تهاجم روسیه به اوکراین
تهاجم روسیه به اوکراین؛ کشف ۲۰۰ جسد در زیرزمینی در ماریوپل و ادامه نبرد در شرق

مقامات اوکراینی روز سهشنبه سوم خرداد اعلام کردند که حدود ۲۰۰ جسد در زیرزمین یک مجموعه مسکونی در شهر ماریوپل کشف شده است.
یکی از مشاوران شهردار ماریوپل گفت اجساد در حال تجزیه شدن بودند و بوی عفونت در محله پخش شده بود. هنوز مشخص نشده که این اجساد چه زمانی کشف شدهاند.
بندر ماریوپل در حاشیه دریای آزوف هفتهها زیرحملات سنگین ارتش روسیه بود. این شهر بيش از یک ماه پیش به تصرف کامل نیروهای روسیه درآمد ولی چند واحد ارتش اوکراین که در تاسیسات صنعتی آزوفاستال پناه گرفته بود تا ده روز پیش مقاومت میکردند.
بالاخره این نیروها از روز یکشنبه هفته قبل به مرور تسلیم شدند. وزارت دفاع روسیه تعداد آنها را دو هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کرده ولی دولت اوکراین تاکنون در این زمینه سکوت کرده است.
جمعیت شهر ماریوپل قبل از شروع جنگ ۴۵۰ هزار نفر بود و تخمین زده میشود که حدود صد هزار نفر از این جمعیت با وجود قطع آب و برق و کمبود شدید مواد غذایی در طول نبرد در این شهر باقی مانده بودند.
مقامات اوکراینی میگویند حداقل ۲۱ هزار نفر در شهر ماریوپل کشته شدهاند و روسیه را متهم کردهاند که با آوردن تجهیزات متحرک سوزاندن اجساد به شهر ماریوپل تلاش میکند ابعاد این فاجعه را پنهان کند.
مقامات اوکراینی ادعا میکنند که تعدادی از قربانیان در گورهای دستهجمعی دفن شدهاند. در جریان حملات ارتش روسیه به شهر ماریوپل یک زایشگاه و ساختمان تئاتری که غیرنظامیان در آنجا پناه گرفته بودند، هدف قرار گرفت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، غروب دوشنبه در سخنرانی روزانه خود روسیه را به پیشبرد «یک جنگ تمام عیار» با هدف وارد کردن بالاترین میزان خسارت و تلفات به اوکراین متهم کرد. او همزمان با گذشت سه ماه از آغاز جنگ گفت: «چنین جنگی طی ۷۷ سال گذشته در اروپا روی نداده است».
در آغاز تهاجم نظامی روسیه به نظر میرسید که هدف مسکو تصرف سریع کییف، فلج کردن ارتش اوکراین و بسرنگونی حکومت است. اما نیروهای مسلح اوکراین با کمکهای تسلیحاتی و اطلاعاتی غرب توانستند حملات روسیه به پایتخت را دفع کنند.
ارتش روسيه پس از عقبنشينی از حومه کیيف و جبهههای شمالی، روی ناحيه دونباس در شرق اوکراين تمرکز کرده است. شورشیان مورد حمایت روسیه از سال ۲۰۱۴ در این مناطق با ارتش اوکراین میجنگند و روسیه مدعی شده که هدف از تهاجم نظامی در این منطقه حمایت از روسزبانان ساکن ناحیه دونباس در برابر حملات اوکراین است.
قبل از شروع تهاجم نظامی روسیه در روز پنجم اسفند حدود ۱۴ هزار نفر در درگیریهای نظامی هشت سال گذشته بین شورشیان شرق اوکراین و ارتش این کشور کشته شده بودند.
وزارت دفاع بریتانیا روز سهشنبه گفت نیروهای روسیه حملات خود برای محاصره و تصرف سیورودونسک و شهرهای اطراف آن، تنها بخش از ایالت لوهانسک که هنوز در کنترل نیروهای اوکراینی است، را تشدید کردهاند.
وزارت دفاع بریتانیا میگوید ارتش روسیه «موفقیتهایی» داشته است ولی در صورت تصرف سیورودونسک و مناطق اطراف آن با مشکلات لجستیکی روبرو خواهد شد. «اگر خط جبهه در ناحیه دونباس به مناطق غربیتر منتقل شود خطوط ارتباطی روسیه گسترش مییابد و به احتمال فراوان نیروهای آن کشور با مشکلات لجستیکی بیشتری مواجه خواهند شد».
دو مقام ارشد روسیه روز سهشنبه اذعان کردند که روند پیشروی نیروهای این کشور کندتر از حدی است که انتظار داشتند. نیکلای پاتروشف، رئیس شورای امنیت روسیه، گفت: مسکو «در پی یک ضربالاجل نیست».
سرگی شویگو، وزیر دفاع روسیه، نیز در اجلاس پیمان همکاری نظامی روسیه با کشورهای سابق اتحاد شوروی گفت: ارتش روسیه آگاهانه سرعت پیشروی خود را کند کرده است تا ساکنان غیرنظامی شهرهای محاصره شده بتوانند از این شهرها خارج شوند. این درحالی است که روسیه در مسیر پیشروی خود شهرها را هدف حملات سنگین قرار میدهد.
همزمان، به نظر میرسد که تعدادی از ساکنان خارکیف، دومین شهر بزرگ اوکراین، در حال بازگشت هستند. ارتش روسیه حدود دو هفته پیش برای متمرکز کردن نیروهای خود در دونباس از مناطق اطراف این شهر عقبنشینی کرد.
این شهر در مراحل اولیه تهاجم نظامی روسیه به شدت بمباران شد ولی هنوز آمار دقیقی از تلفات غیرنظامیان و میزان خسارت در خارکیف منتشر نشده است.
در رویدادی دیگر، کيريل استرموسوف که از سوی روسیه برای اداره امور شهر و ناحیه خرسون در جنوب اوکراین گمارده شده است روز سهشنبه گفت تشکیلات محلی مورد حمایت روسیه از مسکو درخواست خواهد کرد در این ناحیه یک پایگاه نظامی دایر کند.
آقای استرموسوف قبلا نیز گفته بود که از مسکو خواسته است این ناحیه را به خاک روسیه ضمیمه کند.
بر اساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس/ش.ر/ک.ر
مهمترین خبرهای ایران و جهان
«گروه هفت» حمله موشکی روسیه به مرکز خرید در اوکراین را جنایت جنگی خواند

