لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۳ تهران ۱۷:۳۴

رضا خندان در گفتگو با رادیو فردا: نسرین ستوده دست به اعتصاب غذا و دارو زده است


رضا خندان، همسر نسرین ستوده، با اعلام انتقال همسرش به زندان قرچک به رادیو فردا خبر داد که او از لحظه بازداشت اعتصاب غذا و دارو کرده است.

او همچنین گفت خانم ستوده در تماس تلفنی تایید کرده که هنگام بازداشت به شدت ضرب‌وشتم شده است.

نسرین ستوده،‌ وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر سرشناس در ایران، روز یکشنبه در جریان مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند همراه با چند نفر دیگر از جمله منظر ضرابی، از مادران دادخواه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، بازداشت شد.

گزارش‌ها حاکی است که خانم ضرابی روز دوشنبه آزاد شده است.

 رضا خندان در گفتگو با رادیو فردا: نسرین ستوده دست به اعتصاب غذا و دارو زده است
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:11 0:00
لینک مستقیم

بنابر برخی گزارش‌ها، در میان بازداشت‌شدگان، مردان نیز به زندان تهران بزرگ منتقل شده‌اند.

پیش از اعلام خبر انتقال نسرین ستوده و منظر ضرابی به قرچک ورامین، رضا خندان، همسر نسرین ستوده روز دوشنبه در گفت‌وگو با رادیوفردا اعلام کرده بود که زنان بازداشت‌شده از ساختمان پلیس امنیت در وزرا به زندان اوین منتقل شده و بنا بر اعلام برخی مسئولان زندان برای جلسه بازپرسی فرستاده شده‌اند.

آقای خندان در ادامه تایید کرد که خانم‌ها، ضرابی و ستوده، به دلیل نداشتن حجاب اجباری در خودرو مانده‌اند و حاضر به پوشیدن روسری نشده‌اند. به گفته او پیش از برگزاری جلسه بازپرسی، اتهامات زنان بازداشت‌شده مشخص نخواهد شد.

او در ادامه گفت که خانم ستوده در تماس کوتاه با او ضمن تأیید ضرب‌وشتم همسرش توسط مأموران حکومتی از خانواده خواسته است که عینک او را برایش ببرند در حالی که یکی از عینک‌های او همراهش بوده اما در جریان حمله دیروز خُرد شده است.

آقای خندان دربارهٔ شمار بازداشت‌شدگان در مراسم خاک‌سپاری آرمیتا گراوند گفت ۶۲ نفر که نیمی از آن‌ها زن بودند دیروز به وزرا منتقل شدند. اما آمار بیش از این‌ها بوده و شماری از آن‌ها از دیروز آزاد شده‌اند.

please wait

No media source currently available

0:00 0:04:17 0:00
لینک مستقیم

در وهله اول هویت چهار نفر از بازداشت‌شدگان اعلام شد و همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که عده دیگری در بهشت زهرا و در محل برگزاری مراسم ختم آرمیتا گراوند در حوالی خیابان پیروزی تهران مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

روز ۷ آبان خبر بازداشت همراه با ضرب و شتم نسرین ستوده، فعال حقوق بشر، و منظر ضرابی، از مادران دادخواه سرنگونی هواپیمای اوکراینی، منتشر شد و شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران نیز خبر داد که مسعود زینال‌زاده، عضو هیئت مدیره این تشکل، نیز دستگیر شده است.

در برخی از تصاویر منتشر شده از مراسم خاکسپاری آرمیتا گراوند، خانم ستوده بدون حجاب اجباری دیده می‌شد.

او روز یک‌شنبه در شبکه اجتماعی فیس‌بوک، جان باختن آرمیتا گراوند را «قتل حکومتی» خوانده بود. خانم ستوده نوشته بود که این نوع قتل را «هر ایرانی، کنار گوش خود احساس می‌کند.»

