لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۴۰

اتهام ورزشکاران شیرازی از «تلاش برای بمب‌گذاری» به «اجتماع و تبانی» تغییر کرد


از چپ به راست: امیرارسلان مهدوی، حسام موسوی، دنا شیبانی، محمد خیوه، اشراق نجف‌آبادی
از چپ به راست: امیرارسلان مهدوی، حسام موسوی، دنا شیبانی، محمد خیوه، اشراق نجف‌آبادی

دادگستری استان فارس، برخلاف ادعای قبلیِ «تلاش برای بمب‌گذاری»، اتهام هر هفت ورزشکار بازداشتی شیراز را فقط «اجتماع و تبانی» اعلام کرد و گفت چهار نفر از آنان هم موقتاً آزاد شده‌اند.

کاظم موسوی، رئیس دادگستری استان فارس، روز یکشنبه ۹ بهمن همچنین گفت که پرونده هر هفت نفر «با صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شد» و ادعا کرد این پرونده «مصداق واقعی القاء هیجانات کاذب به مخاطبان» بوده و رسانه‌های خارج از کشور «با بزرگ‌نمایی، متهمان را در خطر اعدام» توصیف کرده بودند.

این در حالی است که پخش اعترافات اجباری متهمان علیه خود در رسانه‌های حکومتی به نگرانی‌ها از «سناریوسازی» نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی برای صدور احکام سنگین علیه آن‌ها دامن زده بود.

بازداشت این ورزشکاران در شیراز پس از حمله مسلحانه شاهچراغ در چهارم آبان انجام شد با این ادعای سنگین نهادهای امنیتی و قضایی که قرار بوده «بمب‌گذاری کنند».

پس از آن، در ۲۳ آذرماه، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران با پخش ویدئوی اعترافات اجباری دنا شیبانی مربی اسنوبُرد و گرافیست، حسام موسوی مربی سنگ‌نوردی، امیرارسلان مهدوی مربی اسنوبرد، اشراق نجف‌آبادی مربی دوچرخه‌سواری و محمد خیوه مربی کوهنوردی و طبیعت‌گرد، مدعی تلاش ناموفق آنها برای بمب‌گذاری در شیراز شد.

در این ویدئوی اعتراف اجباری حتی دنا شیبانی به‌‌عنوان «مسئول تبلیغات و تست عملیات»، محمد خیوه به‌عنوان «مسئول ساخت کیت بمب»، اشراق نجف‌آبادی به‌عنوان «سرتیم گروه»، امیرارسلان مهدوی به‌عنوان «عضو گروه و بمب‌گذار» و حسام موسوی به عنوان یکی از «طراحان عملیات» معرفی شده بودند.

پخش این اعتراف اجباری منجر شد به این‌که کاربران شبکه‌های اجتماعی به‌طور گسترده آن را سناریوسازی جمهوری اسلامی برای مانور نهادهای امنیتی با قربانی‌کردن چند ورزشکار توصیف کنند.

و حالا رئیس کل دادگستری قوه قضاییه ادعا می‌کند رسانه‌های خارج از کشور «در راستای جوسازی، ایجاد هیجانات اجتماعی و بزرگ‌نمایی رسانه‌ای، ضمن تبلیغات فراوان بر روی این پرونده، متهمان آن را در خطر اعدام» توصیف کرده بودند.

این در حالی است که قوه قضاییه جمهوری اسلامی در دادگاه‌های جنجال‌برانگیزی که تاکنون در مورد اعتراضات «زن زندگی آزادی» بر پا کرده، متهمان را بر اساس اعترافات اجباری به «محاربه و افساد‌فی‌الارض» متهم و برای آن‌ها حکم اعدام صادر کرده است.

قوه قضاییه و نهادهای امنیتی تا جایی پیش رفتند که چهار نفر از معترضان را به‌نام‌های محسن شکاری، مجیدرضا رهنورد، محمد حسینی و محمدمهدی کرمی بدون دادرسی عادلانه با حضور وکیل انتخابی اعدام هم کردند.

بر اساس اتهام انتسابی به این ورزشکاران، یعنی «اجتماع و تبانی»، در صورت تبرئه‌نشدن در دادگاه، هریک به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهند شد.

بر اساس اعلام دادگستری فارس، چهار نفر از ورزشکاران بازداشتی شیراز «با قرار تأمین مناسب از زندان آزاد شده‌اند و سه تن دیگر هم‌اکنون در بازداشت به سر می‌برند».

در جریان سرکوب اعتراضات «زن زندگی آزادی»، که از ۲۶ شهریور در پی کشته‌شدن مهسا امینی در بازداشت پلیس گشت ارشاد آغاز شد و هم‌چنان به‌شیوه‌های گوناگون ادامه دارد، حدود ۵۰۰ شهروند معترض ازجمله ده‌ها کودک کشته و شمار نامعلوم بسیاری مجروح و معلول و نابینا و حدود ۲۰ هزار نفر بازداشت شده‌اند.

XS
SM
MD
LG