ایالات متحده آمریکا، نخسین بخش از کمک سه میلیارد دلاری خود به «صندوق اقلیم سبز» ملل متحد، را برای کمک به کشورهای فقیرتر و مقابله با تغییرات اقلیمی، پرداخت کرد.
به گفته وزارت خارجه آمریکا ۵۰۰ میلیون دلار از این کمک در اختیار «صندوق اقلیم سبز» قرار گرفتهاست.
در آذر ماه گذشته، نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان در پاریس، پس از سالها کشمکش و بحث، بر سر یک بسته مشترک بینالمللی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی به توافق رسیدند.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا در تابستان گذشته، تغییرات اقلیمی و تاثیر آن بر زندگی میلیاردها انسان را تهدیدی روبهرشد توصیف کرده و گفته بود «تهدیدی بزرگتر از تغییرات آبوهوایی پیش روی نسل ما و نسل آینده نیست».
اوباما در پی توافق پاریس گفت این موضوع «نقطه عطفی» برای جهان است و «چارچوب پایدار مورد نیاز جهان را برای مقابله با بحران وضعیت آب و هوایی فراهم میکند».
با این همه مشخص نبود جمهوریخواهان که در کنگره ایالات متحد صاحب اکثریت هستند، با پرداخت کمک موافقت کنند. آنها خواستار ارائه جزئیات شده و تهدید کرده بودند که پول وعده دادهشده را بلوکه خواهند کرد. اما در نهایت چنین اتفاقی در زمان تصویب بودجه دولت در ماه دسامبر رخ نداد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ۱۷ اسفند ماه گفته است «کمک پرداختشده، نخستین گام برای اجرای تعهد رئیسجمهوری (باراک اوباما) در پرداخت ۳ میلیارد دلار به صندوق اقلیم سبز (صاس) است و نشان میدهد که ایالات متحده، بر تعهدات بینالمللی خود در مورد تغییرات آبوهوایی پابرجا است».
خبرگزاری رویترز به نقل از مقامهای آمریکایی میگوید دولت آن کشور، با وجود مخالفتها از سوی دادگاه عالی با راهبردهای واشینگتن برای مقابله با تهدیدهای اقلیمی، ثابتقدم است که وعدههای خود را اجرا کند.
توافق برای مقابله با تهدید اقلیمی جهانی در سالی صورت میگیرد که به خاطر پدیده النینو «گرمترین سال در تاریخ کره زمین» توصیف شده است.
در عین حال نتایج تحقیقات تازهای که به طور جامع در کشورهای مختلف انجام شده، نشان میدهد بیش از چهار میلیارد نفر از ساکنان کره زمین با بیآبی یا کمآبی جدی دست به گریبان هستند؛ به این معنی که دو سوم جمعیت کره زمین برای دسترسی به یکی از اساسیترین ملزومات حیات، با چالشی روبهرو هستند که «اهمیت آن در گذشته دستکم گرفته شده بود».