لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۰ مهر ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۵۲

فاطمه هاشمی: به پدرم گفتند که باید از کاندیداتوری انصراف دهد


فاطمه هاشمی در کنار اکبر هاشمی در وزارت کشور
فاطمه هاشمی در کنار اکبر هاشمی در وزارت کشور
فاطمه هاشمی دختر اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌گوید که از ساعت‌های اولیه صبح سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت، برای پدرش پیغام آوردند که حتما باید از کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری انصراف دهد، اما او نپذیرفت.

این سخنان ساعاتی پس از آن مطرح شده است که وزارت کشور، نتایج بررسی صلاحیت‌های نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان را اعلام کرد.

بنا بر این اعلام، صلاحیت هشت نفر از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، احراز شده که هاشمی رفسنجانی و مشایی در میان آنها نیست.

فاطمه هاشمی شامگاه سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت، در گفت‌و‌گو با سایت جرس، گفت: «در حقیقت هیچ دلیلی برای رد صلاحیت ایشان اعلام نکرده‌اند. صبح برای ایشان پیغام آوردند که حتما باید از کاندیداتوری انصراف دهند و ایشان هم صراحتا جواب دادند: انصراف نخواهم داد و نمی‌توانم به مردم خیانت کنم. مردم به من اعتماد کردند و از من درخواست کردند که بیایم و به خاطر آنها آمدم. آنها بسیار از آمدن من خوشحال شدند، حالا چطور از من می‌خواهید انصراف دهم؟ اصلا بر چه اساسی انصراف دهم؟ من که نمی‌توانم به مردم دروغ بگویم.»

پیش از اعلام رسمی نظر شورای نگهبان، زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی به خاطر «کهولت سن» منتشر شده بود؛ اگر چه در قانون هیچ محدودیتی برای سن رئیس جمهوری، در نظر گرفته نشده است.

فاطمه هاشمی درباره انگیزه ورود پدرش به صحنه انتخابات گفته است: «ورود ایشان به صحنه انتخابات تنها به‌خاطر "مردم" بود. در حقیقت تقاضاهای زیادی از طرف مردم برای ورود آقای هاشمی به صحنه انتخابات شد و از ایشان خواهش کردند که برای آنها و کشور بیایند. مردم به آقای هاشمی می‌گفتند که شما می‌توانید کشور و ما را از این بحرانی که بوجود آمده نجات دهید. ایشان هم می‌گفتند شرایط خیلی سختی است و به‌راحتی نمی‌شود تمام این مشکلات بوجود آمده را حل کرد، اما فقط به‌خاطر مردم در صحنه حضور پیدا می‌کنم.»

هاشمی رفسنجانی از حمایت طیف‌های وسیعی از اصلاح طلبان و بخشی از اصولگرایان برخوردار بود. جبهه مشارکت، سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز، شورای مشورتی اصلاح‌طلبان و شورای هماهنگی اصلاحات، حمایت خود را از نامزدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده اند. از سویی ستاد اصولگرایان همراه هاشمی رفسنجانی به ریاست علی مطهری هم صبح‌سه شنبه اعلام موجودیت کرده بود.

دختر رئیس تشخیص مصلحت نظام درباره واکنش احتمالی پدرش به مساله رد صلاحیت گفته است: «ایشان هنوز واکنشی به این مسئله نشان نداده‌اند، البته بعید می‌دانم ایشان اعتراضی به این مسئله کنند. در هر حال ما هم خوشحالیم که آقای هاشمی با توجه به این شرایط وظیفه خود را انجام دادند.»

عضویت در شورای انقلاب اسلامی، فرماندهی کل قوا در دوره جنگ هشت ساله ایران و عراق، دو دوره ریاست مجلس شورای اسلامی و دو دوره ریاست جمهوری و ریاست مجلس خبرگان، از جمله مناصبی است که در کارنامه هاشمی رفسنجانی به ثبت رسیده است. هاشمی رفسنجانی از جمله نزدیکان آیت‌الله روح‌الله خمینی و فرد مورد اعتماد وی بود.

پیشتر با قوت گرفتن حضور هاشمی در انتخابات موجی از حملات به او ازسوی اوصلگرایان شکل گرفته بود.

عمده انتقادها به مواضع او در برابر برخورد حاکمیت با اعتراض‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ باز می‌گردد. هاشمی در دوره نا آرامی‌های پس از انتخابات، در خطبه‌های آخرین نماز جمعه خود، با انتقاد از سرکوب اعتراض‌ها، خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد. پس از آن به او اجازه اقامه نماز جمعه داده نشد. هاشمی همواره اعلام کرده که همچنان بر مواضع آخرین نماز جمعه خود پایبند است.

از سوی دیگر محمدرضا صادق مشاور هاشمی رفسنجانی، در گفت‌و‌گو با سایت اصولگرای تسنیم، با اشاره به نتایج اعلام شده افراد احراز صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان گفته است: «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دنبال این نیست که خودش را بر مردم تحمیل کند.»

وی تاکید کرده است: «آقای هاشمی مطیع قانون است و در چارچوب‌های نظام کار کرده و دنبال این است که اهداف انقلاب پیش برود.»
XS
SM
MD
LG