لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۱۴

واکنش ایران به خبر «کشته شدن صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزی عربستان»


سخنگوی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که «کشته شدن یک صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزبانی عربستان» در حال بررسی است و یک مقام وزارت کشور نیز گفت که حتی در صورت ورود قایق‌های ایرانی به آب‌های عربستان، نیروهای مرزبانی این کشور «مجاز به شلیک به آنها نبودند».

به گزارش خبرگزاری ایسنا، بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز شنبه ۲۷ خرداد، اعلام کرد که موضوع «کشته شدن یک صیاد بوشهری در تیراندازی گارد مرزی عربستان سعودی» توسط دستگاه‌های مسئول در حال بررسی است.

آقای قاسمی گفت که پس از مشخص شدن نتایج این بررسی‌ها، وزارت خارجه این موضوع را «با جدیت» پیگیری خواهد کرد.

ساعتی پیش از این خبر، مجید آقابابایی مدیرکل امور مرزی وزرات کشور، اعلام کرد که دو قایق ماهیگیری ایرانی بر اثر امواج دریا از مسیر خود خارج شده‌اند که مرزبانان عربستان سعودی به آنان شلیک کرده و یک صیاد بر اثر اصابت تیر به کمر کشته می‌شود.

او تأکید کرد که این اقدام مرزبانان عربستان سعودی «مطابق با اصول انسانی نبوده و حتی با فرض ورود قایق‌های ایرانی به مرزهای عربستان بر اثر امواج دریا، آنها مجاز به شلیک به سوی قایق‌های ایرانی نبودند».

این مقام وزارت کشور همچنین اعلام کرد که این وزارتخانه در حال پیگیری است تا مشخص شود، این قایق‌های ایرانی وارد آب‌های عربستان سعودی شده بودند، یا نه.

او اضافه کرد: «از سرنوشت یکی از قایق‌ها اطلاعاتی در دست نیست که این موضوع در حال پیگیری است و با توجه به نداشتن سفارت در عربستان با مشکلاتی در این زمینه مواجه هستیم».

برخی منابع خبری در ایران خبر داده بودند که شامگاه جمعه دو قایق ماهیگیری ایرانی با شلیک نیروهای گارد مرزی عربستان سعودی مواجه شده‌اند.

بر اساس این گزارش‌ها یک صیاد بوشهری کشته شده و پسرش که دیگر سرنشین یکی از قایق‌ها بوده، زنده مانده و توانسته قایق و جسد پدرش را به اسکله صیادی «جفره» در بوشهر برساند.

به نوشته این منابع خبری، از سرنوشت قایق دیگر اطلاعی در دست نیست و ممکن است سرنشینان آن توسط نیروهای مرزی عربستان دستگیر شده باشند.

هر چند که ورود ماهیگیران ایرانی به آب‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس و دستگیر شدن آنان در سال‌های گذشته سابقه داشته، اما شلیک به ماهیگیران و کشته شدن آنان در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.

از سوی دیگر این اتفاق در حالی رخ داده که ایران و عربستان به شدت تیره است و پس از سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی نیز درگیری‌های لفظی دو کشور افزایش یافته است.

در این زمینه تعدادی از مقام‌های جمهوری اسلامی بدون ارائه مستندات و شواهد و تنها با اشاره به سخنان سابق وزیر دفاع عربستان سعودی این کشور را به دست داشتن در حمله به مجلس ایران و آرامگاه آیت‌الله خمینی متهم کرده‌اند.

مقام‌های عربستان سعودی این اتهام‌ها را رد کرده‌اند.

محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و وزیر دفاع عربستان، روز سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت، در گفت‌وگو با شبکه «ام‌بی‌سی» گفته بود که ایران در صدد تسلط بر کشورهای مسلمان است و به همین دلیل امکان مذاکره با تهران وجود ندارد.

او تاکید کرده بود که ریاض منتظر آمدن جنگ به داخل عربستان نخواهد ماند و در مقابل برای کشاندن نبرد به ایران تلاش می‌کند.

XS
SM
MD
LG