لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ تهران ۲۲:۴۸

شرکت ملی گاز ایران می‌گوید مصرف گاز در شرایط هشدار است


پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری ۲۰ درصد افزایش یابد
پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری ۲۰ درصد افزایش یابد

شرکت ملی گاز ایران در ادامهٔ بحران انرژی در کشور می‌گوید هم‌اکنون مصرف گاز در شرایط هشدار قرار دارد.

این شرکت روز شنبه ۱۰ آذرماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد «سرمای شدید هوا» و «مصرف بیش از حد گاز طبیعی به‌ویژه در بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء» دو عامل اصلی به وجود آورندهٔ بحران در این زمینه هستند.

در این بیانیه از شهروندان ایرانی خواسته شده در مصرف گاز صرفه‌جویی بیشتری به عمل آورند و «موارد بدمصرفی گاز» را به شرکت ملی گاز اطلاع دهند.

رئیس شرکت ملی گاز نیز دیروز اعلام کرد با کاهش دما در ایران هفتهٔ گذشته مصرف گاز در ایران به «۵۰۰ میلیون متر مکعب» رسید که نسبت به سال گذشته «۵۰ میلیون متر مکعب»، یعنی ۱۰ درصد، افزایش داشته است.

سعید توکلی با اشاره به احتمال افزایش ۲۰ درصدی مصرف گاز در روزهای آینده در گفت‌وگو با صداوسیمای جمهوری اسلامی گفت: «پیش‌بینی می‌شود مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری، صنایع جزء و حمل‌ونقل، طی هفته جاری به مرز ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد.»

آقای توکلی در ادامه به شکل تلویحی گفت در صورت عدم صرفه‌جویی خانوارها شرکت تحت مدیریت او نمی‌تواند گاز را به «صنایع مولد، پتروشیمی‌ها، سیمان، فولاد و سایر صنایع» برساند.

هشدار از سوی شرکت ملی گاز در حالی صادر می‌شود که شهرهای مختلف ایران با قطع برنامه‌ریزی‌شده و گستردهٔ برق نیز دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

مدیرعامل پیشین شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران ۲۷ آبان افشا کرد دلیل قطعی گسترده برق در ایران کاهش مازوت‌سوزی برای حفظ سلامت شهروندان نیست بلکه ذخایر سوخت برخی پالایشگاه‌ها از پیش فروخته شده است.

به گفتهٔ عباس کاظمی، مدیران پالایشگاه آبادان، به‌جای ارسال ۴۵۰ میلیون لیتر گازوئیل ذخیره زمستان به نیروگاه‌های سراسر کشور، آن را به قیمت آزاد در بورس فروخته‌اند.

شورای اقتصاد دولت مسعود پزشکیان نیز اواخر آبان دستورالعمل‌هایی برای حل مشکل «ناترازی گاز» اعلام کرد که بندهای اصلی و قابل تحقق آن بر افزایش قیمت گاز و کاهش ساعات کاری یا تعطیلی ادارات و صنایع تمرکز داشت.

معضل تأمین برق و گاز در سال‌های اخیر به یکی مشکلات اصلی دولت در ایران تبدیل شده و با وجود ذخایر عظیم گاز کاهش سرمایه‌گذاری‌ها و ضعف در مدیریت به ناترازی در بخش انرژی دامن زده است.

در شرایطی که کارشناسان پیش از این در مورد مشکل در تأمین گاز و برق هشدار می‌دادند دولت در پیش‌بینی راه‌حل برای رفع این مشکل ناتوان بوده است.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا و رادیو فردا؛ پ.م/ع.م
XS
SM
MD
LG