لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۲ تهران ۰۵:۵۰

آمریکا: تشدید تهدید ایران تمام منطقه را در معرض خطر قرار می‌دهد


مأموران امنیتی اسرائیل در حال وارسی بازمانده‌های جنگنده سرنگون شده در نزدیکی هردوف

ساعاتی پس از حمله اسرائیل به ۱۲ هدف «ایرانی و سوری» در خاک سوریه، وزارت خارجه و دفاع آمریکا با انتقاد از «فعالیت‌های شرورانه» و «بلندپروازی‌های ایران» اعلام کردند که از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تهدیدات کاملاً حمایت می‌کند.

اسرائیل روز شنبه به دنبال سرنگونی یک فروند جنگنده اف- ۱۶ آن از سوی پدافند هوایی سوریه دست به حملات هوایی علیه این کشور زد. این جنگنده در حال بازگشت از بمباران «مواضع ایران» در خاک سوریه بود که هدف آتش پدافند هوایی قرار گرفت و در خاک اسرائیل سقوط کرد.

در این زمینه آدریان رَنکین گالووی، سخنگوی پنتاگون روز شنبه ۲۱ بهمن اعلام کرد که گرچه وزارت دفاع آمریکا در این عملیات مشارکت نداشته، اما «اسرائیل نزدیک‌ترین شریک نظامی ما در منطقه است و ما از حق مسلم این کشور در دفاع از خود علیه تهدیدات متوجه خاک و مردم آن کاملاً حمایت می‌کنیم».

او افزود: «ما نگرانی‌های خود را در کل منطقه منعکس کرده‌ایم که فعالیت بی‌ثبات کننده ایران تهدیدی برای صلح و امنیت بین‌المللی است و ما خواستار عزم راسخ بین‌المللی برای مقابله با فعالیت‌های شرورانه ایران هستیم».

در این زمینه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفته است: «ایالات متحده عمیقاً نگران بالا گرفتن خشونت در روز جاری پیرامون مرز اسرائیل است و قویاً حمایت خود را از حق حاکمیت اسرائیل برای دفاع از خود اعلام می‌کنیم».

هدر نائرت افزوده است: «تشدید تهدید ایران و بلندپروازی‌اش برای نشان دادن قدرت و سلطه خود، تمام مردم منطقه -از یمن تا لبنان- را در معرض خطر قرار می‌دهد».

به دنبال حادثه روز شنبه و واکنش تند اسرائیل، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی «دخالت ایران در سرنگونی جنگنده» اسرائیلی را تکذیب کرد و منکر حضور نظامی در خاک سوریه شد.

بهرام قاسمی در توئیتی گفته است: «ادعای پرواز پهپاد ایرانی و نیز دخالت ایران در سرنگونی جنگنده متجاوز صهیونیستی مضحک‌تر از آن است که بدان پرداخته شود؛ چرا که جمهوری اسلامی ایران اساسا حضوری مستشاری در سوریه آن‌هم به درخواست دولت مشروع و قانونی آن کشور دارد».

ایران و روسیه از مدافعان اصلی رژیم بشار اسد در سوریه به شمار می‌روند. در حالی که مسکو با حملات سنگین هوایی علیه مخالفان حکومت دمشق از این رژیم حمایت می‌کند، جمهوری اسلامی با اعزام نیروهای موسوم به «مدافعان حرم» و تدارک نظامی و مالی گروه حزب‌الله لبنان، در روی زمین در کنار ارتش سوریه ایستاده است.

همزمان با این تحولات، وزارت امور خارجه روسیه ضمن بیان «نگرانی عمیق» خود از تنش میان اسرائیل و سوریه، از همه طرف‌ها خواست احترام به حاکمیت سوریه را حفظ کرده و با شکیبایی، از وخیم‌تر شدن اوضاع خودداری کنند.

وزارت خارجه روسیه در بیانیه خود افزوده است: «هرگونه تهدید علیه امنیت نظامیان روسیه در منطقه غیرقابل قبول است».

روسیه از شهریور ۱۳۹۴ با دعوت دولت دمشق، در سوریه حضور نظامی دارد. بنیامین نتانیاهو در سال‌های اخیر بارها با رییس‌جمهوری روسیه دیدار کرده تا مخالفت اسرائیل با «تثبیت حضور نظامی ایران در سوریه» را ابراز کند.

از سوی دیگر، وزارت خارجه لبنان با انتشار بیانیه‌ای، ضمن نکوهش اسرائیل و حمایت از «حق سوریه در دفاع از خود»، خبر داد که جبران باسیل وزیر خارجه، از هیئت نمایندگی این کشور در سازمان ملل خواسته است تا از «تجاوزات اسرائیل به حریم هوایی لبنان»، به شورای امنیت شکایت کند.

اسرائیل در مواردی در گذشته تأیید کرده که جنگنده‌هایش از آسمان لبنان به اهدافی در خاک سوریه حمله کرده است.

حزب‌الله، گروه هم‌پیمان با ایران و سوریه نیز روز شنبه در نخستین واکنش خود به این تحولات، ضمن تأکید بر ادامه حمایت از سوریه گفته که «معادلات کهنه تغییر کرده است».

به گفته این گروه، با ساقط شدن جنگنده اسرائیلی، «مقطع راهبردی تازه‌ای» آغاز شده است که می‌تواند به «تجاوزات» اسرائیل پایان دهد.

همزمان، گروه حماس نیز اعلام کرد که شاخه نظامی این جنبش برای مقابله با «احتمالات آتی» آمادگی خود را افزایش داده است.

با استفاده از گزارش‌های رویترز، آسوشیتدپرس و دیگر منابع خبری؛ ک.ر./م.ا.
  • 16x9 Image

    رادیو فردا

    رادیوفردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی است که با بودجه کنگره آمریکا و زیر نظر سازمان رسانه‌های جهانی ایالات متحده فعالیت می‌کند. رادیوفردا در تلاش است اخبار و گزارش‌های دقيق و عينی و بی‌طرفانه را با هدف گردش آزاد اطلاعات در چارچوب اصول روزنامه‌نگاری حرفه‌ای به مخاطبان فارسی‌زبان ارائه کند.

XS
SM
MD
LG