رئیس‌جمهور اسرائیل در مقر ناتو: تهدید جمهوری اسلامی به دروازه‌های اروپا رسیده است

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل

اسحاق هرتزوگ رئیس‌جمهور اسرائیل با تاکید بر این که تهران به روسیه برای جنگ در اوکراین پهپاد ارسال می‌کند، از سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو خواست رویکرد خود نسبت به جمهوری اسلامی را سخت‌تر کند.

آقای هرتزوگ که به بروکسل، پایتخت بلژیک سفر کرده، روز پنجشنبه ششم بهمن در جریان بازدید از مقر ناتو گفت: «بحران اوکراین فراتر از مرزهای این کشور است و تهدید ایران اکنون در دروازه‌های اروپا قرار دارد.»

او پس از دیدار با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو افزود: «توهم فاصله [از تهدید ایران] را دیگر نمی‌توان داشت. ناتو باید قوی‌ترین موضع ممکن را علیه حکومت ایران از جمله از طریق تحریم‌های اقتصادی، قانونی و سیاسی و بازدارندگی نظامی معتبر اتخاذ کند.»

همچنین آقای استولتنبرگ گفت: «مردم اوکراین شجاعانه از میهن خود دفاع می‌کنند و متحدان و شرکای ناتو به حمایت از حق آنان برای دفاع از خود کمک می‌کنند.»

او افزود که بازدید هرتزوگ از ناتو نشانه «تعمیق مشارکت» بین این ائتلاف نظامی و اسرائیل است.

دبیرکل ناتو همچنین گفت که با هرتزوگ درباره جنگ اوکراین گفت‌وگو کرده است.

اعضای ناتو اسرائیل را تحت فشار قرار داده‌اند تا موضع محکم‌تری علیه روسیه در مورد جنگ اوکراین اتخاذ کند.

اما اسرائیل تاکنون از ارسال سلاح به اوکراین خودداری کرده، زیرا از واکنش احتمالی روسیه که حضوری کلیدی در سوریه دارد، نگران است.

رئیس‌جمهور اسرائیل بدون محکوم کردن صریح روسیه گفت: «یک جنگ وحشتناک همچنان باعث رنج بیهوده انسانی و به خطر افتادن خوب زندگی کردن و رفاه میلیون‌ها نفر می‌شود.»

اسحاق هرتزوگ همچنین به تقویت همکاری‌ها میان اسرائیل و ناتو در زمینه‌هایی از جمله امنیت سایبری، تهدیدات فضایی و پهپادها اشاره کرد.

پیشتر یک رسانه اسرائیلی به نقل از منابعی در ناتو گزارش داده بود که اسرائیل کمک‌های اطلاعاتی خود به اوکراین را از طریق این ائتلاف نظامی افزایش داده و برخی از این کمک‌ها، داده‌هایی درباره پهپادهای ایرانی است که در تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، غیرنظامیان و زیرساخت‌ها را هدف می‌گیرند.

بیشتر در این باره:

هاآرتص: اسرائیل از طریق ناتو اطلاعاتی درباره پهپادهای ایرانی به اوکراین داده است