لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۳ آبان ۱۴۰۳ تهران ۰۰:۰۷

«ده‌ها» جان‌باخته زمین‌لرزه کرمانشاه «بدون مجوز دفن شده‌اند»


یک‌شنبه شب گذشته زمین‌لرزه‌ای قوی به اندازه ۷.۳ ریشتر غرب ایران را لرزاند که بیش از ۴۴۰ کشته بر جای گذاشت و هزاران نفر را روانه بیمارستان‌ها کرد.
یک‌شنبه شب گذشته زمین‌لرزه‌ای قوی به اندازه ۷.۳ ریشتر غرب ایران را لرزاند که بیش از ۴۴۰ کشته بر جای گذاشت و هزاران نفر را روانه بیمارستان‌ها کرد.

در حالی که مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه از دفن بدون مجوز «حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰» تن از جان‌باختگان زمین‌لرزه کرمانشاه خبر می‌دهد، در همین روز مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه، این رقم را تکذیب کرده و تعداد دفن‌های بدون مجوز را «۳۰ مورد» عنوان می‌کند.

روز سه‌شنبه مدیر روابط عمومی پزشکی قانونی استان کرمانشاه با انتقاد از نبود فضای مناسب جهت معاینه اجساد جان‌باختگان زمین‌لرزه کرمانشاه، گفت که «بر اساس آمار غیررسمی و پیش‌بینی که خود ما داریم حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ جان باخته حادثه بدون مجوز دفن شده‌اند.»

محمدعلی منشی‌زاده روز سه‌شنبه ۲۳ آبان در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا، در این رابطه افزود که «هم‌اکنون اجساد در فضای باز معاینه می‌شود و حتی چادر هم برای این کار در اختیار نداریم.»

وی با ذکر این‌که «در حال حاضر ۴۳۰ گواهی فوت برای جان باختگان این حادثه صادر شده‌»، تصریح کرد: «هم‌اکنون به دلیل نبود سالن تشریح و تعداد بسیار اجساد، تیم‌های پزشکی قانونی در فضای باز کار معاینه اجساد را انجام داده و گواهی فوت صادر می‌کنند.»

در همین روز اما، آرتین کمالی، مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه، در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان اظهار کرد: «حدود ۳۰ نفر از قربانیان بدون جواز فوت دفن شده‌اند و آمار دفن ۱۵۰ نفر بدون مجوز تکذیب می‌شود.»

یک‌شنبه شب گذشته زمین‌لرزه‌ای قوی به اندازه ۷.۳ ریشتر غرب ایران را لرزاند که بیش از ۴۴۰ کشته بر جای گذاشت و هزاران نفر را روانه بیمارستان‌ها کرد.

در همین حال از ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شود و از برخی گزارش‌ها چنین برمی‌آید که روز سه‌شنبه گروهی از اهالی شهر سرپل ذهاب کرمانشاه با تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان، خواستار توجه به نیازهای اولیه و ضروری زلزله‌زدگان شده‌اند.

از سوی دیگر، شهردار شهر کوچک اِزگِله، نزدیک‌ترین شهر به مرکز زلزله مرگبار یک‌شنبه شب، نیز روز سه‌شنبه با انتقاد از روند کمک‌رسانی گفت که در مورد این شهر «اطلاع‌رسانی خوب نشده» و «روند کمک‌رسانی ضعیف است».

در همین حال یک مقام بلندپایه جمهوری اسلامی آمار واحدهای مسکونی تخریب‌شده در زلزله اخیر را ۳۰ هزار واحد عنوان کرد.

شهر ازگله تنها در فاصله پنج کیلومتری کانون زلزله‌ای بود که حتی در بغداد، پایتخت عراق، کویت و شرق کشور ترکیه نیز احساس شد.

حال با گذشته نزدیک به دو روز از وقوع این زمین‌لرزه و بالای ۲۰۰ پس‌لرزه، شهردار ازگله روز سه‌شنبه به خبرگزاری تسنیم گفته است که روند کمک‌رسانی به ازگله و روستاهای آن «در حال انجام، اما ضعیف است».

به گفته نازار بارانی، شهردار ازگله، «دیروز وزیر کشور، وزیر بهداشت و استاندار کرمانشاه به این شهر آمدند و قول مساعد برای کمک‌رسانی دادند، اما متأسفانه ما چادر نداریم و نیاز ضروری به چادر داریم».

آقای بارانی گفت: «دو شب است زن و بچه مردم بیرون می‌خوابند و با توجه به ضرر و زیانی که به ساختمان‌های شهر وارد شده و در حال آواربرداری است ما وسایل کم داریم و ماشین‌آلات خیلی کم است، نیروهای متخصص نداریم و امکانات‌مان ضعیف است.»

روز سه‌شنبه خبرگزاری تسنیم همچنین به نقل از محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران، آمار واحدهای مسکونی تخریب‌شده در زلزله را «۳۰ هزار» واحد عنوان کرد.

آقای رضایی گفت: «برخی از این منازل مسکونی صد درصد تخریب شده و اگر برای بازسازی هر خانه‌ای ۳۰ میلیون تومان در نظر بگیریم، بیش از هزار میلیارد تومان به‌ منظور تعمیرات و‌ بازسازی منازل اعتبار نیاز است.»

در همین زمینه پیشتر معاون بنیاد مسکن ایران گفته بود که ۱۲ هزار واحد مسکونی در مناطق شهری و روستایی، صد در صد تخریب شده‌اند.

XS
SM
MD
LG