لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۸:۳۵

برگزاری نشست وزیران خارجه پنج کشور عضو برجام با ایران


نشست وزرای خارجه کشورهای ۱+۴ با ایران در نیویورک
نشست وزرای خارجه کشورهای ۱+۴ با ایران در نیویورک

نشست وزرای خارجه چهار عضو دائم شورای امنیت (فرانسه، روسیه، چین و بریتانیا) به همراه آلمان و با حضور فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ایران در خصوص توافق هسته ای موسوم به برجام دوشنبه دوم مهرماه برگزار شد.

قرار است در پایان این نشست بیانیه مشترکی قرائت شود.

به گزارش رویترز، خانم موگرینی پیش از این نشست گفته است: ایران دلایل زیادی برای باقی ماندن در توافق هسته‌ای به رغم خروج آمریکا از آن دارد و کشورهای باقی مانده در این توافق در نشست دوشنبه به دنبال راه هایی برای کاهش تاثیر بازگشت تحریم‌های آمریکا هستند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در ۱۸ اردیبهشت تصمیم ایالات متحده برای خروج از برجام را اعلام کرد و گفت تحریم‌ها علیه ایران را می‌گرداند. تاکنون یک مرحله از تحریم های آمریکا اجرا شده است و قرار است مرحله دوم یعنی تحریم های نفتی از ۱۳ آبان ماه به اجرا گذاشته شوند.

خانم موگرینی همچنین اظهار داشت: بخش مهمی از توافقنامه (برجام) و اجرای آن بر این مبنا است که ایران امکان بهره بردن از لغو تحریم ها را داشته باشد. دقیقا این همان چیزی است که ما امشب در خصوص آن بحث و رایزنی می کنیم؛ گام‌های عملیاتی که ما می‌توانیم اجرا کنیم.

وی اضافه کرده است: ایران استدلال‌ها و دلایل خوبی دارد که در این توافقنامه باقی بماند.هرچه ما بیشتر تصمیم عملیاتی بیشتری اتخاذ کنیم به اعتقاد من ایران نیز ایران دلایل بیشتری برایاجرای توافق خواهد داشت.

رویترز می گوید، به رغم اظهارات خانم موگرینی،‌ اتحادیه اروپا تاکنون نتوانسته است چارچوب قانونی برای محافظت از شرکت‌هایی که با ایران تعامل اقتصادی دارند ایجاد کند. این در حالی است که تحریم های نفتی آمریکا ماه آینده به اجرا گذاشت می شود و مقام های آمریکایی می‌گویند، هدف این تحریم ها به صفر رساندن صادرات نفت ایران است.

طبق این گزارش، کشورهای باقی مانده در برجام کاری حساسی پیش رو دارند چرا که می بایست ایران را ترغیب کنند به رغم خروج آمریکا و بازگشت تحریم ها و محرومیت از منافع اقتصادی توافق اتمی، همچنان به این توافق پایبند باشد.

شش قدرت جهانی در سال ۲۰۱۵ بر سر حل و فصل مناقشه هسته‌ای ایران به توافق موسوم به برجام دست یافتند. ایران ضمن محدود کردن برخی از فعالیت‌های اتمی خود به بازرسان بین المللی اجازه دسترسی به تاسیسات هسته ایش را داد و در مقابل جامعه بین المللی تحریم‌های هسته ای علیه ایران را لغو کرد.

این در حالی است که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا می گوید، برجام یک توافق معیوب و ناقص است و شامل برنامه موشکی و فعالیت‌های منطقه‌ای ایران نمی‌شود.

با استفاده از گزارش های رویترز و رادیو فردا؛خ
XS
SM
MD
LG