لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۵۴

وزارت ارتباطات ایران فیلتر کردن شبکه اجتماعی تلگرام را تکذیب کرد


محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران
محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران

پس از انتشار گزارش‌ها دربارهٔ «اختلال» در دسترسی به شبکه اجتماعی تلگرام، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران «محدودیت یا فیلتر شدن» این شبکه تلفن همراه از سوی این وزارتخانه را «شایعه‌ای» خواند که «به هیچ وجه واقعیت ندارد.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمود واعظی، روز سه شنبه، ۹ تیر، با انتشار مطلبی در صفحه خود در شبکه اجتماعی کلوب تأکید کرد که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات «هیچ برنامه‌ای برای محدودسازی شبکه‌های اجتماعی» ندارد.

خبرگزاری دولتی ایرنا نیز ضمن انتشار نوشته آقای واعظی در عین حال خبر داد که دسترسی به شبکه اجتماعی تلفن همراه تلگرام «با اختلالاتی روبرو شده» و «شایعات متنوعی» از جمله مسدود شدن این شبکه در ایران مطرح شده‌است.

در همین حال خبرگزاری ایسنا، نیز روز یکشنبه ۷ تیر، در گزارشی از «کاهش کیفیت» و «اختلالات مختلف» در دسترسی به نرم‌افزار تلگرام خبر داده بود.

این درحالی است که به گفته این خبرگزاری، پس از «کُندی و اختلال» نرم‌افزار وایبر که از «چند ماه» پیش آغاز شده، بسیاری از کاربران وایبر درحال حاضر از تلگرام استفاده می‌کنند.

براساس این گزارش، کاربران ایرانی تلگرام در ابتدا این امکان را داشتند که حتی فایل‌های تصویری و فیلم‌ها را در مدت «چند ثانیه» ارسال کنند، اما در «چند ماه اخیر» برخی کاربران، از «اختلالات جدی» در کار با این نرم‌افزار خبر می‌دهند.

خبرگزاری ایسنا، روز ۲۵ خرداد، با اشاره به گزارش‌ها دربارهٔ وجود «استیکرهای [برچسب‌های] غیراخلاقی» در نرم‌افزار تلگرام به نقل از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرده بود: «برای شبکه‌هایی که از محتوا یا استیکرهایی در قالب توهین به مقامات کشور استفاده کرده یا نسبت به ترویج مسائل غیراخلاقی مبادرت می‌کنند بر اساس قانون محدودیت اعمال می‌کنیم.»

موضوع فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی تلفن همراه درسال گذشته موضوع بحث دولت و مقامات قوه قضائیه ایران بود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای، معاون اول قوه قضائیه، روز شنبه ۲۹ شهریورماه ۹۳ با ارسال نامه‌ای به وزیر ارتباطات از او خواسته بود که ظرف حداکثر یک ماه شبکه‌های اجتماعی مانند «واتس‌آپ، وایبر و تانگو» را مسدود یا به «طور مؤثر» کنترل اطلاعاتی کند، در غیر این صورت قوه قضائیه نسبت به این امر اقدام خواهد کرد.

پس از آن مقامات دولت از مخالفت حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، با فیلتر شدن شبکه‌های اجتماعی «پرطرفدار» خبر دادند و برخی از رسانه‌ها نیز اعلام کردند که فیلترینگ هوشمند جایگزین مسدودسازی کامل شبکه‌های اجتماعی شده‌است.

در همین حال خبرگزاری فارس سوم دی‌ماه ۹۳ گزارش داده بود که با آغاز «فیلترینگ هوشمند» صفحات «غیراخلاقی» شبکه اجتماعی اینستاگرام در ایران مسدود شده‌است.

وزیر ارتباطات نیز روز سه‌شنبه ۷ بهمن، ۹۳ با اشاره به گفته او موفقیت «۸۳ درصدی» فیلترینگ هوشمند اینستاگرام گفته بود که این وزارتخانه قصد دارد در مرحله دوم، این نوع از فیلترینگ را در «سایت‌های دیگر نیز پیاده‌سازی کند.»

آقای واعظی ۱۴ اردیبهشت نیز خبر داده بود که فاز دوم فیلترینگ هوشمند تا دو ماه دیگر اجرا خواهد شد اما «هنوز معلوم نیست» که روی کدام شبکه‌ها اجرا شود.

در فیلترینگ هوشمند دسترسی به هیچ وب‌سایتی به طور کامل محدود نمی‌شود، بلکه بخشی از محتوای سایت که توسط این نرم‌افزار مشخص شده از دسترسی کاربران ایرانی خارج خواهد شد.

XS
SM
MD
LG