لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۲ آذر ۱۴۰۲ تهران ۱۵:۱۴

خبرهای کوتاه

یک سرباز ایرلندی حافظ صلح در جنوب لبنان کشته شد

نیروهای ارتش لبنان در نزدیکی خودروی یونیفل که به گفته شاهدان عینی، حامل سرباز ایرلندی کشته‌شده است
نیروهای ارتش لبنان در نزدیکی خودروی یونیفل که به گفته شاهدان عینی، حامل سرباز ایرلندی کشته‌شده است

قوای حافظان صلح سازمان ملل متحد مستقر در لبنان، یونیفیل، روز پنجشنبه ۲۴ آذر اعلام کرد که یکی از نیروهای این سازمان در جنوب لبنان کشته شده و سه تن دیگر نیز زخمی شده‌اند.

همزمان، وزیر دفاع ایرلند اعلام کرده است که این نیروی کشته‌شده، یک سرباز ایرلندی بوده که در چارچوب ماموریت صلح‌بانی سازمان ملل متحد در لبنان حضور داشته است.

سایمون کاونی به رسانه دولتی این کشور گفت خودروی زرهی این سربازان در منطقه العقیبه در جنوب لبنان مورد محاصره گروهی متخاصم قرار گرفت.

او وقوع چنین حادثه‌ای را «غیرمترقبه» خوانده و گفته است که «تنش‌های میدانی میان نیروهای حزب‌الله و یونیفیل در ماه‌های اخیر وجود داشته، اما مشابه چنین حادثه‌ای تا به حال اتفاق نیفتاده بود».

گروه حزب‌الله لبنان که تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران قرار دارد حامیان قابل توجهی در جنوب لبنان دارد. این گروه شبه‌نظامی پیشتر با تمدید ماموریت یونیفیل مخالفت کرده است.

با این حال، یک مقام ارشد حزب‌الله با «غیرعمدی» خواندن این حادثه، هرگونه نقش داشتن حزب‌الله در آن را رد کرده است.

یونیفیل از سال ۱۹۷۸ برای حفظ صلح در امتداد مرز لبنان و اسرائیل، در جنوب لبنان مستقر است.

حضور این نیروها، پس از قطعنامه سازمان ملل متحد که به جنگ اسرائیل و حزب‌الله در سال ۲۰۰۶ پایان داد، افزایش یافته است.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، جوانا ورونیکا هماهنگ‌کننده ویژه این سازمان در لبنان و همچنین نجیب میقاتی نخست‌وزیر لبنان خواستار تحقیقات سریع و کامل درباره این حادثه شده‌اند.

آمریکا نیز «حمله خشونت‌آمیز» علیه نیروهای یونیفل را به شدت محکوم کرده است.

مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

پیشنهاد رئیسی برای برگزاری همه‌پرسی در کشورهای مختلف درباره فلسطین، به غیر از ایران

ابراهیم رئیسی
ابراهیم رئیسی

ابراهیم رئیسی در گفت‌وگو با نخست‌وزیر ژاپن پیشنهاد داده که کشورهای مختلف از جمله ژاپن همه‌پرسی برگزار کنند تا «میزان حمایت از حق ملت فلسطین را به عینه مشاهده کنند».

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران، رئیسی شامگاه شنبه، ۱۱ آذر، در گفت‌وگوی تلفنی با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن مدعی شد که «کشورهای غربی از برگزاری چنین همه‌پرسی به شدت واهمه دارند».

او با این حال نگفت که چرا چنین همه‌پرسی درباره فلسطین در ایران برگزار نمی‌شود و ایران نیز در پیشنهاد او ذکر نشده است.

پیشتر برخی رسانه‌های ایران گزارش دادند که با وجود جنگ دوباره میان اسرائیل و حماس، ایرانیان آن‌طور که مورد انتظار حکومت است، از فلسطینیان حمایت نمی‌کنند.

روزنامه اعتماد چاپ تهران در گزارشی تأیید کرد که مردم ایران همچون مردم دیگر کشورها، برای حمایت از فلسطینی‌ها به خیابان‌ها نمی‌آیند.

جمهوری اسلامی از حامیان اصلی گروه افراطی حماس و دیگر گروه‌های مسلح فلسطینی است.

این در حالی است که در سال‌های اخیر معترضان در اعتراضات سراسری بارها شعار «نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران» سر داده‌اند.

ابراهیم رئیسی روز یک‌شنبه در دومین «همایش ملی مسئولیت اجرای قانون اساسی» در توجیه چنین حمایتی گفت: «حمایت امروز ما از غزه و فلسطین مبتنی بر قانون اساسی است. این حمایت از مظلومان جزئی از مبانی سیاست خارجی ما است.»

او افزود: «ما نمی‌توانیم از حمایت از مردم فلسطین دست برداریم. تصورات برخی در منطقه نمی‌تواند این اصل اساسی در سیاست خارجی ما را عوض کند و ما حمایتمان را از فلسطین قطع نخواهیم کرد.»

