لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳ تهران ۰۴:۳۹

نجفی، قالیباف را به استفاده از بودجه شهرداری تهران در انتخابات ریاست جمهوری متهم کرد


نجفی همچنین قالیباف را به «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات، خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری و واگذاری  سلیقه ای۶۷۴ ملک» متهم کرد.
نجفی همچنین قالیباف را به «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات، خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری و واگذاری  سلیقه ای۶۷۴ ملک» متهم کرد.

محمد علی نجفی، شهردار تهران،‌ در گزارشی از وضعیت شهرداری پایتخت ایران، شهردار و مدیران سابق این نهاد را به مواردی چون «هزینه کردن بودجه شهرداری در انتخابات ریاست جمهوری»، «استخدام ناگهانی ۱۳ هزار نفر در آستانه انتخابات»، «خیانت در صندوق ذخیره کارکنان شهرداری» و «واگذاری سلیقه ای۶۷۴ ملک» متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، آقای نجفی روز یکشنبه ۲۴ دی، گفت که شهرداری تهران قصد دارد که گزارش چهار یا پنج مورد از «تخلفات» دوره شهرداری محمد باقر قالیباف را به قوه قضائیه ارسال کند.

وی در گزارشی به شورای شهر تهران اعلام کرد که شهرداری در دوره مدیریت محمد باقر قالیباف، قراردادی با یکی از شرکت‌های نیروی انتظامی به مبلغ یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون تومان امضا کرد اما تنها ۱۷۳ میلیون تومان به این شرکت پرداخت شده است.

به گفته آقای نجفی، یک میلیارد و ۲۵۳ میلیون تومان دیگر به حساب رئیس دفتر یکی از معاونین وقت شهرداری واریز شد و« این پول نیز خرج انتخابات شده است».

محمد علی نجفی در بخش دیگری از این گزارش اعلام کرد که حدود چهار ماه پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۹۶، «ناگهان» ۱۳ هزار تن به پرسنل شهرداری اضافه شدند، درحالی که این افراد حتی یک روز در شرکت های پیمانکاری شهرداری نیز کار نکرده بودند.

به گفته آقای نجفی، به ازای هر ۱۰۰ پست، ۴۲۶ تن در شهرداری حضور دارند؛ یعنی این نهاد به ازای هر پست بیش از چهار کارمند دارد.

محمد باقر قالیباف، شهردار سابق تهران، نامزد انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بود وحامیان حسن روحانی، او را به استفاده از بودجه شهرداری برای انتخابات ریاست جمهوری متهم می‌کردند. آقای قالیباف در نهایت به نفع ابراهیم رئیسی، دیگر نامزد اصولگرا، انصراف داد.

مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران، روز ۲۲ مهر، اعلام کرده بود که بر اساس آمار، بیش از ۱۳۰ هزار تن از شهرداری تهران حقوق می‌گیرند، در حالی که به صورت رسمی اعلام شده، این نهاد ۶۸ هزار نیرو دارد.

بر اساس گزارش‌های سازمان بازرسی که رحمت الله حافظی، عضو شورای شهر چهارم تهران، منتشر کرد، شهرداری تهران طی سال‌های ۹۰ تا ۹۲، حدود ۴۲۰۰ تن از وابستگان به مداحان و مقامهای کشوری و لشکری را به صورت مازاد جذب شرکت بهرهبرداری مترو تهران کرده است.

بر اساس این گزارش‌ها، ۴۰ تن از افراد استخدام شده در سال ۹۱ و ۹۲ بیش از ۴۰ سال سن داشته و ۳۰ درصد از کسانی که جذب مترو تهران شدند، تحصیلاتی زیر پنجم ابتدایی داشته یا بیسواد بوده‌اند، و متوسط حقوق این افراد بین ۹ تا ۱۱ میلیون تومان اعلام شده بود.

واگذاری «۶۷۴ ملک» به اشخاص و نهادها

شهردار تهران روز یکشنبه همچنین گفت که «هیچ برآورد دقیقی از ارزش املاک اختصاصی شهرداری تهران و وضعیت ثبتی آن در دست نیست» و در دوره شهردار قبل «۶۷۴ ملک غالبا به صورت سلیقه ای در اختیار اشخاص و نهادها قرار گرفته است».

وی تاکید کرد که وضعیت« هولوگرام ها (فروش تراکم سیار) و مفاسد برخاسته از آن خیلی تأسف‌بار است».

