یک روز پس از نامه انتقادی نمایندگان مجلس، حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، میگوید که دولت او به منتقدان احترام میگذارد، اما «تخریبگران جایی ندارند و خانه کهنه خود را ویران میکنند».
به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، آقای روحانی روز چهارشنبه، ۶ اسفند، در سفر خود به شهر قم گفت: «همواره به منتقدان احترام میگذاریم و به آنها همانند حامیان میگوییم که از حمایت دولت برخوردار بوده و هستند، اما تخریبگران جایی ندارند و خانه کهنه خود را ویران میکنند.»
وی با ارائه آمارهایی از عملکرد دولت خود خطاب به منتقدان گفت: «مگر آمار را نمیبینند که سهولت کسب و کار ۲۲ رتبه تغییر کرده است؟ از ۱۵۲ به ۱۳۰ رسیده است... باید منصفانه قضاوت کرد، ظرفیت نفت ۲۰۰ هزار بشکه در روز اضافه شده است، بیایید آمار سال ۹۳ را با سالهای قبل مقایسه کنیم.»
رئیس جمهوری ایران در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: «همه مردم ما باید بدانند در طول این ۱۸ ماه دولت در زمینه اقتصادی علیرغم این که وارث ویرانههای فراوانی بود توانسته است به حمایت شما مردم، هدایت رهبر مقام معظم رهبری و پشتیبانی مراجع عظام تقلید قدمهایی بردارد.»
این گفتههای آقای روحانی یک روز پیس از آن بیان میشود که صد نماینده مجلس ایران در نامهای از او خواستند که به جای، به گفته آنان، «پرداختن به مسائل حاشیهای یا توهین و تحقیر منتقدین» به حل مشکلات متعدد اقتصادی و فرهنگی مردم ایران بپردازد.
در همین حال روزنامه دولتی ایران روز چهارشنبه این نامه را «پرده جدیدی از جنگ روانی تندروها علیه روحانی» خوانده و از منتشر نشدن اسامی نمایندگان امضاکننده این نامه توسط دو خبرگزاری اصولگرا انتقاد کرده است.
این روزنامه همچنین خبر داده است که ۳۰ نماینده مجلس از این نامه ابراز بیاطلاعی کردهاند و جبار کوچکینژاد، نماینده رشت، که اصل این نامه را تائید کرده نیز از تعداد نمایندگان امضاکننده آن ابراز بیاطلاعی کرده است.
«در مذاکرات نه تحمیلی میپذیریم و نه ادامه تحریمی را خواهیم پذیرفت»
آقای روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «ما در زمینه هستهای، سال گذشته یک قدم مهم برداشتیم و آن توافق موقت بود. در سایه آن توافق موقت میدانید بخشی از تحریمها برداشته شد.»
به گزارش خبرگزاری تسنیم، وی اضافه کرد: «طرف مذاکره ما بداند باید پایان این مذاکرات و نتیجه توافق برداشتن همه تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی باشد.»
رئیس جمهوری ایران تاکید کرد: «ما در مذاکرات نه تحمیلی میپذیریم و نه ادامه تحریمی را خواهیم پذیرفت.»
لغو یکباره تمام تحریمهای غرب علیه ایران از جمله خواستههای ایران در مذاکرات اتمی با کشورهای گروه ۵+۱ اعلام شده است.
در عین حال آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، ۲۹ بهمن، پیشبینی کرد که تحریمهای بینالمللی علیه ایران حتی در صورت توافق هستهای باقی خواهد ماند.
آخرین دور از مذاکرات دوجانبه ایران و آمریکا روز دوشنبه در ژنو در حالی به پایان رسید که طرفین ارزیابی مثبتی از آن داشتند، به طوری که جان کری، وزیر خارجه آمریکا، عنوان کرد که پیشرفتی در کار حاصل شده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، هم گفت که درباره کلیات توافق حاصل شده و تنها جزئیات باقی مانده است.
روزنامه وال استریت جورنال و خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه گزارش داده بودند که بر اساس توافق احتمالی میان ایران و قدرتهای جهانی، تهران فعالیتهای هستهای خود را حداقل به مدت ۱۰ سال متوقف خواهد کرد.
کاخ سفید اما این گزارشها را تکذیب کرده است.