مظنون قتل یک نیروی صلح‌بان سازمان ملل متحد در لبنان «دستگیر شد»

انتقال پیکر سرباز ایرلندی کشته شده در جنوب لبنان

مقام‌های لبنانی اعلام کردند که ارتش این کشور یک مظنون به قتل صلح‌بان ایرلندی سازمان ملل متحد را دستگیر کرده است.

دو مقام امنیتی لبنان که نامشان فاش نشده، روز سه‌شنبه ششم دی، دستگیری این مظنون را تأیید کردند و گفتند که تحقیقات در این باره ادامه دارد.

یکی از آنان گفت که در ابتدا، ارتش سه نفر را بازداشت کرد اما دو نفر که مشخص شد در قتل نقشی نداشتند، آزاد شدند.

بیشتر در این باره:

یک سرباز ایرلندی حافظ صلح در جنوب لبنان کشته شد

هنوز جزئیاتی از هویت فرد بازداشت‌شده گزارش نشده، و سخنگوی نیروهای حافظ صلح سازمان ملل نیز اعلام کرده، این نهاد هنوز «اطلاعات رسمی» در مورد هر گونه دستگیری دریافت نکرده‌اند.

روز جمعه یک سخنگوی گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان گفته بود که ارتش لبنان این مظنون را «با همکاری حزب‌الله» بازداشت کرده و بنا بر ادعای این سخنگو، فرد بازداشت‌شده عضو حزب‌الله نیست.

نیروی حافظ صلح سازمان ملل متحد مستقر در لبنان، یونیفیل، روز پنجشنبه ۲۴ آذر اعلام کرده بود که یکی از نیروهای این سازمان در جنوب لبنان کشته شده و سه تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

همزمان، وزیر دفاع ایرلند گفته بود که این نیروی کشته‌شده، یک سرباز ایرلندی بوده که در چارچوب مأموریت صلح‌بانی سازمان ملل متحد در لبنان حضور داشته است.

یک هفته بعد، یک منبع قضایی لبنان به خبرگزاری فرانسه گفت که سرویس‌های امنیتی این کشور عاملان این حمله را شناسایی کرده‌اند. این منبع آگاه روز پنجشنبه اول دی اضافه کرد نتایج اولیه نشان می‌دهد که این تیراندازی از قبل برنامه‌ریزی شده بود و نیروهای سازمان ملل از پیش تحت نظر و تعقیب افراد مسلح قرار داشتند.

گروه حزب‌الله لبنان که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، حامیان قابل توجهی در جنوب لبنان دارد.

یونیفیل از سال ۱۹۷۸ برای حفظ صلح در امتداد مرز لبنان و اسرائیل، در جنوب لبنان مستقر است و حضور این نیروها، پس از قطعنامه سازمان ملل متحد که به جنگ اسرائیل و حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد، افزایش یافته است.

این در حالی است که گروه حزب‌الله پیشتر با تمدید مأموریت یونیفیل مخالفت کرده بود.