لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۴۰۴ تهران ۰۱:۰۰
انفجار و آتش‌سوزی در انبار نفت شهران، شامگاه ۱۶ اسفند
انفجار و آتش‌سوزی در انبار نفت شهران، شامگاه ۱۶ اسفند

زنده گزارش‌ها از هدف قرار گرفتن چند «انبار نفت» در تهران و کرج

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۲۳:۲۸ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

آمریکا در دو روز اول «۴۹ مقام ارشد جمهوری اسلامی» را کشته است

کارولین لِویت، سخنگوی کاخ سفید، روز دوشنبه در پیامی خبر داد که در ۴۸ ساعت ابتدایی جنگ ۴۹ تن از «بلندپایه‌ترین» مقام‌های جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای، هدف قرار گرفته‌اند.

به نوشته لویت، «کشتن تروریست‌ها برای آمریکا خوب است».

همزمان ارتش آمریکا روز دوشنبه اعلام کرد که در ۴۸ ساعت حمله به خاک ایران بیش از ۱۲۵۰ هدف را زده است.

در خبری جداگانه، مرکز فرماندهی ارتش آمریکا در منطقه هم اعلام کرد که در دو روز گذشته ۱۱ کشتی ایران را هدف گرفته یا تخریب کرده است.

دونالد ترامپ عصر دوشنبه تعداد این کشتی‌ها را ده فروند اعلام کرده بود.


۲۲:۰۷ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

هشدار مدیر صلیب سرخ: جان غیرنظامیان در خطر جدی است

مدیر صلیب سرخ جهانی روز دوشنبه در بیانیه‌ای هشدار داد که گسترده شدن خشونت و خصومت در منطقه خاورمیانه جان غیرنظامیان را «در خطر جدی» قرار می‌دهد.

میریانا اسپولیاریک در این بیانیه می‌گوید که مقیاس عملیات نظامی که هم‌اکنون در خاورمیانه در حال انجام است این خطر را با خود دارد که منطقه به ورطه یک درگیری نظامی وسیع‌تر کشانده شود و این می‌تواند پاسخ بشردوستانه به این وضعیت را بسیار دشوارتر کند.

خانم اسپولیاریک در ادامه از تمام طرف‌های درگیر خواسته است که دسترسی نامحدود و ایمن به کمک‌های بشردوستانه را تسهیل کنند.

۲۲:۰۱ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

وزارت دفاع قطر مدعی شد دو فروند جنگنده سوخو-۲۴ ایران را سرنگون کرده است

وزارت دفاع قطر روز دوشنبه ۱۱ اسفند مدعی شد که دو فروند جنگندهٔ سوخو- ۲۴ ایران را سرنگون کرده است.

قطر که میزبان پایگاه آمریکایی «العدید» است، در سه روزی که از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران می‌گذرد، در تیررس حملات تلافی‌جویانه تهران بوده است و علاوه بر اهداف نظامی، فرودگاه‌ها و هتل‌های آن نیز هدف قرار گرفته‌اند.

وزارت دفاع قطر در خبر خود اشاره‌ای به سرنوشت خلبانان این جنگنده‌ها نکرده است. ایران هنوز به این ادعا واکنش نشان نداده است.

نیروهای نظامی کشورهای خلیج فارس در سه روز گذشته عمدتاً بر رهگیری صدها موشک و پهپادی تمرکز داشته‌اند که ایران پس از حملات آمریکا و اسرائیل، به این کشورها شلیک کرده است.

۲۱:۴۴ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

تخریب ساختمان‌ها در نارمک تهران پس از حملات هوایی روز دوشنبه

در سومین روز از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران، گزارش‌ها و تصاویری در روز دوشنبه از تخریب ساختمان‌ها در منطقه نارمک پس از حملات هوایی منتشر شده است.

۲۰:۴۰ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

ترامپ: موج بزرگ جنگ هنوز نرسیده است

رئیس‌جمهور آمریکا روز دوشنبه ۱۱ اسفند پیش از شرکت در مراسم اهدای مدال به سربازان ارتش در کاخ سفید، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان هشدار داد که «موج بزرگ» حملات به ایران هنوز فرا نرسیده است.

دونالد ترامپ گفت: «ما هنوز حتی محکم به آن‌ها ضربه نزده‌ایم»، و افزود: «موج بزرگ هنوز حتی آغاز هم نشده است. موج اصلی به‌زودی از راه می‌رسد».

او سپس در مراسم اهدای مدال یادآوری کرد که جنگ فعلی از یک ماه هم «می‌تواند خیلی طولانی‌تر شود».

