لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۴

پومپئو خواستار تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم توسط ایران شد


وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که ایران باید به تعهدات خود مبنی بر اجرای قوانین جهانی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم عمل کند.
وزیر خارجه آمریکا می‌گوید که ایران باید به تعهدات خود مبنی بر اجرای قوانین جهانی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم عمل کند.

در آستانه پایان مهلت گروه ویژه اقدام مالی، «اف‌ای‌تی‌اف»، به ایران برای تصویب لوایح مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم، مایک پومپئو از تهران خواست که این لوایح را تصویب کند.

وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا روز چهارشنبه ۲۳ بهمن‌ در صفحه توئیتر خود نوشت: «اکنون زمان آن فرا رسیده که ایران باید به تعهدات خود مبنی بر اجرای قوانین جهانی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم عمل کند».

آقای پومپئو تاکید کرد که ایران باید هم اکنون پیوستن به کنوانسیون پالرمو و کنوانسیون تأمین مالی تروریسم را تصویب کند.

وزیر خارجه آمریکا پیش از این نیز گفته بود که ایران بر اساس توافق سال ۲۰۱۶ با گروه ویژه اقدام مالی باید هر چه زودتر این لوایح را تصویب و اجرا کند.

لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی «پالرمو» و کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم «سی‌اف‌تی»، بیش از یک سال پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شد، اما شورای نگهبان آن را رد کرد.

گروه ویژه اقدام مالی، «اف‌ای‌تی‌اف»، گروهی بین‌المللی که با هدف مبارزه با پول‌شویی در سطح جهانی فعالیت می‌کند، تصویب این لوایح را برای جلوگیری از محدودیت‌های نظام پولی و مالی این نهاد بر نظام بانکی ایران لازم می‌داند.

این گروه اواخر مهرماه امسال برای ششمین و آخرین بار به ایران مهلت چهارماهه داد تا لوایح مربوط به کنوانسیون‌های پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم را تأیید کند و این مهلت اواخر بهمن به پایان می‌رسد.

از چهار لایحه‌ای که دولت حسن روحانی برای برآورده کردن درخواست‌های نهاد بین‌المللی مبارزه با پولشویی به مجلس ارائه کرده دو لایحه «پالرمو» و «سی‌اف‌تی» با وجود اصرار دولت حسن روحانی، همچنان در مجمع تشخیص مصلحت نظام بلاتکلیف است.

لایحه پالرمو از اواسط مهر پارسال در دستور کار مجمع قرار دارد و لایحه سی‌اف‌تی نیز مهرماه پارسال به مجمع تشخیص ارجاع شده است.

آخرین گزارش‌ها در رابطه با این لوایح به جلسه ۱۱ دی‌ماه امسال بر‌ می‌گردد که نشست مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تصمیم‌گیری درباره آنها بی‌نتیجه ماند.

صادق لاریجانی، رئیس این مجمع، همان روز گفت که «پالرمو و سی‌اف‌تی به شدت برای امنیت ملی خطرناک‌اند».

با این حال، مقامات دولتی تاکنون چندین بار نسبت به عواقب تصویب نشدن این لوایح هشدار داده‌اند.

از جمله لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس‌جمهوری ایران، هشدار داده که اگر تهران «اف‌ای‌تی‌اف» ‌ را نپذیرد، شرایط به مراتب بدتر می‌شود.

او تاکید کرده بود که قرار گرفتن ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف باعث می‌شود کشورهایی مانند روسیه و چین نیز دیگر نتوانند مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی انجام دهند.

محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری اسلامی، نیز گفته که قرار گرفتن ایران در فهرست سیاه «اف‌ای‌تی‌اف» ضربه سنگینی به اقتصاد کشور است.

مخالفان این لوایح می‌گویند که اگر آنها تصویب شوند، کمک‌های مالی ایران به گروه‌هایی مانند حزب‌الله لبنان با مشکل مواجه خواهد شد و ترفندهای پنهانی که اکنون برای دور زدن تحریم‌ها استفاده می‌شود، کارایی خود را از دست خواهند داد.

بر اساس توئیت مایک پومپئو و سایت رادیو فردا/ ف.ق/ ک.ر
XS
SM
MD
LG