لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ تهران ۱۵:۳۶

درخواست ایران از صلیب سرخ برای پیگیری وضعیت علیرضا عسگری


علیرضا عسگری، معاون سابق وزارت دفاع در دولت محمد خاتمی، در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۸۵، زمانی که در استانبول به سر می‌برد، مفقود شد.
علیرضا عسگری، معاون سابق وزارت دفاع در دولت محمد خاتمی، در تاریخ ۱۸ آذر ۱۳۸۵، زمانی که در استانبول به سر می‌برد، مفقود شد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس روز یکشنبه گفت در صورت صحت داشتن خبر مرگ علیرضا عسگری پیکر وی باید به ایران بازگردانده شود و افزود که وزارت خارجه از طریق سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی در تلاش برای استرداد پیکر آقای عسگری از اسرائیل است.

به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، علاءالدین بروجردی روز یکشنبه، ۱۲ دی و چند روز پس از انتشار خبر مرگ علیرضا عسگری، معاون سابق وزارت دفاع در دولت خاتمی، از سوی ریچارد سیلورشتاین، وبلاگ‌نویس اسرائیلی، اعلام کرد که علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران در تماس تلفنی با بان‌گی‌مون،‌ دبیر کل سازمان ملل متحد درخواست استرداد پیکر آقای عسگری را مطرح کرده و امروز نیز قرار است این موضوع را به طور رسمی از طریق صلیب سرخ جهانی پیگیری کند.

گزارش‌های ضد و نقیض در مورد مرگ علیرضا عسگری در زندانی در اسرائیل، روز چهارشنبه، ۸ دی منتشر شد. ریچارد سیلورشتاین، وبلاگ نویس اسرائیلی در وبلاگ خود نوشت که پیشتر سایت اسرائیلی «وای نت» خبر خودکشی آقای عسگری را که از سال ۱۳۸۵ مفوده شده است، منتشر ولی سپس آن را حذف کرده است.


آقای بروجردی روز یکشنبه انتشار خبر خودکشی آقای عسگری از سوی رسانه‌های اسرائیلی را «حرکتی انحرافی» دانست و تأکید کرد: «اینکه یک نشریه به نام رژیم صهیونیستی این مطلب را اعلام کرده است،‌جایی را برای سران رژیم صهیونیستی از این ماجرا نمی‌گذارد و به لحاظ عرف سیاسی و دیپلماتیک، مسئولیت این کار به عهده رژیم صهیونیستی است.»

پیش از این وزیر امور خارجه ایران نیز در پیام خود به بان‌گی‌مون، اسرائیل را مسئول ربوده شدن آقای عسگری دانسته و اعلام کرده بود: «ربودن آقای عسگری برخلاف همه اصول شناخته شده حقوق بین‌الملل بوده و مصداق بارز تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و مستلزم واکنش مناسب از جانب جامعه بین‌المللی به ویژه نهادهای عهده دار صلح و امنیت بین‌المللی است.»

این اظهارات در حالی عنوان شده است که روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد که آقای عسگری هیچگاه به اسرائیل منتقل نشده است.

دولت اسرائیل نیز ربوده شدن آقای عسگری از سوی اسرائیل را رد کرده است. «هاآرتص»، در اسفندماه سال ۱۳۸۵به نقل از مارک رِگِو، سخنگوی وزارت امور خارجه اسرائیل، نوشت که اسرائیل «به هیچ وجه» در مفقود شدن آقای عسگری نقش نداشته است.

علیرضا عسگری، معاون علی شمخانی، وزیر دفاع دولت محمد خاتمی که پس از بازنشستگی به تجارت زیتون و روغن زیتون در سوریه مشغول بود، در تاریخ ۱۶ آذرماه سال ۱۳۸۵ از سوریه به ترکیه سفر کرد و دو روز پس از آن مفقود شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس روز یکشنبه با اشاره به ربوده شدن آقای عسگری در خاک ترکیه، اعلام کرد که از ترکیه انتظار می‌رود «کسانی را که در ربودن عسگری از خاک این کشور نقش داشتند» شناسایی کند.

گمانه‌زنی‌ها در مورد ربوده شدن آقای عسگری در حالی عنوان می‌شود که در زمان مفقود شدن وی، برخی از منابع خبری مدعی شدند که آقای عسگری با مراجعه به سفارت آمریکا در استانبول، درخواست پناهندگی کرده است.

روزنامه واشینگتن پست در همان زمان نوشت که آقای عسگری «داوطلبانه به غرب پناهنده شده» و روزنامه تایمز لندن هم اشاره کرد که او «از سال ۲۰۰۳ برای غرب جاسوسی می‌کرده است.»

دنی یاتوم، رئیس سابق موساد و نماینده وقت پارلمان اسرائیل نیز در آن زمان اعلام کرد علیرضا عسگری به غرب پناهنده شده است.
XS
SM
MD
LG