لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۳۹

امارات: چهار کشتی تجاری هدف عملیات خرابکارانه قرار گرفتند


حادثه حمله به چند کشتی تجاری در میان افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا اتفاق می‌افتد.
حادثه حمله به چند کشتی تجاری در میان افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا اتفاق می‌افتد.

امارات متحده عربی روز یکشنبه ۲۲ اردیبهشت هدف قرار گرفتن چهار کشتی تجاری در نزدیکی آب‌های بندر فجیره را تایید کرد و گفت که این «عملیات خرابکارانه خطرناک» تلفات جانی برجای نگذاشت.

این بندر در نزدیکی تنگه هرمز قرار دارد.

وزارت خارجه امارات با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد عملیات خرابکارانه علیه کشتی‌های تجاری و تهدید جان خدمه آنها «تحولی خطرناک» محسوب می شود.

این گزارش می‌افزاید کشتی‌های مورد هدف قرار گرفته در مالکیت خارجی‌ها بوده، اما نامی از کشور خاصی نبرده است.

این گزارش بدون اشاره‌ به نوع «خرابکاری» می‌گوید امارات با همکاری «طرف‌های محلی و بین‌‌المللی» تحقیق درباره این حادثه را آغاز کرده است.

بندر فجیره یکی از بنادر بزرگ سوخت‌گیری کشتی‌ها در جهان است و امارات اعلام کرده که در این حادثه نشت محصولات نفتی به دریا اتفاق نیفتاده است.

در این بیانیه تصریح شده که «جامعه جهانی باید برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت و سلامت دریانوردی اقدام کند».

«عملیات خرابکارانه» در آب‌های سرزمینی امارات در خلیج عمان دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که اداره امور دریایی آمریکا نسبت به احتمال حمله ایران و یا گروه‌های نیابتی آن به کشتی‌های تجاری و زیرساخت‌های نفتی هشدار داد.

خبرگزاری‌های ایران صبح روز یکشنبه به نقل از شبکه عرب‌زبان «المیادین» که نزدیک به جمهوری اسلامی است، گزارش داده بودند که «انفجارهایی قوی بندر الفجیره را لرزاند. انفجارها متعلق به تعدادی نفتکش است که آتش گرفته و تعداد آن هفت تا ده نفتکش است».

خبرگزاری امارات ساعاتی بعد وقوع این انفجارها «در داخل بندر» را تکذیب کرد. گزارش وزارت خارجه امارات نیز می‌گوید «عملیات خرابکارانه بیرون از بندر اتفاق افتاده است».

در همین زمینه خبرگزاری رویترز با پوشش خبری هدف قرار گرفتن کشتی‌ها می‌نویسد این حادثه در میان افزایش تنش‌ها میان ایران و آمریکا اتفاق می‌افتد.

آمریکا اخیرا هشدار داد که «ایران و متحدانش» احتمالا برنامه حمله به کشتی‌های تجاری‌ و نفکتش ایالات متحده در خلیج فارس، دریای سرخ و باب‌المندب را دارد.

باب‌المندب در نزدیکی آب‌های یمن است که در کنترل حوثی‌ها است و عربستان سعودی، سوم مرداد پارسال، اعلام کرد در پی حملات شورشیان حوثی یمن به دو نفتکش در باب‌المندب، تمامی نقل و انتقالات نفت از دریای سرخ را «موقتاً متوقف کرده‌ است».

عربستان چند هفته بعد انتقال نفت از این مسیر را از سر گرفت.

ساعاتی پس از انتشار گزارش‌ها درباره «عملیات خرابکارانه خطرناک»، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران، در صفحه توئیتر خود نوشت: «انفجارهای فجیره نشان داد امنیت جنوب خلیج فارس شیشه‌ای است».

آقای فلاحت‌پیشه توضیح بیشتری در این زمینه نداده است ولی پیش از این مقامات جمهوری اسلامی تهدید کرده‌ بودند که در صورت حمله آمریکا، منطقه روی آرامش را نخواهد دید.

در همین حال علی مطهری، نایب رئیس مجلس ایران، حضور ناوهای آمریکایی در منطقه را «جنگ روانی» خواند و گفت که آمریکا وارد جنگ با جمهوری اسلامی نخواهد شد، «زیرا اسرائیل در تیررس ما است».

آمریکا همچنین ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن را همراه با چند بمب‌افکن‌ بی-۵۲ به خلیج فارس اعزام کرده و انتظار می‌رود که طی روزهای آتی به تنگه هرمز برسد.

بر اساس گزارش رویترز و خبرگزاری‌های ایران/د.خ/ ک.ر
XS
SM
MD
LG