سریلانکا می‌گوید ۴۰ ملوان ایرانی از ۱۹ کشتی را بعد از نجات به ایران بازگردانده است

بندر گاله در سریلانکا

سخنگوی وزارت امور خارجه سریلانکا روز یکشنبه سوم آبان اعلام کرد که این کشور بعد از اجرای عملیات نجات ۴۰ ملوان ایرانی از چند کشتی تجاری در آب‌های بین‌المللی در نزدیکی سواحل خود، آنان را به ایران بازگردانده است.

توشارا رودریگو، سخنگوی این وزارتخانه، گفت سفارت ایران از طریق مجاری دیپلماتیک درخواست نجات ملوانان را ارائه کرده بود. به گفته او، این ملوانان با موارد اضطراری پزشکی مواجه شده بودند، اما جزئیاتی درباره ماهیت این مشکلات ارائه نداد.

وزارت خارجه سریلانکا توضیح بیشتری درباره علت نجات ملوانان نداد، اما برخی رسانه‌های محلی گزارش دادند که آنان در کشتی‌هایی حضور داشتند که نفتکش‌های مشمول تحریم‌های آمریکا بودند.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه سریلانکا، ملوانان متعلق به ۱۹ کشتی به بندر گاله در این کشور منتقل شدند. آنان پس از دریافت خدمات پزشکی، بامداد یکشنبه به ایران بازگشتند.

یک منبع دولتی سریلانکا که از جزئیات عملیات نجات اطلاع مستقیم داشت، به خبرگزاری رویترز گفت نیروی دریایی و گارد ساحلی این کشور معمولاً در عملیات بشردوستانه پشتیبانی ارائه می‌کنند.

سریلانکا اوایل سال جاری میلادی نیز به دلایل بشردوستانه ده‌ها ملوان ایرانی را نجات داده بود؛ این اقدام پس از آن صورت گرفت که ناو جنگی ایرانی «دنا» چند روز بعد از آغاز جنگ ۴۰ روزه بر اثر اصابت اژدر شلیک‌شده از یک زیردریایی آمریکایی غرق شد.

اجساد بیش از ۸۰ ملوان کشته‌شده در این حمله اواخر اسفند گذشته به ایران منتقل شد. همچنین ۳۲ بازمانده ناو غرق‌شده و ۲۰۸ خدمه یک شناور دیگر در فروردین‌ماه به ایران بازگردانده شدند.

بیشتر در این باره:

«۲۳۸ تن» از ملوانان ناوهای دنا و بوشهر از سریلانکا راهی ایران شدند