لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ تهران ۰۵:۳۷

مخالفان در سودان طرح ارتش برای دوران انتقالی را رد کردند


فضای شهر خارطوم، پایتخت، در روز سه‌شنبه متشنج بود.
فضای شهر خارطوم، پایتخت، در روز سه‌شنبه متشنج بود.

مخالفان در سودان روز سه‌شنبه ۱۴ خرداد طرح پیشنهادی ارتش برای برگزاری انتخابات طی ۹ ماه آینده را رد کردند.

روز گذشته در جریان خشونت‌بارترین حوادث سیاسی از زمان برکناری عمر البشیر در ماه آوریل، حداقل ۳۵ نفر در حمله نیروهای امنیتی به تحصن مخالفان در مقابل مقر فرماندهی ارتش کشته و چند صد نفر مجروح شدند.

شورای نظامی انتقالی که از زمان برکناری عمر البشیر حکومت را به دست گرفته تمامی توافق‌ها با ائتلاف عمده مخالفان را لغو کرده است.

مدنی عباس مدنی، رهبر «نیروهای خواهان آزادی و تغییر»، ائتلاف اصلی مخالفان، روز سه‌شنبه گفت تا برکنار کردن شورای نظامی از قدرت کارزار نافرمانی مدنی ادامه خواهد یافت.

او به خبرگزاری رویترز گفت: «آنچه روز دوشنبه روی داد، کشتن، زخمی کردن و تحقیر مردم، یک اقدام طرح‌ریزی شده و سیستماتیک برای سرکوب مردم سودان بود».

«اتحادیه شاغلان حرفه‌ای»، سازمان‌دهنده اصلی اعتراضات در سودان، نیز خواستار آن شد که یک کمیسیون بین‌المللی در مورد مرگ افراد در جریان حمله نیروهای امنیتی که آن را «کشتار» توصیف کرد، تحقیق کند.

روز سه‌شنبه فضای شهر خارطوم، پایتخت، متشنج بود. معترضان با برپا کردن مانع و سنگربندی بسیاری از خیابان‌ها را مسدود کرده و اکثر مغازه‌ها تعطیل و خیابان‌ها خلوت بود. نیروهای امنیتی سعی می‌کردند موانع و سنگربندی‌ها را جمع کنند.

نیروهای مخالف که اعتراضات آنها در ماه‌های اخیر به برکناری عمر البشیر پس از حدود ۳۰ سال حکومت انجامید خواستار آن هستند که کار تدارک مقدمات و برگزاری انتخابات به یک دولت غیرنظامی سپرده شود.

شورای نظامی انتقالی علاوه بر فشار داخلی از سوی جامعه بین‌المللی نیز تحت فشار قرار گرفته است تا قدرت را به غیرنظامیان واگذار کند. این شورا در مذاکرات قبلی با مخالفان در مورد یک دوره انتقالی سه ساله توافق کرده بود.

«اتحادیه شاغلان حرفه‌ای» سودان تشکیل یک کمیسیون دولتی برای تحقیق در مورد حوادث خشونت‌بار روز دوشنبه را رد کرد و یک سخنگوی این نهاد، نظامیان را به تیراندازی به سوی معترضان متهم کرد.

سخنگوی شورای نظامی انتقالی سودان ضمن رد این اتهام گفت نیروهای امنیتی «عناصر خلافکاری» را تعقیب می‌کردند که به محل تحصن معترضان گریخته بودند و همین عوامل موجب بروز هرج و مرج شدند.

ناآرامی‌های سودان از ماه دسامبر شروع شد و در مدت کوتاهی اعتراض به افزایش بهای نان و کمبود پول نقد به یک جنبش سیاسی اعتراضی علیه حکومت عمر البشیر بدل شد.

منبع: خبرگزاری رویترز/ ش.ر/ ک.ر
XS
SM
MD
LG