لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۱

وعده مشروط فرانسه برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین


لوران فابیوس (چپ) در کنار دبیرکل سازمان ملل
لوران فابیوس (چپ) در کنار دبیرکل سازمان ملل

فرانسه روز جمعه، ۹ بهمن‌ماه، اعلام کرد که اگر برگزاری یک کنفرانس بین‌المللی جدید برای صلح اسرائیل و فلسطینی‌ها به بن‌بست برسد، پاریس کشور فلسطین را پیشاپیشِ استقلال آن، به رسمیت خواهد شناخت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، لوران فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، روز جمعه اعلام کرد که کشورش با هدف از سرگیری روند صلح میان اسرائیل و فلسطینی‌ها برگزاری همایشی در سطح بین‌المللی را بررسی می‌کند.

به گفته آقای فابیوس، اقدام فرانسه در هفته‌های آینده آغاز می‌شود و پاریس با سایر کشورهای اروپایی، آمریکا و کشورهای عربی در این باره هماهنگی خواهد کرد.

آخرین دور از مذاکرات جدی اسرائیلی و فلسطینی در ماه‌های پایانی از کار دولت اهود اولمرت، نخست وزیر پیشین اسرائیل، انجام شد، هرچند که تا سال ۲۰۱۴ با فشار آمریکا، تماس‌های بی‌حاصلی میان طرفین این نزاع دیرینه کماکان ادامه داشت.

دولت اسرائیل نظر به «شبات»، شنبه مقدس برای یهودیان، که طبق دستورالعمل ائتلاف دولتی، نخست وزیر و اعضای دولت نباید مصاحبه کنند، فعلاً نتوانسته به ابتکار عمل فرانسه واکنش رسمی نشان دهد.

اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، پیشتر طرح‌های قبلی فرانسه در این زمینه را رد کرده بود.

در همین حال، رسانه‌های اسرائیل روز شنبه به نقل از برخی از اعضای کنست نوشتند که اسرائیل قصد فرانسه را «اولتیماتوم» دانسته و رد خواهد کرد.

در همین حال اتحادیه صهیونیستی، جناح اصلی اپوزیسیون اسرائیل، که اسحاق هرتسوگ رهبر آن در روزهای گذشته در پاریس با دولتمردان فرانسه دیدار کرده بود، اعلام کرد که طرح فرانسه نتیجه بی‌عملی دولت نتانیاهو است.

از سوی دیگر صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی‌بخش فلسطین و رئیس پیشین هیئت فلسطینی در مذاکرات با اسرائیل، از ابتکار فرانسه استقبال کرد.

به گزارش رسانه های فلسطینی، آقای عریقات روز شنبه، دهم بهمن، گفت، نمایندگان حکومت فلسطینی بلافاصله تماس با دولت‌ها برای پیشبرد این طرح را آغاز می‌کنند.

نبیل ابورودینه، سخنگوی نهاد ریاست جمهوری فلسطینی، نیز در این باره گفت که بی‌تردید به رسمیت شناختن فلسطین به عنوان یک کشور، به صلح و ثبات منطقه کمک می‌کند.

در همین حال خبرگزاری فرانسه به نقل از ریاض منصور، سفیر فلسطین در سازمان ملل متحد، در روز جمعه خبر داد که فلسطینی‌ها قرار است کارزار تازه‌ای را در این سازمان برای ازسرگیری روند صلح آغاز کنند.

آقای منصور گفت، قابل قبول نیست که سال ۲۰۱۶ با بی‌عملی سپری شود و باید درهای امید را برای تحقق راهکار دو کشور باز گذاشت.

بر اساس توافق صلح اسلو در سال ۱۹۹۳ که به برپایی تشکیلات خودگردانی در کرانه باختری و نوار غزه منجر شد، می‌بایست حداکثر تا پنج سال پس از آن، کشور فلسطین استقلال می‌یافت.

اما با گذشت ۲۳ سال از این زمان نه تنها فلسطین استقلال نیافته، بلکه چند موج خشونت و جنگ های شدید میان طرفین در گرفته که هزاران قربانی برجای نهاده است.

در طی این سال‌ها، شهرک‌سازی اسرائیلی‌ها در کرانه باختری نیز گسترش یافته، درست در زمین‌هایی که می‌بایست کشور فلسطین بر پا می‌شد.

پیشنهاد فرانسه برای برگزاری کنفرانس صلح و قصد فلسطینی‌ها در ایجاد کارزاری جدید در سازمان ملل، در زمانی مطرح شده که دور جدید خشونت زندگی اسرائیلی ها و فلسطینیان را تحت الشعاع قرار داده است.

در پنج ماه گذشته، ۳۰ اسرائیلی در حملات خیابانی با چاقو از سوی فلسطینی‌ها قربانی شدند و در واکنش سریع اسرائیل به عاملان حمله، بیش از ۱۶۰ فلسطینی، اکثراً از نوجوانان و جوانان ۱۵ تا ۲۵ ساله، کشته شدند.

XS
SM
MD
LG