لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۲ دی ۱۴۰۴ تهران ۱۸:۱۵

قالیباف: دشمن سیستم‌های موشکی ما را آلوده کرده بود؛ دلار از ۱۰۸ هزار تومن گذشت

پوشش زندهٔ رادیو فردا هر روز شماری از مهم‌ترین اظهارنظرهای رسمی، ارزیابی‌ها و تحولات بازتاب‌یافته در رسانه‌های ایران و جهان در خصوص ایران و پروندهٔ هسته‌ای تهران را ارائه می‌کند.

۱۲:۴۱ ۲۴.۵.۱۴۰۴

«مقاومت ملی یمن» می‌گوید سپاه و حزب‌الله از مسیرهای مختلف تسلیحات برای حوثی‌ها فرستاده‌اند

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) به نیروهای «مقاومت ملی یمن» بابت نشان دادن توانمندی‌ها و تعهدشان برای متوقف کردن گسترش سلاح‌ها و مواد غیرقانونی که برای حوثی‌های مورد حمایت ایران ارسال می‌شود، تبریک گفت.

سنتکام روز پنجشنبه ۲۳ مرداد با انتشار بیانیه‌ای نوشت «شریکان یمنی همچنان به توقیف سامانه‌ها و تجهیزات غیرقانونی تسلیحاتی که برای حوثی‌های مورد حمایت ایران ارسال می‌شود، ادامه می‌دهند».

صدور این بیانیه همزمان است با پخش گزارشی از شبکهٔ اسکای‌نیوز عربی در روز پنج‌شنبه که به‌نقل از نیروهای «مقاومت ملی یمن» خبر داد بازجویی انجام‌شده از خدمهٔ کشتی نشان داده که سپاه پاسداران و حزب‌الله لبنان از مسیرهای مختلف کشتیرانی در آفریقا و آسیا تسلیحات به‌سوی یمن ارسال کرده‌اند.

سنتکام ۲۵ تیرماه اعلام کرده بود که گروه «نیروهای مقاومت ملی یمن» محموله‌ای «بسیار بزرگ» از تسلیحات ایرانی را در مسیر ارسال به شبه‌نظامیان حوثی توقیف کرده‌اند که شامل بیش از ۷۵۰ تن مهمات و تجهیزات نظامی، از جمله صدها موشک کروز پیشرفته، موشک‌های ضدکشتی و ضدهوایی، کلاهک‌ها و سامانه‌های هدایت، صدها موتور پهپاد، تجهیزات پدافند هوایی، سامانه‌های راداری و تجهیزات ارتباطی بوده است.

نیروهای مقاومت ملی، گروه مخالف حوثی‌های یمن به رهبری طارق صالح، برادرزادۀ رئیس‌جمهور پیشین یمن، علی عبدالله صالح است که از سوی سازمان ملل به‌عنوان دولت رسمی یمن شناخته می‌شود.

برد کوپر، فرمانده سنتکام، روز پنجشنبه گفت: «برای دومین بار در سه هفته، ما از نیروهای دولت قانونی یمن که همچنان جریان ارسال مهمات و تجهیزات ایرانی برای حوثی‌ها را متوقف می‌کنند، تقدیر می‌کنیم. این توقیف، نقش مداوم و عامدانه ایران به‌عنوان یک بازیگر مخرب در منطقه را برجسته می‌کند.»

پیش‌تر، ۱۹ مرداد، تلویزیون الجمهوریه، متعلق به «مقاومت ملی یمن»، در گزارشی از بازجویی‌ هفت ملوان بازداشتی در «کشتی توقیف‌شدهٔ مرتبط با ایران» ادعا کرد آن‌ها از عوامل حرفه‌ای مرتبط با ایران و حزب‌الله در کشورهای لبنان، سومالی، جیبوتی، سوریه و عمان برای تسهیل روند قاچاق سلاح از ایران به یمن کمک گرفته و تسلیحات را از سه طریق - مسیر مستقیم از بندرعباس به بندر الصلیف در یمن، مسیر دوم از طریق سواحل سومالی و مسیر سوم از راه جیبوتی به الصلیف - به دست حوثی‌ها می‌رساندند.

