لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۰۷:۲۰

یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی بندر فجیره امارات هدف حمله قرار گرفت


عکس آرشیوی است.
عکس آرشیوی است.

شبکه خبری المیادین و رسانه‌های اسرائیلی روز سه‌شنبه ۲۴ فروردین گزارش دادند که یک کشتی اسرائیلی در نزدیکی امارت‌نشین فجیره در امارات متحده عربی هدف حمله قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش‌ها، کشتی یاد شده در مالکیت شرکت اسرائیلی «پی‌سی‌سی» است.

هنوز مشخص نیست که چه گروه یا کشوری این حمله را انجام داده است ولی تلویزیون دولتی اسرائیل به نقل از مقام‌های این کشور، انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه رفت.

کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل گفته که این حمله تلفاتی نداشته است. خبرگزاری رویترز گفته که یک انفجار در این کشتی صورت گرفته است.

وزارت حمل‌ونقل اسرائیل اعلام کرده که از خبرهای مربوط به حمله به کشتی اسرائیلی آگاه است اما هنوز نمی‌تواند آن را رسما تایید کند چون اطلاعات فوری از امارات نگرفته است.

خبرگزاری «یو نیوز» لبنان گزارش داده که این کشتی حامل خودرو بوده و ۴۸ ساعت پیش در بندر مینا الاحمدی کویت بود.

المیادین نیز از قول منابعی نام کشتی را «هایپریون» گزارش داده است.

شرکت ردیابی نفتکش‌ها، رفینیتو، نیز نام کشتی را «هایپریون» گزارش داده و می‌گوید این کشتی با پرچم کشور باهاما و بار خودرو، از کویت راهی بندر فجیره امارات شده بود.

سازمان عملیات تجارت دریایی بریتانیا نیز گفته که از حمله به کشتی اسرائیلی آگاه است و از کشتی‌های دیگر می‌خواهد با «احتیاط زیاد» در این مسیر تردد کنند.‎

کشتی در مالکیت رامی اونگار است، که رسانه‌های اسرائیل او را غول صنعت دریانوردی می‌دانند. کشتی‌های او عمدتا در کار واردات و صادرات خودرو به کشورهای مختلف جهان هستند.

آقای اونگار دوست نزدیک یوسی کوهن، رئیس موساد، معرفی شده است.

کشتی شامگاه سه‌شنبه در یک بیانیه اعلام کرد که «هیچ آسیبی» ندیده و به تردد در مسیر اولیه خود ادامه می‌دهد. پیشتر گفته شده بود که کشتی نیاز به تعمیر دارد.‎

سابقه حملات متقابل ایران و اسرائیل

در ماه‌های اخیر گزارش‌های متعددی از حملات متقابل ایران و اسرائیل به کشتی‌های یکدیگر منتشر شده بود.

رسانه‌های اسرائیل و شبکه العربیه شامگاه ۱۷ فروردین از «حمله» عوامل ناشناس به یک فروند «کشتی سپاه پاسداران» در دریای سرخ، در نزدیکی سواحل یمن، خبر دادند. ایران این حمله را تایید کرد ولی خسارات وارده را جدی ندانست.

روز پنجم فروردین هم اعلام شد که ایران یک «حمله راکتی» به یک فروند کشتی باری اسرائیلی در دریای عرب انجام داده است ولی رسانه‌های اسرائیلی گفتند که این کشتی توانست به حرکت خود به سوی هند ادامه دهد.

یک ماه پیش از آن نیز یک کشتی باری متعلق به یک میلیاردر اسرائیلی در نزدیکی دریای عمان هدف قرار گرفت که پس از دو روز تعمیر در دوبی، به مقصد خود ادامه داد. نام ایران در آن حمله هم مطرح شده بود.

در ارتباط با حمله روز سه‌شنبه، روزنامه هاآرتص چاپ اسرائیل نوشت مقام‌های امنیتی این کشور اخیرا درباره یکسری گزارش‌ها که حملات به اهداف ایرانی را به اسرائیل نسبت می‌دهند ابراز نگرانی کرده بودند.

این روزنامه افزود برخی از تحلیلگران مظنون هستند که شماری از سیاستمداران اسرائیلی دنبال افزایش تنش با ایران برای منافع شخصی خود هستند و برخی از نهادهای امنیتی نیز در حال رقابت با یکدیگر برای کسب پرستیژ هستند.

بر اساس گزارش المیادین، رویترز، هاآرتص و رادیو فردا/ک.ر
XS
SM
MD
LG