لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۲:۲۱

عربستان: از مذاکره آمریکا و ایران حمایت می‌کنیم، اما تهران درهای گفت‌وگو را بسته است


فیصل بن فرحان
فیصل بن فرحان

فیصل بن فرحان ، وزیر امور خارجه عربستان روز جمعه ۱۴ آذر ایران را به اقدامات تروریستی در اروپا متهم کرد و گفت که ریاض از گفت‌وگو بین واشینگتن و تهران حمایت می‌کند، ولی این ایران است که درهای گفت وگو را بسته است.

به گزارش بخش انگلیسی شبکه العربیه، فیصل بن فرحان گفت، پادشاهی عربستان از گفت‌وگوی امریکا و ایران حمایت می‌کند، اما این تهران است که درهای گفت وگو را بسته است.

وزیر خارجه عربستان که در یک ویدئو کنفرانس در مجمع « گفت‌وگو در حوزه مدیترانه» صحبت می‌کرد، اظهار داشت، شما شاهد دخالت ایران از لبنان تا سوریه و از یمن تا عراق هستید، ایران در این مناطق ضمن حمایت مالی و نظامی از شبه نظامیان با استفاده از خشونت، از حملات نظامی به دفاتر دیپلماتیک، برنامه سیاسی خود را پیش می‌برد.

فیصل بن فرحان در ادامه گفت، ما دست ایران را در توطئه‌های تروریستی در اروپا و دیگر مناطق می‌بینیم.

اشاره احتمالی وزیر خارجه عربستان به موضوع دادگاه دیپلمات ایرانی در بلژیک است که به اتهام دست داشتن در طرح بمب‌گذاری در یک گردهمایی سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده است.

جمهوری اسلامی ایران هر نوع دخالت و آگاهی تهران را از تلاش برای انفجار در گردهمایی مجاهدین خلق در تیر ۱۳۹۷در پاریس، قاطعانه تکذیب کرده است و می‌گوید پرونده و اتهامات طرح شده علیه این دیپلمات، «نقض مصونیت دیپلماتیک» است.

وزیر خارجه عربستان در ادامه با اشاره به ترور محسن فخر‌ی‌زاد تأکید کرد که عربستان سعودی از «ترور» حمایت نمی‌کند، و این بخشی از «سیاست» ریاض نیست.

محسن فخری‌زاده مهابادی، از مقامات ارشد برنامه هسته‌ای -نظامی ایران در روز جمعه هفتم آذر ماه در «منطقه آبسرد» دماوند مورد سوءقصد قرار گرفته و کشته شد. مقام‌های سیاسی و نظامی ایران، اسرائیل را مسئول ترور محسن فخری زاده می‌دانند و وعده گرفتن انتقام او را داده‌اند. با این حال اسرائیل تاکنون در این زمینه سکوت کرده است.

گفت‌وگوی واقعی

وزیر خارجه عربستان همچنین گفته است: دولت ترامپ آماده گفت‌وگو با ایران بود و این ایران بود درهای مذاکره را بست.

فیصل بن فرحان در ادامه تصریح کرد، ما آماده‌ایم تا درباره موضوعات مهمی که مایه نگرانی هستند،‌ گفت‌وگوی واقعی انجام دهیم، از جمله در خصوص تکثیر تسلیحات هسته‌ای، استفاده از موشک های بالستیک و« مهمتر از همه٬ فعالیت‌های بی ثبات کننده آن».

وزیر خارجه عربستان در ادامه گفت، بدون پرداختن به مسائلی مانند نقش مخرب ایران در تامین مالی گروه های مسلح و سازمان های تروریستی در منطقه و تلاش برای تحمیل اراده خود با زور به سایر کشورها، ما پیشرفت نخواهیم داشت.

عربستان سعودی همانند دولت دونالد ترامپ خواستار توافق گسترده تری با ایران بود که شامل برنامه هسته ای، برنامه موشکی و فعالیت های منطقه‌ای جمهوری اسلامی بشود.

ایران و عربستان در تعدادی از درگیری و جنگ‌های منطقه از جمله یمن و سوریه از طریق نیروهای نیابتی خود در برابر هم قرار دارند.

فیصل بن فرحان همچنین دوم آذرماه گفته بود عربستان و آمریکا همکاری‌های طولانی مدت با هم داشته‌اند و ریاض آماده همکاری با هر دولتی است که در واشینگتن بر سر کار بیاید اما تاکید ما این است، رئیس‌جمهوری آتی آمریکا اگر خواهان تعامل مجدد با ایران است «باید عربستان را شریک مذاکرات کند».

XS
SM
MD
LG