لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۲۳:۵۴

طرح عربستان برای توسعه گردشگری؛ صدور ویزای توریستی برای ۴۹ کشور


تصویری از مداین صالح یا حِجْر نام شهری تاریخی با سازه‌های سنگی در شمال غربی عربستان.
تصویری از مداین صالح یا حِجْر نام شهری تاریخی با سازه‌های سنگی در شمال غربی عربستان.

عربستان سعودی روز جمعه پنجم مهر با اعلام طرح جدیدی درهای این کشور را به سوی گردشگران خارجی گشود. این کشور با اعلام مقررات جدید ویزا برای اتباع ۴۹ کشور و درخواست از شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری در گردشگری قصد دارد سهم این صنعت در تولید ناخالص ملی کشور را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۰ درصد افزایش دهد.

حکومت به شدت محافظه کار عربستان سعودی که چندین دهه درهای این کشور را به روی جهان خارج بسته بود در سالهای اخیر برخی از سختگیری‌ها از جمله تفکیک زنان و مردان در اماکن عمومی و پوشش اجباری عبایه (چادر عربی) برای زنان را کاهش داده است.

احمد الخطیب، رییس اداره گردشگری قبل از اعلام رسمی طرح به خبرگزاری رویترز گفت پوشیدن عبایه برای زنان گردشگر خارجی اجباری نیست ولی آنها باید در اماکن عمومی از جمله ساحل پوشش «مناسبی» داشته باشند.

او تاکید کرد که مصرف الکل ممنوع خواهد ماند و افزود:«ما گردشگران فراوانی را جلب خواهیم کرد که برای لذت بردن از چیزهای دیگری به عربستان سعودی می آیند.»

براساس اين طرح درخواست ویزا می تواند از طریق اینترنت انجام شود و هزینه آن ۸۰ دلار خواهد بود. برخلاف قوانین قبلی اکنون زنان می توانند بدون همراه مرد به این کشور سفر کنند. ولی این سفرها اماکن مقدس مثل مکه و مدینه را شامل نمی شود.

هنوز فهرست کشورهایی که اتباع آنها ویزای ترجیحی دریافت می کنند منتشر نشده ولی احمد الخطیب گفت چین، ژاپن، اروپا و آمریکا از اهداف اصلی جلب توریست هستند.

بخش اعظم خارجیانی که به عربستان سعودی سفر می کنند اعضای خانواده کارگران خارجی ساکن این کشور، تجار و حجاج هستند که برای شرکت در مراسم حج ویزای مخصوص دریافت می کنند.

موضوع جلب و پذیرش گردشگران خارجی که برای تفریح سفر می کنند از سالها پیش مطرح بوده ولی به دلیل مخالفت مراکز قدرت سنتی و محافظه کار به جایی نرسیده بود. از دسامبر سال گذشته صدور ویزای اینترنتی برای شرکت اتباع خارجی در مناسبت‌های ورزشی راه اندازی شد.

طرح جدید گسترش صنعت گردشگری بخشی از برنامه‌های بلندپروازانه محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی برای توسعه صنایع و خدمات در کشور است که تقریبا تمامی درآمد آن از محل فروش نفت تامین می شود. او در دو سال اخیر با لغو محدودیت‌های قبلی در زمینه تفریحات وسرگرمی سعی کرده فضای کشور را کمی بازتر کند.

جامعه جهانی از بسیاری از طرح‌های ولیعهد سعودی استقبال کرده ولی قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان سعودی در استانبول، بازداشت فعالان سیاسی و مدنی به خصوص فعالان حقوق زنان و ادامه دخالت این کشور در جنگ یمن به وجهه محمد بن سلمان لطمه زده است.

در عین حال طی سالهای اخیر تنش بین عربستان سعودی و ایران نیز افزایش یافته و ریاض حکومت ایران را مسئول حمله دو هفته پیش به تاسیسات نفتی این کشور معرفی کرده است.

به گفته احمد خطیب، رییس اداره گردشگری و میراث فرهنگی عربستان سعودی توسعه زیرساخت‌های جدید گردشگری در این کشور به حدود ۶۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. قراراست نیمی از بودجه را طرح‌های بزرگ بخش دولتی و نیمه دیگر آن از طریق جلب سرمایه گذاری خارجی تامین شود.

هدف این برنامه افزایش شمار گردشگران از ۴۰ میلیون در سال (رقم فعلی) به حدود ۱۰۰ میلیون تا سال ۲۰۳۰ و افزایش سهم گردشگری از ۳ به ۱۰ درصد توليد ناخالص ملی است.

طبق این طرح حدود یک میلیون فرصت شغلی در صنعت گردشگری ایجاد خواهد شد. نرخ رسمی بیکاری در عربستان سعودی بالای ۱۲ درصد است و ولیعهد این کشور تاکنون نتوانسته آن را در حد قابل ملاحظه‌ای کاهش دهد.

با استفاده از رویترز؛ ش.ر
XS
SM
MD
LG