رئیس جمهور ایران مشخص نکرد که بند مربوط به «حمایت از مظلومان» که در قانون اساسی جمهوری اسلامی آمده به چه علت شامل «مظلومان» در دیگر کشورها، نظیر مسلمانان چین و میانمار و موارد دیگر در جهان نمی‌شود.

رئیسی درباره مسائل داخلی ایران نیز مدعی شد: « قانون اساسی به ما تکلیف کرده که باید به آرای عمومی مراجعه کرد.»

این در حالی است که با وجود درخواست‌ها برای برگزاری همه‌پرسی در زمینه مسائل مختلف از جمله پرونده هسته‌ای و حجاب اجباری، رهبر جمهوری اسلامی هرگونه پیشنهاد برگزاری همه‌پرسی در این زمینه‌ها را رد کرده است.

بر اساس گزارش رسانه‌های ایران و رادیو فردا؛ م.ت / پ.پ

اولین حضور تماشاگران زن در شهرآورد تهران؛ عدم فروش بلیت به زنان در بازی پرسپولیس

هم‌زمان با انتشار اخباری مبنی بر اولین حضور زنان تماشاگر در شهرآورد پایتخت مربوط به بازی تیم‌های استقلال و پرسپولیس، شورای تأمین اعلام کرد که زنان اجازه حضور در ورزشگاه آزادی برای تماشای بازی‌ آسیایی پرسپولیس را ندارند.

همشهری آنلاین، روز یک‌شنبه ۱۲ آذر اعلام کرد که تیم‌های استقلال و پرسپولیس در شهرآورد بزرگ پایتخت (معوقه از هفته پنجم لیگ برتر) روز پنجشنبه ۲۳ آذر در ورزشگاه آزادی تهران به‌مصاف هم خواهند رفت.

بر اساس این گزارش، مدیران دو باشگاه استقلال و پرسپولیس و مسئولان ذی‌ربط روز شنبه تصمیم گرفتند که هواداران دو تیم به صورت مساوی در این بازی در ورزشگاه حضور داشته باشند و برای اولین بار هواداران زن نیز این بازی را از نزدیک تماشا کنند.

تاکنون تعداد تماشاگران زن برای حضور در این شهرآورد اعلام نشده است.

حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تماشای مسابقات فوتبال از حواشی مهم این رشته ورزشی در ایران در سال‌های گذشته بوده است.

فدراسیون جهانی فوتبال، فیفا، از پنج سال پیش از ایران خواسته است که اجازه ورود زنان به ورزشگاه‌ها را صادر کند، ولی فدراسیون فوتبال و سایر نهادهای امنیتی و انتظامی جمهوری اسلامی به بهانه نداشتن «زیرساخت‌های لازم» تاکنون از اجرای این دستور طفره رفته‌اند.

هم‌زمان با انتشار خبر اولین حضور زنان تماشاگر در ورزشگاه آزادی تهران، سایت «ورزش سه» اعلام کرد که جلسه شورای تأمین در ارتباط با برگزاری بازی آسیایی پرسپولیس، اجازه فروش بلیت به زنان برای تماشای این بازی را صادر نکرده است.

قرار شده است تیم‌های پرسپولیس ایران و الدحیل قطر روز سه‌شنبه ۱۴ آذر بازی برگشت خود در لیگ قهرمانان آسیا را در ورزشگاه آزادی برگزار کنند.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، دهم تیر امسال از «وزارت اطلاعات» و «سپاه» به‌‌عنوان دو نهاد اطلاعاتی و امنیتی نام برد که قرار است در روند تصمیم‌گیری برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها تصمیم‌گیری کنند.

با استفاده از گزارش‌های همشهری، ورزش سه، رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ

ورود اتباع افغانستان به ۱۶ استان ایران «ممنوع شد»

مهاجران افغان در ایران
مهاجران افغان در ایران

یک مقام استانداری کرمانشاه از دستور شورای عالی امنیت ملی ایران مبنی بر ممنوعیت ورود، اسکان و اشتغال شهروندان افغانستانی در ۱۶ استان ایران خبر داد.

حمزه سلیمانی، مدیرکل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری کرمانشاه با نام بردن از این استان به عنوان یکی از این ۱۶ استان به خبرگزاری ایسنا گفته که از آغاز امسال تاکنون هشت مرحله طرح شناسایی، دستگیری و به گفته او «طرد اتباع غیرمجاز» در کرمانشاه اجرا شده است.

براساس اعلام رسانه‌های ایران، استان‌های آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل، زنجان، کردستان، گیلان، مازندران و سیستان و بلوچستان، از جمله استان‌هایی هستند که اقامت شهروندان افغانستان در آنها ممنوع شده است.

حضور اتباع افغان در ایران طی ماه‌های اخیر به شدت بحث‌انگیز شده و محدودیت‌هایی نیز برای آنها اعمال شده است.

سام رجبی، از فعالان محیط زیست زندانی، آزاد شد

سام رجبی، فعال محیط زیست
سام رجبی، فعال محیط زیست

سام رجبی، یکی از فعالان محیط زیست زندانی در ایران، روز یک‌شنبه ۱۲ آذر آزاد شد.