رئیس‌جمهور آمریکا بار دیگر چهار هدف برای حمله به ایران برشمرد: نابودی توانایی موشکی ایران، از بین بردن نیروی دریایی و پایان دادن به جاه‌طلبی هسته‌ای ایران و در نهایت جلوگیری از رساندن تسلیحات به دست تروریست‌ها.

به گفته او، نیروهای آمریکایی تاکنون ده کشتی ایران را به قعر دریا فرستاده‌اند.

ترامپ در ابتدای سخنان خود خبر داد ارتش آمریکا از برنامه‌ای که پیشتر ریخته بود بسیار جلوتر است و تاکنون به اهداف خود رسیده است، اما می‌تواند «خیلی طولانی‌تر شود».

او گفت: «از همان ابتدا ما برای چهار تا پنج هفته برنامه‌ریزی کردیم، اما توانش را داریم که خیلی پیشتر برویم.»

دونالد ترامپ روز ۱۰ اسفند هم از محل اقامت خود در فلوریدا در گفت‌وگوی تلفنی با روزنامهٔ بریتانیایی «دیلی‌ میل» گفته بود: «همیشه این فرایندی چهار هفته‌ای بوده است. ما برآورد کرده‌ایم که حدود چهار هفته طول خواهد کشید».

آقای ترامپ با اشاره به این‌که ایران کشور بزرگی است، افزود که حملات نظامی «چهار هفته طول می‌کشد، یا حتی کمتر».


۱۹:۴۹ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

ایران می‌گوید «هیچ خصومتی» با کشورهای عربی خلیج فارس ندارد

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، روز دوشنبه اعلام کرد که این حکومت با کشورهای عربی خلیج فارس «هیچ خصومتی ندارد».

این اظهار نظر پس از آن منتشر می‌شود که در پی آغاز حملات آمریکا و اسرائیل ایران شروع به اقدامات تلافی‌جویانه کرد و از جمله به سوی تقریباً تمام همسایگان عرب خود موشک پرتاب کرد.

بحرین، کویت، قطر، اردن، و بیش از همه امارات متحده عربی از جمله کشورهایی بوده‌اند که از روز شنبه با نگرانی شاهد اصابت موشک‌های سپاه پاسداران بوده‌اند.

در این میان به نظر می‌رسد بیشترین آسیب را تاکنون امارات و به‌ویژه شهر تجاری دوبی دیده است که به خشم دولت این کشور انجامیده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، عراقچی روز دوشنبه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای چینی خود در این باره توضیح داده و تأکید کرده که ایران «مصمم است به حسن همجواری» با همسایگان خود ادامه دهد.

بر اساس گزارش‌ها، پایگاه ناوگان پنجم آمریکا در بحرین، پایگاه العدید در قطر، پایگاه السالم در کویت و پایگاه الظفره در امارات از جمله اهداف این حملات بوده‌اند.

مقام‌های بحرینی تأیید کردند که مرکز خدمات ناوگان پنجم هدف قرار گرفته و در امارات نیز اعلام شد چند موشک رهگیری شده‌اند، اما بر اثر اصابت ترکش یکی از آن‌ها یک غیرنظامی در ابوظبی کشته شده است.

۱۹:۳۰ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

بمباران در تهران به کاخ گلستان «آسیب جزئی» وارد کرد

رسانه‌های ایران از صدمه دیدن کاخ‌موزه گلستان در مرکز تهران در اثر بمباران آمریکا و اسرائیل خبر می‌دهند.

در عکس‌هایی که از این بنای تاریخی در رسانه‌ها منتشر شده است می‌توان دید که شیشه‌ها شکسته و در چند اتاق و تالار آینه‌کاری سقف ریخته است.

یک مقام مسئول در وزارت ارشاد آسیب وارده به این کاخ تاریخی را «جزئی» توصیف کرده است.

خبرگزاری تسنیم هم گزارش داده که اشیای تاریخی این موزه از قبل به انبارها منتقل شده بوده است.

کاخ‌موزه گلستان در سبزه‌میدان تهران و در نزدیکی میدان امام واقع است.


۱۸:۱۸ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

مسعود الفک: حملات تهران باعث تشکیل جبهه عربی علیه ایران می‌شود

پس از آغاز حملات مشترک آمریکا و اسرائیل علیه ایران، نیروهای نظامی جمهوری اسلامی حملات موشکی و پهپادی به برخی کشورهای همسایه به ویژه کشورهای عربی خلیج فارس را آغاز کردند.

