبات قانونی ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۰ و دوازده ماهه سال ۱۴۰۱ را با فوریت محاسبه و پرداخت» کند.

در بخشی از این نامه، محمد مخبر خطاب به ابراهیم رئیسی عنوان کرده که در ساعات پایانی سال «موضوع با همکاری دستگاه‌ها و سازمان‌های ذیربط از جمله سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، خزانه‌داری کل کشور، بانک مرکزی و بانک ملی و وزارت آموزش و پرورش بررسی و حقوق اسفند و اصلاحیه آن در حداقل زمان پرداخت شد.»

این در حالی است که هزاران معلم در سراسر کشور همچنان حقوق اسفند ماه خود را به طور کامل دریافت نکرده‌اند و خبرگزاری مهر روز ۱۰ فروردین، یک روز بعد از نامه محمد مخبر، نوشت: «حقوق معلمان و فرهنگیان تا آخرین ساعات روز ۲۹ اسفند پرداخت نشد» و «پرداخت‌های انجام گرفته نیز ناقص و کمتر از گذشته» بوده است.

مصطفی بابایی، رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش نیز روز ۱۰ فروردین ماه تایید کرد که «حق‌التدریس و خرید خدمات» چندین ماه معلمان برخلاف اعلام قبلی در اسفند ماه به آنها پرداخت نشده است.

آقای بابایی افزود که «اعتبار ۴ ماه از حق‌التدریس معلمان» دریافت شده و شامگاه ۹ فروردین برای بانک‌های عامل ارسال و حق‌التدریس‌ها، قرار بوده روز دهم فروردین به حساب معلمان واریز ‌شود.

رئیس مرکز اطلاع رسانی همچنین درباره وضعیت حقوق معلمان «خرید خدمت» نیز گفت که «اعتبار حقوق دو ماه معلمان خرید خدمات دریافت شده است» و قرار شده در روزهای آینده به معلمان پرداخت شود.

به دنبال ناتوانی دولت در پرداخت حقوق و معوقات معلمان در اسفند ماه، هزاران معلم در روز ۸ فروردین ماه در شهرهای قزوین، تبریز، ارومیه، همدان، کرمانشاه، اردبیل، بجنورد، زنجان و شمار دیگری از شهرهای ایران در مقابل ادارات آموزش و پرورش اولین تجمع اعتراضی سال ۱۴۰۲ خود را برگزار کردند.

دوره وزارت یوسف نوری به ویژه شش ماه دوم سال ۱۴۰۱ وزارت آموزش و پرورش با دست‌کم سه چالش عمده مواجه شد. علاوه بر عدم پرداخت حقوق و معوقات معلمان در اسفند ماه، حضور گسترده معلمان و دانش‌آموزان در اعتراضات سراسری به بازداشت صدها دانش‌آموز و معلم و همچنین کشته شدن تعدادی از دانش‌آموزان به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی منجر شد.

پس از آن نیز حمله به صدها مدرسه و مسموم‌سازی گسترده دانش‌آموزان دختر در چهار ماه پایانی سال به ویژه در اسفند ماه از جمله چالش‌های وزارت آموزش و پرورش در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ بود.

در این حملات به گفته سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، دست‌کم ۱۳ هزار دانش‌آموز دختر دچار مسمومیت شده و به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی منتقل شدند.

یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش دولت رئیسی، اما در هیچ یک از این موارد، پاسخگوی معلمان، دانش‌آموزان و افکار عمومی در ایران نبوده است و به گفته محمد وحیدی، عضو کمیسیون آموزش مجلس، حتی در اسفند ماه همزمان با اوج بحران حمله به مدارس و کمبود بودجه برای پرداخت حقوق معلمان، برای مدتی به عنوان «سفر زیارتی» در عراق به سر برده است.

بازداشت یک شهروند روس مخالف جنگ اوکراین پس از گریختن به بلاروس

الکسی موسکالیف

الکسی موسکالیف، مرد ۵۴ ساله روس که دخترش را از او گرفته‌اند و به جرم «توهین به ارتش» به دو سال زندان محکوم شده است، پس از گریختن از حبس خانگی روز پنجشنبه ۱۰ فروردین در بلاروس دستگیر شد.