کتایون رجبی، خواهر او خبر آزادی را در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد و نوشت: «تمام شد.»

در همین رابطه بهمن دارالشفا، روزنامه‌نگار، نیز نوشت: «سام رجبی از بچه‌های محیط‌زیستی، امروز بعد از نزدیک به شش سال زندان و با پایان دوران محکومیتش آزاد شد.»

نیلوفر بیانی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، امیرحسین خالقی، طاهر قدیریان و سام رجبی، شش فعال محیط زیست زندانی هستند که سال ۱۳۹۶ زندانی شدند.

تاکنون خبری از آزادی باقی فعالان محیط زیست زندانی منتشر نشده است.

شش فعال محیط زیست نام‌برده به همراه شمار دیگری از فعالان محیط زیست از جمله کاووس سیدامامی، مراد طاهباز و عبدالرضا کوهپایه از فعالان محیط زیست و از جمله همکاران موسسه «حیات وحش پارسیان» بودند که در زمستان سال ۱۳۹۶ بازداشت و به زندان اوین منتقل شدند.

کاووس سید امامی که تابعیت کانادا را هم داشت، چند روز پس از بازداشت، به طرزی مشکوک در زندان اوین جان خود را از دست داد.

مدتی بعد سازمان اطلاعات سپاه پاسداران دیگر فعالان محیط زیست بازداشت شده را «جاسوسی» و «همکاری با دول متخاصم» متهم کردند.

با استفاده از ایکس و رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ

زوج ملی‌پوش شمشیرباز از ایران مهاجرت کردند

مهسا پوررحمتی و محمد رحیمی، زوج شمشیرباز
مهسا پوررحمتی و محمد رحیمی، زوج شمشیرباز

مهسا پوررحمتی و محمد رحیمی، زوج شمشیرباز ایرانی، مهاجرت خود به کانادا را آغاز کرده‌اند.

خانم پوررحمتی روز شنبه ۱۱ آذر عکس‌ها و ویدئوهایی از خروج خود از ایران و حضور در فرودگاه‌های ایران و کانادا در استوری حساب کاربری خود در اینستاگرام منتشر کرده است.

او هم‌چنین با انتشار عکس از چمدان‌هایش نوشته است: «حرفی برای گفتن ندارم.»

بنا بر اعلام رسانه‌های داخلی محمد رحیمی، همسر او، در ماه‌های آینده به او خواهد پیوست.

مهسا پوررحمتی در سال ۸۴ شمشیربازی را در شهر تبریز آغاز کرد. او در سال ۸۶ به عضویت تیم ملی ایران درآمد و اولین مدال انفرادی آسیایی در تاریخ شمشیربازی زنان ایران در اسلحه اپه را نیز در سال ۹۲ به‌دست آورد.

محمد رحیمی، همسر او نیز عناوین قهرمانی شمشیربازی همچون قهرمانی استان اردبیل را در کارنامه کاری خود دارد.

در پی افزایش فشارهای سیاسی و اجتماعی در سال‌های گذشته، موج مهاجرت ورزشکاران در رشته‌های مختلف هم‌چنین درخواست پناهندگی آن‌ها از سایر کشور افزایش چشمگیری یافته است.

پویا ایدنی، استادبزرگ شطرنج ایران، از جمله ورزشکارانی است که در ماه‌های گذشته به‌دلیل برخی «مشکلات» از جمله «سخت شدن دسترسی به سایت‌های اصلی شطرنج» به فرانسه مهاجرت کرد.

با استفاده از اینستاگرام و گزارش‌های رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ

امیر تتلو، خواننده، در ترکیه بازداشت شد

امیرحسین مقصودلو، معروف به تتلو
امیرحسین مقصودلو، معروف به تتلو

بر اساس گزارش‌ رسانه‌های داخلی امیرحسین مقصودلو، خواننده معروف به «امیر تتلو» شامگاه شنبه ۱۱ آذر در ترکیه بازداشت شد.

خبرگزاری ایلنا خبر می‌دهد که پلیس ترکیه او را به دلیل شکایت کنسولگری ایران در استانبول بازداشت و به بازداشتگاه منتقل کرده است.

به نوشته ایلنا و روزنامه‌های داخلی ایران، اتهام این خواننده پاپ «فحاشی به اعضا و کارکنان کنسولگری ایران در استانبول» اعلام شده است.

بر اساس این گزارش‌ها، دادستان استانبول قرار است امروز یک‌شنبه، ۱۲ آذر، درباره تعداد روز بازداشت تتلو رأی صادر کند.

روزنامه «وقت صبح» به نقل از گرداننده کانال تتلو در یوتیوب صبح یک‌شنبه گفته است از آنجایی که تتلو با شکایت رو‌به‌رو است به راحتی به ایران بازگردانده نمی‌شود و باید برای او دادگاه برگزار شود.