آقای نجفی همچنین گفت که ۸۵ درصد دارایی‌های صندوق ذخیره کارکنان شهرداری درمسکن و ساختمان سرمایه گذاری شده «در حالی که قرار بوده است این صندوق در بورس و مسایل اقتصادی سرمایه گذاری کند».

به گفته آقای نجفی، ۷۰ درصد از رقم سرمایه گذاری شده در مسکن و ساختمان در پروژه ای به نام «سارینا کیش» سرمایه گذاری شده است که در آن «فساد مالی» وجود داشت.

وی اضافه کرد: «با فشاری که آوردیم، بخشی از پول را برگرداندند که در این کار واقعا یک کار خیانت آمیز در صندوق ذخیره کارکنان صورت گرفته است».

براساس گزارش های منتشر شده، شرکت «سارینا کیش» در حوزه ساخت و فروش ساختمان در جزیره کیش فعالیت می‌کند.

درهمین حال، بهمن کشاورز، رئیس سابق اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) درباره سخنان آقای نجفی، مبنی بر «پولشویی» شهرداری سابق در دوران انتخابات، گفت:«دخالت دادستان با توجه به اینکه مورد عمومی و مربوط به بیت‌المال و یا وجوه عمومی است نه تنها مجاز، بلکه لازم است».

عبدالحسین مختاباد، عضو سابق شورای شهر تهران، نیز در مصاحبه با ایسنا گفت که گزارش آقای نجفی «مسئله جدیدی را مطرح نمی‌کند و ما در طول چهار سال همین مسائل را فریاد می‌زدیم».

تعدادی از اعضای شورای شهر تهران و رسانه‌های ایران در سال ۹۵، براساس یک گزارش سازمان بازرسی، ‌شهرداری تهران را به «تخلف» بیش از دو هزار میلیارد تومانی در فروش املاک خود با تخفیف بیش از ۵۰ درصد به اعضای شورای شهر، مدیران شهرداری، برخی از خبرنگاران رادیو و تلویزیون دولتی ایران و تعاونی مسکن قوه قضائیه متهم کردند.

واگذاری اراضی عباس آباد به نهادهای نظامی

محمد علی نجفی همچنین در گزارش خود گفت که در دوره مدیریت محمد باقر قالیباف، بخشی از اراضی عباس آباد به نیروی انتظامی و نهادهای نظامی واگذار شد و «چون قرارداد بسته شده، برای جلوگیری از کار آنها مشکلات حقوقی وجود دارد».

وی همچنین گفت که موسسه همشهری نیز «وضعیت مالی افتضاحی» دارد و میزان برگشتی برخی از مجلات همشهری بیش از ۴۰ درصد است.

آقای نجفی در بخش دیگری ازگزارش خود اعلام کرد که مجموع بدهی شهرداری تهران ۵۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که این رقم سه برابر بودجه فعلی شهرداری است.

به گفته شهردار تهران، ۲۹ هزار و ۵۱۰ میلیارد تومان بدهی ثبت شده شهرداری تهران، ۲۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان، بدهی ثبت نشده و حدود هشت هزار میلیارد تومان نیز«بدهی احتمالی» این نهاد است.

آقای نجفی همچنین گفت که ۵۴ درصد دارایی‌های مندرج در صورت های مالی زیر مجموعه های شهرداری تهران «حسابرسی نشده است».

محمود میرلوحی، عضو شورای شهر، روز شنبه ۱۵ مهر، خبر داده بود که شهردار تهران، بدهی‌های این نهاد را ۵۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده که ۳۰ هزار میلیارد تومان آن «بدهی قطعی است».

اصلاح‌طلبان که اینک شهرداری و شورای شهر تهران را در دست دارند از اقدامات محمد باقر قالیباف انتقاد کرده و معتقدند که وی در مدت ۱۲ سال شهرداری، وضعیت مالی نامناسبی را دراین نهاد به وجود آورده‌است.

«عدم انضباط مالی و افزایش هزینه‌های شهرداری»، «فروش بی‌رویه تراکم»، «افزایش نیروهای شهرداری تهران» و «فساد گسترده» از جمله انتقادهای اصلاح‌طلبان از مدیریت آقای قالیباف است.

آقای قالیباف اما تمام گزارش‌های مربوط به فساد در شهرداری را رد و اعلام کرده که حتی یک مورد «تخلف سازمان‌یافته» در این نهاد وجود نداشته‌است.

خبرگزاری ایسنا/ا.م/ب.ک.
XS
SM
MD
LG