لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ تهران ۱۴:۴۰

حمله پهپادی به یک مجتمع نظامی در اصفهان؛ وزارت دفاع می‌گوید حمله «ناموفق» بود


 تصویری برگرفته از ویدئوی منتشرشده از اصفهان در ارتباط با انفجارهای شنبه‌شب
تصویری برگرفته از ویدئوی منتشرشده از اصفهان در ارتباط با انفجارهای شنبه‌شب

در پی شنیده‌شدن صدای انفجارهای مهیب در اصفهان، وزارت دفاع ایران بامداد یکشنبه نهم بهمن در بیانیه‌ای از حمله پهپادی به یکی از مجتمع‌های کارگاهی این وزارت‌خانه در اصفهان خبر داد.

وزارت دفاع ایران می‌گوید این حمله شامگاه شنبه هشتم بهمن ۱۴۰۱ حوالی ساعت ۲۳:۳۰ به یکی از «مجتمع‌‌های کارگاهی وزارت دفاع» صورت گرفت و یکی از این پهپادهای مهاجم توسط پدافند هوایی رهگیری شد.

بنا به ادعای این بیانیه، «دو فروند دیگر» از پهپادهای مهاجم «در تله‌های پدافندی گرفتار و منفجر» شدند، با این حال وزارت دفاع در بیانیه خود گروه یا کشوری را مسئول این حمله معرفی نکرد.

وزارت دفاع ایران همچنین می‌گوید٬ این حمله پهپادی «ناموفق» تلفات جانی نداشته و«آسیب جزیی به سقف کارگاه وارد» کرده است.

این در حالی است که پس از این رویداد، صداوسیمای جمهوری اسلامی اعلام کرد: «این انفجار در یکی از مراکز مهمات‌سازی وزارت دفاع روی داده» و هم‌زمان مدیرکل بحران استانداری اصفهان گفت که علت شنیده‌شدن صدای انفجار «در دست بررسی است».

محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان، نیز با اعلام این‌که «صداهای انفجار» در اصفهان مربوط به یکی از مراکز وابسته به وزارت دفاع بود٬ گفت: «در بررسی‌های صورت‌گرفته مشخص شد که این صداها به علت انفجار در یکی از مراکز نظامی وابسته به وزارت دفاع بوده است.»

محمدرضا جان‌نثاری اضافه کرد: «چند صدای انفجار در شهر اصفهان» شنیده شده و «منجر به ترس مردم شده است».

معاون سیاسی امنیتی استاندار اصفهان تصریح کرد این انفجارها «تلفات جانی نداشته اما ارزیابی خسارات در دست بررسی است».

خبرگزاری دولتی ایرنا هم به نقل از شاهدان عینی می‌گوید این انفجار در یکی از صنایع دفاعی وابسته به وزارت دفاع در خیابان خمینی اصفهان روی داده است.

کانال‌های تلگرامی که خبرهای شهر اصفهان را پوشش می‌دهند، با تاکید بر «شنیده‌شدن صدای چند انفجار مهیب» می‌گویند که صدای این انفجارها «در محدوده خیابان خمینی، عاشق‌آباد و شهرک کوثر» اصفهان شنیده شده است.

این منابع خبری محلی تاکید کردند که «صدای انفجارها تا کیلومترها دورتر نیز شنیده شده است.»

در همین حال خبرگزاری صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیز شنیده شدن صدای انفجار مهیب در شهر اصفهان را تایید کرد و درباره منشأ صدای انفجار نوشت: «این انفجار در یکی از مراکز مهمات‌سازی وزارت دفاع روی داده است.»

گزارش‌های شهروندی حاکی است که پس از این انفجارها، مسیرهای این منطقه توسط نیروهای نظامی و شبه‌نظامی مسدود شد و به شهروندان اجازه نزدیک‌شدن به منطقه داده نمی‌شود.

این تازه‌ترین حمله به تأسیسات نظامی یا هسته‌ای ایران است. پیش از این، اوایل خرداد امسال در حادثه‌ای در مرکز نظامی پارچین یک مهندس کشته شد و یک کارمند هم زخمی شد.

رویداد پارچین نیز چند روز بعد از ترور یک سرهنگ سپاه به نام حسن صیادخدایی بود که به‌طور گسترده به اسرائیل نسبت داده شد.

اسرائیل در انجام بسیاری حملات علیه مقام‌ها و تأسیسات جمهوری اسلامی مظنون است، اما خود کمتر به آن اذعان می‌کند.

پارسال نیز در فروردین‌ماه طی حمله‌ای به تأسیسات زیرزمینی نطنز سانتریفیوژهای این مرکز دچار خسارت شد که مقامات جمهوری اسلامی اسرائیل را عامل این حمله معرفی کرد.

البته دولت اسرائیل مسئولیت این حمله را به عهده نگرفت، اما رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که این کشور یک حمله سایبری ویرانگر را ترتیب داده بود که باعث خاموشی در تأسیسات نطنز شد.

پرسروصداترین حادثه از این دست نیز در آذرماه سال ۱۳۹۹ رخ داد که محسن فخری‌زاده، رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع، در دماوند ترور شد و پس از آن گزارش‌های متعددی از نقش اسرائیل در این رویداد منتشر شد.

در پی انفجارهای شنبه‌شب اصفهان، رسانه‌های حکومتی و فعالان رسانه‌ای نزدیک به حکومت در شبکه‌های اجتماعی به‌طور گسترده از «ناموفق‌بودن» این حمله پهپادی می‌گویند، اما تا روز یکشنبه هنوز هیچ جزئیات دیگری منتشر نکرده‌اند.

XS
SM
MD
LG