نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی مدعی شد که «دو شهروند آلمانی افراطگرای مسلمان» که احتمالاً به دنبال انجام حملات تروریستی در برلین بودهاند، از اواخر سال گذشته میلادی در ایران بازداشت شدهاند.
بر اساس این گزارش، ایران اطلاعات دقیقی در این باره در اختیار آلمان قرار نداده اما حدس زده میشود که هر دو فرد بازداشت شده ترکتبار هستند.
بر اساس گزارش اشپیگل، نام یکی از این افراد زامار است و حدس زده میشود که او برای ارتباط با گروههای «جهادی» به سوریه یا افغانستان سفر کرده باشد. وی پیش از این از سوی دادستانی فرانکفورت به اتهام «آمادهسازی عملیات خطرناک ضددولتی» و همچنین پولشویی و جعل مدارک تحت تعقیب بوده است.
درباره هویت نفر دوم اما اطلاعات دقیقی موجود نیست. حدس زده میشود که این فرد مورات (مراد) نام دارد اما مقامات امنیتی آلمان فردی با همین مشخصات را میشناسند که حدس میزنند در خدمت گروه داعش بوده و کشته شده است.
در این گزارش اعلام شده که یک تبعه آلمانی دیگر به نام منیر که در حدود چهار سال پیش در بازگشت از وزیرستان پاکستان با نیروهای امنیتی ایران درگیر شده بود، در ایران بازداشت شده است.
بر اساس این گزارش، یاسین برادر منیر در این درگیری کشته و منیر مجروح شده است.
پیش از این مقامات جمهوری اسلامی بدون اشاره به جزئیات از دستگیری افرادی خبر دادهاند که با عبور از ایران قصد پیوستن به گروه داعش را داشتهاند
از مرز مشترک ایران با پاکستان و افغانستان به عنوان یکی از مهمترین معبرهای ورود طالبان و اعضای گروه «داعش» نام برده میشود.
ساختمان مجلس و آرامگاه آیتالله خمینی در تهران روز ۱۷ خرداد ۹۶ هدف دو حمله همزمان قرار گرفتند که ساعاتی بعد گروه حکومت اسلامی، داعش، مسئولیت آنها را بر عهده گرفت. در این حمله ۱۷ تن کشته و بیش از ۵۰ تن نیز زخمی شدند.
به جز چند مهاجم که در این حملات کشته شدند، هشت نفر از متهمان نقش داشتن در این حملات بازداشت و اعدام شدند.
پس از این دو حمله نیز مقامهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی از بازداشت دهها تن از افراد مظنون به ارتباط با گروه داعش در مناطق مختلف ایران خبر دادند.
در واکنش به حمله تهران، سپاه پاسداران روز ۲۸ خرداد ۹۶ اعلام کرد که به تلافی حملات تهران یکی از مراکز گروه حکومت اسلامی در دیرالزور سوریه را هدف موشکهای خود قرار داده است.
شمار موشکهای شلیکشده شش فروند اعلام شد و سپاه پاسداران این عملیات را «موفقیتآمیز» دانست، گرچه روزنامه هاآرتص به نقل از مقامهای نظامی اسرائیل نوشت که از مجموع موشکهای شلیک شده تنها دو موشک به اهداف مورد نظر اصابت کردهاند.