لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۱۶

پاپ فرانسیس: تجلی حضور خداوند امروزه روهینگیا است


بنگلادش، داگا - پاپ به نیابت از جهانی که نسبت به شرایط مسلمانان روهینگیا بی‌تفاوت مانده است، طلب بخشش کرد
بنگلادش، داگا - پاپ به نیابت از جهانی که نسبت به شرایط مسلمانان روهینگیا بی‌تفاوت مانده است، طلب بخشش کرد

پاپ فرانسیس روز جمعه برای اولین بار در طول سفر آسیایی خود از مردم روهینگیا به‌طور مستقیم نام برد. او پس از سخنرانی برای جمعیتی از ادیان مختلف در شهر داکا بنگلادش گفت:«تجلی حضور خداوند امروزه روهینگیا است.»

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، پاپ فرانسیس چند روز پیش در سفر خود به میانمار از مردم روهینگیا نام نبرد که این امر باعث نارضایتی و انتقاد مدافعان حقوق این جامعه مسلمان شد. اما او در داکا، پایتخت بنگلادش پس از سخنرانی خود با گروهی از پناهجویان روهینگیا دیدار کرد و حکایت‌های آنها را شنید.

پاپ فرانسیس گفت: «فاجعه‌ای که شما متحمل شده‌اید بسیار دشوار و عظیم است. شما در قلب ما جای دارید. به نیابت از سوی همه کسانی که شما را سرکوب کردند، آنهایی که شما را آزار دادند و به خصوص به نیابت از جهانی که بی‌تفاوت مانده، من از شما طلب بخشش می‌کنم. ما را ببخشید.»

پاپ افزود: «بسیاری از شما در مورد قلب مهربان بنگلادش با من صحبت کرده‌اید که به شما پناه داده است. اکنون من از شما می‌خواهم که با رجوع به فلبتان ما را ببخشید.»

از آغاز خشونت‌ها علیه مسلمانان روهینگیا در ماه اوت امسال بیش از ۶۲۰ هزار نفر از آنها از میانمار به خاک بنگلادش گریخته‌اند. بسیاری از آنها می‌گویند مجبور شده‌اند از حملات خشونت آمیز ارتش میانمار بگریزند.

سازمان ملل متحد و ایالات متحده آمریکا و بریتانیا اقدامات ارتش میانمار را «پاکسازی قومی» نامیده و آن را به شدت محکوم کرده‌اند.

دولت میانمار در اشاره به این مردم اسم روهینگیا را به کار نمی‌برد، بلکه آنها را مهاجران غیرقانونی از بنگلادش قلمداد می‌کند در حالیکه بسیاری از آنها قرن‌هاست ساکن میانمار هستند. مردمان روهینگیا به عنوان یک اقلیت در میانمار به رسمیت شناخته نمی‌شوند و در نتیجه تابعیت آن کشور را ندارند.

پاپ فرانسیس در سخنرانی روز سه‌شنبه خود در کنار آنگ سان سوچی رهبر میانمار کلمه روهینگیا را به کار نبرد. این اولین سفر یک رهبر کاتولیک جهان به کشور میانمار بود که اکثریت جمعیت آن بودایی هستند.

گرگ بورک سخنگوی واتیکان این نکته را رد کرد که پاپ فرانسیس با به کار نبردن کلمه روهینگیا در سفر به میانمار به وجهه اخلاقی و معنوی خود لطمه زده است. پاپ قبل از این سفر بارها عبارت روهینگیا را به کار برده بود.

فعالان و مدافعان اقلیت مسلمان روهینگیا می‌گویند پاپ فرانسیس با به کار نبردن این عبارت عملا با استراتژی دولت میانمار برای سلب مشروعیت از این مردم همدستی کرده است.

نای سن لوین یک فعال حقوق مردم روهینگیا در مصاحبه با سی ان ان گفت: «عبارت روهینگیا یک توهین نژادی نیست، یک عبارت محترمانه برای خطاب کردن بیش از دو میلیون نفر است که در نقاط مختلف جهان زندگی می‌کنند.»

جامعه بین‌المللی از وضعیت وخیم مسلمانان روهینگیا اظهار نگرانی کرده و انزجار خود را از نحوه رفتار با آنها ابراز کرده است.

ارتش میانمار مدعی است هدف از عملیات نظامی در این مناطق مقابله تروریست‌هایی است که در ماه اوت به نیروهای انتظامی و امنیتی آن کشور حمله کردند و با این استدلال سرکوب سازمان‌یافته مسلمانان روهینگیا را تکذیب می‌کند.

پاپ فرانسیس در جریان سفر خود به میانمار با دو رهبر مهم آن کشور، آنگ سان سوچی و فرمانده نیروهای مسلح دیدار کرد. ژنرال مین آئونگ هلاینگ در ملاقات با پاپ تاکید کرد که پیروان تمامی ادیان در میانمار آزادی مذهبی دارند.

ولی بسیاری از کارشناسان امور میانمار با اشاره به وضعیت مسلمانان روهینگیا می‌گویند ادعاهای فرمانده نیروهای مسلح آن کشور نادرست است.

آنگ سان سوچی برنده جایزه صلح نوبل و رهبر مبارزات مسالمت‌آمیز مردم میانمار علیه حکومت نظامی آن کشور در دهه‌های گذشته نیز وقوع پاکسازی قومی در کشور را تکذیب کرده است.

او روز سه‌شنبه در سخنرانی خود در کنار پاپ فرنسیس فقط به طور کلی گفت: «هدف دولت ما شکوفایی تنوع و تبدیل کردن آن به نقطه قوت کشور از طریق دفاع از حقوق، گسترش تساهل و تضمین امنیت برای همگان است.»

XS
SM
MD
LG