لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴ تهران ۱۱:۰۸

خداحافظی وزیر کشور ایران با «۱۴ استاندار»

لحظه به لحظه با مهم‌ترین خبرهای ایران و جهان

۲ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق برای متقاضیان عمل چشم‌گربه‌ای و گوش‌الاغی

به گزارش خبرگزاری «خانه ملت»، سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، از تعیین ۲ ماه حبس و ۷۴ ضربه شلاق بر اساس ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی هم برای افراد متقاضی انجام عمل‌های چشم گربه‌ای و گوش‌الاغی و هم پزشکان تسهیل‌کننده این اقدام خبر داد.

حسن نوروزی با تأیید صحت خبر منتشر شده از سوی رئیس انجمن علمی حقوق پزشکی ایران مبنی بر اینکه جراحی‌های نوظهور زیبایی مثل تغییر رنگ چشم، شکل گوش مشروع تلقی نمی‌شوند این نوع عمل‌ها را «خلاف عفت عمومی» دانست.

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس افزود: «یک زمان ممکن است فردی تغییر جنسیت دهد به این صورت که مرد خود را به زن یا زن به مرد تبدیل کند که قطعاً نیاز به دریافت مجوز هم دارد یا فردی خود را به شکل سگ یا گربه یا هیولا درآورد که از مصادیق جریحه‌دار کردن عفت عمومی محسوب می‌شوند.»

گزارش نیویورک‌تایمز در مورد مذاکراتی در عربستان برای هدف قرار دادن «دشمنان ایرانی»

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی که روز ۱۱ نوامبر در وب‌سایت آن منتشر شده و قرار است در نسخه چاپی روزنامه نیز منتشر شود، می‌گوید سال پیش مقام‌های ارشد اطلاعاتی عربستان، نزدیک به محمد بن سلمان، در مورد استفاده از شرکت‌های خصوصی «برای کشتن دشمنان ایرانی» با یک گروه کوچک از تجار گفت‌وگوهایی کرده بودند.

نیویورک‌تایمز می‌گوید سه فرد آشنا به این مذاکرات این اطلاعات را در اختیار روزنامه گذاشته‌اند.

در آن زمان محمد بن سلمان وزیر دفاع و جانشین ولیعهد بود. نیویورک‌تایمز می‌گوید او در حال سبک و سنگین کردن گزینه‌هایی برای افزایش عملیات اطلاعاتی و نظامی در خارج از مرزهای عربستان بود.

نیویورک‌تایمز می‌گوید این بحث‌ها بیشتر از یک سال قبل از قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد ولیعهد عربستان، انجام شده بود و «نشان می‌دهد که مقام‌های ارشد سعودی از آغاز دوره ولیعهدی محمد بن سلمان، انجام سوءقصدهایی را در نظر داشتند».

مقام‌های سعودی تاکید کرده‌اند که قتل خاشقجی توسط «عوامل خودسر» انجام شده‌است. یکی از کسانی که در پی این قتل به‌عنوان «آمر خودسر» از کار برکنار شد ژنرال احمد عسیری بود، که نیویورک‌تایمز مدعی‌ست در زمان یک دیدار در مارس ۲۰۱۷ حضور داشت؛ در دیداری که گروه کوچک تجار، برنامه‌ای دو میلیارد دلاری برای استفاده از عوامل اطلاعاتی خصوصی و «خرابکاری در اقتصاد ایران» پیشنهاد کرده‌ است.

روزنامه نیویورک تایمز می‌گوید در زمانی که تجار در تلاش برای کسب مبلغ پیشنهای خود از مقام‌های سعودی بودند، مشاوران ارشد ژنرال عسیری در مورد کشتن قاسم سلیمانی نیز پرس و جوهایی کرده‌اند.

تجاری که نیویورک‌تایمز مدعی‌ست در جریان مذاکرات بودند جرج نادر، لبنانی آمریکایی، و جوئل زامل، بازرگان اسرائیلی عنوان شده‌اند. نیویورک‌تایمز می‌گوید این تجار برنامه خود را هم یک منبع درآمد خوب می‌دانستند و هم راهی برای مقابله با دشمنان مشترک خود در جمهوری اسلامی. هیچ یک از این دو هنوز واکنشی به گزارش نیویورک‌تایمز نشان نداده‌اند. نیویورک‌تایمز می‌گوید با وکلای آن‌ها تماس گرفته اما آن‌ها از اظهار نظر خودداری کرده‌اند. نیویورک‌تایمز می‌گوید دو تاجر پس از گفت‌وگو با وکلای خود از سوءقصد سر باز زده‌اند و گفته‌اند آن‌ها وارد چنین چیزی نمی‌شوند، اما نادر یک شرکت را پشنهاد کرده‌است که هویت آن دقیقا مشخص نیست.

