لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۴۲

آمریکا در خلیج فارس «نیروی ضربت پهپادی» تشکیل می‌دهد


یک پهپاد «ار کیو ۴» آمریکا (عکس از آرشیو)
یک پهپاد «ار کیو ۴» آمریکا (عکس از آرشیو)

ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا روز چهارشنبه ۱۶ شهریور اعلام کرد که در واکنش به افزایش حملات به کشتی‌ها در سال‌های اخیر همزمان با تشدید تنش با ایران، یک نیروی ضربت پهپادی متشکل از پهپادهای زمین به هوا، پهپادهای مخصوص سطح دريا و زیردریایی تشکیل خواهد داد.

مقامات ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است در مورد سامانه‌هایی که مورد استفاده قرار خواهد گرفت اطلاعاتی چندانی ندادند ولی تاکید کردند که قابلیت‌های تجسسی و عملیاتی این پهپادها طی ماه‌های آینده تمامی نقاط استراتژیک در مسیرهای انتقال نفت در منطقه را تحت پوشش قرار خواهد داد.

دریادار برد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، گفت: «هدف ما استقرار سامانه‌های بیشتری برای کنترل تمامی مسیرهای دریایی چه در آسمان و چه در زیر دریاست.»

تنگه هرمز که حدود ۲۰ درصد از نفت مورد نیاز جهان از آن عبور می‌د بخشی از حوزه عملیاتی ناوگان پنجم است. این ناوگان کنترل قلمرو دریایی و آبراه‌های مهم منطقه خاورمیانه از جمله کانال سوئز و باب المندب را نیز بر عهده دارد.

ارزیابی نیروی ضربت پهپادی آمریکا در خلیج فارس در گفت‌وگو با آرین و حسینی‌فرد
please wait

No media source currently available

0:00 0:08:11 0:00
لینک مستقیم

بخشی از سلاح‌ها و سامانه‌هایی که توسط «نیروی ضربت ۵۹» مورد استفاده قرار خواهند گرفت در رزمایش ناوگان نیروی دریایی آمریکا در اقیانوس آرام که آوریل امسال برگزار شد شرکت داشتند، از جمله پهپادهای تجسسی هوایی، پهپادهای مخصوص گشت‌زنی روی سطح آب موسوم به «شاهین دریایی» و «شکارچی دریا» و پهپادهای کوچک‌تری که شبیه اژدر هستند و در زیر سطح آب حرکت می‌کنند.

دریادار برد کوپر افزود: «به اعتقاد من شرایط جوی آب‌های منطقه به ما امکان می‌دهد که به خوبی از این سامانه‌ها استفاده کنیم. ما معتقدیم که اگر این روش در آب‌های خاورمیانه موثر باشد می‌توان آن را به مناطق عملیاتی سایر ناوگان‌ها نيز گسترش داد.»

در سال‌های اخیر حملات به کشتی‌های تجاری و نفتکش‌ها در سطح منطقه افزایش یافته است. آمریکا ایران را مسئول اکثر این حملات در خلیج فارس و دریای عمان و شورشیان حوثی را نیز مسئول حملات در آب‌های نزدیک یمن معرفی کرده است.

علاوه بر حملات مستقیم، انفجارهای مشکوک در نفتکش‌های متعلق به شرکت‌های غربی و یا شناورهای وابسته به ایران و اسرائیل نیز افزایش یافته است. صاحبنظران معتقدند که این حوادث بخشی از نبرد پنهانی ایران و آمریکا و نتيجه افزایش تنش بین دو کشور پس از خروج آمریکا از برجام در سال ۹۷ است.

دولت جو بایدن تمایل خود به احیای برجام را اعلام کرده ولی مذاکرات ایران و قدرت‌های جهانی برای احیای این توافق در ماه‌های اخیر هنوز به نتیجه نرسیده است. خبرگزای آسوشیتدپرس می‌نویسد که در فقدان یک توافق همه جانبه حملات ایران و اسرائیل در سطح منطقه افزایش خواهد یافت.

دریادار برد کوپر در نشست مطبوعاتی روز چهارشنبه بدون ورود به جزییات به افزایش تنش در منطقه اشاره کرد و افزود: «فقط این را ذکر می‌کنم که از مواضع و رفتار ایران به خوبی آگاه و برای مقابله با آن کاملا آماده هستیم.»

حکومت ایران تاکنون به تشکیل این نیروی ضربت جدید واکنش نشان نداده و نمایندگی آن کشور در سازمان ملل به درخواست خبرگزاری آسوشیتدپرس برای اظهار نظر در این مورد پاسخ نداد.

البته ایران در آسمان خلیج فارس و دریای عمان یک نیروی پهپادی فعال دارد و بارها تصاویر مربوط به پرواز این پهپادها بر فراز ناوهای آمریکایی و کشتی‌های تجاری را منتشر کرده است.

ارتش آمریکا چندی پیش اعلام کرد قطعات به جا مانده از تسلیحاتی که در حمله به کشتی تحت اجاره یک شرکت اسرائیلی مورد استفاده قرار گرفته‌اند با پهپادهای ساخت ایران کاملا انطباق دارد. در این حمله که ماه ژوئیه در قلمرو دریای عمان روی داد دو خدمه بریتانیایی و رومانیایی این کشتی کشته شدند.

با استفاده از گزارش خبرگزای آسوشیتدپرس؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG