لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۸

نتانیاهو امسال به مجمع عمومی سازمان ملل «نمی‌رود»


آینده نتانیاهو در راس دولت اسرائیل با ابهام‌هایی روبه‌رو شده‌است، هرچند نتیجه نهایی انتخابات و تغییرات احتمالی ممکن است همچنان به‌سود او پایان باید
آینده نتانیاهو در راس دولت اسرائیل با ابهام‌هایی روبه‌رو شده‌است، هرچند نتیجه نهایی انتخابات و تغییرات احتمالی ممکن است همچنان به‌سود او پایان باید

یک مقام دولت اسرائیل گفته نخست‌وزیر آن کشور امسال در گردهمایی همگانی ملل متحد شرکت نخواهد کرد. تازه‌ترین انتخابات پارلمانی اسرائیل آینده دولت را با ابهام‌های فراوانی روبه‌رو کرده‌است.

طی سال‌های گذشته بنیامین نتانیاهو، بارها از فرصت برپایی مجمع عمومی سازمان ملل برای ارائه نظرات دولت خود، به‌ویژه در مورد جمهوری اسلامی ایران و برخی مسائل دیگر استفاده کرده‌است.

مقام دولت اسرائیل روز ۲۷ شهریور ماه گفته سفر برنامه‌ریزی‌شده آقای نتانیاهو به نیویورک، مقر سازمان ملل، و دیدارهایش در ایالات متحده، برگزار نخواهند شد.

نخست‌وزیر اسرائیل بنا بود با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده، نیز دیدار کند.

البته مشخص نیست در مورد دیدار با آقای ترامپ، برنامه‌ریزی تازه‌ای انجام شده و آیا ممکن است این دیدار در تاریخ دیگری انجام شود یا نه.

اظهارات کتبی مقام رسمی دولت اسرائیل بدون ذکر نام این مقام منتشر شده‌است.

لغو سفر آقای نتانیاهو به آمریکا ساعاتی پس از آن صورت می‌گیرد که اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی اسرائیل، تشکیل دولت آینده را با ابهام‌ها و پیچیدگی‌های تازه‌ای روبه‌رو کرده‌است.

انتخابات زودهنگام پارلمانی روز ۲۶ شهریور ماه، پس از آن برگزار شد که نتانیاهو با وجود پیروزی در انتخابات پیشین نتوانسته بود دولت تشکیل دهد.

این بار اما به نظر می‌رسد رقبای اصلی صحنه سیاسی اسرائیل، رقابتی به‌مراتب نزدیک‌تر داشته‌اند، به‌طوری‌که گزینه‌های مختلفی برای دولت بعدی مطرح‌ است. از جمله گزینه‌های احتمالی ممکن است به پایان ریاست آقای نتانیاهو بر هیئت وزیران بیانجامد؛ آن‌چه به‌معنای پایان کار بی‌وقفه او از سال ۲۰۰۹ به این سو است.

نتایج فعلی نشان می‌دهد که لیکود، حزب بنیامین نتانیاهو ۳۱ (یا ۳۲) کرسی به‌دست آورده که در مجموع با کرسی‌هایی که سه حزب راستگرا و مذهبی متحد او کسب کرده‌اند، به ۵۵ (یا ۵۶) کرسی می‌رسد. برای تشکیل دولت به دست‌کم ۶۱ کرسی از ۱۲۰ کرسی پارلمان نیاز است.

در سوی دیگر نیز رقبا، تشکل ائتلافی آبی-سفید به رهبری بنی گانتز ۳۲ کرسی کسب کرده‌اند که با حمایت دو حزب چپ و میانه و همچنین احتمال برخورداری از حمایت عرب‌های شهروند اسرائیل، حداکثر ۵۶ کرسی دارند.

آقای نتانیاهو گفته تمام تلاش خود را خواهد کرد که دولت تشکیل دهد. او در نشست لیکود در اورشلیم/بیت‌المقدس گفته با هر دولتی که به «عرب‌های ضد صهیونیست» متکی باشد، مخالفت خواهد کرد.

ائتلاف احزاب و تشکل‌های عرب اسرائیل، پس از دو رقیب اصلی یعنی آبی-سفید و لیکود، در جایگاه سوم قرار دارد. پس از آن حزب آویگدور لیبرمن، وزیر پیشین دفاع، قرار گرفته که عملا به مهره تعیین‌کننده وضعیت بدل شده، سپس دو حزب اورتدکس «شاس» و «اتحاد یهودیت توراتی» قرار دارند. حزب تندرو و دست‌راستی یمینا در جایگاه بعدی، حزب کارگر و ائتلاف چپ‌گرایان و سبزها، در «اتحادیه دمکراتیک»، نیز در جایگاه هشتم و نهم قرار گرفته‌اند.

اسوشیتدپریس، جروزالم‌پست، هاآرتص، خبرگزاری فرانسه/ت/خ
XS
SM
MD
LG