جمهوری اسلامی ایران پس از انتشار گزارش توقیف کشتی حامل تسلیحات و بازداشت ملوان‌ها توسط گروه «مقاومت یمن»، هرگونه ارتباط خود با آن را رد کرد، اما اسرائیل و آمریکا آن را نشانۀ ادامهٔ قصد تهران برای تجهیز تسلیحاتی حوثی‌ها، با وجود تحمل ضربات در جنگ ۱۲ روزهٔ اخیر، دانستند.


۱۱:۰۴ ۲۴.۵.۱۴۰۴

اوکراین می‌گوید یک کشتی حامل قطعات پهپاد از ایران را هدف قرار داد

ارتش اوکراین می‌گوید در حملۀ روز پنجشنبه به بندر «اولیا» در منطقه آستراخان روسیه، یک کشتی حامل قطعات پهپاد و مهمات از ایران را هدف قرار داده است.

ارتش اوکراین روز جمعه ۲۴ مرداد در بیانیه‌ای با اعلام این خبر افزود روسیه از این بندر به‌عنوان یک مرکز لجستیکی مهم برای تأمین کالاهای نظامی از ایران استفاده می‌کند.

زمستان پارسال برخی منابع آگاه به خبرگزاری بلومبرگ گفته بودند دو کشتی شرکت «کریوس» با نام‌های «سی کَسِل» (با نام دیگر «توکا») و «سی اَنکر» (با نام دیگر «روژا») که قبلاً در مسیرهای مدیترانه و دریای سیاه فعال بودند از نیمه سال ۲۰۲۳ ناگهان به دریای خزر منتقل شدند و از آن زمان میان ایران و روسیه در حال رفت‌وآمد هستند.

بلومبرگ در گزارش خود همچنین از نقش حسین شمخانی، فرزند علی شمخانی، «در ارسال سلاح به روسیه» خبر داده و افزوده بود او «در میان گروهی از بازرگانان است که در حال انتقال تسلیحات از طریق دریای خزر به روسیه هستند تا به مسکو در جنگ با اوکراین کمک کنند».

هشتم مرداد امسال، وزارت خزانه‌داری ایالات متحده اعلام کرد که در بزرگ‌ترین اقدام مرتبط با ایران از سال ۲۰۱۸، بیش از ۵۰ فرد و نهاد را تحریم و بیش از ۵۰ کشتی را که بخشی از امپراتوری وسیع کشتیرانی تحت کنترل محمدحسین شمخانی (حسین) هستند، شناسایی کرده است.

۱۰:۴۲ ۲۴.۵.۱۴۰۴

نفوذ «هکرهای حکومتی ایران» به موبایل وزیر سابق دادگستری اسرائیل

شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل پنجشنبه‌شب، ۲۳ مرداد، گزارش داد که هکرهای حکومتی ایران تلفن همراه آیلت شاکد، وزیر پیشین دادگستری اسرائیل، را در جریان جنگ ۱۲ روزه هک کرده‌اند.

این گزارش حاکی است خانم شاکد لینکی را که برای او فرستاده شده بود، کلیک کرده بود. شباک، سازمان امنیت داخلی اسرائیل، این سیاستمدار پیشین را از هک تلفنش آگاه کرده است. این گزارش نگفته است که اقدام هکرها چه عواقبی داشته است.

شبکه ۱۲ اسرائیل گفت شباک از سال‌ها قبل مقامات اسرائیلی را از تکاپوهای نیروهای امنیتی ایران برای هک تجهیزات الکترونیک و تلفن همراه‌شان آگاه کرده و هکرهای جمهوری اسلامی به‌ویژه در دورۀ اخیر تلاش برای نفوذ به ابزارهای ارتباطی مقامات کنونی و پیشین اسرائیل را گسترش دادند.

خانم شاکد که در حزبی به رهبری نفتالی بنت، از نخست‌وزیران پیشین اسرائیل، عضویت داشت، در سال‌های گذشته با کناره‌گیری از صحنۀ سیاست اکنون مدیرعامل شرکت بزرگ سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات «کاردان» است اما رسانه‌های اسرائیل از تمایل خانم شاکد به بازگشت به کار سیاسی و دیدارهای او با آویگدور لیبرمن، وزیر دفاع پیشین و رهبر حزب راستگرای «اسرائیل خانه ما»، خبر داده‌اند.

