لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۲۹

عبادی خواهان رد درخواست ایران برای عضویت در شورای حقوق بشر شد


شيرين عبادی در نامه ای به بان کی مون، دبيرکل سازمان ملل متحد، با بر شمردن موارد نقض حقوق بشر در ايران از وی خواسته است که با درخواست جمهوری اسلامی ايران برای عضويت در شورای حقوق بشر مخالفت کند.

شيرين عبادی فعال حقوق بشر و برنده جايزه صلح نوبل، در نامه خود با اشاره به در خواست دولت جمهوری اسلامی ايران برای عضويت در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، تاکيد کرده است تصميم گيری در اين خصوص نيازمند بررسی کارنامه حقوق بشر يکسال اخير اين دولت است.

شيرين عبادی، در اين نامه خود آورده است:«آيا حکومت جمهوری اسلامی ايران که سالها مرتکب نقض حقوق بشر شده است، صلاحيت ورود به شورای حقوق بشر را دارد؟ آيا حکومتی که تا کنون به قطع نامه‌های سازمان ملل متحد بی‌توجهی‌کرده است و آنها را ناديده گرفته، می تواند نسبت به اجرای حقوق بشر در ساير ممالک قضاوت درستی‌داشته باشد؟»

خانم عبادی اضافه کرده است: «اميد است با رد درخواست دولت جمهوری اسلامی ايران برای عضويت در شورای حقوق بشر، مسئولين حکومتی را متوجه عملکرد نادرست خود نموده و عضويت اين کشور را در شورای مذکور موکول به اجرای قطع نامه‌های صادره در مورد نقض حقوق بشر در ايران، خصوصا قطع نامه شماره ۶۴/۱۷۶ مورخ ۱۸دسامبر ۲۰۰۹ نماييد».

اين فعال حقوق بشر و برنده جايزه صلح نوبل در ادامه نامه خود به حوادث پس از انتخابات رياست جمهوری ايران پرداخته و نوشته است که «پاسخ» جمهوری اسلامی ايران به اعتراضات «مسالمت آميز» چند ميليونی به نتايج انتخابات « گلوله» و «زندان» بود.

شيرين عبادی نوشته است: «تعداد کثيری از فعالين سياسی، مدنی و حتی فرهنگی‌با دلايل واهی دستگير شده و برخی‌از آنان را با محاکمه‌ای ‌چند ساعته و پشت درهای بسته محکوم به اعدام نموده اند - با زندانيان سياسی بسيار بد رفتاری می‌‌شود تا حدی که چند نفر از آنان نيز در زندان و زير شکنجه جان سپرده اند. زندانيان سياسی حتی از حقوق اندکی که قانون برای زندانيان عادی و مجرمين خطرناک در نظر گرفته است، نيز محروم هستند»

شيرين عبادی در ادامه نامه خود به تضييع حقوق اقليت ها، زنان و کودکان در ايران اشاره کرده و می گويد مجازاتی هايی در ايران اجرا می شوند که ناقض کامل حقوق بشرند.

وی به عنوان مثال به اجرای مجازات هايی مانند: سنگسار، قطع دست و پا و مجازات اعدام برای کسانی که زير سن بلوغ مرتکب جرم شده‌اند، اشاره کرده است.

پيشتر برخی از فعالان و حاميان حقوق بشر در ايران و جهان از جمله شيرين عبادی از سازمان ملل متحد خواسته بودند، با سفر به ايران يا با فرستادن نماينده ويژه‌ای به اين کشور در باره سرکوب خونين معترضان به نتايج انتخابات تحقيق کند.

در همین حال قرار است که بان کی مون برای مذاکره درباره برنامه هسته ای جمهوری اسلامی به ایران سفر کند. این در حالی است که شماری از زندانيان سياسی بند ۳۵۰ زندان اوين با ارسال نامه ای به بان‌ کی‌مون از وی خواسته‌اند، در جريان سفر خود به ايران از بازداشتگاه‌های سياسی و امنيتی و بند ۳۵۰ زندان اوين بازديد کرده و به طور خصوصی با محکومان و زندانيان ملاقات و گفت وگو کند.
XS
SM
MD
LG