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان و وب‌سایت حقوق بشری هه‌نگاو خبر داده‌اند محمد گراوند، معلم اخراج‌شده و از بستگان خانواده آرمیتا گراوند، دیگر بازداشت‌شده مراسم خاک‌سپاری بوده است.

از سوی دیگر، وب‌سایت زیتون از حضور پرشمار ماموران امنیتی در اطراف مسجد محل برگزاری مراسم ختم آرمیتا و برخورد با شرکت‌کنندگان خبر داد و به نقل از یک «شاهد عینی» نوشت که یکی از ماموران صدیقه وسمقی، شاعر و اسلام‌شناس، را مورد ضرب و شتم قرار داد.

خانم وسمقی چند ساعت بعد از برگزاری مراسم ختم آرمیتا، شامگاه ۷ آبان در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «به پاس خون مهسا و آرمیتا، آزادی پوشش زنان را تثبیت می‌کنیم.»

او روز ۲۰ مهر با انتشار ویدئویی از خود بدون روسری یا چادر، خواستار لغو حجاب اجباری در ایران شده و گفته بود هرگونه اذیت و آزار زنان بابت حجاب اجباری «مخالف انسانیت، عدالت، اخلاق و حتی مخالف اسلام» است.

همچنین گزارش‌هایی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) حاکی از آن است که شهریار شمس، فعال دانشجویی و از بازداشت‌شدگان اعتراض‌های سال گذشته، بعد از بازداشت توسط مأموران لباس شخصی حاضر در بهشت زهرا، مورد ضرب و شتم قرار گرفته و سپس آزاد شده است.

مراسم خاکسپاری پیکر آرمیتا گراوند روز ۷ آبان با حضور اعضای خانواده و جمعیتی بزرگ و در جو امنیتی شدید در بهشت زهرای تهران برگزار شد.

در ویدئوهایی که از این مراسم منتشر شده، تعدادی از حاضران شعار می‌دهند: «آرمیتا روحت شاد» . «این گل پرپر شده، هدیه به میهن شده.»

ساعاتی پس از برگزاری مراسم خاکسپاری او، مناطق مختلفی از شهرهای تهران، کرج، مشهد، ساری و شیراز شاهد شعارهای شبانه ضد حکومتی و دیوارنویسی به یاد آرمیتا و علیه مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی بود.

در غرب تهران شامگاه یکشنبه ۷ آبان ماه، جمعی از مردم در شهرک اکباتان برای دومین شب پیاپی اقدام به سردادن شعارهای ضد حکومتی کردند.

شعارهایی چون «مرگ خامنه‌ای قاتل» و «مرگ بر دیکتاتور» از جمله شعارهای یکشنبه شب معترضان در شهرک اکباتان بود.

این شعارها در منطقه امیرآباد (محدوده خیابان کارگر شمالی)، تهرانپارس در شرق تهران، و همچنین در خیابان ظفر نیز شنیده شد، جایی که معترضان با سردادن شعارهایی چون «آرمیتامون رو کشتن، اسم حجاب گذاشتن» روایت‌های حکومتی از جان‌باختن آرمیتا گراوند را رد کردند.

آرمیتا گراوند، دانش‌آموز نوجوان اهل کرمانشاه و ساکن تهران، پس از آن‌که روز نهم مهر بدون بر سر داشتن حجاب اجباری وارد قطاری از متروی تهران شد، بی‌هوش شد و پس از گذشت حدود یک ماه که در کما بود، جان باخت.

مقام‌های جمهوری اسلامی دلیل بیهوشی آرمیتا گراوند پس از ورود به واگن مترو را «افت فشار» اعلام کردند، اما منابع حقوق بشری احتمال اتفاقی شبیه اتفاق برخورد مأموران گشت ارشاد با مهسا امینی را مطرح کرده بودند.

با استفاده از گزارش‌های هه‌نگاو، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، زیتون، شبکه‌های اجتماعی و رادیو فردا؛ ع.م و پ.پ / پ.پ
XS
SM
MD
LG