لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۱۰

«وضعیت برای پناه‌جویان ایرانی در استرالیا سخت‌تر هم می‌شود»


کوین راد نخست وزیر استرالیا
کوین راد نخست وزیر استرالیا
وضعيت برای پناهجويان ايرانی و البته ديگر پناهجويان در استراليا می‌تواند از اين هم بدتر شود. کمتر از ۲۰ روز ديگر، انتخابات پارلمانی استراليا برگزار می‌شود و نظرسنجی‌ها از پيروزی ائتلاف به رهبری تونی ابوت، دبيرکل حزب ليبرال اين کشور خبر می‌دهند.
اين ائتلاف از احزاب ليبرال و ملی تشکيل شده و رهبر آن وعده داده اگر در انتخابات هفتم سپتامبر بتواند اکثريت پارلمان را به دست بياورد، عرصه را بر پناهجويان دشوارتر خواهد کرد.
يک منبع مطلع در دپارتمان مهاجرت و اقامت استراليا که مايل به ذکر نامش نبود به راديو فردا گفته آقای ابوت وعده داده در صورت تشکيل دولت به عنوان نخست وزير جديد استراليا، ويزای موقت (Bridging Visa) پناهجويان در اين کشور هرگز و تحت هيچ شرايطی به ويزای دائم تبديل نخواهد شد.
اين منبع آگاه شمار اين پناهجويان را حدود ۴۰ هزار نفر دانسته است.
رهبر ائتلاف اپوزیسيون استراليا وعده داده حتی حق اعتراض به رد درخواست پناهندگی را هم لغو می‌کند و اگر با درخواست پناهندگی فردی موافقت شود، به او تنها ويزای سه ساله که البته قابل تمديد است، اهدا خواهد شد.
حزب حاکم در دولت فعلی استراليا، حزب کارگر است که به طور سنتی و البته تنها بيشتر از حزب ليبرال، مدافع حقوق پناه‌جويان و پناهندگان شناخته می‌شود.
اما همين دولت فعلی، يکی از جنجال‌برانگيزترين و سختگيرانه‌ترين قوانين عليه پناه‌جويان در تاريخ استراليا را مصوب و اجرايی کرد.
کوين راد، نخست وزير استراليا در اواخر ماه تير خبر داد که کشورش از اين پس تمام پناه‌جويانی که با قايق و از طريق آب‌های اقيانوس خودشان را به اين کشور برسانند، به جزايری مانند پاپوآ گينه‌نو و نائورو در اقيانوس آرام خواهد فرستاد.
اين قانون آنچنان با سرعت اجرايی شد که تعدادی از پناه‌جويان درون قايق‌ها، وقتی به استراليا رسيدند مشمول آن شدند.
استراليا می‌گويد قوانين جديد با هدف مبارزه با قاچاق و قاچاق‌چيان انسان تصويب شده‌اند.

هر جا به جز استرالیا
منبع مطلعی که در دپارتمان مهاجرت و اقامت استراليا با راديو فردا گفت‌وگو می‌کرد، گفت که به نظر می‌آيد اکثر مردم استراليا با تصويب قوانين سختگيرانه عليه پناه‌جويان موافق هستند زيرا با اجرايی شدن قوانين جديد، محبوبيت نخست وزير کنونی اندکی افزايش پيدا کرد.
در سال‌های گذشته هزاران ايرانی خود را به شکل قانونی به اندونزی رساندند و از آنجا به طور غير قانونی به دريا زدند تا به استراليا برسند.
بيشتر آنها پس از چند روز جدال با مرگ و زندگی در وسط اقيانوس، به مقصد رسيدند. اين ايرانيان از ده‌ها هموطن خود که با شکسته شدن قايق‌هايشان در آب‌های خروشان غرق شدند، بسيار خوش‌اقبال‌تر بودند.
سفير استراليا در تهران به ايسنا گفته که سالانه حدود دو هزار پناه‌جوی ايرانی از طريق دريا وارد اين کشور می‌شوند و تعداد پناه‌جويان ايرانی در استراليا از همه مليت‌های ديگر بيشتر است.
بسياری از آنها مشمول قوانين جديد اين کشور شده‌ و به جزايری منتقل شده‌اند که هيچ نشانه‌ای از استراليای رويايی‌شان در آنها وجود ندارد.
حتی اگر با درخواست پناهندگی اين پناه‌جويان موافقت شود، آنها می‌توانند در پاپوآ و نائورو بمانند نه استراليا.
در روزهای اخير شايعاتی منتشر شد مبنی بر اينکه پناه‌جويانی که خود را به استراليا رسانده‌اند می‌توانند در صورت تمایل به کشورهايی مانند آلمان منتقل شوند. اما به گفته منبع آگاه راديو فردا در دپارتمان مهاجرت و اقامت استراليا، چنين امری مستلزم امضای توافق‌نامه رسمی ميان دولت‌ها است و بعيد به نظر می‌آيد کشوری مانند آلمان که خود با موج ورود پناه‌جويان دست به گريبان است، بر مشکلات خود بيفزايد.
اکنون چند روز است که تعدادی از پناه‌جويان ايرانی و غير ايرانی در اعتراض به قانون جديد پناهندگی استراليا دست به اعتصاب غذا زده‌اند اما از سخنان مسئولان رسمی اين کشور بر می‌آيد که آنها تصميم خودشان را گرفته‌اند.
XS
SM
MD
LG