جان کربی٬ هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید٬ عصر جمعه تایید کرد که ارتش آمریکا «یک شیء در ارتفاع بالا» را بر فراز حریم هوایی آلاسکا ردیابی و منهدم کرده است.
این مقام کاخ سفید تاکید کرد که وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون این شیء پرنده را طی ۲۴ ساعت گذشته زیر نظر داشت.
بیشتر در این باره:
آمریکا میگويد ارتش چین پشت یک برنامه جاسوسی گسترده هوایی استجان کربی گفت: این شیء پرنده در ارتفاع ۴۰ هزار پایی (۱۲کیلومتری) از زمین در حال پرواز بود و خطر جدی برای پروازهای مسافربری محسوب میشد.
او اضافه کرد، با توجه به مسائل ایمنی و توصیه پنتاگون، جو بایدن٬ رئیس جمهوری آمریکا به نیروهای ارتش دستور داد این شی را ساقط کنند و آنها این کار را کردند و این شیءبه داخل آبهای سرزمینی ما سقوط کرد.
جان کربی که ساعت دو و ۳۰ دقیقه بعد از ظهر جمعه صحبت میکرد، گفت، یک جنگنده «فرماندهی شمالی » یک ساعت پیش این شیء را هدف قرار داد.
جو بایدن نیز در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره سرنگونی این «شیء پرنده» در مقابل کاخ سفید گفت، این اقدام «موفقیت آمیز» بود.
جان کربی با این حال تاکید کرد که آمریکا نمیداند که مالک این شیء چه کسی است ، ولی آن را بالن نمینامد.
این مقام کاخ سفید تصریح کرد: ما این را یک شیء مینامیم، زیرا این بهترین توصیفی است که در حال حاضر داریم. ما نمیدانیم مالک آن چه کسی است، نمیدانیم که متعلق به یک دولت یا یک شرکت و یا یک شخص خصوصی است.
در حالی آمریکا این «شیء» را هدف قرار داده است که شنبه گذشته ارتش این کشور یک بالن چینی را بر فراز سواحل شرقی این کشور سرنگون کرد.
دولت جو بایدن روز پنجشنبه اعلام کرد ارتش چین احتمالاً پشت یک برنامه جاسوسی هوایی است که از طریق آن، بیش از ۴۰ کشور در پنج قاره جهان را به وسیله بالنهای تجسسی - شبیه موردی که هفته گذشته برفراز آمریکا کشف و سرنگون شد- هدف قرار داده است.
این در حالی است که دولت چین ادعا میکند بالنی که در حریم هوایی آمریکا شناسایی و سپس سرنگون شد یک «سفینه هواشناسی» بود، ولی تاکنون این کشور جزییات بیشتری در اثبات ادعای خود و نهاد دولتی مسئول این عملیات ارائه نداده است.