رهبران هفت کشور صنعتی پیشرو موسوم به «گروه هفت» که برای اجلاس سالانه خود در جنوب آلمان گرد هم آمدند، حمله موشکی روسیه به یک مرکز خرید در شهر کرمنچوک اوکراین را مصداق «جنایت جنگی» دانستند.
روسیه روز دوشنبه ششم تیر یک مرکز خرید پر ازدحام در شهر کرمنچوک در شرق اوکراین را هدف حملات موشکی قرار داد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، با اعلام این خبر گفت که در زمان این حمله، بیش از هزار نفر در داخل ساختمان مرکز خرید بودند و ابعاد قربانیان این حمله غیرقابل تصور است.
او با انتشار پیامی در تلگرام گفت ساختمان این مرکز خرید دچار حریق شده و ماموران آتشنشانی در حال خاموش کردن آتش هستند.
منابع رسمی فوریتهای پزشکی اوکراین روز سهشنبه گفتند شمار قربانیان حمله موشکی به این مرکز خرید پرازدحام به ۱۶ تن و تعداد مجروحان به ۵۹ نفر رسیده است.
سخنگوی دولت آلمان در بیانیه مشترک «گروه هفت» در توییتر نوشت: «ما در سوگ قربانیان بیگناه این حمله وحشیانه با اوکراین اعلام همبستگی میکنیم.»
رهبران گروه هفت تأکید کردهاند که «حملات به غیرنظامیان بیگناه، مصداق جنایت جنگی است» و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه و افراد دیگری که مسئول این حملات هستند، باید «پاسخگو» باشند.
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا حمله کرمنچوک را «عمق ظلم و بربریت پوتین» نامید.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده و امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه نیز حمله به غیرنظامیان را «وحشتناک» توصیف کردهاند.
اوکراین هم روسیه را به هدف قرار دادن «عمدی» غیرنظامیان متهم کرده و ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری این کشور، آن را «یکی از وقیحانهترین اقدامات تروریستی در تاریخ اروپا» نامید.
رهبران گروه هفت، دوشنبه، ششم تیر متعهد شدند «تا هر زمان که طول بکشد» در کنار اوکراین بایستند و با تحریمهای جدید که شامل محدود کردن قیمت نفت روسیه است، فشار بر مالی مسکو را تشدید کنند.
با استفاده از پیام ولودیمیر زلنسکی و خبرگزاریهای رویترز و فرانسه /د.خ و ب.ب/ک.ر و پ.پ
زلنسکی از رهبران گروه هفت خواست به پایان جنگ اوکراین تا زمستان کمک کنند

ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، از رهبران کشورهای گروه هفت خواست تمام کمکهای لازم را انجام دهند تا تهاجم نظامی روسیه به آن کشور قبل از پایان سال جاری خاتمه یابد.
رهبران گروه هفت در اجلاس خود تحریمهای جدیدی علیه روسیه تصویب کرده و وعده دادند «تا هر زمانی که لازم باشد» از اوکراین حمایت خواهند کرد.
رهبران گروه هفت در اجلاس سه روزه خود در جنوب آلمان همزمان با تشدید پیامدهای جنگ به خصوص افزایش بهای انرژی و مواد غذایی و بالارفتن نرخ تورم، اتحاد خود در حمایت از اوکراین را به نمایش گذاشتند.
آنها در بیانیهای که در دومین روز اجلاس منتشر شد گفتند: «ما به کمکهای مالی، بشردوستانه، نظامی و دیپلماتیک و حمایت از اوکراین تا هر زمانی که لازم باشد ادامه خواهیم داد».
آقای زلنسکی در یک سخنرانی ویدئویی از رهبران گروه هفت خواست که کمک کنند جنگ قبل از فرارسیدن زمستان و دشوارتر شدن شرایط برای نیروهای اوکراین پایان یابد. او از حامیان اوکراین خواست به روشهای مختلف از جمله تعیین سقف مشخصی برای بهای نفت، درآمد روسیه از محل صادرات انرژی را محدود کنند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و میزبان اجلاس رهبران گروه هفت، ضمن ابراز آمادگی این کشورها برای انجام اقدامات بیشتر گفت: «ما به اعمال فشار بیشتر بر ولادیمیر پوتین ادامه خواهیم داد. این جنگ باید پایان یابد».
یکی از اقدامات در دستور جلسه رهبران گروه هفت، محدود کردن میزان صادرات نفت روسیه و تحریم صنایع نظامی آن کشور است.
یک مقام آمریکایی نیز به خبرگزاری فرانسه گفت واشینگتن قصد دارد موشکهای ضد هوایی پیشرفته برای اوکراین ارسال کند. این مقام افزود خبر ارسال سامانههای موشکی میان برد تا دوربرد ضد هوایی «احتمالا در روزهای آینده» اعلام می شود.
اجلاس سه روزه رهبران گروه هفت روز سهشنبه به پایان میرسد و بلافاصله اجلاس رهبران کشورهای عضو ناتو در روزهای پنجشنبه و جمعه در مادرید برگزار خواهد شد که انتظار میرود موضوع اصلی آن نيز اوکراین باشد.
تحولات در جبهههای جنگ
به گفته مقامات محلی در شهر خارکیف، واقع در شمال شرقی اوکراین، بر اثر بمباران این شهر توسط هواپیماهای روسیه طی ۲۴ ساعت گذشته دو زن کشته شدهاند.
نیروهای روسیه در روزهای اخير شهر استراتژیک سیورودونتسک در ایالت لوهانسک را کاملا به تصرف خود در آورده و حملات توپخانه به لیسیچانسک ادامه دارد.
سرهی هایدای، فرماندار لوهانسک، وضعیت شهر لیسیچانسک و روستاهای اطراف آن را بسیار وخیم توصیف کرد. در صورت سقوط این شهر تمامی قلمرو ایالت لوهانسک به تصرف روسیه درخواهد آمد.
با افزایش نگرانی در مورد شهروندان اوکراینی که به روسیه منتقل شدهاند، رهبران گروه هفت در بخش دیگری از بیانیه خود خواستار «بازگشت امن» آنها به اوکراین شدند. آنها در مورد سخنان اخیر ولادیمیر پوتین مبنی بر انتقال موشکهای قادر به حمل کلاهک هستهای به بلاروس طی ماههای آینده ابراز نگرانی کرده و از روسیه خواستند «مسئولانه عمل کند و خویشتنداری نشان دهد».
روز دوشنبه ماریا سندو، رئیسجمهوری مولداوی، از کییف دیدار کرد. هزاران نفر از پناهجویان اوکراینی در ماههای اخیر به مولداوی رفتهاند که فقیرترین کشور اروپایی است. هفته گذشته نامزدی عضویت هر دو کشور در اتحادیه اروپا تصویب شد هر چند عضویت کامل در این اتحادیه سالها طول خواهد کشید.
رهبران گروه هفت روز یکشنبه در اولین روز اجلاس خود واردات طلای روسیه را ممنوع کردند.
یک مقام آمریکایی روز دوشنبه گفت که مذاکرات در مورد تعیین سقف مشخص برای صادرات نفت روسیه نیز در حال پیشرفت است. به گفته او، هدف از این اقدام کاستن از درآمد روسیه و در عین حال کنترل نرخ تورم است.
چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، گفت اجرای این اقدام مستلزم تصویب تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا و تغییر تحریمهای موجود این اتحادیه علیه روسیه است.
بحران مواد غذایی
یکی از نگرانکنندهترین پیامدهای جنگ در اوکراین کمبود مواد غذایی در کشورهای فقیر و افزایش بهای آن در سراسر جهان است. غرب میگوید که دلیل این وضعیت محاصره بنادر اوکراین توسط روسیه است ولی در مقابل مسکو تحریمهای غرب علیه روسیه را عامل این بحران میداند.
رهبران کشورهای گروه هفت در بخش دیگری از بیانیه خود از روسیه خواستند هر چه سریعتر شرایط لازم برای حمل محصولات کشاورزی از بنادر اوکراین را فراهم کند. رهبران کشورهای اندونزی، هند، آرژانتین، سنگال و آفریقای جنوبی نیز در اجلاس سران گروه هفت شرکت دارند.
رئیسجمهوری اندونزی که کشورش در ماه نوامبر میزبان اجلاس کشورهای گروه بیست خواهد بود گفت در روزهای آینده به اوکراین و روسیه سفر خواهد کرد و از ولادیمیر پوتین و ولودیمیر زلنسکی خواهد خواست که مذاکرات صلح را آغاز کنند.
اندونزی همچون بسیاری از اقتصادهای نوظهور، در مورد بحران اوکراین موضع بیطرفانه اتخاذ کرده و به فشارهای غرب برای حذف ولادیمیر پوتین از اجلاس کشورهای گروه بیست تسلیم نشده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه/ش.ر/ک.ر
گوترش: کل دنیا با فاجعه ناشی از کمبود مواد غذایی روبهرو است

