لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۳:۵۵

شرکت مخابرات: تعداد کاربران اینترنت در ایران ۲۹ میلیون نفر است


شرکت مخابرات در آخرین آمار منتشره خود، تعداد کاربران اینترنت در ایران را ۲۹ میلیون نفر اعلام کرد. مقایسه این رقم با آمار پیشین مرکز توسعه مدیریت اینترنت ایران سه و نیم میلیون نفر تفاوت در تعداد کاربران اینترنتی را نشان می دهد.

خبرگزاری مهر در گزارشی که روز یکشنبه، ۱۲ شهريور، به نقل از آمار شرکت مخابرات ایران منتشر کرده خبر داده که «در بخش توسعه شبکه فناوری اطلاعات در حال حاضر تعداد پورت‌های دسترسی دیتا معادل ۹۴۸ هزار پورت بوده و در یک هزار و ۱۵۴ شهر نیز شبکه انتقال اطلاعات ایجاد شده که به ۲۹ میلیون کاربر اینترنت در کل کشور سرویس می‌دهد.»

این در حالی است که مرکز توسعه مدیریت اینترنت ایران در آمار تازه خود که روز ۲۶ تیرماه از سوی خبرگزاری مهر نیز منتشر شد تعداد کاربران اینترنتی در ایران طی سال ۹۰ را «۳۲ میلیون و ۶۹۶ هزار نفر» اعلام کرد.

در صورت درست بودن آمار این دو نهاد، تفریق این دو رقم از هم به این معنی است که شمار کاربران اینترنتی در ایران طی سال جاری نسبت به سال گذشته حدود سه میلیون و هفت‌صد هزار نفر کاهش پیدا کرده‌است.

در ایران نهادهای مختلف در مورد مفهوم «کاربر اینترنتی» تعریف‌های مختلف و ناهماهنگی دارند و در اخبار منتشر شده در مورد آمار جدید شرکت مخابرات، اشاره‌ای به تعریفی که این شرکت از کاربر اینترنتی دارد نشده‌است.

مرکز توسعه مدیریت اینترنت ایران درصد استفاده‌کنندگان از اینترنت پرسرعت در ایران را «حدود شش درصد» اعلام کرده‌است و پیش از این روزنامه جمهوری اسلامی ۳۰ فروردین سال‌جاری نوشت که: «گزارش مرکز آمار حاکی است از کل کاربران اینترنت ایران نحوه دسترسی ۸۳٫۸ درصد شماره‌گیری (دایل‌آپ) بوده‌است.»

دسترسی به اینترنت از طریق شماره‌گیری در بسیاری از کشورها دیگر کاربردی ندارد و حتی اتحادیه جهانی مخابرات ضریب نفوذ اینترنت کشورها را بر مبنای دسترسی به اینترنت پرسرعت با سرعت ۵۱۲ کیلوبیت بر ثانیه می‌سنجد.

از سوی دیگر محدودیت های زیادی در زمینه استفاده کاربران از اینترنت وجود دارد و بسیاری از سایت ها به بهانه محتوای سیاسی یا جنسی آنها از سوی کارگروه فیلترینگ ایران مسدود شده است.

ایران همچنین دسترسی به بسیاری از شبکه های اجتماعی نظیر فیس‌بوک، توئیتر و فلیکر را ممنوع کرده است و پلیس مبارزه با جرایم اینترنتی نیز اقدام به دستگیری کاربرانی می‌کند که متهم هستند اقدام به تولید محتوای نامناسب با ارزش های جمهوری اسلامی می‌کنند.

دولت ایران از مدت‌ها پیش هم‌ در پی جداسازی شبکه اینترنت ایران از شبکه جهانی اینترنت بوده‌است و در همین رابطه رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز ۱۵ مرداد سال جاری اینترنت جهانی را «غیرقابل اعتماد» خواند.

به گزارش خبرگزاری مهر، وی با بیان این مطلب افزود: «به ما تکلیف شده‌است که شبکه ملی اطلاعات در سه فاز تا پایان برنامه پنجم توسعه اجرایی شود که بر این اساس مرحله اول تا نیمه امسال و تا یک ماه دیگر انجام می‌شود که در این راستا تفکیک زیرساخت‌ها را بین شبکه داخلی و شبکه اینترنت خواهیم داشت.»

ارتباطات روستایی

در آخرین آمار شرکت مخابرات ایران که روز یک‌شنبه از سوی خبرگزاری مهر منتشر شده آمده‌است که هم‌اینک در ایران ۴۵ هزار روستا تحت پوشش تلفن همراه هستند.

در بخش دیگری از این آمار در مورد ارتباطات کلی تلفنی ذکر شده‌است که تعداد کل «روستاهای» دارای ارتباط (اعم از روستاها و مزارع) هم‌اینک ۵۲ هزار و ۷۰۰ واحد است.

ریيس مرکز آمار ایران خبر داده‌است که بر اساس سرشماری سال ۹۰ جمعيت ايران به ترتيب «۲۹ درصد روستايی و ۷۱ درصد شهری است.»
XS
SM
MD
LG