لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۰۹

آمریکا و امارات ادعاهای ایران درباره دست داشتن در حمله اهواز را رد کردند


نیکی هیلی می‌گوید واشینگتن حملات تروریستی را در هر جایی که باشد محکوم می‌کند.
نیکی هیلی می‌گوید واشینگتن حملات تروریستی را در هر جایی که باشد محکوم می‌کند.

نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، روز یکشنبه اول مهر با رد اتهام دست داشتن آمریکا در حمله مرگبار به رژه نظامی روز شنبه در اهواز، از سران تهران خواست برای درک دلایل این رخداد، نگاه دقیق‌تری به عملکرد خود بیندازند.

در حمله چهار مرد مسلح به رژه سالروز آغاز جنگ ایران و عراق در مرکز استان خوزستان ۲۴ تن کشته و بیش از ۶۰ تن زخمی شدند.

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، روز یکشنبه پیش از ترک تهران برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل با متهم کردن «کشورهای مزدور کوچک منطقه»، مدعی شد که «پشتوانه» و «تحریک کننده» این کشورها آمریکا است و «شرایط لازم را نیز آمریکا در اختیارشان می‌گذارد».

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان، در پاسخ به روحانی گفت، او «هر چقدر که بخواهد می‌تواند تقصیر را به گردن ما بیندازد ولی خود را در آینه نگاه کند».

به گفته وی، روحانی نماینده حکومتی است که از دیرباز مردم ایران را سرکوب و دلسرد کرده است؛ در حالی که ایرانیان معترض هستند که پول کشور به بخش نظامی می‌رود.

نماینده آمریکا تاکید کرد که واشینگتن حملات تروریستی را در هر جایی که باشد محکوم می‌کند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، نیز روز یکشنبه در مصاحبه با شبکه فاکس نیوز، مرگ انسان‌های بی‌گناه را «دردناک» خواند و گفت، متهم کردن دیگران، زمانی که یک رخداد امنیتی در کشوری به وقوع پیوسته، اشتباه بزرگی است.

آقای پمپئو توصیه کرد که ایران «به جای ایجاد ناامنی در سایر نقاط، برای تامین امنیت مردم کشور خود تلاش کند».

سخنان وی واکنشی به اظهارات محمد جواد ظریف، همتای ایرانی‌اش بود که روز شنبه در یک توییت و یکشنبه نیز در مصاحبه با برنامه‌های آخر هفته رسانه‌های آمریکا، واشینگتن را در حمله اهواز دخیل دانست.

به گفته ظریف، یک رژیم خارجی مهاجمان اهواز را «آموزش داد و تجهیز نظامی کرد» و «حامیان منطقه‌ای تروریسم و اربابان آمریکایی آنها» باید پاسخگو باشند.

در این میان، وزارت امور خارجه ایران، که در ساعات دیروقت شنبه سفیران هلند و دانمارک و همچنین کاردار بریتانیا در تهران را به نشانه اعتراض به حضور نیروهای حامی حمله به اهواز در خاک این کشورها احضار کرد، روز یکشنبه نیز کاردار امارات متحده عربی در تهران را احضار کرد.

احضار کاردار امارات در تهران برای اعتراض به اظهارنظر برخی از مقامات و چهره‌های این کشور در خصوص حمله اهواز بود.

از جمله، عبدالله عبدالخالق، یک رایزن پیشین ولیعهد امارات که ظاهرا دیگر پست رسمی ندارد، روز شنبه در توئیتر خود نوشته بود که حمله به یک هدف نظامی، عملی تروریستی نیست.

از سوی دیگر به گزارش رویترز، انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجی، اتهامات مطرح شده از سوی ایران را بی‌پایه و اساس و تاسف‌بار نامید.

این مقام ارشد اماراتی روز یکشنبه در صفحه توئیتر خود نوشت، کشورش از دیرباز به روشنی علیه تروریسم و خشونت موضع گرفته است.

در کنار آمریکا و امارات، مقامات ایران به طور تلویحی عربستان را نیز به دخالت در حمله اهواز متهم می‌کنند. اما مستندات آن را ارائه نمی‌کنند همان گونه که رهبر جمهوری اسلامی ایران روز شنبه «دولت‌های منطقه» و حکومت‌های خارجی را در واقعه اهواز دخیل دانست.

به گزارش رسانه‌های ایران، سرلشگر محمد حسین باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، عربستان را به «پاسخی کوبنده» تهدید کرد و گفت ایران حق پاسخگویی را برای خود در هر زمان و هر مکان «محفوظ» می‌داند.

سپاه پاسداران نیز که ۱۲ تن از ۲۴ کشته روز شنبه از پرسنل این نیرو بود، هشدار داده که پاسخش مهلک است.

«جنبش عربی آزادیبخش الاحواز» و همچنین گروه خلافت اسلامی داعش مسئولیت حمله اهواز را به عهده گرفته‌اند.

ایران اعلام کرد که چهار مهاجم مسلح حمله اهواز در واکنش نظامیان حاضر در محل کشته شدند.

XS
SM
MD
LG