لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ فروردین ۱۴۰۵ تهران ۰۵:۳۵
دونالد ترامپ در حال گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی کاخ سفید
دونالد ترامپ در حال گفت‌وگو با خبرنگاران در دفتر بیضی کاخ سفید

زنده ادامه حملات هوایی به نقاط مختلف در ایران؛ «طرح ۱۵بندی آمریکا برای پایان جنگ»

به‌روز شده

پوشش زندهٔ رادیوفردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران را ارائه می‌کند.

۰۲:۴۵ ۴.۱.۱۴۰۵

بقائی هدف قرار دادن پایگاه دیه‌گو گارسیا را تکذیب کرد

سخنگوی وزارت خارجه ایران هدف قرار دادن پایگاه نظامی مشترک ایالات متحده و بریتانیا در جزیرهٔ دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند با موشک را رد کرد و آن را «جدیدترین دروغ اسرائیلی‌ها» خواند.

ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، گفته است که ایران از «یک موشک بالستیک قاره‌پیما دو مرحله‌ای با برد ۴۰۰۰ کیلومتر» برای هدف قرار دادن این پایگاه استفاده کرده است.

پس از آن، مارک روته، دبیرکل ناتو، اعلام کرد این ائتلاف «نمی‌تواند تأیید کند» که ادعای اسرائیل دربارهٔ موشک‌های شلیک‌شده به سمت دیه‌گو گارسیا، موشک‌های بالستیک قاره‌پیمای ایرانی بوده است.

اسماعیل بقائی روز دوشنبه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس، با بازنشر این سخنان مارک روته نوشت که ادعای اسرائیل «داستان‌سرایی‌های مبتنی بر پرچم دروغین» است.

روز شنبه گزارش‌هایی از شلیک دو موشک بالستیک میان‌برد ایران به سمت پایگاه دیه‌گو گارسیا منتشر شد، هرچند گفته شد این موشک‌ها به هدف نرسیدند.

جزیره دیه‌گو گارسیا حدود ۳۸۰۰ کیلومتر از ایران فاصله دارد و دارای یک پایگاه هوایی مشترک بین بریتانیا و آمریکا است که توانایی میزبانی از بمب‌افکن‌های دوربرد آمریکایی را دارد.

۰۲:۲۸ ۴.۱.۱۴۰۵

شلیک دوبارۀ موشک‌های ایران به اسرائیل؛ صدای انفجار در اورشلیم

بامداد سه‌شنبه و پس از آن‌که ارتش اسرائیل اعلام کرد یک پرتاب موشکی دیگر از سوی ایران را شناسایی کرده است، صدای انفجار شدیدی در آسمان اورشلیم شنیده شد.

خبرنگاران خبرگزاری فرانسه در این شهر گزارش دادند که دقایقی پس از اعلام ارتش مبنی بر شناسایی موشک‌های شلیک‌شده از ایران و «تلاش برای رهگیری این تهدید»، صدای یک انفجار بلند به گوش رسید.

ارتش اسرائیل بامداد سه‌شنبه اعلام کرد که ایران بار دیگر موشک‌هایی به سمت این کشور شلیک کرده و سامانه‌های پدافندی در حال رهگیری آن‌ها هستند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش اسرائیل گفت این حمله موشکی مناطق شمالی را هدف قرار داده است.

سازمان امدادی «مگن داوید آدوم» اعلام کرد که تا این لحظه گزارشی از تلفات دریافت نکرده، اما نیروهای امدادی به منطقه‌ای که گزارش اصابت در آن داده شده اعزام شده‌اند.

حدود ۲۰ دقیقه پس از اعلام حمله، فرماندهی جبهه داخلی اسرائیل به شهروندان اجازه داد پناهگاه‌ها را ترک کنند.

۰۲:۱۰ ۴.۱.۱۴۰۵

مولوی عبدالحمید خواستار «انتخاب مسیر توقف جنگ» شد

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، با انتشار پیامی خواستار «انتخاب مسیر توقف جنگ» شد.

او در پیام خود نوشت: «ادامه جنگ، به تباهی بیشتر منابع ملی و آسیب به زیرساخت‌های حیاتی می‌انجامد. در اواخر جنگ هشت‌ساله، برای حفظ تمامیت ارضی کشور، جام زهر نوشیده شد و قطعنامه سازمان ملل پذیرفته شد که تصمیمی دشوار اما واقع‌بینانه بود. امروز نیز شایسته است مسیر توقف جنگ انتخاب شود.»

