لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۰۳

اوباما: اگر به دیپلماسی معتقدیم نباید بر تحریم‌های ایران بیفزاییم


باراک اوباما، رئیس جمهوی ایالات متحده، روز پنجشنبه ۲۳ آبان ماه به کنگره این کشور درباره تصویب تحریم‌های تازه علیه ایران هشدار داد و گفت این اقدام می‌تواند «پیامدهایی ناخواسته» داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما تصریح کرد توافق احتمالی با تهران توسعه بیشتر برنامه اتمی ایران را متوقف می‌کند.

اوباما که در یک کنفرانس خبری صحبت می‌کرد، اظهار کرد که اگر این توافق عملی شود، ایران زمان بیشتری نیاز خواهد داشت که به ظرفیت ساخت بمب برسد.

رئیس جمهوری ایالات متحده تصریح کرد: «بیایید ببینیم که چقدر ایرانی‌ها واقعا می‌خواهند این مسئله از راه‌ دیپلماتیک و مسالمت‌آمیز حل شود.»

اظهارات رئیس جمهوری آمریکا در حالی است که شمار قابل توجهی از سناتورها و نمایندگان آمریکایی مصر هستند که تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران وضع شود. کمیته بانکداری سنا هم‌اکنون طرح تازه‌ای را برای تحریم‌ بیشتر ایران در دست بررسی دارد.

مخالفت قانونگذاران آمریکایی با رویکرد اوباما تنها به سیاست خارجی محدود نیست. مشکل دولت اوباما در مورد بدهی‌ها و قانون تامین اجتماعی با کنگره همچنان حل نشده باقی مانده است.

باراک اوباما در بخش دیگری از سخنانش گفت که تحریم‌ها اقتصاد ایران را «فلج» کرده و در هرگونه توافقی تنها کمی تخفیف در این تحریم‌ها در نظر گرفته می‌شود.

رئیس جمهوری آمریکا افزود که به کنگره این کشور گفته است نیت وی همواره این بوده که ایرانی‌ها را بر سر میز بیاورد تا بتوانند این موضوع را از طریق مسالمت‌آمیز حل کنند.

رئیس جمهوری ایالات متحده گفت: «فرقی ندارد که ارتش ما چقدر خوب است، گزینه‌های نظامی همواره ناجور و دشوارند و همواره پیامدهای ناخواسته‌ای دارند. درمورد ایران هم شرایط هرگز تام و تمام نخواهند بود؛ به این معنی که هیچ‌گاه نمی‌توانیم با اطمینان بگوییم آن‌ها در آینده با شدت بیشتر دنبال بمب اتم نخواهند رفت.»

باراک اوباما تصریح کرد: «اگر ما درباره به کارگیری دیپلماسی جدی هستیم، نیازی نیست که تحریم‌های جدیدی به تحریم‌هایی که هم‌اکنون بسیار موثرند و ایرانی‌ها را بر سر میز مذاکره آورده‌اند، بیافزاییم.»

از سوی دیگر در همین روز گزارش فصلی آژانس درباره برنامه اتمی ایران منتشر شد. در این گزارش قید شده که ایران در سه ماه گذشته، برنامه اتمی خود را توسعه نداده است.

در صف مخالفان رویکرد مذاکرات اتمی با ایران علاوه بر شماری از قانونگذاران آمریکایی، گروه‌هایی در داخل ایران، اسرائیل و برخی از از کشورهای عربی قرار گرفته‌اند.

ایران گفته است در هرگونه توافق احتمالی با گروه ۱+۵ کاهش تحریم‌ها باید در نظر گرفته شود.
XS
SM
MD
LG