دبیرکل سازمان ملل متحد روز جمعه سوم تیر ماه و همزمان با صد و بیستویکمین روز از تهاجم روسیه به اوکراین هشدار داد که کمبود «فزاینده» مواد غذایی در سراسر دنیا، جهان را در آستانه «فاجعه» قرار داده است.
آنتونیو گوترش تصریح کرد که جنگ در اوکراین در چند ماه اخیر به اختلالهای ناشی از تغییرات اقلیمی، همهگیری ویروس کرونا و نابرابری در جهان دامن زده، تا جاییکه زندگی صدها میلیون انسان با «بحران غیرمنتظره گرسنگی» روبهرو است.
او در پیامی ویدئویی خطاب به مقامهای دهها کشور ثروتمند و توسعهیافتهای که در برلین گرد هم آمدند، افزود که احتمال «اعلام قحطیهای متعدد در سال ۲۰۲۲، خطری واقعی است و ممکن است در سال ۲۰۲۳ (وضعیت) از این هم وخیمتر شود».
دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که هیچ کشوری در برابر پیامدهای درازمدت اقتصادی و اجتماعی چنین فاجعهای در امان نخواهد بود.
در بیش از چهار ماه گذشته، سازمانهای جهانی از جمله سازمان ملل متحد بارها درباره بروز ناامنی غذایی و قحطی بهویژه در کشورهای کمتر غنی و آسیبپذیر هشدار دادهاند.
اوکراین یکی از صادرکنندگان مهم غله جهان است. با این حال، از زمان تهاجم نظامی روسیه در پنجم اسفند (۲۴ فوریه) و محاصره بنادر اصلی اوکراین در دریای سیاه بیش از ۲۰ میلیون تن از گندم و سایر غلات این کشور در سیلوها گیر کرده است.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هفته گذشته مسدود کردن صادرات غله اوکراین به دست روسیه را «جنایت جنگی» خوانده بود.
آقای گوترش اما از تلاشهای مذاکرهکنندگان سازمان ملل برای دستیابی به توافقی خبر داد که به موجب آن، اوکراین قادر به صادرات مواد غذایی از جمله از طریق دریای سیاه خواهد بود؛ مشروط بر اینکه روسیه بتواند بدون هیچگونه محدودیتی، کود و مواد غذایی در بازارهای جهانی عرضه کند.
او در بخش دیگری از پیام ویدئویی خود یادآور شد که مسئله دسترسی به موادغذایی در سال جاری میلادی میتواند به کمبود جهانی غذا در سال ۲۰۲۳ منجر شود و از آنجایی که کشاورزان در آسیا، آفریقا و آمریکا با افزایش قیمت کود و انرژی دستوپنجه نرم میکنند، برداشت محصول در سراسر دنیا نیز آسیب خواهد دید.
روسیه هرگونه مسئولیتی در بحران جهانی مواد غذایی را رد کرده و مدعی است که دلیل این وضعیت تحریمهای غرب علیه آن کشور است.
در همین حال، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز ۱۸ خرداد گفته بود که مسئولیت این وضعیت برعهده اوکراین است چون آبهای نزدیک به بنادر دریای سیاه را مینگذاری کرده است.
اتحادیه اروپا در روزهای اخیر اعلام کرد که از اقدامات سازمان ملل برای دستیابی به توافق با هدف از سرگیری صادرات اوکراین در بنادر دریای سیاه در ازای کمک به صادرات موادغذایی و کود شیمیایی از روسیه حمایت میکند اما عملی شدن این طرح مستلزم توافق روسیه است.
با استفاده از گزارشهای خبری آسوشیتدپرس، رویترز و وبسایت رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
دستور عقبنشینی نیروهای اوکراین از شهر راهبردی سِوِرودونِتسک صادر شد

پس از هفتهها نبرد و مقاومت شدید نیروهای اوکراین برای جلوگیری از تسلط روسیه بر سورودونتسک، یک مقام اوکراینی روز جمعه، چهارم تیر، تایید کرد که دستور عقبنشینی نظامیان اوکراین از این شهر راهبردی صادر شده است.
برای روسیه موفقیت در کنترل سورودونتسک که آخرین بخش باقیمانده در دست اوکراین در منطقه لوهانسک بود، یک امر کلیدی محسوب میشود.
در حالی که سقوط سورودونتسک قریبالوقوع به نظر میرسد، موقعیت شهر لیسیچانسک نیز که مدافعان اوکراینی کنترل لرزانی بر آن داشتهاند، وخیمتر خواهد شد و حضور کامل نظامیان روسیه بر آن تقویت میشود.
به گزارش الجزیره انگلیسی، سِرهیی هایدای، فرماندار لوهانسک، روز جمعه گفت به نظامیان دستور عقبنشینی از سورودونتسک داده شده است. این مقام محلی تایید کرد که قوای اعزامی ولادیمیر پوتین در لیسیچانسک نیز پیشرویمیکنند.
او افزود که ماندن در مواضعی که ماهها بیرحمانه هدف آتش بوده، منطقی نیست. به گفته آقای هایدای، سورودونتسک به تلی از آوار تبدیل شده است.
تمامی زیرساختهای حیاتی شهر ویران شده است. در مجموع ۹۰ درصد از ساختمانها و تاسیسات آسیب دیده و ۸۰ درصد خانهها نیز چنان آسیب دیده که باید ویران شود. لیسیچانسک نیز بهشدت لطمه دیده و ابعاد ویرانی در آن هولناک است.
با این حال، معلوم نیست که نیروهای مدافع اوکراینی باید سریعا از سورودونتسک خارج شوند یا نه.
نظامیان روس از آغاز یورش همهجانبه ارتش کشورشان به اوکراین از اواخر بهمن پارسال، پس از شکست در تصرف کییف، پایتخت اوکراین، تلاش کرده بودند تا استانهای لوهانسک و دونتسک را، که در مجموع منطقه موسوم به دونباس در شرق اوکراین را تشکیل میدهند، به کنترل خود درآورند.
بخشهایی از دونباس از پیش از حمله روسیه به اوکراین نیز در کنترل جداییطلبان مورد حمایت روسیه بود.
با این حال برخی از شدیدترین نبردهای چهار ماه اخیر در جنگ جاری در سورودونتسک رخ داد.
نیروهای اوکراینی پیشتر از بخش بزرگ شهر به عقب رانده شده و تنها کنترل مناطق صنعتی را حفظ کرده بودند.
گزارشگران خبرگزاری فرانسه که روز سوم تیر در محل حضور داشتند و پیشروی نیروهای روس را مشاهده میکردند، گزارش دادند که از یک سو جداییطلبان طرفدار روسیه از این تحول شادمان هستند و از سوی دیگر، هنوز برخی از ساکنان باقیمانده در شرایط سخت کنونی نیز به موفقیت دفاع نیروهای اوکراین امید بستهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، به تازگی گفته بود که از بسیاری جهات، سرنوشت دونباس را نتیجه نبرد در سورودونتسک تعیین میکند.
اطمینان میشل از «تصمیم تاریخی» برای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا

شارل میشل، رئیس شورای اروپا، میگوید انتظار دارد که رهبران اتحادیه اروپا برای اعطای نامزدی به اوکراین جنگزده و همسایهاش مولداوی برای عضویت در این بلوک تصمیمی «تاریخی» اتخاذ کنند.
اشاره وی به نشست سران اتحادیه اروپا است که قرار است پنجشنبه، دوم تیرماه، برگزار شود.
آقای میشل به خبرنگاران گفت: «این یک لحظه تعیینکننده برای اتحادیه اروپا است، همچنین این یک انتخاب ژئوپلیتیک است. مطمئن هستم که امروز به اوکراین و مولداوی اجازه نامزدی در اتحادیه اروپا اعطا خواهد شد.»
اورسولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، روز جمعه، ۲۷ خرداد، نامزدی اوکراین و مولداوی برای عضویت در اتحادیه اروپا را پیشنهاد کرده بود که نقطه آغاز یک روند طولانی برای ادغام این دو کشور در اتحادیه اروپا تلقی میشود.
موضوع نامزدی اوکراين برای عضويت در اتحاديه اروپا اولين بار روز پنجشنبه، ۲۶ خرداد از سوی رهبران فرانسه، آلمان و ايتاليا در جريان ديدار از کیيف و گفتوگو با ولوديمير زلنسکی مطرح شد و پيشبينی میشد که کميسيون اروپا به زودی اين تصميم را رسما اعلام کند.
ادی راما، نخست وزیر آلبانی، نیز از پیوستن اوکراین به این کشور در فهرست نامزدهای عضویت در اتحادیه اروپا استقبال کرد، اما در مورد هرگونه «امید غیرمنطقی» به سرعت در طبی شدن این روند هشدار داد.
آقای راما هنگام ورود به نشست اتحادیه اروپا با کشورهای بالکان غربی نومیدانه یادآوری کرد که مقدونیه شمالی از ۱۷ سال پیش و آلبانی از ۸ سال پیش، نامزد عضویت در اتحادیه اروپا هستند.
وی در عین حال که اعطای این موقعیت به اوکراین را «خوب» توصیف کرد ابراز امیدواری کرد که مردم اوکراین زیاد در این زمینه «خیالبافی» نکنند.
رهبران بالکان به شدت از تلاشهای متوقف شده خود برای پیوستن به اتحادیه اروپا ناراضیاند و به همین دلیل، راما، همراه با رهبران مقدونیه شمالی و صربستان، تهدید کرده بودند که نشست اتحادیه اروپا را در اعتراض به عدم پیشرفت درباره عضویت خود تحریم خواهند کرد.
شورای اروپا ایده پیوستن اوکراین و جمهوری مولداوی و گرجستان به این اتحادیه را به رسمیت شناخته، اما توصیه کرده که ادغام بین اتحادیه اروپا و این مناطق، به صورت «تدریجی» پیش برود.
شورای اروپا از جمله بر اهمیت اصلاحات در حوزه حاکمیت قانون و بهویژه اصلاحات مربوط به استقلال و عملکرد قوه قضاییه و مبارزه با فساد و تضمین حقوق و رفتار برابر با اقلیتها در این کشورها تاکید کرده است.
روسيه در واکنش به تصميم کميسيون اروپا برای بررسی پیوستن اوکراین و مولداوی به اتحادیه گفته تمامی اقدامات اوکراين در مسير عضويت در اتحاديه اروپا را با دقت زير نظر خواهد گرفت.
دميتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملين، نیز گفت: «ما با دقت اين موضوع را دنبال خواهيم کرد چون همه ما از تشديد مباحث مربوط تقويت عنصر دفاعی در ساختار اتحاديه اروپا مطلع هستيم و همه تحولات در مورد جنبههای نظامی همکاری اوکراين با اتحاديه اروپا را زير نظر داريم.»
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فرانسه و رادیوفردا/ ب. ب./ ف. دو.
هشدار سازمان بینالمللی انرژی: اروپا خود را برای قطع کامل گاز توسط روسیه آماده کند