وکیل آقای موسکالیف ضمن اعلام این خبر گفت:«احتمالا به دلیل استفاده نادرست از تلفن همراه محل او برملا و موجب دستگيری او شده است.»

آقای موسکالیف، بامداد روز سه‌شنبه از حبس خانگی در شهر محل اقامت خود واقع در جنوب مسکو گریخت. همان روز دادگاهی به صورت غیابی او را به جرم توهین به ارتش و براساس قوانینی که سال گذشته پس از تهاجم روسیه به اوکراین تصویب شد به دو سال حبس محکوم کرد.

هنوز مشخص نیست که او مسیر ۷۰۰ کیلومتری از شهر یفرموف، محل سکونت خود تا منیسک، پایتخت بلاروس را چگونه طی کرده است.

او به دلیل فرار از حبس خانگی ممکن است با اتهامات جدیدی روبرو شود ولی دستگاه قضایی روسیه تاکنون در این مورد اظهار نظر نکرده است.

یک شبکه خبری روسی به نقل از وزارت کشور بلاروس دستگیری آقای موسکالیف را تایید کرد. وزارت کشور بلاروس گفت:«یک شهروند به نام الکسی موسکالیف که تحت تعقیب مراجع قضایی روسیه بود توسط ماموران پلیس بلاروس بازداشت شده است.»

وکیل خانواده موسکالیف گفت احتمالا کارهای اداری و تشریفاتی برای بازگرداندن او به روسیه چند روز طول خواهد کشید.

آقای موسکالیف سال گذشته به خاطر نقاشی‌های ضد جنگ دخترش ماشا که در آن زمان دوازده ساله بود تحت نظر پلیس قرار گرفت. ماشا در یکی از نقاشی‌های خود در مدرسه تصویری از شلیک موشک‌های روسی به سوی یک مادر و بچه اوکراینی کشیده بود.

پس از این ماجرا آقای موسکالیف به ادعای دادستانی روسیه به دلیل اظهارنظرهای ضد جنگ در شبکه‌های اجتماعی تحت پیگرد قرار گرفت.

پرونده آقای موسکالیف به خصوص پس از آنکه در ماه مارس دخترش ماشا را به دستور نهادهای مسئول از او گرفته و به یک مرکز کودکان بی‌سرپرست منتقل کردند در داخل و خارج روسیه پوشش رسانه‌ای وسیعی پیدا کرد.

وکیل آقای موسکالیف به خبرگزاری‌ها گفت اطلاع ندارد که مسئولان این مرکز فرار پدرش را با ماشا در میان گذاشته‌اند یا نه.

او افزود که تلاش می‌کند ماشا را از مرکز نگهداری کودکان خارج کرده و سرپرستی موقت او را به خانواده آقای موسکالیف منتقل کند.

جلسه دادگاه برای شکایت وکیل آقای موسکالیف به انتقال ماشا به مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست روز ششم آوریل برگزار می‌شود.

سوریه از حمله هوایی دوباره اسرائیل به دمشق خبر داد

حمله هوایی به حومه دمشق در سال ۲۰۲۲ (عکس از آرشیو)

خبرگزاری رسمی سوریه بامداد جمعه ۱۱ فروردین از دفع حملات هوایی اسرائیل به دمشق پایتخت این کشور خبر داد. این دومین حمله هوایی به دمشق و حومه آن طی ۴۸ ساعت اخیر است.

خبرگزاری دولتی سوریه می‌گوید پدافند هوایی ارتش این کشور چند فروند از راکت‌های شلیک شده را رهگیری و منهدم کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که منطقه الدیماس مورد حمله قرار گرفته است. هنوز گزارشی از تلفات احتمالی این حمله منتشر نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه ایران بامداد روز جمعه حملات دو روز اخیر «اسرائیل» به برخی مراکز در دمشق و حومه آن را به شدت محکوم کرد.

