لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۰۵

میرا و نوعا برای «صلح موعود» می‌خوانند


بیلبورد یوروویژن در روسیه
بیلبورد یوروویژن در روسیه
در حالی که چشم‌های دوستداران مسابقه یوروویژن (انتخاب بهترین ترانه سال اروپا)، شامگاه شنبه متوجه مسکو است، و ایرانی‌ها نیز در سراسر جهان به حضور آرش نخستین هنرمند ایرانی در این رقابت چشم دوخته‌اند، در خاورمیانه نگاه‌های دو دشمن دیرینه، اسرائیل و اعراب، متوجه آرایی است که به ترانه «باید راه دیگری هم باشد» به روی تابلوها نقش خواهد بست.

نظر به ترانه‌های پر قدرتی که در رقابت امسال در مسکو حضور یافته‌اند، بخت زیادی برای اول شدن ترانه اسرائیلی با پیام صلح‌جویانه‌اش ارزیابی نمی‌شود اما دستاورد آن در هر حال، نزدیک کردن دو ملت یهودی و عرب در این سرزمین پر رنج است.

ترانه اسرائیلی که به سه زبان عبری، عربی و انگلیسی اجرا می‌شود، پنجشنبه در مرحله نخست رقابت یوروویژن به فینال راه یافت.

این ترانه توسط دو خواننده زن اجرا می‌شود که هر دو اسرائیلی هستند، اما یکی یهودی است و دیگری عرب.

پیام ترانه «باید راه دیگری هم باشد» این است؛ جز خشونت و راه‌هایی که در یک قرن اخیر میان عرب‌ها و یهودیان بارها دراین سرزمین امتحان شده و همواره نتیجه خشونت‌آمیز داشته، محبت و تفاهم را امتحان کنید.

اسرائیل هرچند در قاره آسیا قرار دارد، اما از آنجا که کشورهای عرب حضور اسرائیل را دراین منطقه به راحتی پذیرا نشده‌اند، اسرائیل این حق را به دست آورده که در تمامی مسابقات هنری، فرهنگی، ادبی و ورزشی، رسماً بخشی از قاره اروپا محسوب شود، و برای همین است که از بیش از پنجاه سال پیش در رقابت «یوروویژن» حضور یافته و سه بار نیز برنده نهایی این رقابت بوده است.

اما در تاریخ یوروویژن، این نخستین بار است که اسرائیل یک خواننده عرب را همراه با خواننده یهودی خود به این رقابت می‌فرستد. اعراب بیش از ۲۰ درصد از جامعه اسرائیل را تشکیل می‌دهند.

آخی نوعام نی نی، که درجهان با نام «نوعا» شناخته می‌شود، یک دختر اسرائیلی، از خانواده‌ای با ریشه و تبار یهودیان یمن که در نیویورک بزرگ شده، از حدود دو دهه پیش هنرمندی پرآوازه در سراسر جهان بوده است. پاپ ژان پل دوم رهبر پیشین کاتولیک‌های جهان به صدای او علاقه زیادی داشت و هنگامی که از پاپ فقید پرسیده بودند چه کسی در یک برنامه صلح جهانی در برابر او ترانه بخواند، ژان پل دوم گفته بود: نوعا.

میرا عواد دخترعرب اسرائیلی هنگامی که در یک سریال کمدی تلویزیون اسرائیل به آوازه‌ای زیاد دست یافت، جرئت یافت که صدای خود را نیز که پیش از آن تنها در خلوت و در محفل دوستان و خانواده‌اش شنیده شده بود، به گوش دیگران هم برساند.

صدای میرا اولین بار در یک قسمت این سریال کمدی در حال خواندن ترانه‌ای پخش شد. اما این صدا ماهرانه‌تر از آن بود که آهنگسازان و ترانه‌سرایان به آسانی از آن بگذرند.

میرا به زودی در یک تئاتر آهنگین نیز حضور یافت و از آن پس، بسیار زود به عنوان یک بازیگر که قدرت صدایی گسترده دارد، خود را در دنیای هنر اسرائیل ثبت کرد. میرا زبان عبری را نیز روان و با لهجه کاملاً اسرائیلی سخن می‌گوید.

نوعا و میرا از چندی پیش با یکدیگر نیز هنرنمایی‌های مشترک داشته‌اند. اما گزینش آنان برای نمایندگان اسرائیل در رقابت یوروویژن هنگامی از سوی سازمان ملی رادیو و تلویزیون اسرائیل اعلام شد که تازه نبرد ۲۲ روزه «سرب مذاب» در نوار تمام شده بود.

میرا ابتدا از سوی اعراب و فلسطینی‌ها مورد انتقاد شدید قرارگرفت اما نظر به نفوذ کلام و استدلال‌های قوی‌اش توانست شعله انتقادها را خاموش کند.

میرا می‌گوید، وی و صدها هزار عرب دیگر، حتی اگر مایل نبوده‌اند، اما در هر حال، شناسنامه و گذرنامه اسرائیلی دارند و سرنوشت آنها را در این سرزمین قرارداده، و باید بتوانند با یهودیان زندگی مسالمت‌جویانه داشته باشند.

میرا و نوعا امیدوارند که حتی اگر ترانه آنها برنده نشود، اما کمپین هنری چند ماهه آنها و توجه جامعه جهانی و مردم خاورمیانه به این تلاش، به همزیستی مسالمت‌جویانه یهودیان و عرب‌ها در این سرزمین یاری کند.
XS
SM
MD
LG