لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۵۳

افزایش بهای جهانی نفت در پی قطع مناسبات چند کشور عربی با قطر


تصویر، تزیینی است.
تصویر، تزیینی است.

بهای نفت در بازارهای جهانی پس ازقطع روابط دیپلماتیک عربستان سعودی، بحرین، امارات متحده عربی، یمن و مصر با قطر بر سر نزدیکی روابط این کشور با ایران افزایش یافت.

خبرگزاری بلومبرگ روز دوشنبه ۱۵ خرداد در گزارشی در این مورد نوشت: کشورهای عربی با وارد کردن این اتهام به قطر که روابطش با ایران باعث بی‌ثباتی در منطقه می‌شود، با قطر قطع رابطه کردند و عربستان حریم هوایی و دریایی خود را به صورت دو طرفه به روی قطر بست.

پیش از این، به گزارش خبرگزاری ها،‌ این کشورها همچنین قطر را به حمایت از گروه های تروریستی متهم کرده بودند.

بر اساس این گزارش، نفت شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا بشکه ای ۷۶ سنت افزایش یافت و ۴۸ دلار و ۴۲ سنت معامله شد. نفت برنت نیز با ۵۷ سنت افزایش به ۵۰ دلار و ۵۲ سنت در هر بشکه رسید.

هفته گذشته، بهای نفت در پی نگرانی ها از اینکه افزایش تولید در آمریکا کاهش تولید به وسیله سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) را بی نتیجه کند، کاهش یافته بود.

در حالی که مناقشات دیپلماتیک بر روند ارسال محموله ها تاثیر نداشته است، اما احتمال نابسامانی در صادرات از خاورمیانه، شامل عربستان سعودی، ایران، و قطر که اعضای اوپک هستند را بالا برده است. این کشورها از تنگه هرمز در خلیج فارس برای صادرات نفت استفاده می کنند. بنا به گزارش وزارت انرژی آمریکا، حدود ۳۰ درصد از تجارت جهانی نفت از این منطقه انجام می شود.

در این میان، بهای جهانی نفت در میان عدم اطمینان ازاین موضوع که آیا تمدید برنامه کاهش تولید اوپک می تواند بر افزایش تولید نفت آمریکا غلبه کند و باعث کاهش ذخایر نفت شود یا نه، به زیر ۵۰ دلار سقوط کرده است.

در همین حال، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: قطع روابط دیپلماتیک ریاض و متحدانش با قطر به بازار انرژی شوک وارد کرده است زیرا عربستان و قطر به ترتیب بزرگترین صادرکنندگان نفت و ال ان جی در جهان هستند.

عربستان سعودی، علاوه بر اینکه بزرگترین صادرکننده نفت در جهان است، بزرگترین تولید کننده نفت در اوپک نیز به شمار می رود. امارات متحده عربی نیز چهارمین تولید کننده بزرگ نفت در اوپک است. قطر نیز عضو اوپک است.

خبرگزاری رویترز نیز در تحلیلی نوشت این موضوع ممکن است بیشترین لطمه را به صادرات ال ان جی وارد کند زیرا مصر و امارات متحده عربی به طور معمول محموله های ال ان جی را از قطر وارد می کنند.

در این حال،‌ پس از توافق ماه گذشته اوپک با کشورهای تولید کننده غیرعضو برای تمدید برنامه کاهش تولید، عربستان سعودی بهای رسمی انواع نفت خود برای فروش به مشتریان آسیایی در ماه جولای را بالا برده است.

شرکت نفت دولتی عربستان سعودی، آرامکو، روز یکشنبه اعلام کرد بهای نفت سبک عرب خود را برای تحویل در ماه جولای به مشتریان آسیایی ۶۰ سنت در هر بشکه نسبت به ماه ژوئن افزایش داده است. این افزایش قیمت بیش از انتظار پالایشگرهای آسیایی بود. آنها افزایشی در حدود ۵۰-۲۰ سنت انتظار داشتند.

XS
SM
MD
LG