لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۴:۱۹

تجمع هزاران نفر در چهارمحال و بختیاری در اعتراض به طرح انتقال آب به اصفهان


هزاران تن از مردم استان چهارمحال و بختیاری روز پنجشنبه با تجمع در بازار شهرکرد به طرح انتقال آب بین‌حوضه‌ای از این استان به اصفهان عتراض کرده و نمایندگان مجلس و نماینده ولی فقیه در این استان نیز خواستار توقف این طرح شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، «حدود پنج هزار تن از بازاریان٬ کشاورزان٬ باغداران٬ کشاورزان٬ دانشگاهیان و فرهنگیان» این استان روز پنجشنبه٬ ۲۸ فروردین‌ماه٬ در این تجمع حضور پیدا کرده و به حفر تونل «گلاب» و «بهشت‌آباد» اعتراض کردند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی٬ ایرنا٬ می‌گوید به دلیل این تجمع بخشی از بازار شهر‌کرد روز پنجشنبه تعطیل شد.

خبرگزاری فارس نیز گزارش داده که در این تجمع جمع کثیری از مردم به نشانه اعتراض به حفر «غیرقانونی» این تونل‌ها٬ فریاد «تونل بهشت‌آباد باید خراب شود» و «حفر تونل گلاب ممنوع است»٬ سر دادند.

آن گونه که خبرگزاری ایرنا گزارش داده است، این سومین تجمع مردم در استان چهارمحال و بختیاری در حمایت از رودخانه زاینده‌رود است.

طرح حفر تونل بهشت‌آباد اواخر سال ۱۳۸۹ به تصویب شورای عالی آب رسید. هدف از این طرح، تامین آب شرب اصفهان و جلوگیری از خشک شدن زاینده رود است.

طرح تونل گلاب نیز که از سال ۱۳۸۴ آغاز شده و دارای دو فاز است٬ با هدف تامین آب کاشان در استان اصفهان از طریق اتنقال آب زاینده رود به این منطقه است. در فاز دوم این طرح که به گلاب دو مشهور است٬ مسیر رودخانه زاینده رود در محدوده استان چهارمحال و بختیاری منحرف می‌شود.

کارشناسان معتقدند که حفر این تونل‌ها برای انتقال آب به فلات مرکزی٬ باعث تخریب منابع آبی و زیست محیطی چهارمحال و بختیاری می‌شود.

سرشاخه شماری از رودخانه‌های مهم فلات مرکزی و جنوب ایران مانند زاینده‌رود و کارون در چهارمحال و بختیاری قرار داد که با توجه به کاهش بارندگی در سال‌های اخیر٬ اجرای طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای از این استان به استان اصفهان و نحوه اجرای این طرح‌ها٬ اعتراض‌هایی را در چهارمحال و بختیاری به همراه داشته است و موجب ایجاد اختلاف‌نظرهایی میان مسئولان استان‌های چهارمحال و بختیاری٬ خوزستان و اصفهان شده است.

اعتراض نمایندگان مجلس و هشدار نسبت به کم‌آبی در چهارمحال

در جریان تجمع روز پنجشنبه در شهرکرد٬ نمایندگان این استان نیز حضور پیدا کرده و به این طرح‌ها اعتراض کردند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سعید زمانیان٬ نماینده شهرکرد٬ بن و سامان در این تجمع تاکید کرد که احداث تونل بهشت آباد با طول ۶۵ کیلومتر و در عمق ۳۰۰ متری٬ استان چهارمحال و بختیاری را «به کویر تبدیل خواهد کرد».

وی با بیان اینکه تونل‌های احداث‌شده هیچ‌گونه مجوز قانونی ندارند٬ این اقدام را «یک تخلف محسوس و آشکار» دانست و هشدار داد که دولت جلوی این اقدام خلاف را بگیرد و گرنه به گفته وی «مردم و مسئولان خود جلوی این تحرکات را خواهند گرفت».

در جریان این تجمع حمیدرضا عزیزی٬ نماینده شهرستان‌های فارسان٬ اردل٬ کوهرنگ و کیار نیز با تاکید بر دفاع از حق مردم این استان گفت پس از آن که حق آبه کشاورزان و شیلات در این استان داده شد٬ مازاد آب می‌تواند انتقال داده شود.

همچنین مجید جلیل سرقلعه نماینده شهرستان لردگان در این تجمع اظهار داشت که در انتقال آب بین‌حوضه‌ای «بی‌عدالتی» شده است و افزود: «آب جزء انفال است و اگر آبی وجود دارد برای همه و اگر وجود ندارد نیز برای همه است... پیام همه مردم این است که تونل باید حذف شود و آب قانون‌مند دراختیار همه قرار گیرد.»

نماینده ولی فقیه: تونل بهشت‌آباد چند شهرستان را به کویر تبدیل خواهد کرد

روز پنجشنبه امیرقلی جعفری٬ نماینده ولی فقیه در دانشگاه شهرکرد و عضو کمیته صیانت از آب استان چهارمحال و بختیاری نیز گفت که تونل بهشت‌‌آباد «شهرستا‌ن‌های اردل٬ کیار٬ بروجن و شهرکرد را تبدیل به کویر خواهد کرد».

وی افزود که در چهارمحال و بختیاری «به بیش از ۲۰۰ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و دشت‌های اصلی این استان ممنوعه هستند» و این در حالی است که «در استان همجوار فضای سبز موجود چند برابر سرانه کشوری است و ۲۰ هزار هکتار شالیزار به صورت غرقابی آبیاری می‌شوند».

آقای جعفری خاطرنشان کرد که «مردم استان اعتقاد دارند اگر آب مازادی در استان باشد٬ همه باید از آن بهره‌مند شوند و به هیچ‌وجه مخالف اجرای طرح‌های کارشناسی شده انتقال آب نیستند» و افزود که مردم خواستار تخریب این تونل‌ها هستند.
XS
SM
MD
LG