لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۰۱:۴۴

بحران اسرائیل: اولمرت کناره گیری می کند


اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، روز چهارشنبه اعلام کرد تا ماه سپتامبر از قدرت کناره گيری خواهد کرد
(عکس از: EPA )
اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، روز چهارشنبه اعلام کرد تا ماه سپتامبر از قدرت کناره گيری خواهد کرد (عکس از: EPA )

به دنبال طرح اتهامات فساد مالی و کاهش محبوبيت، اهود اولمرت، نخست وزير اسرائيل، روز چهارشنبه اعلام کرد تا ماه سپتامبر از مقام خود کناره گيری خواهد کرد.


آقای اولمرت که با خبرنگاران صحبت می کرد، افزود: در انتخابات رهبری حزب کاديما در ۱۷ سپتامبر شرکت نخواهد کرد، و راه را برای انتخاب جانشين خود هموار خواهد کرد.


تحليلگران طی هفته های گذشته کناره گيری اهود اولمرت از قدرت را پيش بينی کرده بودند.


بيشترين تحقيقات درباره اتهامات مطرح شده درباره آقای اولمرت بر اظهارات يک تاجر يهودی- آمريکايی به نام موريس تالانسکی متمرکز است که شهادت داده است که يک پاکت حاوی هزاران دلار را به اقای اولمرت داده است.


آقای تالانسکی گفته است که اين کمک نقدی را پيش از انتخاب آقای اولمرت به عنوان نخست وزير به وی داده است.


  • در حزب «کاديما» چهار نفر از سياستمداران برجسته نامزد احراز مقام رهبری و پست نخست وزيری هستند، که مهمترين آنها، خانم تزيپی ليونی، وزير امور خارجه و شائول موفاز، وزير امور حمل و نقل اسرائيل هستند

به گزارش آسوشيتدپرس، در يک روند قضايی غير معمول، موريس تالانسکی در دادگاه بيت المقدس حاضر شده و به ادای شهادت برعليه اهود اولمرت پرداخت.


آقای اولمرت روز چهارشنبه در بيت المقدس در دفتر خود بار ديگر اتهامات وارده را رد کرد.


در حزب «کاديما» چهار نفر از سياستمداران برجسته نامزد احراز مقام رهبری و پست نخست وزيری هستند، که مهمترين آنها، خانم تزيپی ليونی، وزير امور خارجه و شائول موفاز، وزير امور حمل و نقل اسرائيل هستند.


موفاز در هفته های اخير تلاش خود را برای رسيدن به رهبری حزب شدت بخشيده و از جمله سخنان خود را در مورد رسيدگی قاطعانه به طرح های هسته ای جمهوری اسلامی ايران با صراحت بيشتری مطرح می کند.


موفاز ابراز نظر کرده که «گزينه نظامی عليه ايران جدی ترشده است»، که اين سخنان موجی از انتقادهای داخلی را از جمله در حزب «کاديما» در پی آورده است.


حزب «کاديما» در سال ۲۰۰۵ از سوی آريل شارون تاسيس شد. شارون از حزب ليکود، که دهها سال عضو ارشد و چند دوره رهبر آن بود، به دليل مخالفت های شديد بسياری از اعضای ليکود با برنامه های سياسی وی، جدا شد و حزب «کاديما» را پايه ريزی کرد.


ياران قديمی او در ليکود از اينکه شارون درصدد پيشبرد طرح های صلح با فلسطينی ها و خروج اسرائيل از نوار غزه بود، شديدا از وی انتقاد می کردند.


شارون توانست موجب خروج اسرائيل از نوار غزه شود ولی خود چند ماه بعد، دچار خونريزی مغزی شد، و اکنون دو سال و نيم است که در حالت اغمای مطلق به سر می برد.


با رفتن شارون به اغما، اهود اولمرت، که همواره يار نزديک شارون بود، به مقام رهبری حزب تازه تاسيس «کاديما» رسيد.


برخی ناظران در اسرائيل بعيد نمی دانند که در انتخابات بعدی، حزب «کاديما» از جايگاه پر قدرت کنونی خود به شدت سقوط کند و ديگر نتواند حزب حاکم باشد.


بنا به ارزيابی ناظران، در انتخابات بعدی، به حساب تضعيف «کاديما» دو حزب کارگر و ليکود تقويت خواهند شد و جايگاه سنتی خود را باز خواهند يافت. در طول چندين دهه، حزب کارگر و حزب ليکود همواره تشکيل دهنده اصلی دولت ها بوده اند.


بنيامين نتانياهو، رهبر حزب ليکود ابراز اطمينان می کند که حزب او در انتخابات پيش رو، در پی شکست سهمگين دوره گذشته، تقويت خواهد شد و وی خواهد توانست دوباره دولت را تشکيل دهد.


تحليگران براين باورند که کناره گيری اهود اولمرت بر تصميم گيری های مهم اسرائيل در مورد مذاکرات مرحله نهائی صلح با فلسطينی ها، گفت و گوهای صلح با سوريه، تلاش ها برای آغاز گفت و گوهای صلح با دولت لبنان، و مهمتر از آنها، بر تصميم گيری های اسرائيل در مورد جمهوری اسلامی ايران اثرات چشمگيری بگذارد.


XS
SM
MD
LG