مولوی عبدالحمید افزود که «همچنین همه طرف‌های درگیر باید از حمله به زیرساخت‌های حیاتی و بخش انرژی که نیاز عموم مردم است، پرهیز کنند.»

این پیام امام جمعه اهل سنت زاهدان درحالی منتشر می‌شود که پیام‌های منتسب به مجتبی خامنه‌ای، پسر علی خامنه‌ای که به‌عنوان رهبر سوم جمهوری اسلامی معرفی شده، خواستار انتقام‌گیری و «خون‌بها» و «دریافت غرامت یا نابودی اموال دشمن» شده است.

سپاه پاسداران نیز در بیانیه‌های خود نشانه‌ای از انتخاب مسیر توقف جنگ از خود نشان نداده است.

نائب رئیس مجلس: مذاکره‌ای در کار نیست

علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه سوم فروردین در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس گفت: «تنگه هرمز به حالت قبل برنخواهد گشت» و هیچ مذاکره‌ای با دولت ترامپ «در کار نخواهد بود.»

او مدعی شد که «ما توانمندی‌های لازم را داریم. جنگ، جنگ اراده‌هاست و مردم به خیابان‌ها آمده‌اند تا نشان دهند که با هر توطئه‌ای که بخواهد در داخل کشور ایجاد شود، مقابله خواهند کرد.»

۰۱:۵۰ ۴.۱.۱۴۰۵

زلنسکی: روسیه با ارائه اطلاعات به ایران در پی طولانی‌کردن جنگ خاورمیانه است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز دوشنبه اعلام کرد که روسیه برای طولانی‌تر کردن جنگ در خاورمیانه، اطلاعات امنیتی در اختیار ایران قرار می‌دهد.

آقای زلنسکی در پیام ویدئویی شامگاهی خود با استناد به داده‌های سازمان اطلاعات نظامی اوکراین گفت شواهد بیشتری به دست آمده که نشان می‌دهد مسکو همچنان در حال پشتیبانی اطلاعاتی از حکومت ایران است، اما جزئیاتی در این باره ارائه نکرد.

او همچنین افزود که از سوی سرویس امنیتی اوکراین نیز در این زمینه توجیه شده است.

رئیس‌جمهور اوکراین هشدار داد که جنگ روسیه علیه این کشور نباید از تحولات ژئوپولیتیکی و افزایش قیمت نفت سود ببرد. او در عین حال از نیروهای نظامی اوکراین به‌دلیل «دقت» در حمله به تأسیسات نفتی روسیه، که نقش مهمی در تأمین منابع مالی جنگ مسکو دارند، قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، آقای زلنسکی همچنین به شهروندان اوکراین هشدار داد که بر اساس اطلاعات امنیتی، احتمال دارد روسیه در حال برنامه‌ریزی برای یک حمله گسترده باشد.

اوکراین از فوریه ۲۰۲۲ در برابر تهاجم تمام‌عیار روسیه مقاومت می‌کند.

۲۳:۰۵ ۳.۱.۱۴۰۵

«تماس ایران و آمریکا برای پایان دادن به جنگ»؛ در گفت‌وگو با مصطفی دانشگر

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، گزارش‌ها درباره تماس آمریکا با او برای مذاکره در خصوص جنگ جاری را «جعلی» خواند و تأکید کرد که هیچ مذاکره‌ای میان تهران و واشینگتن انجام نشده است.

او در پستی در شبکهٔ ایکس نوشت کسانی که چنین خبرهایی منتشر می‌کنند، قصد دارند بازارهای مالی و نفتی را دستکاری کنند و افزود که مسئولان ایران تا تحقق به گفته او، «تنبیه کامل متجاوزان» پشت سر رهبر و مردم ایستاده‌اند.

در همین زمینه، ارزیابی مصطفی دانشگر، تحلیلگر مسائل سیاسی ایران در آمریکا، را جویا شدیم.

«تماس ایران و آمریکا برای پایان دادن به جنگ»؛ در گفت‌وگو با مصطفی دانشگر
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:55 0:00
لینک مستقیم
۲۲:۴۲ ۳.۱.۱۴۰۵

نخست‌وزیر اسرائیل از گفت‌وگو با دونالد ترامپ درباره موضوع ایران خبر داد

نخست‌وزیر اسرائیل روز دوشنبه سوم فروردین اعلام کرد که با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، درباره موضوع ایران گفت‌وگو کرده است.

به گفته بنیامین نتانیاهو، دونالد ترامپ معتقد است دستاوردهای نظامی اسرائیل و آمریکا در ایران می‌تواند به توافقی منجر شود که اهداف جنگ را تحقق بخشد و منافع حیاتی اسرائیل را حفظ کند.