در روزهای گذشته ویدئوهایی از امیر تتلو در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده بود که او در فرودگاه دیده می‌شد و برخی منابع از قصد او برای بازگشت به ایران خبر داده بودند.

امیر تتلو از جمله خوانندگان پرحاشیه ایرانی است که علاوه بر محتواهایی جنجالی در ترانه‌هایش، پست‌ها و ویدئوهای جنجال‌برانگیزی نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است.

در جریان انتخابات ریاست جمهوری پیشین ایران، انتشار ویدئویی از تتلو در کنار ابراهیم رئیسی، نامزد اصلی اصولگرایان جنجال‌برانگیز شد و انتقاد بسیاری از هواداران آقای رئیسی را برانگیخت.

شبکه اجتماعی اینستاگرام اردیبهشت ۱۳۹۹ حساب کاربری این خواننده را بست.

این اتفاق پس از آن رخ داد که این خواننده ساکن ترکیه در چند استوری نوشت که قصد دارد «حرم‌سرای سلطان» راه‌اندازی کند و از دختران ۱۵ تا ۲۰ ساله خواست که به «حرمسرای» او بیایند.


با استفاده از گزارش‌های همشهری‌آنلاین، وقت صبح و رادیوفردا؛ ف.ع/ پ.پ

شاهرخ، خواننده، در ۷۴ سالگی درگذشت

شاهرخ، خواننده ایرانی ساکن آمریکا، «پس از چند سال مبارزه با بیماری سرطان» بامداد یکشنبه ۱۲ آذر در ۷۴ سالگی در لس‌آنجلس درگذشت.

مرتضی برجسته، هنرمند ایرانی دیگر در لس‌آنجلس که دوست نزدیک شاهرخ بود، در اینستاگرم خود از درگذشت او خبر داد.

مرتضی برجسته افزود: شاهرخ «هنرمند خوش صدایی بود که پیوسته در کنار مردم و در صف مبارزین علیه حکومتی مستبد مبارزه کرد و نامش برای همیشه در کنار هنرمندان مبارز، در تاریخ هنر ایران جاوادن خواهد ماند».

شاهرخ شاهید، زاده ۶ آذر ۱۳۲۸ در تهران بود و فعالیت هنری خود را از ۱۲ سالگی در برنامه کودک رادیوی ملی ایران آغاز کرد و به تشویق پدرش نزد اسماعیل مهرتاش ردیف‌های موسیقی ایرانی آموخت. شاهرخ در سن ۱۴ سالگی ترانه «دوستت دارم» را که آهنگی پاپ بود، ارائه کرد.

سومین ترانه او در سریال پربییننده «غریبه» که از شبکه اول تلویزیون ملی ایران پخش می‌شد، به مدت دو سال هر شب صدای او را به گوش میلیون‌ها بیننده می‌رساند.

شاهرخ ۴ سال پیش از انقلاب برای آموزش موسیقی از ایران به لس‌آنجلس رفت اما با درگرفتن رویدادهای مربوط به انقلاب به ایران بازگشته بود تا در کنار خانواده خود باشد.

در مورد شاهرخ گفته شده است که یک شب پیش از بازگشت روح‌الله خمینی به تهران، وی بار دیگر به آمریکا بازگشت و تا روز مرگ خود در آن کشور به‌سر برد.

او طی سال‌ها آهنگ‌های بسیاری مانند «ظالم»، «رؤیای شوم»، «شهر ظلمت»، «کوه دماوند»، «الله»، «لالایی»، «سرزمین عاشق‌ها»، «خونه»، «بچه‌ها خداحافظ»، «با من از یاران بگو»، «بی‌دادگاه»، «رزم‌آوران»، «حسرت» و «تلنگر» را با مضمون سیاسی ارائه کرد.

شاهرخ با وجود آن‌که از مدتی پیش بیمار بود، در تجمع‌های اعتراضی همبستگی با جنبش اعتراضی «زن، زندگی، آزادی» حضور یافته و ترانه اجرا کرد.

هنوز خبری در مورد خاکسپاری پیکر شاهرخ از سوی خانواده و دوستانش در آمریکا منتشر نشده است.

رئیس‌جمهور کوبا یکشنبه به تهران سفر می‌کند

ابراهیم رئیسی ۲۵ خرداد سال جاری در هاوانا با میگل دیاز‌-کانل دیدار کرد
ابراهیم رئیسی ۲۵ خرداد سال جاری در هاوانا با میگل دیاز‌-کانل دیدار کرد

خبرگزاری دولتی ایرنا می‌گوید، میگل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، عصر روز یکشنبه ۱۲ آذرماه در صدر یک هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی وارد تهران خواهد شد.

طبق این گزارش، این سفر به دعوت رسمی ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران انجام می‌شود.

مراسم استقبال رسمی از رئیس جمهور کوبا قرار است صبح روز دوشنبه در مجموعه فرهنگی‌تاریخی سعدآباد برگزار شود.

نشست مشترک هیئت‌های بلندپایه و مراسم امضای اسناد و تفاهمنامه‌های همکاری نیز در همین روز برگزار خواهد شد.

