لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۹:۰۷

خبرخوان چهارشنبه ۲۱ شهریور

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان در بیست و یکمین روز از شهریورماه ۹۷ را لحظه به لحظه اینجا بخوانید.

۰۰:۱۳ ۲۱.۶.۱۳۹۷

در سایه تحریم ایران؛ صادرات نفت آمریکا به کره‌جنوبی و ژاپن افزایش یافت

آمارها حاکی از اوج‌گیری صادرات نفت آمریکا به ژاپن و کره جنوبی است. کره جنوبی از ژوئیه امسال خرید نفت از ایران را متوقف کرده و ژاپن نیز واردات از ایران را به شدت کاهش داده است.

خبرگزاری رویترز روز سه‌شنبه گزارش داد که علت دیگر افزایش صادرات نفت آمریکا به این دو کشور، ارائه تخفیف برای تشویق این کشور به منظور جبران کاهش صادرات نفت ایالات متحده به چین در سایه تنش‌های اخیر تجاری بوده است.

این گزارش بر اساس داده‌های کشتیرانی می‌نویسد که صادرات روزانه نفت آمریکا به کره جنوبی در ماه جاری به رکورد ۲۳۰ هزار بشکه و به ژاپن به رکورد ۱۳۴ هزار بشکه در روز رسیده است.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

برای خواندن خبرهای روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور به این صفحه مراجعه کنید.

۰۶:۲۷ ۲۱.۶.۱۳۹۷

کانادا: توافق تجاری با آمریکا احتمالا به زودی حاصل می‌شود

کریستیا فریلند، وزیر امور خارجه کانادا، ، روز سه شنبه ۲۰ شهریور از پیشرفت در مذاکرات در خصوص تجدید نظر معاهده تجاری با آمریکا خبر داده و گفته است: اکنون به زودی امکان دستیابی به یک توافق جدید وجود دارد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، نیز در روز سه شنبه گفت که مذاکرات، که هر دو کشور در هفته های اخیر به آن سرعت بخشیده‌اند، به خوبی در حال پیشرفت هستند.

آمریکا و مکزیک پس از یک سال در اواخر ماه اوت از دستیابی به توافق تازه در خصوص پیمان نفتا خبر دادند. دولت ترامپ نیز به کنگره اطلاع داد که درصدد امضای یک معاهده جدید، تا ۳۰ نوامبر، است و احتمالا کانادا نیز به آن می پیوندد.

دونالد ترامپ همواره از پیمان نفتا انتقاد کرده و خواستار بازبینی در این پیمان شده است. نفتا یا پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی بین کشورهای آمریکا، مکزیک، و کانادا در سال ۱۹۹۴ امضا شد.

۰۶:۵۴ ۲۱.۶.۱۳۹۷

رزمایش بزرگ روسیه با حضور چین آغاز شد

تمرین‌های جنگی روسیه، بزرگ‌ترین از این دست از زمان جنگ سرد تا کنون، با حضور چین آغاز شده‌است. رهبران دو کشور در آستانه این رزمایش تعهد کردند سطح روابط راهبردی خود را «بدون در نظر گرفتن» دگرگونی‌های بین‌المللی، افزایش دهند.

شماری بالغ بر ۳۰۰ هزار تن از پرسنل نظامی در رزمایش بزرگ روسیه شرکت کرده‌اند. این رقم دو برابر بیشتر از بزرگ‌ترین رزمایشی‌ست که شوروی در زمان جنگ سرد انجام داده بود و در بازه‌ای از زمان انجام می‌شود که روابط مسکو و غرب دستخوش تنش‌های مختلفی است. تمرین‌های نظامی از ۱۱ سپتامبر/۲۰ شهریور آغاز شده و یک هفته ادامه پیدا می‌کند.

ولادیمیر پوتین و شی جین‌پینگ، رئیسان جمهوری روسیه و چین، در آستانه این رزمایش در همایش اقتصادی ولادی‌ووستک، واقع در خاور دور روسیه، دیدار کردند و انتظار می‌رود از نزدیک شاهد این «بازی جنگی» باشند.

وزارت دفاع روسیه می‌گوید بیش از هزار جنگنده، هیلکوپتر و پهپاد، در حدود ۸۰ شناور جنگی و ترابری، ۳۶ هزار تانک، خودروی زرهی و دیگر ادوات نظامی در رزمایش تازه حضور دارند. عنوان این رزمایش «ووستک ۲۰۱۸» (به روسی: شرق ۲۰۱۸) است.

واپسین باری که روسیه تمرین‌ها و رزمایش‌هایی در این سطح برگزار کرد، در سال ۱۹۸۱ بود؛ رزمایش موسوم به «زاپاد ۸۱» (به روسی: غرب ۸۱) در آن سال، بزرگ‌ترین رزمایشی بود که طی حیات شوروی برگزار شد. آن رزمایش با تبلیغات دولتی گسترده‌ای همراه بود و به‌طور مشخص به‌عنوان نمایشی از قدرت شوروی در برابر پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) توصیف شد.

