لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۸

فعالیت دوباره کرم رایانه‌ای «کنفیکر»


کرم «کنفیکر» به تدریج رایانه های شخصی را در جهان آلوده می کند.
کرم «کنفیکر» به تدریج رایانه های شخصی را در جهان آلوده می کند.
یک برنامه رایانه‌‌ای مخرب که انتظار می‌رفت در اول ماه آوریل اختلالات گسترده‌ای در سطح جهان ایجاد کند، چند هفته پس از ناپدید شدن یک بار دیگر به تدریج فعال شده است.

خبرگزاری رویترز به نقل از کارشناسان امنیتی اعلام کرد، هم‌اکنون ویروس یا کرم «کنفیکر» (Conficker ) که با نام‌های »داونادوپ» یا «کیدو» هم شناخته‌ می‌شود،با نفود به هزاران رایانه شخصی در سراسر جهان اقدام به نصب برنامه مخرب خود می کند.

کرم «کنفیکر» در اواخر سال گذشته میلادی میلیون‌ها رایانه را در سراسر جهان آلوده کرده و کنترل آنها را به دست گرفته بود. با اجرای برنامه این ویروس اینترنتی رایانه‌های شخصی فرمان‌های صادر شده از «سرور» کنترل کننده را اجرا می‌کنند. بدین ترتیب طراحان کرم «کنفیکر» عملاً کنترل شمار زیادی ار رایانه‌های شخصی را در سراسر جهان در اختیار خود می‌گیرند.

به گفته «وینسنت ویفر» از مدیران شرکت «سیمانتکس» که در زمینه تولید نرم‌افزارهای امنیتی فعالیت می‌کند، آفرینندگان ناشناس کرم «کنفیکر» در هفته‌های اخیر با نصب چندین نرم افزار مخرب دیگر روی شمار محدودی از رایانه‌های تحت کنترل خود استفاده از این ویروس برای اهداف تبهکارانه را آغاز کرده‌اند.

آقای ویفر معتقد است که کرم «کنفیکر» برای تامین اهداف بلند مدت طراحی شده و از این رو سریع و تهاجمی نیست.

کرم «کنفیکر» همچنین اقدام به نصب به یک ویروس دیگر موسوم به «والداک» روی رایانه‌های آلوده می‌کند، که این ویروس بدون اطلاع صاحب رایانه ایمیل‌های «اسپام» حاوی یک نرم‌افزار جعلی ضد جاسوسی ارسال می‌کند.

پاول فرگوسن یک کارشناس نرم‌افزارهای امنیتی از ویروس «کنفیکر» به عنوان پیچیده‌ترین کرم رایانه‌ای یاد کرده و می‌گوید که کسانی که این برنامه را نوشته‌اند، خیلی حرفه‌ای هستند و به خوبی می‌دانند، چه کاری انجام می‌دهند.

پس از آن که سال گذشته کرم «کنفیکر» برای نخستین بار ظاهر شد، کارشناسان امنیتی به این نتیجه رسیده بودند که این ویروس در روز اول ماه آوریل شبکه‌های رایانه‌ای را مختل خواهد کرد، چرا که آغاز فعالیت گسترده کرم یاد شده برای این تاریخ برنامه ریزی شده بود.

کرم «کنفیکر» با استفاده از حفره‌های امنیتی موجود در سیستم عامل ویندوز به رایانه‌ها نفوذ می‌کند. این ویروس در مقابل بسیاری از برنامه‌های ضد ویروس مقاوم است و از طریق نفوذ به حافظه‌های قابل حمل رایانه‌های بیشتری را آلوده می‌کند.

کارشناسان بر این باورند که کرم «کنفیکر» توسط گروه‌هایی در اروپای شرقی، آسیای جنوب شرقی، چین و آمریکای لاتین کنترل می‌شود.
XS
SM
MD
LG