نتانیاهو در بیانیه‌ای ویدئویی تأکید کرد که اسرائیل در هر شرایطی از منافع خود دفاع خواهد کرد و هم‌زمان به حملات به ایران و لبنان ادامه می‌دهد.

او بار دیگر مدعی شد که حملات جاری، «برنامه موشکی و برنامه هسته‌ای» ایران را از بین می‌برد و همچنین «خسارت سنگینی به حزب‌الله» وارد می‌کند.

نخست‌وزیر اسرائیل همچنین گفت: «درست چند روز پیش دو دانشمند هسته‌ای دیگر (ایرانی) را از بین بردیم و این پایان کار نیست».

۲۲:۰۵ ۳.۱.۱۴۰۵

یک روزنامه اسرائیلی: آمریکا می‌خواهد جنگ با ایران را تا ۹ آوریل به پایان برساند

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحرونوت» روز دوشنبه سوم فروردین به نقل از یک مقام اسرائیلی مدعی شد که ایالات متحده می‌خواهد جنگ با ایران را تا ۹ آوریل (۲۰ فروردین) به پایان برساند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز دوشنبه گفت ایالات متحده طی دو روز گذشته با ایران دربارهٔ طرحی برای پایان دادن به جنگ گفت‌وگو کرده و همچنین ضرب‌الاجل ۴۸ ساعته برای حمله به نیروگاه‌های برق را لغو کرده است.

با این حال، مقام‌های جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره را انکار کرده‌اند. اسرائیل می‌گوید تماس‌های آمریکا با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، بوده است. خود آقای قالیباف در پستی منتسب به او در ایکس، این ادعا را رد کرده است.

در همین حال، مقام‌های اسرائیلی برآورد می‌کنند که ایران با وجود حملات مداوم، همچنان قادر است روزانه حملات موشکی به اسرائیل را ادامه دهد.

یدیعوت آحرونوت به نقل از یک مقام اسرائیلی نوشت: انتظار می‌رود گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا اواخر این هفته در پاکستان برگزار شود و افزود واشینگتن، اسرائیل را در جریان تماس‌های خود با قالیباف قرار نداده است.

به گفتهٔ این مقام، پایان جنگ تا ۹ آوریل می‌تواند امکان سفر دونالد ترامپ به اسرائیل در روز استقلال این کشور و دریافت «جایزه اسرائیل» را فراهم کند.

مقامات دفاعی اسرائیل ارزیابی کرده‌اند حتی اگر درگیری‌ها تا آن زمان ادامه یابد، ایران احتمالاً روند نسبتاً ثابتی از شلیک موشک به سمت اسرائیل را حفظ خواهد کرد، به‌طور میانگین حدود ۱۰ شلیک در روز.

به گفتهٔ این مقامات، ایران در برخی روزها بین ۱۲ تا ۱۵ موشک شلیک کرده و در روزهایی دیگر این تعداد به حدود هفت فروند کاهش یافته است.

با این حال، آن‌ها می‌گویند ایران در اجرای حملات گسترده با مشکل مواجه بوده است، که بخشی از آن به‌دلیل آسیب به سیستم‌های فرماندهی و کنترل است.

یدیعوت آحرونوت می‌افزاید: بر اساس داده‌های به‌روزشده ارتش اسرائیل، حدود ۳۳۰ سکوی پرتاب موشک در ایران از کار افتاده‌اند؛ تقریباً نیمی از آن‌ها نابود شده و بقیه به‌دلیل گیر افتادن در تونل‌ها یا تأسیسات زیرزمینی غیرقابل استفاده شده‌اند.

برآوردهای اسرائیل نشان می‌دهد که بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ سکوی پرتاب همچنان عملیاتی باقی مانده‌‌اند.

۲۱:۱۴ ۳.۱.۱۴۰۵

اکسیوس می‌گوید ونس و نتانیاهو دربارهٔ اجزای توافق احتمالی با ایران گفت‌وگو کرده‌اند

سایت «اکسیوس» روز دوشنبه سوم فروردین به نقل از یک «منبع آگاه» گزارش داد که جی‌دی ونس، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، در تماس تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، دربارهٔ تلاش‌ها برای آغاز مذاکرات با ایران گفت‌وگو کرده است.

به گفتهٔ این منبع، دو طرف همچنین دربارهٔ اجزای یک توافق احتمالی برای پایان دادن به جنگ آمریکا و اسرائیل با ایران نیز رایزنی کرده‌اند.

