لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۳ تهران ۰۳:۳۷

«مجاهدين خلق تحت حمايت آمريكا باقى مى مانند»


بر اساس بيانيه سفارت آمريكا در عراق، نيروهاى آمريكايى به عراق كمك خواهند كرد تا از «رفتار انسانى با ساكنان اردوگاه اشرف اطمينان حاصل شود.» (عکس: AFP)
بر اساس بيانيه سفارت آمريكا در عراق، نيروهاى آمريكايى به عراق كمك خواهند كرد تا از «رفتار انسانى با ساكنان اردوگاه اشرف اطمينان حاصل شود.» (عکس: AFP)

سازمان مجاهدين خلق می گوید: پس از تضمين آمريكا مبنى بر تحت حمايت بودن اعضاى اين سازمان در قرارگاه اشرف به تظاهرات پنج ماهه خود در مقابل دفتر سازمان ملل در ژنو پايان می دهند.


سفارت آمريكا در بغداد با انتشار بيانيه اى اعلام كرد كه برخى از نيروهاى نظامى اين كشور در قرارگاه اشرف، مقر اعضاى سازمان مجاهدين، باقى مى مانند تا از آنها حمايت كنند.


بر اساس توافق ميان بغداد و واشينگتن، قرار است اين قرارگاه روز پنج شنبه، اول ژانويه، تحويل نيروهاى عراقى شود.


اردوگاه اشرف در شمال بغداد و در استان دياله قرار داد و از ۲۰ سال پيش مقر اعضاى سازمان مجاهدين خلق است. شمار افراد مستقر در اين قرارگاه سه هزار و ۵۰۰ نفر اعلام شده است.


دهها تظاهر كننده از ماه اوت به اين سو، با تجمع در برابر ساختمان دفتر سازمان ملل در ژنو خواستار حمايت رسمى جامعه جهانى از اعضاى مستقر اين سازمان در عراق شده بودند.


رهبران سازمان مجاهدين خلق پس از انتشار اين بيانيه اعلام كردند: «اين يك پيروزى واقعى است و اعضاى سازمان مى توانند در اردوگاه اشرف در امنيت به سر ببرند.»


على صفوى، يكى اعضاى شوراى ملى مقاومت ملى ايران به خبرنگاران در ژنو گفته است: «اين بدان معنى است كه آمریکا مسئوليت خود را براى اطمينان از سلامتى و امنيت اعضاى ما در اشرف به رسميت شناخته است.»


اين خبر در حالى منتشر مى شود كه روز ۲۱ دسامبر، دولت عراق از اعضاى سازمان مجاهدين خلق خواست تا اين كشور را ترك كنند و اعلام كرد كه پايگاه هاى اين گروه مخالف جمهورى اسلامى را تعطيل مى كند.


رهبران سازمان مجاهدين خلق پس از انتشار اين بيانيه اعلام كردند: «اين يك پيروزى واقعى است و اعضاى سازمان مى توانند در اردوگاه اشرف در امنيت به سر ببرند.»


مشاور امنيت ملى عراق پس از بازديد از اردوگاه اشرف گفته بود: اعضاى سازمان مجاهدين خلق یا بايد به كشور خود بازگردند يا به كشور ديگرى بروند و گزينه ماندن در عراق براى آنها مطرح نيست.


مجاهدين خلق مى گويند كه بازگشت آنها به ايران خطرناك است و مى تواند پيامد اعدام را براى آنها در بر داشته است.


اطمینان از «رفتار انسانی»


جمهورى اسلامى ايران خواستار تحويل اعضاى مجاهدين خلق و محاكمه آنها در دادگاه هاى ايران به اتهام دست داشتن در حوادث تروريستى و بمبگذارى های اين كشور در سال هاى گذشته شده است.


آمريكا، اتحاديه اروپا و عراق نيز اين گروه را در فهرست گروه هاى تروريستى قرار داده اند ولى از سال ۲۰۰۳ و پس از حمله آمريكا به عراق، اعضاى مجاهدين خلق خلع سلاح شده و در اردوگاه اشرف باقى مانده اند.


بر اساس بيانيه سفارت آمريكا در عراق، نيروهاى آمريكايى به عراق كمك خواهند كرد تا از «رفتار انسانى با ساكنان اردوگاه اشرف اطمينان حاصل شود.»


اين تحولات همزمان با اعلام سفر نورى المالكى، نخست وزير عراق، به ايران صورت می گیرد كه هفته آينده از تهران دیدار خواهد کرد.


قرار بود كه آقاى مالكى هفته گذشته از تهران ديدار كند ولى اين سفر لغو شد و آن چنان كه حسن قشقاوى، سخنگوى وزارت امور خارجه ايران اعلام كرده است انجام آن به اوايل هفته آينده موكول شده است.


احتمال مى رود كه موضوع مجاهدين خلق يكى از دستور كارهاى مقام هاى ايران براى مذاكره با نخست وزير عراق باشد كه براى چهارمين بار ظرف سال هاى اخير به تهران مى رود.


سازمان مجاهدين خلق در سال ۱۳۴۴ و به دنبال سركوب گروه ها و احزاب سياسى مخالف شاه تاسيس شد و تا زمان انقلاب اسلامى در قالب يك سازمان اسلامگراى چپ به جنگ چريكى عليه شاه و مراكز آمريكایی در ايران پرداخت.


با پيروزى انقلاب بهمن ۵۷، اين سازمان با رژيم تازه تاسيس جمهورى اسلامى دچار اختلافات شديدى شد و دست به مبارزه مسلحانه زد ولى از سوى گروه هاى هوادار نظام اسلامى به شدت سركوب شد و بسيارى از اعضاى آن زندانى يا اعدام شدند.


اعضاى سازمان هاى مجاهدين خلق پس از سركوب هاى سال ۱۳۶۱، به خارج گريختند و بسيارى از آنها در اردوگاه اشرف مستقر شدند.


XS
SM
MD
LG