۰۷:۱۵ ۲۱.۶.۱۳۹۷

هفدهمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر در آمریکا

مراسم مربوط به حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر در آمریکا و گرامیداشت یاد قربانیان در ایالات متحده برگزار شد.

دونالد ترامپ و همسر او، ملانیا ترامپ، از بنای یادبود «پرواز ۹۳» دیدار کردند.

پرواز شماره ۹۳ خطوط هوایی یونایتد آمریکا، از جمله هواپیماهایی بود که القاعده قصد داشت در مجموعه حملات روز ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ از آن استفاده کند اما با تلاش مسافران و خدمه، این هواپیما در سامرست پنسیلوانیا سقوط کرد و نفرات القاعده به هدف خود نرسیدند. سرنشینان جان خود را از دست دادند.

در جریان حملات ۱۱ سپتامبر، که القاعده آن را با ربودن هواپیماهای آمریکایی و یورش به سازه‌های اداری و غیرنظامی در نیویورک و ساختمان پنتاگون انجام داد، ۲۹۹۶ نفر کشته و ۶ هزار تن زخمی شدند.

رخداد ۱۱ سپتامبر مرگبار‌ترین حمله تروریستی در خاک آمریکا محسوب می‌شود.

۰۹:۲۴ ۲۱.۶.۱۳۹۷

خودروسازان خواستار «افزایش ۱۷ درصدی» بهای خودرو هستند

سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران می‌گوید خودروسازان خواستار افزایش ۱۷ درصدی بهای خودرو هستند.

سعید باستانی به یک شبکه رادیویی دولتی ایران گفته است «افزایش قیمت ها باید بر اساس آنالیز قیمت خودرو صورت بگیرد و مردم نباید تاوان حقوق و دستمزد ۱۱ هزار پرسنل مازاد شرکت خودروسازی سایپا را بدهند».

اما آقای باستانی مشخص نکرده است آیا برنامه‌ای برای این «۱۱ هزار پرسنل مازاد» نیز وجود دارد یا نه.

بنا بر گزارش‌ها خودروسازان ایرانی طی چند ماه اخیر دلایل مختلفی را برای افزایش قیمت مطرح کرده‌اند. آن‌ها در عین حال خواستار آزادسازی قیمت خودرو توسط دولت هستند.

دلایل اصلی خودروسازان برای آزادسازی قیمت خودرو، افزایش قیمت مواد اولیه داخلی، قطع یارانه ارزی، نارضایتی از عملکرد شورای رقابت، کاهش نقدینگی و بدهکاری خودروسازان به قطعه‌سازان و بروز تحریم‌های خارجی است.

با اینکه ارزبری بیشتر تولیدات داخلی زیر ۱۰ درصد است، این شرکت‌ها قیمت برخی تولیداتشان را تا ده‌ها میلیون تومان افزایش داده‌اند.

با این حال سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس ایران می‌گوید در حال حاضر تصمیماتی که برای تنظیم بازار خودرو گرفته شده «تصمیمات مقطعی هستند». او از وزیر صنعت ایران خواسته است «سریع‌تر این حوزه را مدیریت کند تا مردم با مشکل مواجه نشوند».

۰۹:۴۴ ۲۱.۶.۱۳۹۷

آمریکا «در حال بررسی تحریم» چین به دلیل سرکوب مسلمانان اویغور

دولت دونالد ترامپ در آمریکا در حال بررسی تحریم برخی از مقامات ارشد چین و چند کمپانی‌ چینی به دلیل نقض حقوق بشر و «سرکوب فزاینده» اقلیت مسلمان اویغور است.

وزارت خارجه ایالات متحده، به گزارش خبرگزاری رویترز، روز چهارشنبه در همین زمینه ابراز «نگرانی عمیق» کرد.

خبر احتمال تحریم توسط آمریکا تنها دو هفته پس از آن منتشر می‌شود که کارشناسان سازمان ملل از چین خواستند «اردوگاه‌های بازآموزی» عقیدتی برای مسلمانان اویغور را تعطیل اعلام کند.

کارشناسان حقوق بشری این سازمان همچنین خواستار آزادی فوری آن دسته از این مسلمانان شده بودند که «به بهانه مبارزه با تروریسم» بازداشت شده‌اند.

رویترز در عین حال می‌گوید که طرح تحریم چین به دلیل این مسئله حقوق بشری «هنوز در مرحله بحث و بررسی است» و فعلا تصمیمی در این باره گرفته نشده است.

با این حال در صورت تصویب این تحریم‌ها علیه مقامات چینی، این نخستین بار خواهد بود که دولت ترامپ در آمریکا در زمینه حقوق بشر از چین بازخواست می‌کند.

«کمیته حذف تبعیض نژادی» در سازمان ملل اوایل شهریورماه تخمین زده بود که «از ده‌ها هزار تا یک میلیون مسلمان اویغور» احتمالا در استان سین‌کیانگ، در منتهی‌الیه غربی چین، در بازداشت به سر می‌برند.