۲۲:۰۳ ۲۳.۵.۱۴۰۴

عراقچی در واکنش به اظهارات نتانیاهو: ما خودمان روش‌های عبور از بحران آب را بلدیم

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران شامگاه پنجشنبه در پاسخ به اظهارات بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل دربارۀ بحران آب در ایران گفت که دانشمندان ما روش‌های عبور از این بحران را بلدند اما ما باید یک سری تصمیم‌های مدیریتی در این مورد بگیریم.

عباس عراقچی که در یک برنامۀ گفت‌وگوی تلویزیونی شرکت کرده بود بحران آب و کمبود برق و منابع انرژی در ایران را معلول «تحریم‌های اعمال‌شده» بر ایران دانست و تاکید کرد که ما خودمان روش‌های بازیافت آب را بلدیم اما باید در یک سری تصمیم‌های مدیریتی تغییر ایجاد کنیم.

بنیامین نتانیاهو با انتشار ویدئویی در روز ۲۱ مرداد، با تمرکز بر بحران آب، خواستار اعتراضات در ایران شده و گفته بود که اسرائیل دارای بهترین کارشناسان در زمینهٔ بازیافت فاضلاب و نمک‌زدایی از آب است و کارشناسان این کشور پس از سقوط حکومت جمهوری اسلامی به همۀ شهرهای ایران خواهند رفت.

۲۱:۵۷ ۲۳.۵.۱۴۰۴

کروبی: جمهوری اسلامی با انرژی هسته‌ای ملت را به کف دره برد

مهدی کروبی، رئیس سابق مجلس شورای اسلامی، می‌گوید حکومت جمهوری اسلامی می‌خواست با انرژی هسته‌ای مردم را به قله ببرد در حالی که ملت را به کف دره برد.

آقای کروبی که در جمع گروهی با عنوان «شورای مجمع ایثارگران» سخنرانی می‌کرد، گفت که حکومت «تحلیل و درک درستی از وضعیت کشور ندارد و متاسفانه تا حالا هم هیچ گشایشی در امور داخلی و آزادی زندانیان سیاسی هم نداده است».

او افزود: برای این‌که ایران بماند و بیش از آن‌که دیر شود حاکمان به مردم برگردند و زمینهٔ اصلاحات ساختاری مبتنی بر رای ملت را فراهم کنند.

مهدی کروبی که به مدت نزدیک به دو دهه در سمت‌های بالای نظام جمهوری اسلامی حضور داشت، در سال ۸۸ از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری بود ولی در اعتراض به نتیجهٔ این انتخابات که در آن، محمود احمدی‌نژاد به عنوان فرد برنده اعلام شد، از رهبران معترضان شد.

او یک‌سال بعد همراه با میرحسین موسوی و زهرا رهنورد حبس خانگی شد که این حصر تا پارسال ادامه داشت. آقای موسوی و خانم رهنورد همچنان در حبس خانگی هستند.

در ماه‌های اخیر و پس از جنگ ۱۲ روزه بین ایران و اسرائیل، انتقادهای داخلی از حکومت جمهوری اسلامی به دلیل سیاست‌های هسته‌ایش و کشاندن کشور به سوی درگیری نظامی تشدید شده است.

مقام‌های ایران بویژه رهبر جمهوری اسلامی به رغم خسارت‌های زیادی که این جنگ به دنبال داشت، خود را پیروز آن معرفی می‌کنند.

۱۸:۴۸ ۲۳.۵.۱۴۰۴

تحلیلگر اسرائیلی: اسرائیل در هفته‌ها و ماه‌های آینده به ایران حمله نخواهد کرد

تنش‌ها میان ایران و اسرائیل در هفته‌های آینده ادامه خواهد یافت و اسرائیل با دقت بر اوضاع داخل ایران نظارت خواهد کرد، از جمله بر بحث‌ها دربارهٔ چگونگی برخورد با مسئلهٔ مذاکرهٔ با آمریکا. این تحلیل ایهود اِیلام، پژوهشگر پیشین وزارت دفاع اسرائیل و نویسندهٔ کتاب «راهبردهای اسرائیل در خاورمیانه؛ پرونده ایران» ساکن بوستون است که در گفت‌وگو با رادیو فردا می‌گوید اسرائیل در هفته‌ها و ماه‌های آینده به ایران حمله نخواهد کرد ولی جنگ سرد میان دو کشور ادامه خواهد یافت.