این حملات ابتدا علیه پایگاه‌های آمریکا در این کشورها بود اما به سرعت بانک اهداف گسترش یافت و زیرساخت‌های انرژی و برخی زیر ساخت‌های شهری را نیز در برگرفت. شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس با صدور بیانیه‌ای، حملات «توجیه‌ناپذیر» ایران به خود را محکوم، و بر «حق پاسخگویی» خود تأکید کردند.

این شش کشور، شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی، کویت، بحرین، قطر و عمان، در بیانیه مشترک با ایالات متحده، اقدامات جمهوری اسلامی را نمایانگر «تشدید خطرناک تنش‌ها» دانسته‌اند؛ رفتاری که بنا بر این بیانیه «حاکمیت ملی چندین کشور را نقض کرده و ثبات منطقه‌ای را به‌خطر انداخته است».

مسعود الفک، کارشناس مسائل خاورمیانه که مقیم ریاض پایتخت عربستان سعودی است، در گفت‌وگو با رادیو فردا تاکید کرد که این اقدامات جمهوری اسلامی می‌تواند به تشکیل «جبهه‌ای عربی» علیه ایران شود.

مسعود الفک: حملات تهران باعث تشکیل جبهه عربی علیه ایران می‌شود
please wait

No media source currently available

0:00 0:11:05 0:00
لینک مستقیم
۱۸:۱۳ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

حمایت پکن از تمامیت ارضی و امنیت ایران

وزیر خارجه چین روز دوشنبه در تماس تلفنی با همتای ایرانی خود،‌ عباس عراقچی، بر «حمایت پکن» از تمامیت ارضی و امنیت و آبروی ملی ایران در برابر حملات آمریکا و اسرائیل تأکید کرد.

به نوشته رسانه‌های چینی، وانگ یی همچنین از آمریکا و اسرائیل خواسته است که «فورا به عملیات نظامی خود پایان دهند و از دامن زدن بیشتر به تنش و سرایت آن به کل منطقه خاورمیانه بپرهیزند».

هم‌زمان، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، روز دوشنبه با سلطان بحرین تلفنی گفت‌وگو کرد و برای «استفاده از تمامی ابزارها برای بازگرداندن ثبات به منطقه» ابراز آمادگی کرد.

در پی حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، بحرین ازجمله کشورهای عربی بود که هدف ضربات تلافی‌جویانه ایران قرار گرفته است.

۱۷:۴۰ ۱۱.۱۲.۱۴۰۴

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا: این عملیاتی یک‌شبه نیست، طول خواهد کشید

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا روز دوشنبه در نشست خبری مشترک با وزیر دفاع این کشور به مردم ایالات متحده یادآوری کرد که عملیات نظامی کنونی «عملیاتی یک‌شبه نیست».

دَن کِین تأکید کرد که رسیدن به اهداف نظامی‌ که برای سنتکام و ستاد مشترک ارتش تعریف شده، «طول خواهد کشید و در برخی از موارد کاری سخت و طاقت‌فرسا خواهد بود».

او همچنین خبر داد که ارتش آمریکا در حال حاضر به «برتری هوایی محلی یا موضعی» در آسمان ایران دست یافته است.

برتری هوایی محلی به معنای آن است که ارتش آمریکا هم‌اکنون آسمان نقاطی خاص و استراتژیک از ایران را تحت کنترل دارد، بدون این که در این نقاط با تهدید پدافند هوایی ایران و ضدحمله از طرف نیروهای ایران روبه‌رو باشد.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: «این برتری هوایی نه تنها توان محافظت از نیروهای ما را افزایش می‌دهد، بلکه به آن‌ها فرصت می‌دهد با فراغ بال کار خود را در آسمان ایران انجام دهند».

دن کین که سخنان خود در برابر خبرنگاران را با ابراز تسلیت به خانواده‌های چهار سرباز آمریکایی کشته‌شده شروع کرده بود در ادامه هشدار داد که مردم آمریکا باید انتظار جراحات و ضربات بیشتر را داشته باشند.

این سربازان روز یک‌شنبه در کویت جان باختند. به گفته کین، تحقیقات درباره علل منجر به مرگ آن‌ها در جریان است.

رئیس ستاد مشترک آمریکا در ادامه خطاب به مردم این کشور گفت که آن‌ها هم جزئی از این عملیات نظامی هستند و باید بدانند که بخشی از این «بار» بر دوش آن‌ها هم هست.

بیشتر

XS
SM
MD
LG