ماه پیش وب‌سایت دیلی‌بیست نیز گزارش داده بود که عسیری دیدارهایی با جرج نادر و جوئل زامل انجام داده بود. دیلی‌بیست می‌گوید رابرت مالر، مستشار پرونده روسیه در آمریکا، از هر دو تاجر سوالاتی را مطرح کرده‌است. سخنگوی مستشار پرونده روسیه از اظهار نظر در مورد این گزارش خودداری کرده‌است.

عربستان سعودی هنوز واکنشی به این گزارش‌ها نشان نداده‌است.

این گزارش را سه تن از خبرنگاران نیویورک‌تایمز، ران برگمن، دیوید کرک‌پاتریک و مارک مازتی، از تل‌آویو، لندن و واشینگتن تهیه کرده‌اند.

دست‌کم هفت فلسطینی و یک سرباز اسرائیل در خشونت‌های غزه کشته شدند

مادر نورالدین برکه در تصویری که خبرگزاری فرانسه پس از درگیری‌ها منتشر کرده‌است
مادر نورالدین برکه در تصویری که خبرگزاری فرانسه پس از درگیری‌ها منتشر کرده‌است

دست‌کم هفت فلسطینی از جمله یکی از فرماندهان «حماس» و یک سرباز اسرائیلی در دور تازه‌ای از خشونت‌ها و درگیری‌ها در باریکه غزه کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده‌است که یک افسر این نیروی نظامی کشته شده و یکی دیگر از نیروهای ارتش زخمی شده‌است. مقام‌های فلسطینی نیز در بیانیه‌ای گفته‌اند هفت شبه‌نظامی از جمله نورالدین برکه، از فرماندهان گردان‌های عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، کشته شده‌اند.

تبادل آتش در حالی صورت گرفته که انتظار می‌رفت دو طرف در حال نزدیک‌شدن به یک توافق غیررسمی برای آتش‌بس باشند.

اسرائیل هفته پیش به قطر اجازه داد تا ۱۵ میلیون دلار کمک در اختیار حماس قرار دهد. حماس نیز از حجم تظاهرات هفتگی خود در مرز اسرائیل کاست.

هنوز مشخص نیست دقیقا چه چیزی درگیری تازه را سبب شده‌است. نخست‌وزیر اسرائیل سفر خود برای شرکت در مراسم صدمین سالگرد پایان جنگ جهانی نخست در پاریس را نیمه‌کاره گذاشته و به کشورش بازگشته‌است.

با افزایش شمار قربانیان، آتش‌سوزی کالیفرنیا به مرگبارترین حریق ایالت تبدیل شد

​شمار پیکرهای پیداشده در جریان آتش‌سوزی کالیفرنیا به ۲۹ نفر رسیده و در حالی‌که همچنان ده‌ها نفر در میان ناپدیدشدگان هستند، خبرگزاری اسوشیتدپرس می‌گوید این آتش‌سوزی به مرگبارترین حریق در این ایالت تبدیل شده‌است.

آتش‌سوزی از روز پنج‌شنبه هفته گذشته در مناطق شمالی ایالت کالیفرنیا، آغاز شد. اما در مناطق دیگر، از جمله در جنوب ایالت نیز حریق گزارش شده‌است.

کلانتری شمال کالیفرنیا بامداد دوشنبه ۲۱ آبان (به‌وقت تهران) اعلام کرد شـش پیکر تازه پیدا شده و شمار قربانیان به ۲۹ نفر رسیده‌است. مقام‌های دولتی می‌گویند دست‌کم ۲۲۸ تن همچنان ناپدید هستند. آمار تازه به‌طور مشخصی بر شمار مفقودین این حادثه نیز افزوده‌است.

روز گذشته اعلام شده بود که حریق بیش از ۶۷۰۰ خانه و بنا را نابود کرده‌است. در غرب لس‌آنجلس نیز دست‌کم ۱۷۷ بنا و ساختمان در آتش سوخته‌اند ولی مقام‌ها گفته‌اند روز دوشنبه ارزیابی بهتری انجام خواهند داد و انتظار می‌رود خسارت‌های مالی بیش از آمار فعلی بشود.

تیم ملی کاراته ایران برای نخستین بار نایب قهرمان جهان شد

تیم ملی کاراته ایران برای اولین بار در تاریخ رقابت‌های جهانی، موفق به کسب عنوان نایب قهرمانی شد.

بیست و چهارمین دوره از مسابقات جهانی کاراته با حضور بیش از ۱۱۰۰ کاراته‌کا از ۱۴۰ کشور در مادرید برگزار شد.

ایران با کسب دو مدال طلا، یک نقره و چهار برنز برای اولین بار در تاریخ ۴۸ ساله این مسابقات، روی سکوی دوم ایستاد.