پیشتر، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا از انجام «مذاکرات سازنده» بین ایران و ایالات متحده خبر داده و گفته بود که واشینگتن به همین دلیل هدف قرار دادن نیروگاه‌های برق ایران به‌دلیل باز نشدن تنگه هرمز را تا پنج روز به تعویق می‌اندازد تا نتیجهٔ گفت‌وگوها مشخص شود.

مقام‌های جمهوری اسلامی از جمله محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، که نام او به عنوان طرف مذاکره با آمریکا از سوی «یک مقام اسرائیلی» اعلام شده است، انجام مذاکره با آمریکا را رد کرده‌اند.

اکسیوس پیشتر نوشته بود که طرف‌های میانجی بین ایران و آمریکا در تلاش هستند تا اواخر این هفته دیداری بین قالیباف و سایر مقام‌های تهران با استیو ویتکاف، نمایندهٔ ویژهٔ آمریکا، جرد کوشنر داماد ترامپ و همچنین احتمالاً جی‌دی‌ونس در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، ترتیب دهند.

۲۰:۵۷ ۳.۱.۱۴۰۵

وزارت خارجه بریتانیا سفیر ایران را در ارتباط با دو متهم مظنون به جاسوسی احضار کرد

وزارت خارجه بریتانیا روز دوشنبه سومین فروردین اعلام کرد که سفیر ایران در این کشور را احضار کرده است.

این اقدام پس از آن صورت گرفت که هفتهٔ گذشته یک تبعهٔ ایرانی و یک شهروند دوتابعیتی ایرانی-بریتانیایی به ظن همکاری با سرویس‌های اطلاعاتی ایران متهم شدند.

این دو مرد هفتهٔ گذشته در دادگاهی در لندن حاضر شدند و متهم هستند که تابستان گذشته، به دستور سرویس‌های جاسوسی ایران، مشغول جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی اهداف یهودی در بریتانیا بودند.

وزارت خارجه بریتانیا در بیانیه‌ای اعلام کرد: «امنیت ملی همچنان اولویت اصلی ماست و تهدیدهای ناشی از سوی ایران و افرادی که به نیابت از آن عمل می‌کنند را بسیار جدی می‌گیریم».

در این بیانیه آمده است: دولت «تمام اقدامات لازم برای حفاظت از مردم بریتانیا را انجام خواهد داد، از جمله افشای اقدامات بی‌پروا و بی‌ثبات‌کننده ایران در داخل و خارج از کشور».

دادستان‌ها اعلام کردند که نعمت‌الله شاهسوانی، ۴۰ ساله، شهروند دوتابعیتی ایرانی- بریتانیایی، و علیرضا فرساتی، ۲۲ ساله و تبعه ایران، مأمور شده بودند تا سفارت اسرائیل، قدیمی‌ترین کنیسه بریتانیا و سایر اهداف یهودی را زیر نظر بگیرند.

آن‌ها هنوز به اتهامات خود پاسخ نداده‌اند و تا زمان جلسهٔ بعدی دادگاه در ۱۷ آوریل در دادگاه اولد بیلی لندن، در بازداشت موقت باقی خواهند ماند.

نمایندگان پارلمان بریتانیا و سازمان اطلاعات داخلی این کشور(ام‌آی‌فایو) مدت‌هاست دربارهٔ تهدیدهای منتسب به ایران هشدار داده‌اند و مدعی‌اند که تهران پشت بیش از ۲۰ طرح مظنون به آدم‌ربایی و ترور قرار داشته است.

۲۰:۱۰ ۳.۱.۱۴۰۵

شنیده شدن صدای «چند انفجار شدید» در بحرین

خبرگزاری فرانسه عصر دوشنبه سوم فروردین از شنیدن شدن صدای چند انفجار شدید در بحرین خبر داد.

بر اساس این گزارش، وزارت کشور بحرین در شبکه‌های اجتماعی از مردم این کشور خواسته‌ است که به پناهگاه‌‌ها یا مکان‌های امن بروند.

بحرین مقر پایگاه پنجم نیروی دریایی ایالات متحده است و در بیش از سه هفته‌ای که از آغاز حملات آمریکا و اسرائیل به ایران و واکنش متقابل تهران می‌گذرد، بارها هدف حملات موشکی و پهپادی قرار گرفته است.

هنوز گزارشی از میزان خسارت یا تلفات احتمالی حمله روز دوشنبه منتشر نشده است.

بیشتر

XS
SM
MD
LG