میگل دیاز کانل همچنین قرار است علاوه دیدار با ابراهیم رئیسی با دیگر مقامات «مقامات عالی‌رتبه» جمهوری اسلامی داشته باشد.

ابراهیم رئیسی ۲۵ خرداد سال جاری در جریان سفر خود به آمریکا لاتین به هاوانا رفت و با میگل دیاز‌-کانل دیدار و گفت‌وگو کرد.

ایران و کوبا تحت تحریم‌های ایالات متحده قرار دارند.

حمله با سلاح سرد در پاریس یک کشته و دو زخمی برجای گذاشت

یک مهاجم روز شنبه ۱۱ آذرماه در حمله با چاقو در مرکز پاریس در نزدیکی برج ایفل یک گردشگر آلمانی را کشت و بعداً به پلیس گفت که «تحمل مرگ مسلمانان در افغانستان و سرزمین‌های اشغالی فلسطین را ندارد.»

در این حمله دو نفر دیگر نیز بر اثر اصابت چکش مجروح شدند.

مرد دستگیرشده، آرماند آر. ام.، فرانسوی-ایرانی متولد مارس ۱۹۹۷ در فرانسه، معرفی شده است.

بنابر گزارش‌ها، او نزد نهادهای اطلاعاتی و پلیس به دلیل افراط گرایی اسلامی شناخته شده بود و در سال ۲۰۱۶ به دلیل یک اقدام خشونت‌آمیز برنامه‌ریزی‌شده به پنج سال زندان از جمله یک سال تعلیق محکوم شده بود.

او در پایان دوران محکومیتش آزاد شد.

در همین حال، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، حمله با سلاح سرد در مرکز پاریس که به کشته شدن یک شهروند آلمانی منجر شد، را اقدامی «تروریستی» خواند.

آقای مکرون در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که فرد مظنون «به سرعت» دستگیر شد و اکنون باید عدالت «به نام مردم فرانسه» اجرا شود.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک شاهد نوشت که مهاجم به هنگام حمله شعار «الله اکبر» سرداده بود.

در همین حال، دفتر دادستانی ضد تروریسم فرانسه تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده است.

دکتر پاتریک پلوکس یک پزشک حاضر در صحنه حمله به شبکه تلویزیونی «بی‌اف‌ام» گفت، ضارب خیلی سریع توسط پلیس دستگیر شد. ما سعی کردیم جان مردی که مورد حمله قرار گرفته بود را نجات دهیم. اما او جان باخت . افرادی که مورد حمله قرار گرفتند گردشگر بودند.

سنتکام از رهگیری یک «پهپاد ایرانی» توسط ناو آیزنهاور آمریکا خبر داد

 هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» (عکس از آرشیو)
هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» (عکس از آرشیو)

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، روز شنبه ۱۱ آذرماه اعلام کرد واحد هوایی همراه ناو هواپیمابر «یواس‌اس دوایت آیزنهاور» آمریکا در خلیج فارس یک پهپاد ایرانی را رهگیری کرده است.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا عکسی از این «پهپاد ایرانی» در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرده است.

عکس منتشر شده توسط سنتکام
عکس منتشر شده توسط سنتکام

سنتکام می‌گوید، این پهپاد «به شیوه‌ای ناامن و غیرحرفه‌ای» در حین عملیات هوایی این ناو هواپیمابر در حال پرواز بود.

ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا تصریح کرده است نیروی دریایی ایالات متحده به پرواز و همچنین کشتیرانی خود در آب‌هایی که قوانین بین المللی اجازه دهد، ادامه خواهد داد.

سنتکام در حالی از رهگیری این پهپاد ایرانی در خلیج فارس خبر داده است که پنجشنبه هم اعلام کرد، ناو یو‌اس‌اس کارنی در جنوب دریای سرخ یک فروند پهپاد ساخت ایران را رهگیری و منهدم کرده است.

ارتش آمریکا نیز روز چهارشنبه از نزدیک شدن یک پهپاد ایرانی تا ۱۵۰۰ یاردی ناو هواپیمابر آیزنهاور در دریای عرب خبر داد.

برد کوپر، جانشین فرمانده ناوگان پنجم آمریکا، روز هفتم آذر اعلام کرده بود که پهپاد ایرانی با اجتناب از فاصله‌گیری حداقل ۱۰ مایل دریایی از این ناو، «اقدامات احتیاط ایمنی» را نقض کرده است.

او گفت٬ این پهپاد بعد از هشدارهای مکرر ناو آمریکایی، در نهایت از محل دور شد.

اوایل ماه جاری نیز ناو « یواس‌اس توماس هاندر» آمریکا یک پهپاد پرتاب‌شده توسط حوثی‌های یمنی مورد حمایت ایران را در باب‌المندب سرنگون کرد.

تنگه باب‌المندب یکی از گذرگاه‌های مهم تجارت دریایی جهان است و راه ارتباط با دریای سرخ، کانال سوئز و آب‌های مدیترانه است.

