لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۲۶

آمريکا دو پایگاه بزرگ نظامی را در افغانستان حفظ خواهد کرد


ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا
ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا

ژنرال مارک میلی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده، روز چهارشنبه ۱۳ آذرماه گفت، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، طرح کاهش نیرو در افغانستان را تصویب کرده است که براساس این طرح آمریکا همچنان دو پایگاه بزرگ را در این کشور حفظ خواهد کرد.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا ماه گذشته و پس از برگزاری انتخابات در این کشور دستور داد که شمار نیروهای آمریکا در افغانستان تا ۱۵ ژانویه (تقریبا شش هفته دیگر) به دو هزار و ۵۰۰ نیرو کاهش یابد.

رویترز می‌گوید، با توجه به این که اکنون شمار نیروهای آمریکایی در حدود چهار هزار و ۵۰۰ نفر است، با کاهش این نیروها پرسش‌های بی پاسخی درباره آینده حضور نظامی آمریکایی در افغانستان با توجه به روی کار آمدن دولت جو بایدن در کمتر از ۵۰ روز آینده مطرح است.

رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده در سخنرانی خود در اندیشکده بروکینگز تصریح کرد علاوه بر حفظ این دو پایگاه بزرگ نظامی، نیروهای آمریکایی چند پایگاه کوچک نیز در اختیار خواهند داشت.

ژنرال مارک میلی گفت، ارتش آمریکا همچنان به دو ماموریت اصلی خود یعنی کمک به نیروهای امنیتی افغانستان در درگیری شبه نظامیان و همچنین انجام عملیات ضد تروریستی علیه شبه نظامیان حکومت اسلامی، داعش، و القاعده ادامه خواهد داد.

رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده با این حال مشخص نکرد که کدامیک از پایگاه های نظامی در افغانستان را حفظ خواهد کرد. وی همچنین نگفت که کدام بخش از نیروهای آمریکایی حاضر در افغانستان از این کشور خارج خواهند شد.

ژنرال مارک میلی همچنین از گمانه زنی در خصوص راهبرد جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب آمریکا، در قبال افغانستان خودداری کرد.

رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده گفت، آنچه بعد از (اجرای این طرح) روی دهد، بر عهده دولت آینده خواهد بود.

در حالی که بخشی از نیروهای آمریکایی در افغانستان آماده خروج از این کشور می شوند، نمایندگان دولت افغانستان و طالبان روز چهارشنبه از امضای نخستین توافق‌نامه کتبی میان دو طرف پس از نزدیک به دو دهه جنگ خبر دادند. این توافق‌نامه اولیه مسیر را برای مذاکرات بعدی هموارتر می‌کند.

ژنرال مارک میلی هم از این توافق به دست آمده در مذاکرات بین دولت افغانستان و طالبان استقبال کرد.

رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده تاکید کرد، به رغم این که ممکن است برخی از مذاکره با طالبان ناخشنود باشند، اما مذاکرات صلح اهمیت دارد.

ژنرال مارک میلی گفت، اما این در واقع متداول ترین راهی که شورشیان به اقدامات خود پایان می‌دهند، دستیابی به توافقی از طریق مذاکرات برای تقسیم قدرت است.

آمریکا در سال ۲۰۰۱ و به دنبال حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله و حکومت طالبان را که به گروه القاعده پناه داده بود را سرنگون کرد. از آن زمان دولت مورد حمایت آمریکا در افغانستان قدرت را در این کشور در دست داشته است، اما طالبان بخش های وسیعی از افغانستان را در کنترل خود دارد.

XS
SM
MD
LG