ناصر کنعانی گفت: «با کمال تأسف و تعجب جامعه جهانی واکنش مورد انتظار و بازدارنده‌ای نسبت به حملات نظامی متجاوزانه و مستمر» اسرائیل «به سوریه از جمله فرودگاه‌های غیرنظامی و حتی اماکن مسکونی این کشور نداشته» و همین مساله باعث تشویق اسرائیل «در ادامه نقض حاکمیت و تمامیت سرزمینی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل و تکرار جرم و جنایت در حق شهروندان و نظامیان آن شده است.»

خبرگزاری دولتی سوریه بامداد پنج‌شنبه به نقل از یک منبع نظامی گزارش داد که اسرائیل مناطقی را در حومه دمشق هدف حملات موشکی خود قرار داد.

گزارش شده بود که حملات اسرائیل از منطقه اشغال‌شده بلندی‌های جولان صورت گرفت و بر اثر آن دو سرباز سوری مجروح شدند.

منبع نظامی یادشده همچنین در ادامه گفته بود که سامانه‌های دفاع هوایی سوریه شماری از موشک‌های اسرائیلی را رهگیری و منهدم کردند.

در چند سال اخیر اسرائیل چند صد حمله به اهداف گوناگون در مناطق تحت کنترل حکومت سوریه انجام داده و به ندرت مسئولیت این حملات را پذیرفته و یا درمورد آن‌ها اظهار نظر کرده است. ولی به حملات مشخصی علیه شبه‌نظامیان مورد حمایت جمهوری اسلامی در خاک سوریه از جمله حزب‌الله لبنان که هزاران نفر از نیروهای آن در کنار ارتش سوریه می‌جنگد، اذعان کرده است.

حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان اعزامی جمهوری اسلامی ایران، از زمان جنگ داخلی سوریه در کنار نیروهای رژیم بشار اسد جنگیده و در تغییر توازن قوا به نفع حکومت سوریه نقش مهمی ایفا کرده‌اند.

اسرائیل می‌گوید حضور نیروهای وابسته به جمهوری اسلامی در نزدیکی مرزهای این کشور یک خط قرمز است و حملات خود به تاسیسات و کاروان‌های حامل تسلیحات در خاک سوریه را به این دلیل موجه می‌داند.

دلایل ممنوع الخروجی الناز رکابی؛ فدراسیون کوهنوردی می‌گوید مشکل «اداری» است

تصویری از الناز رکابی در مسابقات سنگنوردی آسیا بدون حجاب اجباری

به دنبال گزارش‌ها در خصوص جلوگیری از خروج الناز رکابی، قهرمان سنگنوردی،‌ رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران روز پنجشنبه ۱۰ فروردین تایید کرد که ماموران در فرودگاه مانع خروج او از کشور شدند. حضور الناز رکابی در مسابقه سنگنوردی در کره جنوبی بدون حجاب اجباری در مهرماه سال گذشته خبرساز شده بود.

رضا زارعی،‌ رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران گفت، الناز رکابی به همراه همسرش به فرودگاه می‌روند و «متوجه می‌شود ممنوع الخروج است و چون در تعطیلات نوروزی هستیم شرایط به شکلی پیش رفت تا او نتواند مشکل خود را حل کند.»

رئیس فدراسیون کوهنوردی ایران اضافه کرد: الناز رکابی« می‌خواست با حضور در اسپانیا هم در آنجا به تمرین بپردازد و هم در یک تورنمنت شرکت‌ کند که با این مشکل مواجه شد.»

رضا زارعی در خصوص مشکل این قهرمان سنگنوردی افزود: «خانم رکابی پس از پایان مسابقات کره جنوبی باید به اداره گذرنامه مهاجرت می‌کرد و کارهای اداری‌اش را انجام می‌داد، اما نمی‌دانم چرا نرفت تا این مشکل خود را حل کند؟»

حضور خانم رکابی در رقابت‌های سنگ‌نوردی کره جنوبی بدون حجاب اجباری، همزمان با اعتراضات در ایران، تحسین بسیاری از ایرانیان در شبکه‌های اجتماعی را به‌دنبال داشت.

بیشتر

XS
SM
MD
LG