نیروی دریایی ایالات متحده از زمان آغاز جنگ اسرائیل و گروه افراطی حماس در ۱۵ مهرماه چندین ناو جنگی در منطقه مستقر کرده تا مانع گسترش تنش‌های نظامی در منطقه شود.

سرویس امنیتی اوکراین از سفر رئیس‌جمهور سابق این کشور به مجارستان جلوگیری کرد

پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق اوکراین
پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق اوکراین

سرویس امنیتی اوکراین از تلاش پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهور سابق کشور، برای سفر به مجارستان خبر داده و گفت که این سفر توطئه روسیه برای آسیب زدن به منافع اوکراین است.

حزب آقای پوروشنکو، اتحاد اروپایی، روز شنبه ۱۱ آذر اعلام کرد که هدف از سفر زمینی او به مجارستان، گذر از این کشور و دیدارهایی در لهستان و ایالات متحده آمریکا بوده و نباید سرویس امنیتی اوکراین در این موضوع مداخله کند.

آقای پوروشنکو روز جمعه از مرز اوکراین و مجارستان بازگردانده شد.

سرویس امنیتی اوکراین، اس‌بی‌یو، می‌گوید هدف رئیس‌جمهور سابق دیدار با ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان، بود که روابط نزدیکی با ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه دارد و مخالف عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا است.

این نهاد اطلاعاتی در بیانیه خود روسیه را به طراحی توطئه دیدار آقای پوروشنکو با نخست‌وزیر مجارستان متهم کرده و گفته است کرملین در تدارک یک سری اقدامات خرابکارانه برای بی‌اعتبار کردن اوکراین در میان متحدان غربی است.

این بیانیه می‌افزاید روسیه دیدار پوروشنکو و اوربان را برنامه‌ریزی کرده تا آن را به عملیات روانی علیه اوکراین تبدیل کند.

مجارستان تاکنون واکنشی به این موضوع نشان نداده است.

سرویس امنیتی اوکراین همچنین اعلام کرده که نخست‌وزیر مجارستان به صورت سیستماتیک مواضع ضد اوکراینی دارد و «دوست پوتین» است.

در بیانیه این سازمان آمده است: «مجارستان در صدد لغو تحریم‌هایی است که به خاطر تهاجم نظامی روسیه به اوکراین علیه این کشور وضع شده است.»

مجارستان بارها اعلام کرده که مخالف عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا است و همچنین با ارسال کمک‌های مالی و تسلیحاتی اتحادیه اروپا به اوکراین مخالف است.

طی ماه‌های گذشته اتحادیه اروپا مصرانه از مجارستان خواسته است که از حق وتوی خود برای جلوگیری از ورود اوکراین به اتحادیه اروپا استفاده نکند؛ اما آقای اوربان می‌گوید اوکراین شرایط لازم برای عضویت در این اتحادیه را ندارد.

آقای پوروشنکو از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ رئیس‌جمهور اوکراین بود.

زمان انتخابات ریاست‌جمهوری آتی این کشور در مارس سال آینده میلادی است، اما ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور کنونی کشور گفته که به خاطر شرایط جنگی کشور، برگزاری انتخابات به آینده موکول شده است.

روسیه در سال ۲۰۱۴ منطقه کریمه اوکراین را اشغال کرد و از فوریه ۲۰۲۲ دست به حمله مجدد به اوکراین زده و دوباره بخشی از این کشور را اشغال کرده و جنگ میان دو کشور کماکان ادامه دارد.

با استفاده از گزارش‌های رویترز و رادیوفردا/ د. خ./ ف. دو.

اعتراضات خیابانی و جو امنیتی در میبد پس از کشته‌شدن یک نوجوان

عکس مربوط به مراسم تشییع پیکر نوجوان کشته‌شده در میبد است
عکس مربوط به مراسم تشییع پیکر نوجوان کشته‌شده در میبد است

پس از اعتراضات خیابانی نسبت به کشته‌شدن یک جوان در یک «نزاع و درگیری دسته‌جمعی» در شهرستان میبد، فرمانده انتظامی استان یزد از بازداشت قاتل خبر داد.

بر اساس گزارش‌ها شمار قابل توجهی از شهروندان میبد روز جمعه ۱۰ دی در اعتراض به کشته شدن یک نوجوان به خیابان‌ها آمدند.

برخی منابع محلی هویت این نوجوان را «امیررضا آقایی» اعلام کرده و نوشته‌اند که او در یک درگیری خیابانی، توسط یه «تبعه افغان» و بر اثر عوارض ناشی از اصابت چاقو کشته شده است.

به گزارش خبرگزاری فارس فرمانده انتظامی استان یزد عصر روز جمعه از بازداشت «عاملان نزاع و درگیری و قتل جوان میبدی در شهرستان میبد کمتر از ۱۵ ساعت» خبر داد، اما به تابعیت این افراد اشاره نکرد.

به گفته عباسعلی بهدانی فرد، در جریان این نزاع فرد دیگری نیز مجروح و در بیمارستان بستری شده است.