مدیر سازمان بینالمللی انرژی روز چهارشنبه، اول تیرماه، به کشورهای اروپایی هشدار داد که گرچه قطع کامل گاز توسط روسیه «محتملترین سناریو نیست»، باید از هماکنون خود را برای آن آماده کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از بیانیه رسمی فاتح بیرول، مدیر این سازمان، این احتمال هست که کرملین «برای قویتر کردن دست خود» در بحران اوکراین و داشتن اهرمی سیاسی برای ایستادگی در برابر اروپا به «قطع کامل» صادرات گاز هم متوسل شود.
به گفته آقای بیرول، گرچه این محتملترین سناریو نیست، به هر حال اروپا باید خود را برای آن آماده کند.
ارزیابی این مقام بینالمللی انرژی یک هفته پس از آن منتشر میشود که همزمان با کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا در روز پنجشنبه، ۲۶ خرداد، بهای این نوع سوخت در بازار این قاره ۲۵ درصد افزایش یافت. شرکت ملی گاز روسیه تحریمهای غرب را مقصر این رخداد معرفی کرد.
گازپروم، شرکت ملی گاز روسیه، همان روز اعلام کرد که کاهش قابل توجه در عرضه گاز معلول تاخیر در تحویل تجهیزات شرکت آلمانی زیمنس به روسیه در پی تحریم گسترده این کشور است، ادعایی که سازمان ناظر انرژی در آلمان بلافاصله رد کرد.
روسیه یک روز بعد یعنی ۲۷ خردادماه تحویل گاز به اسلواکی و ایتالیا را به نصف کاهش داد و صادرات گاز به فرانسه را نیز به طور کامل قطع کرد.
اوج مصرف گاز آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در زمستان است، به طوری که در فصول سرد سال مصرف گاز اروپا تقریبا دو برابر فصول گرم است. به همین دلیل بخش مهمی از واردات گاز این اتحادیه در تابستان صرف پر کردن انبارهای زیرزمینی میشود.
حال این گمانه مطرح شده است که کرملین برای جلوگیری از پر شدن انبارهای اروپا از هماکنون به قطع گاز متوسل شده است.
پس از اقدام گازپروم، روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، در روز یکشنبه، ۲۹ خرداد، اعلام کرد که برلین تلاش خواهد کرد افت واردات گاز از روسیه را با مصرف بیشتر سوخت زغالسنگ جبران کند که آلایندهتر است.
این تصمیمی است که اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه، اول تیرماه، به آن رسید. به گزارش رویترز به نقل از یک مقام آب و هوایی این اتحادیه، اروپاییها به این نتیجه رسیدهاند که «به طور موقت» به سوخت زغال سنگ روی بیاورند تا از کمبود گاز و هزینه بالای آن فعلا رهایی یابند.
هفته گذشته نتایج یک بررسی نشان داد که در بیش از صد روزی که از تهاجم روسیه به خاک اوکراین میگذرد، بزرگترین مشتریان سوخت روسیه چین با ۱۲.۶ میلیارد دلار، آلمان ۱۲.۱ میلیارد دلار و ایتالیا با ۷.۸ میلیارد دلار بودهاند.
با اینحال، اتحادیه اروپا اعلام کرده است که تا پایان امسال واردات گاز از روسیه را ۶۶ درصد و واردات نفت را ۹۰ درصد کاهش خواهد داد.
منابع: خبرگزاری رویترز، رادیوفردا/ ف. دو.
فنلاند: در برابر حمله احتمالی روسیه به سختی مقاومت خواهیم کرد

رئیس نیروهای مسلح فنلاند روز چهارشنبه یکم تیرماه اعلام کرد که کشورش از دههها قبل خود را برای حمله احتمالی روسیه آماده کرده است و در صورت وقوع چنین حملهای، سخت در برابر آن مقاومت خواهد کرد.
ژنرال تیمو کیوینِن همزمان با صد و نوزدهمین روز از تهاجم روسیه به اوکراین تصریح کرد که کشورهای منطقه اسکاندیناوی زرادخانه قابل توجهی برای رویارویی احتمالی با روسیه تدارک دیدهاند و در عین حال، فنلاندیها نیز برای جنگیدن و مقابله از انگیزه کافی برخوردارند.
نگرانی شهروندان فنلاند نسبت به حالت تهاجمی روسیه از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین افزایش یافته و فنلاند روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت بهطور رسمی اعلام کرد که میخواهد به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، بپیوندد. این کشور با روسیه یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر مرز مشترک دارد.
علاوه بر فنلاند، سوئد هم پس از تهاجم روسیه به اوکراین برای عضویت در ناتو درخواست داده و درخواست این دو کشور با نظر مثبت اکثر کشورهای عضو، به جز ترکیه، همراه بوده است.
روسیه بارها یکی از دلایل آنچه را که «عملیات ویژه نظامی» در اوکراین میخواند، نگرانی از گسترش ناتو اعلام کرده و حال خود این تهاجم به کشور همسایه، باعث نگرانی کشورهای دیگر و تلاش و زمینهچینی آنها برای پیوستن به ناتو شده است.
مسکو همچنین تهدید کرده است که در صورت قطعی شدن عضویت فنلاند و یا سوئد در ناتو، استقرار جنگافزار هستهای در مرزهای خود با منطقه بالتیک را بررسی خواهد کرد.
با استفاده از گزارش خبری رویترز و گزارشهای پیشین رادیو فردا/ آ.ت/ پ.پ
کمیسیون اروپا: ۱۳ میلیارد دلار از دارایی اولیگارشهای روس مسدود شده است

کمیسیون اروپا از مسدود کردن ۱۳ میلیارد دلار از دارایی اولیگارشهای روس خبر داد.
کریستین ویگاند سخنگوی کمیسیون اروپا روز دوشنبه ۳۰ خرداد با تایید یک گزارش روزنامه «دیولت» آلمان گفت که تا ماه آوریل حجم داراییهای مسدود شده اولیگارشهای روسی در این اتحادیه ۶.۷ میلیارد یورو بود، اما اکنون به ۱۲.۵ میلیارد یورو (۱۳ میلیارد دلار) رسیده است.
نخستین بار «دیولت» از انسداد ۱۲.۵ میلیارد یورو از داراییهای اولیگارشهای روس در اتحادیه اروپا خبر داده بود.
این داراییها شامل کشتیهای تفریحی، هلیکوپترهای شخصی، املاک و آثار هنری است.
منابع کمیسیون اروپا به خبرگزاری آلمان گفتهاند که دو برابر شدن داراییهای مسدود شده اولیگارشهای روسی از ماه آوریل بهدلیل ادامه ردیابی داراییهای آنها طی چند هفته گذشته، خصوصا در آلمان، بوده است.
رقم یاد شده شامل داراییهای مسدود شده بانک مرکزی روسیه در اتحادیه اروپا نمیشود.
هنوز معلوم نیست کل داراییهای مسدود شده روسیه در اتحادیه اروپا چه میزان است اما نهادهای رسمی اتحادیه اروپا در ماه آوریل این رقم را ۳۰ میلیارد یورو عنوان کرده بودند که شامل داراییهای بانک مرکزی روسیه نیز میشود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آلمان/د.خ/ک.ر
خیز ارتش روسیه برای تصرف کامل سیورودونتسک؛ زلنسکی از جنوب اوکراین بازدید کرد