تحلیلگر اسرائیلی: اسرائیل در هفته‌ها و ماه‌های آینده به ایران حمله نخواهد کرد
please wait

No media source currently available

0:00 0:09:58 0:00
لینک مستقیم
۱۷:۲۸ ۲۳.۵.۱۴۰۴

فیروزآبادی: ایتا و دیگر پلتفرم‌های داخلی اطلاعات کاربر را در اختیار می‌گذارند

دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی می‌گوید «ایتا» و دیگر پلتفرم‌های داخلی «در ضرورت و با حکم قاضی، اطلاعات کاربر را در اختیار می‌گذارند».

ابوالحسن فیروزآبادی در گفت‌وگو با وب‌سایت «انتخاب» گفت: بعضی از شرکت‌های بزرگ غیرخصوصی فروشندگان عمدۀ فیلترشکن در ایران هستند. آقای فیروزآبادی اسمی از این شرکت‌ها نبرد.

او همچنین در این گفت‌وگو با بیان این‌که فرایند فیلترینگ در ایران عمدتاً نرم‌افزاری است، گفت برنامه‌های فیلترینگ در ایران نوشته می‌شوند و با نمونه‌های چینی برابری می‌کنند.

۱۳:۲۰ ۲۳.۵.۱۴۰۴

رسانه‌های ترکیه: دمشق اجازهٔ عبور هواپیمای لاریجانی از حریم هوایی سوریه را نداد

برخی رسانه‌های ترکیه خبر دادند که در پی ممانعت مقام‌های سوریه از عبور هواپیمای حامل علی لاریجانی از آسمان سوریه به مقصد بیروت، این هواپیما مجبور شد مسیر خود را تغیییر دهد و از آسمان ترکیه بگذرد.

روزنامهٔ «ترکیه تودی» نوشته است که در پی سرنگونی نظام بشار اسد در سوریه در آذرماه گذشته، حاکمان جدید دمشق، عبور هواپیماهای ایرانی از حریم هوایی سوریه را منع کرده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: «تغییر مسیر اجباری هواپیمای علی لاریجانی نشان از میزان تغییر سیاست‌های سوریه تحت حاکمیت احمد الشرع رئیس‌جمهور موقت این کشور دارد.»

علی لاریجانی، دبیر تازه‌منصوب‌شدهٔ شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران که قرار بود عصر سه‌شنبه ۲۱ مرداد برای دیدار از لبنان وارد بیروت شود، با تأخیری که تهران هنوز در مورد آن توضیحی ارائه نداده است، بامداد چهارشنبه ۲۲ مرداد با پروازی از بغداد به بیروت رسید.

در گزارشی دیگر، پس از آن‌که علی لاریجانی در نشست خبری خود در بیروت گفت دلیل ملاقات نکردن او با وزیر امور خارجه لبنان «زمان محدود» برنامه‌های سفرش بوده است، یوسف رجی، از عدم تمایلش برای ملاقات با آقای لاریجانی خبر داد.

وزیر خارجه لبنان در پاسخ به سؤال خبرنگار شبکه تلویزیونی ام‌تی‌وی لبنان گفت: «حتی اگر وقت داشتم، با او دیدار نمی‌کردم.»

یوسف رَجّی، وزیر خارجه لبنان، شامگاه شنبه ۱۸ مرداد نیز در واکنش به اظهارات علی‌اکبر ولایتی، مشاور ارشد رهبر جمهوری اسلامی، در مورد طرح خلع‌سلاح حزب‌الله لبنان، از تهران خواسته بود «به جای دخالت در امور بیروت، بر مسائل داخلی خود تمرکز کند».

سفر لاریجانی به لبنان را نبیه بری، رئیس پارلمان و رهبر گروه امل که هم‌پیمان حزب‌الله محسوب می‌شود، هماهنگ کرده بود.