علی‌اکبر عزیزی، معاون استاندار یزد، نیز در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا گفت که «عده‌ای از مردم شهرستان میبد با حضور در محل نماز جمعه، دستگیری و مجازت قاتل را خواستار شدند.»

بر اساس ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی که گفته‌ می‌شود مربوط به مراسم نماز جمعه دهم آذر در میبد بوده، خشم و اعتراض مردمی قابل مشاهده است.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند که در این مراسم، معترضان به امام جمعه، فرماندار و فرمانده سپاه شهر «حمله» کردند.

کاربران دیگری نیز با انتشار ویدئوهایی از جو شدید امنیتی و استقرار نیروهای یگان ویژه در شهر در روز جمعه خبر دادند.

ویدئوهایی نیز از حمله نیروهای حکومتی به معترضان در خیابان‌های شهر میبد و سرکوب آنها منتشر شده است.

کانال تلگرام «سوژه خبری میبد و اردکان» نیز در روز و شب جمعه ویدئوهایی از تجمع‌های اعتراضی شهروندان میبد و حضور گسترده نیروهای حکومتی را منتشر کرده است.

رادیوفردا به‌طور مستقل نمی‌تواند درستی این اطلاعات را تأیید کند.

با استفاده از گزارش‌های خبرگزاری‌های فارس، ایرنا، تلگرام و شبکه ایکس؛ ف.ع/ ب.ب

پلیس راهور: ۹۵ درصد وسایل نقلیه توقیفی تخلف ندارند، با «دستور قضایی» توقیف شده‌اند

رئیس پلیس راهور ایران روز شنبه، ۱۱ آذر، گفت، بیشتر وسایل نقلیه «رسوب‌کرده» در پارکینگ‌ها که سال‌ها بلاتکلیف مانده‌اند، نه به دلیل تخلفات رانندگی، بلکه «با دستور قضایی» در این اماکن مانده‌اند.

کمال هادیانفر به خبرگزاری ایسنا گفت که تنها «پنج درصد» از خودروها و موتورسیکلت‌ها به دلیل تخلفات رانندگی در پارکینگ هستند و باقی به دلیل توقیف خودرو و با حکم قضایی درباره مواردی مانند «مهریه، بدهی مالیاتی، موارد مربوط به تأمین اجتماعی و شاکی خصوصی» یا به دلیل خسارت‌های ناشی از تصادفات در پارکینگ مانده‌اند.

او خبر داده در حال حاضر «۲۲۰ تا ۲۳۰ هزار» موتورسیکلت در پارکینگ‌ها هستند که مالکان آنها تمایلی به ترخیص ندارند.

هادیانفر مدعی شده تلاش پلیس کاهش توقیف خودروها است و به مأموران گفته شده خودرو در جایی که خانواده در خودرو حضور دارد یا در ساعات شب توقیف نشود.

او در عین حال افزود: «البته اگر دستور قضایی وجود داشته باشد، خودرو توقیف می‌شود.»

در ماه‌های اخیر، گزارش‌های متعدد در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها حاکی از آن است که مأموران پلیس خودروها را به دلیل مقاومت سرنشینان در برابر «حجاب اجباری» و گزارش‌های «تخلف» ثبت‌شده توسط پلیس، در هر ساعتی از شبانه‌روز، با حضور اعضای خانواده یا در مکان‌های نامناسب توقیف می‌کنند.

رئیس پلیس راهور فراجا همچنین به تلاش برای اجرای طرح «توقیف در محل» اشاره کرده تا بر اساس آن خودروهایی که «حکم قضایی» دارند در خانه شهروندان توقیف شوند و به گفته او «احتیاجی به پارکینگ» نباشد.

او به مسئله مربوط به حجاب اجباری اشاره مستقیم نکرده است، اما در مواردی شهروندان خبر داده‌اند پلیس با مراجعه به خانه آنها خواستار آن شده که خودرو به دلیل «بی‌حجابی» توسط مالک به پارکینگ منتقل شود.

وعده آمریکا برای کاهش ۸۰ درصدی در رشد انتشار گاز متان طی ۱۵ سال

نماینده آمریکا در اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل که در شهر دوبی امارات متحده عربی در حال برگزاری است از برنامه دولت خود برای کاهش سرعت رشد انتشار گاز متان در اتمسفر خبر داد.

مایکل رگان، رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا، روز شنبه ۱۱ آذر در اجلاس «کاپ ۲۸» گفت تحت قوانین جدیدی که وضع خواهد شد، رشد انتشار گاز بسیار آلاینده متان این کشور تا سال ۲۰۳۸ حدود ۸۰ درصد کمتر از آن چیزی که انتظار می‌رفت، خواهد بود.

آمریکا و اتحادیه اروپا پیشتر متعهد شده بودند که انتشار متان را تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد کاهش دهند.

گاز متان یکی از آلاینده‌ترین گازهای گلخانه‌ای است و یک سوم پدیده گرمایش زمین به خاطر انتشار آن در اتمسفر اتفاق افتاده است. میزان تاثیر انتشار این گاز در گرمایش زمین ۸۰ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن است.