ژاپن با ۴ طلا، ۴ نقره و ۲ برنز قهرمان شد. فرانسه با ۲ طلا پس از ایران در جای سوم قرار گرفت. اسپانیا چهارم شد. ایتالیا و آلمان هم جایگاه پنجم و ششم را نصیب خود کردند.

این مسابقات از سال ۱۹۷۰ در ژاپن پایه گذاری شده است. پیش از این بهترین جایگاه ایران در جدول رده‌بندی مدال‌ها، کسب رده سوم در سال ۲۰۱۶ بود.

بیشتر بخوانید

سازمان حقوق بشر ایران از «اعدام برخی فعالان عرب اهواز» خبر داد

سازمان حقوق بشر ایران از «اعدام» شماری از فعالان عرب در یکی از زندان‌های اهواز خبر داده است.

بر اساس این گزارش، تعدادی از افراد اعدام شده «جزو ۲۲ نفری هستند که وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی روز دوم مهرماه آنها را با اتهام پشتیبانی از حمله به رژه نظامی اهواز در ۳۱ شهریور سال جاری بازداشت کرده بود».

رادیو فردا به طور مستقل قادر به تایید این خبر نیست.

سازمان حقوق بشر ایران در گزارش خود نام برخی از اعدام‌شدگان را «محمد مومنی تیماس، فرزند او نصار مومنی تیماس، احمد حیدری، احمد العبودی و حاتم سواری» عنوان کرده است.

این سازمان از قول «برخی منابع» نوشته که تلفن‌های زندان شیبان اهواز از روز سه‌شنبه ۱۵ آبان «قطع» شده و «احتمال می‌رود که این اعدام‌ها در همین زندان صورت گرفته باشد».

چند مسئول جمهوری اسلامی پس از این گزارش‌ها، این اخبار را تکذیب کردند.

عسگری: صداوسیما بالای ۸۰ درصد مخاطب دارد

علی عسگری، رئیس صداوسیما جمهوری اسلامی ایران، مدعی شده که رادیو و تلویزیون ایران «بالای ۸۰ درصد» مخاطب دارد.

وی این ادعا را روز یکشنبه در واکنش به مسئله «افت» مخاطبان صداوسیما مطرح کرده، و افزوده که فضای مجازی نیز «۲۰ درصد» مخاطبان را به خود اختصاص داده است.

سایت عصر ایران به این ادعا واکنش نشان داده و نوشته است: «این حرف که ۸۰ درصد مخاطب صداوسیما هستند و ۲۰ درصد مخاطب فضای مجازی دیگر چه جور مقایسه‌ای است؟ مثل این است که بگوییم ۸۰ درصد مردم صبحانه می‌خورند. ۲۰ درصد مردم هم ناهار می‌خورند! در حالی که مردم هم صبحانه می‌خورند و هم ناهار».

این سایت افزوده است: «مشکل صداوسیما بودجه نیست. ۱۰ برابر هم بودجه بگیرند تغییر چندانی ایجاد نمی‌شود...مشکل صداوسیما در بخش اطلاع‌رسانی است و اینکه جهت‌گیری آن با انتخاب اکثریت مردم سازگار نیست».

اظهارات آقای عسگری در حالی بیان می‌شود که پیش از این بارها کارشناسان و حتی چهره‌های مطرح سیاسی از جا ماندن رادیو و تلویزیون ایران در رقابت با شبکه‌های ماهواره‌ای خبر داده بودند.

در حال حاضر برخی از شبکه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران به شدت در داخل کشور محبوب هستند و به ویژه سریال‌های آنها با استقبال مردم ایران مواجه شده است.

وزارت کشور: مرگ سالانه ۱۷ هزار نفر در جاده‌های ایران‎

اسماعیل نجار، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان مدیریت بحران، می‌گوید سالانه ۱۷ هزار نفر بر اثر سوانح جاده‌ای در ایران کشته می‌شوند.

نجار افزوده که بر اثر این سوانح، سالانه ۲۵۰ هزار نفر نیز مصدوم می‌شوند که به علت قطع نخاع و قطع عضو برخی از آنها، هر سال ۱۰ درصد آنها به معلولان ایران اضافه می‌شود.

تصادفات رانندگی در جاده‌های ایران به طور معمول در تعطیلات نوروزی به اوج خود می‌رسد چنانکه بر اساس آمار سازمان پزشکی قانونی، طی ۱۰ سال گذشته ۱۱ هزار و ۸۷۰ نفر در تصادفات نوروزی کشته شده‌اند.

ایران یکی از نقاط حادثه‌خیز جهان از نظر رانندگی است. بر اساس گزارشی که پژوهشکده بیمه مرکزی ایران منتشر کرده است، در میان ۱۹۰ کشور جهان، ایران پس از کشور آفریقایی سیرالئون، بالاترین نرخ مرگ‌ومیر را در جاده‌ها دارد.

خبرخوان روز یکشنبه بیستم آبان را اینجا بخوانید.

XS
SM
MD
LG