رئیس جمهور قرقیزستان برای استعفا ابراز آمادگی کرد

سورونبای جینبکوف

در ادامه ناآرامی و تنش در قرقیزستان، رئیس جمهور این کشور روز جمعه برای استعفا ابراز آمادگی کرد. سورونبای جینبکوف وعده داد که به محض تشکیل کابینه در قرقیزستان از سمت خود کنار خواهد رفت.

موج اخیر ناآرامی‌ها در این کشور آسیای مرکزی پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی در روز یک‌شنبه آغاز شد که به گفته کمیسیون انتخابات احزاب طرفدار دولت در آن به پیروزی رسیدند.

هزاران نفر در بیشکک و شهرهای دیگر در اعتراض به آن چه تقلب انتخاباتی و خرید آرا توصیف می‌کنند به خیابان آمدند. ناظران بین‌المللی نیز با تاکید بر وجود تقلب خواهان لغو نتایج انتخابات شدند.

بیشتر در این باره: اجتماع معترضان در پایتخت قرقیزستان و اختلاف احزاب در مورد تعيين دولت جديد

در پی اعتراضات گسترده، کمیسیون انتخابات نتیجه آن را باطل اعلام کرد.

حال سورونبای جینبکوف، رئیس جمهور، می‌گوید که به محض تشکیل کابینه برای پر شدن خلاء قدرت در کشور از مقام خود کناره‌گیری خواهد کرد.

با این حال خبرگزاری رویترز می‌نویسد که حتی با این پیشنهاد نیز بعید است که بن‌بست سیاسی در قرقیزستان به پایان برسد، ‌چرا که هنوز در مورد این که چه کسی باید تشکیل کابینه دهد اتفاق نظری وجود ندارد.