مقامهای اوکراینی روز شنبه ۲۸ خرداد اعلام کردند که روسیه در حال اعزام بخش قابل توجهی از نیروهای ذخیره خود از سایر مناطق نبرد به سیورودونتسک است تا بر این شهر جبهه شرقی بهطور کامل مسلط شود.
سرهی هیدی، فرماندار منطقه لوهانسک، یکی از دو استان شرقی اوکراین در منطقه دونباس که روسیه به نیابت از جداییطلبان در صدد تصرف آنجا است، در یک سخنرانی تلویزیونی با اشاره به تجمع چشمگیر نیروهای روسیه اعلام کرد که «امروز، فردا و یا پسفردا، آنها (روسها) با تمامی نیروهای ذخیره خود از راه خواهند رسید».
او همچنین از «ویرانیهای بیشتر» در کارخانه شیمیایی «آزوت» که به یکی از مراکز مقاومت اوکراینی در نبرد با نیروهای روسیه مبدل شده است، خبر داد. به گفته فرماندار لوهانسک، در حال حاضر، ۵۶۸ نفر از جمله ۳۸ کودک در این کارخانه پناه گرفتهاند.
این مقام اوکراینی تصریح کرد که نیروهای روسیه پیشاپیش کنترل بخش اعظم و نه همه منطقه لوهانسک را به دست گرفتهاند و نبردهای سنگین در روستاهای اطراف سیورودونتسک ادامه دارد.
او در عین حال از حملات سنگین و مداوم ارتش روسیه به لیسیچانسک – شهری در آن سوی رودخانه دونتس – خبر داد. ساکنان این شهر خود را برای تخلیه و رفتن به مناطق امن اوکراین آماده میکنند.
ارتش روسیه اکنون هفتههاست که در پی عقبنشینی از مناطق حومه کییف در ماه آوریل، در صدد تصرف کامل منطقه دونباس در شرق اوکراین است.
از سوی دیگر، مقامهای محلی روز شنبه گزارش دادند که در پی بمباران مداوم نیروهای اوکراینی در جمهوری خودخوانده دونتسک، دیگر منطقه تحت کنترل جداییطلبان هوادار مسکو، پنج غیرنظامی کشته و ۱۲ تن دیگر نیز مجروح شدند.
همزمان با تشدید حملات نیروهای روسیه در جبهه شرقی، ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، روز شنبه در سفری کمسابقه به جبهه جنوبی کشور خود برای نخستینبار از شهر جنگزده میکولایف بازدید کرد.
این سفر پس از آن انجام میشود که حملات نیروهای روسی به این شهر، دو کشته و ۲۰ مجروح بر جای گذاشت. میکولایف در بیش از چهار هفته گذشته از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین هدف حملات مداوم ارتش مسکو قرار داشته است.
تهاجم روسیه به اوکراین در حالی صد و پانزدهمین روز خود را پشت سر میگذارد که روزانه بر قربانیان این جنگ فرسایشی افزوده میشود.
وبسایت روزنامه نیویورک تایمز به نقل از دفتر دادستان عمومی اوکراین گزارش داد که حدود ۳۲۲ کودک از زمان تهاجم روسیه در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند) کشته شدهاند؛ یعنی به طور متوسط در هر روز حدود سه کودک در اوکراین قربانی شرایط جنگی شدهاند.
در همین حال، سازمان ملل متحد روز ۲۷ خرداد هشدار داد که ادامه جنگ روسیه در اوکراین میتواند زمین را به «جهنمی» برای مردم همه کشورها مبدل کند، زیرا بیشک قحطی و گرسنگی در پی خواهد داشت.
وزارت کشاورزی اوکراین اعلام کرده که بیش از ۲۰ میلیون تن غلات، به دلیل حصر دریایی اودسا در دریای سیاه از سوی روسیه، امکان صادرات ندارد.
با استفاده از گزارشهای خبرگزاری فرانسه، رویترز و گزارشهای وبسایت رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن
روسیه صادرات گاز به ایتالیا و اسلواکی را نصف کرد؛ قطع کامل صادرات به فرانسه

روسیه در اقدامی تازه، روز جمعه ۲۷ خردادماه تحویل گاز به اسلواکی و ایتالیا را به نصف کاهش داد و صادرات گاز به فرانسه را نیز به طور کامل قطع کرد.
برای سومین روز متوالی است که روسیه تحویل گاز به اروپاییها را کاهش میدهد.
روسیه طی روزهای گذشته با ادعای مشکلات فنی در خط لوله «جریان شمالی ۱» تحویل گاز به کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا و دیگر کشورها را کاهش داده است. کشورهای اروپایی میگویند روسیه از گاز به عنوان ابزار فشار علیه غرب استفاده میکند.
قبلا روسیه صادرات گاز به لهستان، بلغارستان، فنلاند، دانمارک و هلند را متوقف کرده بود. روسیه میگوید این کشورها زیر بار شروط کرملین برای تسویه بدهی گازی از طریق روبل روسیه نرفتهاند.
همزمان فاتح بیرول رئیس اجرایی آژانس بینالمللی انرژی روز جمعه با انتشار توئیتی گفت اخلال روسیه در تحویل گاز باعث خواهد شد امسال ۳۵ میلیارد متر مکعب گاز از بازار حذف شود؛ موضوعی که به افزایش قیمت گاز دامن خواهد زد.
اتحادیه اروپا قبلا توافق کرده بود که در سال جاری خرید گاز از روسیه را ۶۶ درصد کاهش دهد. پارسال روسیه سهمی ۴۰ درصدی در تامین گاز اتحادیه اروپا داشت.
با استفاده از گزارشهای آسوشیتدپرس و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن
چهار رهبر اروپایی در کییف به دیدار زلنسکی رفتند