منطقه سین کیانگ در شمال غرب چین، که پیشتر ترکستان شرقی هم نامیده می‌شد، با مرکزیت شهر اورومچی، وسعتی بیش از خاک ایران دارد.

سین کیانگ هم‌مرز جمهوری‌های مسلمان‌نشین آسیای میانه است و رفت‌وآمد مسلمانان در دو سوی مرزها، دولت چین را نگران عمیق‌تر شدن نفوذ افکار افراطی اسلامی در سین کیانگ کرده است.

حدود نیمی از ۲۲ میلیون جمعیت سین کیانگ با زبان ترکی اویغوری سخن می‌گویند و عربی نیز زبان مذهبی آنها است.

۰۹:۴۶ ۲۱.۶.۱۳۹۷

ترامپ فرمان تازه‌ای در مورد عاملان دخالت در انتخابات آمریکا «صادر می‌کند»

بنا بر گزارش‌ها از آمریکا دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آن کشور، قصد دارد فرمان اجرایی تازه‌ای صادر کرده و شخصیت‌های حقیقی و حقوقی خارجی متهم به تلاش برای دخالت در انتخابات ایالات متحده را هدف قرار دهد.

خبرگزاری رویترز و روزنامه وال‌استریت‌جورنال، گفته‌اند این فرمان اجرایی ممکن است تا ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور به وقت آمریکا) ابلاغ شود.

یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده به رویترز گفته، تحریم‌های تازه افراد و یا شرکت‌ها و نهادهایی که متهم به دخالت در انتخابات آمریکا، از طریق حملات سایبری، هک و دیگر اقدامات هستند، را هدف قرار می‌دهد.

۰۹:۵۵ ۲۱.۶.۱۳۹۷

با روزانه سه وعده لبنیات جلو بیماری قلبی را بگیرید

نتایج یک آزمایش و تحقیق تازه در دانشگاهی در کانادا نشان می‌دهد که مصرف روزانه سه وعده مختصر لبنیات می‌تواند بدن را در برابر سکته و بیماری قلبی بیمه کند.

به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، آنها که روزی سه وعده کوچک لبنیات اعم از شیر و ماست و پنیر مصرف می‌کنند کمتر با بیماری‌های قلبی و عروقی و مرگ زودرس مواجه می‌شوند.

در این تحقیق، هر وعده عبارت است از ۲۴۴ گرم شیر یا ماست، ۱۵ گرم پنیر یا به اندازه یک قاشق چای‌خوری کره.

این تحقیق به سرپرستی دکتر مهشید دهقان از دانشگاه مک‌مستر کانادا در ۲۱ کشور جهان و با شرکت بیش از ۱۳۵ هزار نفر انجام شده، از کانادا و سوئد تا برزیل و بنگلادش.

۱۱:۲۹ ۲۱.۶.۱۳۹۷

«آغاز اعتصاب عمومی» در کردستان در اعتراض به اعدام‌های اخیر

عکس‌ها و ویدئوهایی در شبکه‌های اجتماعی از جمله توییتر منتشر شده که حکایت از «آغاز اعتصاب عمومی» در کردستان ایران در اعتراض به اعدام سه زندانی سیاسی کرد دارد.

هنوز هیچ منبع یا رسانه رسمی این خبر را منتشر نکرده است.

روز سه‌شنبه فراخوانی در فضای مجازی منتشر شد که اهالی مناطق کردنشین ایران را به اعتصاب در اعتراض به این اعدام‌ها در روز چهارشنبه، ۲۱ شهریورماه، دعوت می‌کرد.

زانیار مرادی، لقمان مرادی و رامین حسین پناهی سه زندانی سیاسی کرد روز شنبه، ۱۷ شهریور، اعدام شدند.

زانیار مرادی و لقمان مرادی به اتهام «محاربه و قتل پسر امام جمعه مریوان» به اعدام محکوم شدند.

رامین حسین‌پناهی، تیرماه سال گذشته به اتهام عضویت در «حزب کومله» و «بَغی» یا شورش مسلحانه علیه حکومت اسلامی، بازداشت و در شعبه یک دادگاه انقلاب سنندج به اعدام محکوم شد.

۱۲:۰۴ ۲۱.۶.۱۳۹۷

کاهش هشت درصدی سفر چینی‌ها به ایران

خبرگزاری ایسنا روز چهارشنبه گزارش داد که در سه ماه نخست سال جاری نزدیک به ۱۵ هزار و ۶۰۰ چینی به ایران سفر کرده‌اند که این رقم در مقایسه با مدت زمان مشابه در سال ۹۶، بیانگر هشت درصد کاهش است.

مسلم شجاعی، دستیار ستادی دفتر بازاریابی و تبلیغات گردشگری ایران، درباره دلایل این کاهش گفت: «گردشگران چینی رسانه‌ها را رصد می‌کنند، اخبار منفی را می‌شوند و این باعث می‌شود سفرشان را به ایران به تاخیر اندازند.»

بیشتر

XS
SM
MD
LG