گاز متان همان گازی است که در منازل برای پخت و پز استفاده می‌شود و با سوختن تبدیل به آب و دی‌اکسید کربن می‌شود، اما انتشار مستقیم آن در اتمسفر، تاثیرات بسیار مخرب‌تری از دی‌اکسید کربن در تغییرات اقلیمی دارد.

آمریکا با طرح‌ها و قوانین جدید در نظر دارد تا ۱۵ سال آینده، در مجموع از انتشار حدود ۵۶ میلیون تن متان اضافه خودداری کند.

این کشور بعد از روسیه دومین کشور بزرگ منتشرکننده متان در اتمسفر است و بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، پارسال حدود ۱۴ میلیون تن انتشار گاز متان داشته است.

ایران نیز از لحاظ انتشار متان، سومین جایگاه را در جهان دارد و پارسال ۵.۵ میلیون تن انتشار متان داشته است. بخش عمده این انتشار، حاصل نشت متان در مرحله تولید نفت و گاز، همچنین نشتی شبکه کهنه و فرسوده گاز ایران است.

همزمان شرکت‌ها و برخی کشورها در اجلاس «کاپ ۲۸» متعهد شده‌اند یک میلیارد دلار برای کاهش انتشار متان در جهان اختصاص دهند.

ترکمنستان نیز که بعد از ایران چهارمین جایگاه را در جهان از لحاظ نشت متان دارد، در اجلاس دوبی متعهد شد که تدابیری برای کاهش آن در نظر بگیرد.

ایران از شرکت در این اجلاس بین‌المللی که با حضور تقریبا نمایندگان تمام کشورهای جهان برگزار می‌شود، به دلیل حضور هیئت نمایندگی اسرائیل اجتناب کرده است.

رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا روز شنبه همچنین تصریح کرد که ایالات متحده آمریکا در نظر دارد با تصویب قوانینی، انتشار گاز دی‌اکسید کربن را تا سال ۲۰۳۸ حدود ۱.۵ میلیارد تن کاهش دهد.

آمریکا بعد از چین بزرگ‌ترین منتشرکننده دی‌اکسید کربن است و سهمی ۱۱ درصدی در کل انتشار گازهای گلخانه‌ای جهان دارد.

ایران با انتشار سالانه ۹۰۰ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای، ششمین جایگاه را بعد از آمریکا، چین، هند، روسیه و ژاپن در جهان دارد. انتشار گازهای گلخانه‌ای در ایران طی دو دهه گذشته حدود دو برابر شده است.

آدم‌ربایی در شیراز؛ پلیس: «یک گروگان و یک گروگان‌گیر» کشته شدند

گروگان آزاد شده در شیراز
گروگان آزاد شده در شیراز

رئیس پلیس استان فارس می‌گوید در جریان یک آدم‌ربایی در شهر شیراز، دو نفر، شامل یک گروگان و یک گروگان‌گیر کشته شده‌اند.

رهام‌بخش حبیبی عصر شنبه ۱۱ آذرماه با بیان اینکه گروگان‌ها یک دختر و یک پسر بودند گفت: «دختر صحیح و سالم آزاد شد، اما گروگان پسر قبل از رسیدن پلیس به دست آدم‌رباها کشته شده بود.»

او در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا بدون اشاره به جزئیات بیشتر، علت این گروگان‌گیری را «مسائل خانوادگی» عنوان کرد و گفت که گروگان‌گیرها «با تهدید اسلحه» و «ضرب‌ و شتم» گروگان‌ها را سوار یک خودروی سواری کرده و به سمت خروجی شهر شیراز حرکت کردند.

رئیس پلیس استان فارس افزود که پس از تعقیب‌ و‌ گریز و «درگیری مسلحانه» با نیروی انتظامی،‌ یکی از گروگان‌‌گیرها کشته، یک نفر زخمی و نفر سوم متواری شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، این مقام پلیس همچنین خبر داده که در بازرسی از خودرو متهمان «یک قبضه اسلحه کلت، دو قبضه چاقو و ۶ دستگاه موبایل» به دست آمده است.

رسانه‌های ایران تصاویری منتشر کرده‌اند که آزاد شدن دختر گروگان و بازگشت او نزد اعضای خانواده‌اش را نشان می‌دهد. در عکس‌ها، صورت این زن جوان دچار جراحت شده است.

در سال‌های اخیر اخبار زیادی از وقوع جرایمی چون گروگان‌گیری، درگیری و سرقت مسلحانه در کشور منتشر شده است.

در یکی از موارد اخیر فرمانده نیروی انتظامی استان فارس تیرماه امسال از کشته شدن فردی حدودا ۳۵ ساله خبر داد که در داروخانه‌ای در شیراز اقدام به گروگان‌گیری کرده بود.

اردیبهشت سال گذشته نیز، در یک گروگان‌گیری در یکی از ادارات ایلام چهار نفر کشته شدند.

بیشتر

تازه‌های ایران و جهان

XS
SM
MD
LG