در این سفر، او با رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر لبنان دیدار کرد و هر دو به فرستادهٔ جمهوری اسلامی گفتند که دخالت تهران در امور داخلی بیروت را به‌خصوص در موضوع طرح خلع‌سلاح حزب‌الله برنمی‌تابند.

۱۰:۴۹ ۲۳.۵.۱۴۰۴

نخست‌وزیر لبنان: زمان آن رسیده که صفحهٔ مداخلهٔ دیگران در لبنان بسته شود

نخست‌وزیر لبنان پس از دیدار با دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران گفت لبنان کشوری کوچک است که سال‌ها از مداخلهٔ دیگران رنج برده و اکنون زمان آن رسیده که این صفحه بسته شود.

نواف سلام عصر چهارشنبه ۲۲ مرداد در شبکه ایکس اعلام کرد که در دیدارش با علی لاریجانی با صراحت کامل به او گفته است که اظهارات اخیر برخی از مسئولان ایرانی از نظر شکل و محتوا مردود است.

نواف سلام در این دیدار اظهارات اخیر مقامات جمهوری اسلامی در مورد طرح خلع‌سلاح حزب‌الله لبنان را «نقض آشکار اصول دیپلماتیک و تجاوز به اصل احترام متقابل به حاکمیت» خواند.

نخست‌وزیر لبنان همچنین به علی لاریجانی تأکید کرد «لبنان، که نخستین مدافع مسئله فلسطین بوده و بهای گزافی هم در برابر اسرائیل پرداخته، نیازی به درس آموختن از کسی ندارد».

نواف سلام پس از این دیدار به خبرنگاران هم گفت «لبنان کشوری کوچک است که سال‌ها از مداخلهٔ دیگران رنج برده و اکنون زمان آن رسیده که این صفحه بسته شود».

پیش از این دیدار، جوزف عون، رئیس‌جمهور لبنان، نیز در گفت‌وگو با علی لاریجانی به او گفت «هرگونه دخالت در امور داخلی خود را از سوی هر طرفی که باشد، رد می‌کنیم و می‌خواهیم لبنان امن و باثبات بماند، به نفع همۀ لبنانی‌ها بدون تبعیض».

در یکی دو هفتۀ اخیر که موضوع خلع‌سلاح حزب‌الله لبنان در هیئت دولت این کشور بالا گرفته و دنبال می‌شود، برخی مقامات جمهوری اسلامی به‌شدت به این طرح تاخته‌اند و آن را طرح اسرائیل و آمریکا خوانده‌اند.

براساس بیانیۀ دفتر ریاست‌جمهوری لبنان، آقای لاریجانی در گفت‌‌وگو با جوزف عون گفت «آن‌چه هنگام ورودم به بیروت بیان کردم، بازتاب‌دهندۀ دیدگاه رسمی جمهوری اسلامی ایران است و ایران در امور داخلی لبنان دخالت نمی‌کند».

۲۱:۴۶ ۲۲.۵.۱۴۰۴

«بنی‌صدرسازی» پزشکیان؛ تکرار تاریخ یا تاکتیک فشار سیاسی؟

در روزهای اخیر، اصطلاح «بنی‌صدرسازی» در فضای سیاسی ایران،‌ این بار در ارتباط با مسعود پزشکیان، بار دیگر در برخی رسانه‌ها و محافل سیاسی مطرح شده است.

گروهی از جریان‌های تندرو با یادآوری تجربهٔ نخستین رئیس‌جمهور پس از انقلاب ۵۷، تلاش می‌کنند مسعود پزشکیان را در افکار عمومی به مسیر سیاسی مشابه ابوالحسن بنی‌صدر نسبت دهند؛ رویکردی که به گفتهٔ برخی منتقدان، بیش از آن‌که تحلیلی باشد، ابزاری برای محدود کردن فضای سیاسی در کشور است.

در گفت‌وگو با علی افشاری، کارشناس مسائل سیاسی ایران در واشینگتن،‌ از او دربارهٔ علت عصبانیت جریان‌های تندرو از مسعود پزشکیان پرسیدیم.

«بنی‌صدرسازی» پزشکیان؛ تکرار تاریخ یا تاکتیک فشار سیاسی؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:06:07 0:00
لینک مستقیم


بیشتر

XS
SM
MD
LG