رهبران چهار کشور فرانسه، آلمان، ایتالیا و رومانی روز پنجشنبه ۲۶ خرداد برای «اعلام حمایت و همبستگی» با اوکراین، با رئیسجمهوری این کشور در کییف دیدار کردند.
امانوئل مکرون از فرانسه، اولاف شولتس از آلمان، ماریو دراگی از ایتالیا و کلاوس یوهانیس از رومانی در پایتخت اوکراین با ولودیمیر زلنسکی دیدار کردند که در بیش از سه ماهی که از آغاز جنگ میگذرد کشورش را ترک نکرده است.
این دیدار پس از آن انجام شد که رهبران فرانسه و آلمان و ایتالیا از ویرانههای جنگ در شهر ایرپین در نزدیکی کییف بازدید کردند.
در ایرپین، آقای شولتس به «خشونت بیمعنا» و «قساوت غیر قابل تصور» روسیه اشاره کرد که به اوکراین حمله کرده است و امانوئل مکرون نیز مسکو را به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.
ولودیمیر زلنسکی امیدوار است که سفر سران اروپایی دنبالهای نیز داشته باشد: تسلیحات و تجهیزات بیشتر برای اوکراین تا بتواند مناطق اشغالی این کشور را از روسیه بازپس بگیرد.
آقای زلنسکی پیشتر در چند سخنرانی فرانسه و آلمان و تا اندازهای ایتالیا را متهم کرده بود که در کمک به کشورش تعلل میکنند و رفاه و راحتی خود را به آزادی اوکراین ترجیح میدهند.
آقای مکرون نیز در جریان سفر به اوکراین به خبرنگاران گفت که اکنون زمان مهمی برای ارسال پیام وحدت و حمایت از امروز و آینده اوکراینیها است؛ چرا که هفتههای پیش رو بسیار دشوار خواهد بود.
نیروهای روسیه عملیات سنگینی را برای اشغال مناطق شرقی اوکراین آغاز کردهاند.
تمرکز این نیروها هم اکنون روی تسخیر شهر سیورودونتسک در شرق اوکراین و پیشروی برای اشغال و کنترل کامل بندر خرسون در جنوب این کشور است که در ماه مارس سقوط کرد.
دمیترو مارچنکو، فرمانده نیروهای نظامی اوکراین در منطقه جنوب شرقی، روز پنجشنبه در گفتوگو با رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی اعلام کرد که برای عقب راندن نیروهای روسیه نیاز به ارسال تجهیزات سنگین نظامی به اوکراین است.
او گفت اگر تجهیزات مناسب دریافت شود، میتوان نیروهای روسیه را تا پایان تابستان عقب راند.
همزمان وزیر دفاع آلمان گفته است این کشور تا پایان ماه آینده پرتابگرهای موشکی به اوکراین ارسال خواهد کرد. اسلواکی نیز از تحویل پنج هلیکوپتر به اوکراین طی روزهای گذشته خبر داده است.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، تاکنون ۷.۵ میلیون اوکراینی به کشورهای خارجی پناهنده شده و ۶.۵ میلیون نفر نیز در داخل کشور جابجا شدهاند.
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، نیز روز پنجشنبه از نشست اعضای حوزه یورو ناتو در روز ۲۹ ژوئن، حدود دوهفته دیگر، در مادرید خبر داد و این اجلاس را «تحولآفرین» خواند.
در پی تهاجم نظامی روسیه به اوکراین در پنجم اسفند پارسال، سوئد و فنلاند خواستار عضویت در ناتو شدند، موضوعی که با مخالفت ترکیه مواجه شده است.
ترکیه این دو کشور را به همکاری با گروههای تروریستی کُرد متهم کرده است. با اینحال، طی هفتههای گذشته مذاکرات فشردهای میان رهبران این دو کشور و همچنین مقامات غربی با ترکیه انجام شده است.
آقای استولتنبرگ روز چهارشنبه هم با وزیر خارجه و هم رئیسجمهوری ترکیه گفتوگو کرد، اما آنکارا هنوز اعلام نکرده است که آیا تغییری در موضع آن نسبت به عضویت سوئد و فنلاند در ناتو اتفاق افتاده است یا خیر.
با استفاده از گزارشهای گاردین، رویترز، خبرگزاری آناتولی و رادیو فردا/د.خ/ک.ر
رهبران آلمان، فرانسه و ایتالیا برای نمایش همبستگی با اوکراین به کییف میروند

رهبران آلمان، فرانسه و ایتالیا، بزرگترین کشورهای اتحادیه اروپا، روز پنجشنبه به منظور نشان دادن حمایت خود از اوکراین در برابر تهاجم نظامی روسیه از کییف بازدید خواهند کرد.
سفر اولاف شولتس صدراعظم آلمان، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه، و ماریو دراگی نخست وزیر ایتالیا، از هفتهها پیش برنامهریزی شده بود در حالی که صداهای انتقاد از داخل اوکراین نسبت به واکنش این سه کشور به حمله نظامی روسیه بلندتر از قبل شده است.
این سفر که به دلایل امنیتی از پیش اعلام نشده بود یک روز قبل از تصمیم کمیسیون اروپا درباره کاندیداتوری اوکراین برای عضویت در اتحادیه اروپا انجام میشود، امری که بزرگترین کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن بیاعتنا بودهاند.
آقای مکرون روز چهارشنبه در حین سفری به رومانی گفت، اکنون زمان آن رسیده که اروپا به اوکراین درباره خواستهاش از اتحادیه اروپا اطمینان دهد.
وی بدون اشاره به جزییات اظهار داشت: «ما اروپاییها در مقطعی هستیم که باید پیامهای سیاسی واضحی به اوکراین و مردم آن بفرستیم وقتی که آنها چنین قهرمانانه مقاومت میکنند.»
کییف از فرانسه و آلمان و تا حدی نیز از ایتالیا به خاطر آنچه بیمیلی این کشورها برای حمایت از اوکراین مینامد، انتقاد کرده و آنها را متهم ساخته تعمدا روند ارسال اسلحه به اوکراین را کند کرده و رفاه خود را به آزادی و امنیت در اوکراین ترجیح دادهاند.
اولکسی آریستویچ، مشاور رئیس جمهوری اوکراین، این هفته در مصاحبهای با روزنامه بیلد آلمان گفت که نگران است این سه کشور به اوکراین فشار بیاورند تا به قرارداد صلحی به نفع روسیه تن دهد.
ماریو دراگی در سخنان روز سهشنبه خود به این مسئله واکنش نشان داد و گفت که باید در اولین فرصت ممکن مذاکرات صلح را پیش برد، اما شرایط این مذاکرات باید برای اوکراین قابل قبول باشد.
انتظار میرود که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به رهبران آلمان، فرانسه و ایتالیا برای ارسال بیشتر سلاح برای مقابله با تهاجم روسها فشار بیاورد.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر
اعطای یک میلیارد دلار کمک تسلیحاتی دیگر؛ آمریکا سامانه موشک ضدکشتی به اوکراین میفرستد

جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، روز چهارشنبه ۲۵ خرداد اعطای یک میلیارد دلار کمک تسلیحاتی دیگر به اوکراین را اعلام کرد.
به گفته منابع آگاه، این کمکها شامل سامانههای موشکی ضد کشتی، گلولههای توپخانه از جمله برای مدلهای هوویتزر میشود.
آقای بایدن گفت که در تماس تلفنی با ولودیمیر زلنسکی، همتای اوکراینی خود، خبر این کمک تسلیحاتی را به وی اعلام کرد.
او اظهار داشت: «به اطلاع رئیسجمهور زلنسکی رساندم که ایالات متحده یک کمک امنیتی یک میلیارد دلاری دیگر به اوکراین اختصاص میدهد که شامل تسلیحات دفاعی ساحلی و توپخانههای بیشتر است، همچنین مهمات برای توپخانه و سامانههای موشکی پیشرفته».
رئیسجمهوری آمریکا این اظهارات را در بیانیهای گفت که پس از گفتوگوی تلفنی ۴۱ دقیقهای او با زلنسکی منتشر شد.
بایدن همچنین از اعطای یک کمک بشردوستانه ۲۲۵ میلیون دلاری به مردم اوکراین خبر داد که شامل اقلامی چون آب آشامیدنی سالم، محمولههای پزشکی و درمانی ضروری، آذوقه، چادر و پول نقد برای خانوادهها تا بتوانند اقلام لازم را خریداری کنند.
این بستههای کمک همزمان با سفر لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، به بروکسل و دیدار با همتایان خود در متحدان اروپایی واشینگتن اعلام میشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سه منبع آشنا با جزئیات این کمکها، به شرط عدم افشای نام خود، گفتهاند که یکی از بستهها به ارزش ۳۵۰ میلیون دلار احتمالا بیشتر شامل راکتهایی برای سامانههای چندمنظوره پرتاب راکتی خواهد بود که پیشتر برای اوکراین فرستاده شده بودند و همچنین گلوله برای توپخانه هوویتزر و قطعات یدکی آنها.
بسته دوم به ارزش تخمینی ۶۵۰ میلیون دلار شامل پرتابگرهای موشک ضد کشتی هارپون، رادیوهای امن، دوربینهای دید در شب و آموزشی خواهد بود.
موشک هارپون ساخت شرکت بوئینگ است که ارزش هر فروند موشک آن ۱.۵ میلیون دلار است. این نخستین بار است که ایالات متحده پرتابگرهای این موشک را ارسال میکند.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، روز چهارشنبه کشورهای غربی را به «جنگ نیابتی با روسیه» متهم کرد و به خبرنگاران گفت: «باید بگویم که کشورهای غربی تسلیحات به اوکراین میفرستند- دستان شما آغشته به خون غیرنظامیان است».
اوکراین به آمریکا و کشورهای غربی فشار میآورد تا در وضعیت فشار فزاینده از جانب روسیه در منطقه دونباس سرعت ارسال تسلیحات را افزایش دهند.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز/ک.ر
روسیه از اوکراینیها در سیورودونتسک خواست سلاحهای خود را زمین بگذارند

روسیه از نیروهای اوکراینی که در یک کارخانه شیمیایی در شهر سیورودونتسک پناه گرفتهاند خواست که تا صبح چهارشنبه اسلحههای خود را زمین بگذارند.
مسکو میگوید که نیروهای این کشور بخشهای مسکونی شهر سیورودونتسک را بهطور کامل تصرف کردهاند و در حال نبرد برای تصرف نواحی صنعتی این شهر و شهرهای کوچک اطراف آن هستند.
این میان کارخانه شیمیایی آزوت در سیورودونتسک به یکی از مراکز مقاومت علیه نیروهای روسیه تبدیل شده است. اوکراین میگوید که بیش از ۵۰۰ غیرنظامی نیز از بمبارانها به کارخانه پناه بردهاند و اکنون کنار نیروهای اوکراینی پناه گرفتهاند.
خبرگزاری اینترفکس اظهارات میخائیل میزینتسف، رئیس مرکز مدیریت دفاع ملی روسیه، را بازتاب داده که گفته است، نیروهای اوکراینی باید «دست از این مقاومت بیمعنای خود بردارند و اسلحههایشان را تا ساعت هشت صبح به وقت مسکو بر زمین بگذارند».
وی همچنین اعلام کرد که شهروندان غیرنظامی از طریق مسیرهای بشردوستانه از منطقه خارج خواهند شد.
بمباران کارخانه آزوت یادآور نبرد بر سر کارخانه فولاد آزوفاستال در بندر جنوبی ماریوپل بوده است، جایی که صدها نیروی اوکراینی و شهروند غیرنظامی از بمباران روسها به آن پناه برده بودند. افرادی که در این کارخانه بودند ماه گذشته تسلیم و به بازداشتگاهی در روسیه منتقل شدند.
سرهی گایدای، فرماندار منطقه لوهانسک، یکی از دو استان شرقی اوکراین که روسیه به نیابت از جداییطلبان ادعای آنجا را دارد، گفت، بمباران آزوت آنقدر شدید بوده که «مردم دیگر امکان آن را ندارند که در پناهگاههای آن بمانند و شرایط روانی آنها رو به افول است.»
جنگ بر سر سیورودونتسک که پیش از حمله نظامی روسیه به اوکراین حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت داشت، اکنون به بزرگترین جنگ در اوکراین تبدیل شده است.
با این که نیروهای روسیه آخرین پل این شهر را از بین بردند، اوکراین همچنان تلاش میکند شهروندان غیرنظامی را از سیورودونتسک خارج کند.
با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز؛ س.ن/ک.ر
درآمد «۹۸ میلیارد دلاری» روسیه از صادرات سوخت در ۱۰۰ روز اول تهاجم به اوکراین

یک مطالعه جدید نشان میدهد که روسیه در ۱۰۰ روز اول تهاجم نظامی به اوکراین، از محل صادرات سوخت شامل نفت، گاز و زغالسنگ ۹۸ میلیارد دلار درآمد داشته است.
گزارش جدید مرکز مطالعات انرژی و هوای پاک، مستقر در فنلاند، نشان میدهد که ۶۱ درصد از این درآمد ناشی از صادرات سوخت به اتحادیه اروپا بوده است.
روسیه در ۱۰۰ روز ابتدایی تهاجم به اوکراین، ۵۷ میلیارد یورو نفت، محصولات نفتی، گاز و زغالسنگ به ۲۷ کشور عضو این اتحادیه صادر کرده است.
بزرگترین مشتریان سوخت روسیه در این دوره چین با ۱۲.۶ میلیارد دلار، آلمان ۱۲.۱ میلیارد دلار و ایتالیا ۷.۸ میلیارد دلار بوده است.
با اینحال، اتحادیه اروپا اعلام کرده است که تا پایان امسال واردات گاز از روسیه را ۶۶ درصد و واردات نفت را ۹۰ درصد کاهش خواهد داد.
اتحادیه اروپا پارسال ۴۰ درصد از گاز و یک چهارم نفت مصرفی خود را از روسیه وارد کرده بود.
در نقطه مقابل ۸۰ درصد گاز روسیه و نیمی از نفت صادراتی روسیه راهی اروپا شده بود.
با استفاده از گزارش خبرگزاری آناتولی و سایت رادیو فردا/د.خ/ک.ر
انتخاب سردبیر
-
گفتوگوی رادیویی
از تیراندازی روز افتخار در اسلو و ضارب ایرانیتبار آن چه می دانیم؟
-
گفتوگو با بابک پاکنیا
جزئیات تخطیهای قضایی در پرونده دادخواهان سلامت
-
یک ماه پر التهاب دیگر
همه مرگهای مشکوک و عملیات منتسب به اسرائیل در خرداد ۱۴۰۱
-
روایت پرویز دستمالچی از ترور میکونوس
پوکه اول جلوی من به زمین افتاد
زیر ذرهبین
-
«از نظر اقتصادی جلو میرویم کما اینکه روزبهروز با کمک خداوند وضعمان بهتر میشود»
بررسی شرایط اقتصادی مردم، از جمله افزایش تورم و اجاره بها، نشان میدهد که سخنان نماینده علی خامنهای در اصفهان مبنی بر بهتر شدن روزانه شرایط اقتصادی مردم ایران، ادعایی نادرست است.